Inimioare de iulie-august 2005 (4)
Raspunsuri - Pagina 12
palmyrah2002 spune:
IASI
Pensiunea Moldotour
Str. Florilor nr.17
Tel. 0232-21.73.70
Monica,daca vrei pot suna sa aflu detalii de preturi si iti scriu duminica!
ema.nu.ela spune:
laura,
eu am scris acu cateva saptamani schema mea de imunizare da nu mai stiu pe dinafara ca n-am inceput-o inca deocarce a fost maria cu diaree (ar fi trebuit sa incep la 1 octombrie). dar parca era asa: prima luna - primele 3 saptamani cate 4 zile consecutiv (luni-joi). apoi inca 5 luni - prima saptamana 4 zile consecutiv (luni-joi). deci ar fi 1x3x4 + 5x1x4 = 32 doze.
monica,
daca vrei sa vezi vremea e pe weather.yahoo.com au pt toate orasele mari din ro si mie mi se pare f "reala" ca sa zic asa.
lulu,
daca ai laptele bun e f bine ca mai alaptezi. am o prietena care a incercat sa intarce copilu la 1 an si n-a acceptat alt lapte. asa ca l-a alaptat pana aproape de 2 ani. si cred ca avea si laptele cam slab ca era copilu anemic. iar apoi cand a inceput sa-i dea cu biberonul a inceput sa manance copilul cate 1 litru de lapte pe noapte (cred ca recupera si el). plus ca se indragostise de bibe mergea cu el oriunde nu vroia sa-l lase din mana. abia pe la 3 ani a reusit sa scape de biberon.
briana,
pt slabit la picioare e f buna elecrostimularea daca vrei sa incerci si ai timp.
fetelor,
sa stiti ca problema cu burta e urmatoarea: puteti sa tineti cate cure de slabire vreti. pana nu va apucati de exercitii la greu ca sa va intariti musculatura n-o sa scapati de ea. eu am tinut niste diete, am facut si electrostimulare (care pe moment pun la munca muschii) dar rezultatele bune s-au vazut doar pe moment...apoi au disparut. tot exercitiile sunt de baza. asa ca tre sa dam lenea jos din cui.
maria si-a revenit cu burtica. de maine o sa revin la meniul normal. adica si la fructe crude ca s-a plictisit saraca de compot si banane. in schimb a mancat la supa cu legume si pui. o sa-i mai pastrez doar laptele HN cateva zile ca tot mai am in cutie.
si apropo de enterocolita ca tot am citit zilele astea, va zic si voua ce mi s-a parut mie folositor:
- important e sa se inlocuiasca laptele cu lactoza cu o formula fara lactoza. pt ca daca flora bacteriana e distrusa de la virus/microb, atunci lactoza nu se asimileaza si provoaca si ea diaree
- cea mai importanta e rehidratarea. cu lichide simple sau cu saruri rehidratante mai ales daca copilul vomita. minim 150ml / kg corp; cica daca esti in concediu si n-ai saruri se poate da copilului cola injumatatita cu apa (da nu stiu de la ce varsta)
- nu se dau medicamente tari care stopeaza diareea; diareea ajuta la eliminarea virusului / microbului
- daca copilul se simte rau si are si febra e bine de facut cat mai repede un examen de kk sa se vada daca e nevoie de antibiotic; daca e virus (cel mai raspandit e rotavirus) nu e nevoie
- daca are febra trebuie facut si tratament de scadere al ei
- tratamente de refacere a florei bacteriene (mai ales daca se ia antibiotic): biotics si enterol timp de 5 zile
- regim nu e nevoie; in nici un caz regim sever; se pot scoate fructele crude; daca copilul are pofta de mancare i se da cat vrea sa manance; revenirea la mancarea normala nu e nevoie sa se faca treptat.
mamica de maria, 1 an si 2 luni
Monica-Elena spune:
Chiar azi citeam de gesol f bun in enterocolite si ecoflorina. important este ca in timpul enterocolitei ceaiul de menta sa fie indulcit.
Mersi Ema stiam de siteul ala dar e mai bine sa aflu de la cineva de acolo ca in prognoze nu cred prea tare. Sunt bune in principiu dar pe mine ma intereseaza cum este si in casa ca sa stiu daca imi iau calorifer dupa mine sau nu.
Monica-Elena spune:
Multumesc frumos Cristina. Ti-am raspuns la PM. Astept un semn de la tine cu amanunte despre pensiuni.
Simonaci79 spune:
Buna seara!
Ce urat e azi afara!!!!! Si ce frumos a fost ieri.....
Cati- multumim mult pt reteta!!! Azi eu i-am facut dovlecei umpluti dar cum ii termin ii fac si eu!!! Tare bine suna...
Briana- exact la fel eram si eu, in sus mi se vedeau coastele si picioarele... Dar mie mi s-a schimbat deodata modul de a ma ingrasa si mai ales de cand am fost prima oara am cam ramas si cu burta pe langa picioarele imense.... Am o prietena care a facut impachetari cu parafango si socuri electrice si a slabit f frumos! Oricum am inteles ca parca daca faci tot tratamentul o data faci impachetari cu parafango si o data cu alge... Spor la slabit si multa putere sa te descurici cu toate, ca ai o gramada!!!!!
Simonaci79 spune:
Briana- felicitati pt programul de somn al Anei! Si lasa fata sa bea lapte daca asa vrea ea, ca oricum papa bine din ce ai spus tu, mai ales si supa si felul 2! Si va tin pumnii sa nu se mai trezeasca noaptea si sa poti sa dormi si tu bine! (si ea)
Giana- mi-am dat si eu seama ca asa s-a intamplat dar abia mai tarziu!!! De ce nu-ti pui McAfee ca e f bun!!! Eu il am si mi-a zis din prima ca e virus si l-a sters fara sa imi faca nimic la calc! Pupici si sa iti repari repde calc!
Lulu- a spus si ea pana la urma ca nu ea a comparat ci psihiatrii si psihologii... ma intreb cat de sanatosi la cap or fi cei care spun asta... Iar cu alaptatul, felcitari fetelor care o mai faceti inca, nu va mai faceti atatea complexe ca inca sunt mici. Cam pana pe la 2 ani e ok din cate stiu eu, dupa nu prea mai e suficient pt nevoile lor... Pupici multi pt tine si Andrei!
Simonaci79 spune:
Emanuela-
quote:Cata dreptate ai!!!! Spune-ne si noua (cel putin pe mine trage-ma de urechi" zilnic te rugam poate o data si odata ne ajunge rusinea... Pupici si multumim!!
fetelor,
sa stiti ca problema cu burta e urmatoarea: puteti sa tineti cate cure de slabire vreti. pana nu va apucati de exercitii la greu ca sa va intariti musculatura n-o sa scapati de ea. eu am tinut niste diete, am facut si electrostimulare (care pe moment pun la munca muschii) dar rezultatele bune s-au vazut doar pe moment...apoi au disparut. tot exercitiile sunt de baza. asa ca tre sa dam lenea jos din cui.
Gata??? Am si terminat de citit??? Ufff! Bine..... mai intru mai tarziu sa vad daca ati mai aparut... Pupici multi tutoror!
delia grozav spune:
Buna seara, nu apuc sa mai citesc decat ultima pagina.
La serviciu e bine desi avem o gramada de copii cu probleme, asa e la noi tot timpul dar pentru mine e tare bine sa fac si altceva.
Si pentru ca nu imi ajunge serviciul si doi copii m-am inscris la un postuniversitar de informatica impreuna cu sotul meu, asa ca suntem studenti.
In rest suntem bine, am fost raciti toti patru dar ne-a trecut destul de repede si fara probleme deosebite.
Vad ca se discuta de slabit. Eu nu mai am nevoie ca am 53 de kilograme si cred ca o sa mai slabesc cu alergatul asta la serviciu si acasa. Insa va dau o idee pentru cine vrea un abdomen plat si nu numai: PILATES. Eu fac de doua luni de 2-3 ori pe saptamana doar 20 de minute si ma simt foarte bine si sa stiti ca se contureaza deja muschii abdominali. Nu e greu si poate sa faca oricine si chiar e eficient.
Poze
www.dropshots.com/deliameda" target="_blank"> filmulete
dede, Adi 5ani si Medeea 1 an
Yasmari spune:
Seara buna, desi-i noapte, ma primiti cu uratul?
Asa demult n-am mai scris ca nici numai stiu cum si ce, sa incep cu sfirsitul, felicitari Delia pt toate, pt ca te descurci asa bine la servici iar copiii sint bine ingrijiti, pt Pilatii aplicati si pt cursul la care te-ai inscris. Sa inteleg ca informatica e un hobby pe care ai vrea sa-l exploatezi, sau e vreun profil adiacent medicinei? Chiar citeam intr-un ziar cat de inapoiati sintem noi, romanii, ultimul loc in Europa la cap bani alocati de Min sanatatii pe cap de locuitor (cam asa ceva), iar shtabii de prin comisiile astea europene ii luau de guler pe romanasi punind punctul pe i, cica cum sa nu fie coruptie in sist sanitar cind un medic e platit cu 150 euro iar chiria e 200?
Am vazut si filmele cu Medeea carind bidoane, o harnicuta, iar cind i-am aratat Yasminei cum bea bebe suc din biberon, in sec urmatoare a facut stinga imprejur ,a inhatat canuta ei de suc si gal-gal vreo 2 dushti.....Puneti fetelor niste filme cu mancaciosi, cine stie, poate virtual si s-o indemna si Mofturila mea!
Aleator asa cum sta bine unor creieri de mama proaspat spalata la cap, m-am impresionat toata Laura de ce tatic grijuliu au parte gemenii , iar tu , slava Domnului, de-un ajutor de nadejde. Cum sa izbutesti altfel?
Simona, si la postarea ta in care povestesti cum Praslea cel Voinic s-a zbenguit in patut o ora mi-a picat fatza, bravo si la mai mare! Prichindica mea nu-l mai serveste nici noaptea, ziua niciodata. De vreo saptamina, din pricina de muci si nas infundat, plus niste dinti ce se tot lasa asteptati, am luat-o in pat cu noi toata noaptea, si acum vad ca nu se mai da dusa.
"May you live every day of your life!"- J. Swift
Yasmari spune:
Offff, abia postai mesajul si numai ce aud o bufnitura urmata de plins, a cazut fat adin pat, nu pricep cum s-a foit ca il baricadasem la cap si lateral, a picat pe cealalta parte. Am iizbutit la a doua tentativa s-o mut in patut, scriu repede ca nu stiu cat s-o lasa pacalita.
Diana, ti-a mai trecut raceala, cum te simti? Felicitari Iuliei, eu cred ca s-a intimplat in spital pt ca s-a simtit inmediul ei, alegerile ei au prevestit ca va deveni chirurg, nu?
Anca, cum se simte Oani, mai face temp? Ce vaccinuri faceti voi in Rom, nu mergi dupa schema irlandeza? sau sint similare? Hai ca o sa revin pe tema asta, acum trec mai departe,
Mona, suflet blind, chiar pe tine au cazut napastele astea? Te-ai intremat? Prin august ma apucasera si pe mine niste slabiciuni si ameteli, m-am trecut pe vitamine, preventiv, am facut si-un test de sarcina, negativ. Acum sint brand new, chiui de sanatate, halesc si haulesc de se cutremura bucataria!
Emanuela, ma bucur ca Maria si-a revenit, pofta buna la dezlegarea de fructe, f interesant ce-ai postat despre diaree, trebuie sa mai citesc odata, fara mindra bazaind in jurul meu, ca sa bag la cap.
"May you live every day of your life!"- J. Swift