Epidurala pro si contra

Epidurala pro si contra | Autor: ralualexandrei

Link direct la acest mesaj

Sunt insarcinata pt a treia oara si primii 2 copii i-am nascut natural si fara nici o anestezie .La Robert a fost cum a mai fost cu durerea, insa la nasterea Mariei a fost groaznic si acum mi se incranceneaza carnea pe mine cand imi amintesc,asa ca acum ma bate gandul sa fac epidurala ,voi ce parere aveti?

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 15+ album no1 album no2 albumul no3

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

eu nu am nascut inca, dar vreau natural si acelasi lucru ma intrebam si eu: cu sau fara epidurala?!
..e f tentanta ideea de a mai atenua din dureri, dar dezavantajul major e prelungirea travaliului (mama impinge mai putin eficient) cu posibile riscuri pentru fat...

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LEVI spune:

Eu nu am nascut prima oara cu epidurala.Initial asa mi s-a promis,dar am nascut noaptea si mi-au spus ca nu au la ora aceea specialist ATI.
Dupa ce am nascut,m-au mai tinut un timp in sala de travaliu pt ca nu aveau locuri pe sectie.Am putut observa atunci cum unele paciente carora li se facuse epidurala se vaitau de mama focului si spuneau ca nu a avut nici un efect,iar altele care spuneau ca e ceva mai bine. Depinde si de organism. Eu zic ca daca are cine sa-ti faca si medicul tau e de acord,ai putea sa incerci.

Luminiža18+ si Daria


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Eu nu am mai apucat sa fac epidurala, ca am nascut foarte repede. Cunosc 3 prietene care au facut. dintre ele au zis ca nu au simtit nimik, nimik, iar alta, care a nascut chiar acum duminica, a zis asa: "epidurala aia care mi-au dat-o a fost par la ceas".

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

,

asa crestem noi


www.euroski.ro" target="_blank">SCOALA SKI
www.parinticlujeni.ro/" target="_blank">parinti clujeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Va multumesc ptr raspunsuri si mai astept pareri.Eu nu sunt de felul meu vreo sensibila insa durerile pe care le-am avut la ultima nastere mi s-au parut insuportabile si m-au luat pe nepregatite efectiv,ma asteptam ca a doua nastere sa fie si mai usoara ca prima,insa a fost incomparabil mai grea.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 15+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Eu am nascut si prima si a doua oara fara epi (natural). Ca tie (te felicit, apropos!) mi s-a parut a doua nastere incomparabil mai grea (contractiile incredibil de dureroase, toate semanand in intensitate cu cele din ultima ora de la primul travaliu iar expulzia mult mai grea pentru ca pierdusem cam tot lichidul). In cazul in care voi face si al treilea (sau mai multi) o sa ma gandesc la fel ca tine.. Parerea mea e sa ai epidurala pregatita, in functie de cum ti se pare pentru primii 4-5 cm sa reactionezi (eu de pilda am avut dilatatia de 4-5 dupa cateva ore iar pana la expulzie doar intr-un sfert de ora, ametitor de rapid, nici n-as fi avut vreme sa cer si anestezia in conditiile in care contractiile se succedau ametitor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu aveam deja 4-5 cm cand am ajuns la maternitate, s-au oferit sa-mi faca epidurala dar am spus ca mai astept sa vad cat de mari sunt durerile... Am asteptat cat am asteptat, erau suportabile si pana la urma am nascut fara anestezie.


Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Kitti ,iti multumesc .Am crezut ca doar eu am avut a doua nastere mai grea dar vad ca nici tie nu ti-a fost usor.
Va multumesc tuturor care mi-ati raspuns pana acum si mai astept si alte mamici cu pareri.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 15+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinasv1 spune:

Buna mamicilor,
Si eu am nascut cu epidurala. M-am dus la spital cu apa rupta si nu aveam contractii, mi s-a facut perfuzie si au inceput contractiile, dupa 2 ore si jumatate cand am ajuns la dilataie 6 mi s-a "montat" si epidurala si am inviat efectiv. Am nascut cu epidurala deci si "broderia" de dupa tot sub influenta ei a fost facuta, asa ca mi-a fost usor. Cred ca depinde mult insa de organism si de doctor, am auzit persoane care desi au avut epidurala nu a avut prea mult efect.
La mine a tinut 2 ore, iar de nascut am nascut in 20 min. Doctorul si moasa ma ghidonau dupa contractii, dar mai impingeam si cand credeam eu de cuviinta si a fost bine.
Sotul meu a gasit-o destul de greu in jurul Municipalului iar pretul este intre 90 ron si 120 ron.
Succes, nasteri usoare si bebei sanatosi.

Tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

fetelor cat este o trusa epidurala?exista mai multe feluri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo28 spune:

Eu am facut epidurala la prima si singura nastere.Si sunt pro epidurala. Nu a durat mai mult travaliul, decat la celelalte mamici care au nascut fara epidurala in aceeasi seara.Conteaza foarte mult anestezistul. Eu am nascut la Sp. Pantelimon si am avut parte de un anestezist super.

Mergi la inceput