Prichindei martie - aprilie 2005 (112)
Raspunsuri - Pagina 18
ligia13 spune:

Imi propusesem weekendul asta sa vizionez pozite dar nu am reuzit
Multe de fapt imi propusesem si nu am reusit!
Dar recuperez, in sperantza ca o sa am totusi o saptamana mai usosra la serviciu!
Simbata am fost in vizita la o "galushca" de 8 luni, dragalasha si vesela, o fetitza superba . Poa sa confirme si Radu
, care s-a indragostit iremediabil
de ea, si i-a facut draga draga toata seara si i-a dat jucarii(pe care le-a vrut el, desi erau ale ei
) si nu a parut gelos cand eu sau tati am luat-o in brate!
Nu am facut nici boacane (prea mari) in afara de daramatul unei flori (pusa in cale
) si incercarea (nereusita din fericire) sa dea pe gat un pahar de visinata (noroc cu tati care era pe faza)
mamacita, mi-a stat inima cand ai scris de patania lu Alex, cuvantaul fantana facandu-ma sa ma gandesc la ceva mult mai adanc. Bine ca a fost asha!
daria, super semnul de masina cu Brien. Si noi avem unul personalizat , cred ca l-ati vazut in poze! E semnul de la computere (Intel inside) numai ca scrie (Radu inside) ![]()
ca doar mami e informatician![]()
Radu are calut exact la fel ca cel primit de Brien , l-a primit de la bunici cand a implinit 1 an! Se da de atunci pe el zilnic. Nu a cazut niciodata! Este inca in top la atractia pt jucarii!
Pe la 1an si 2 luni a invatat sa coboare singur de pe el, pe la 1,4 luni a invatat sa se si urce singur, iar acum se urca , coboara si se leagana singura, a invatat cum sa-si faca vant .
(Pe el scrie ca e de la 3 ani
)
Hai ca fug acum, poate mai revin!
O saptamana usoara va doresc doamnelor!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
danuta_t spune:
Acum ca m-am mai calmat un pic, sa va povestesc cum a decurs ziua de proba la gradi.
L-am lasat dimineata pe la 9.30, am discutat o gramada cu cineva de-acolo, i-am dat lista cu vocabularul lui Mihai (cu traducere in limba adulta bineinteles), scrisesem si cum se cere la olita, cum cere mancare, apa, cum adoarme, ce-i place (am vrut sa pun si o lista cu ce nu-i place, dar n-am stiut ce sa pun in ea). Nu stiu daca si cat or fi analizat-o, pentru ca nu persoana cu care am vorbit se ocupa si de pitici. La un moment dat, cred ca Mihai si-a dat seama ca nu mai suntem si a inceput sa ne strige, apoi s-a potolit, probabil l-au tentat cu ceva.
La pranz am sunat, au zis ca e OK. La ora 14.25 l-au sunat pe Vali (patroana) si-au zis ca Mihai nu se adapteaza, ca nu doarme, ca deranjeaza ceilalti copilasi, ca toata ziua a plans si numa' in brate a vrut (el, care nu-ti sta in brate nici macar 1 minut, chiar imi vine greu sa cred ca la straini a acceptat).
Ajung la ora 15, Mihai se zbenguia pe langa cele 2 educatoare, era de-o veselie debordanta, nici macar nu suspina (cum a facut in primele 2 zile de cresa - acum 6 luni), i-am dat biscuiti ca sa pot discuta intre timp cu respectivele sa vad ce s-a intamplat.
Ce-mi spun ele: copilul n-a pus probleme majore, doar ca au stat toata ziua cu ochii pe el (in detrimentul celorlalti), ca fiind asa de mic, nu stiau la ce sa se astepte din partea lui, plus ca trebuia ferit de altii mai marisori care musca, bat, se impiedica si darama tot ce e in jurul lor (Mihai e cu juma' de cap mai mic decat cei mai mici). Ca Mihai mai calca pe jucarii si cade, ca a cazut in fundulet de n ori, si ca ei nu vor sa mi-l trimita acasa lovit si vanat (in cursul zilei cazuse un copilas mai mare de pe scari - a doua oara, si presupun ca erau destul de speriate din cauza asta).
La olita nu l-au pus (desi de o saptamana el cere sistematic), pe motiv ca au altii de 2,5 ani care numa'n pampers fac (aici probabil a fost comoditatea lor). Ca erau mirati ca nu-i dau lapte intre mese, ca n-are biberon sau suzeta ca sa adoarma (au cativa de 3 ani care inca au nevoie). Ca le-a fost frica sa-i dea struguri la masa de fructe ca sa nu se innece. Iar la pranz i-au dat doar felul 2 (si ala presupun ca pasat), ca supa nu i-au dat pentru ca iar le-a fost frica sa nu se innece. Le-am zis ca el papa deja bucatele (cascau ochii mari cand vedeau cum papa de la mine biscuiti), se tot mirau si mi-au zis ca lor le-a fost frica sa-i dea, si ca inca au cativa care numa' papa prin blender accepta. Iar cireasa de pe tort, n-a vrut sa doarma (normal dupa mine, nu l-au pus in aceeasi camera cu ceilalti pe motiv ca nu mai erau paturi libere).
Ca nu se pot inhama la avut grija de copilasi asa mici, pentru ca e o singura educatoare (mie patroana imi spusese ca mai e si o ingrijitoare dedicata grupei de 2 ani, dar se pare ca in intern, ele stiu ca ingrijitoarea e pentru toate cele 3 grupe). Ca cei mai mici au 2,5 ani (patroana imi spusese ca au de la 2 ani) si deci e o diferenta de varsta importanta (aici le dau dreptate).
Doar ca nu stiau, ca de luna viitoare mai vin 2 copilasi (de 2 ani si o luna si de 2 ani si 3 luni). S-au cam panicat la vestea asta si mi-au cerut sa o sun eu pe patroana sa o conving sa mai angajeze personal, si ca daca vin cei doi, atunci chiar ca nu au nici un motiv sa nu-l ia si pe al meu.
In fine, ca si concluzie la polologhia asta lunga, patroana vrea se se extinda, sa mai faca o grupa din asta mica de 2 ani, dar nu mai vrea sa angajeze personal (asa mi-au spus respectivele educatoare), asa ca presupun, ca lor nu le convine, incearca sa se opuna acestei extinderi, si atunci cand au avut ocazia sa zica nu, au zis.
Ce nu mi se pare acceptabil, si nu pot digera este ca au dat vina pe copilul meu, ca vezi Doamne, ce probleme ar ridica.
Am tot stat in week-end si am intors situatia pe toate fetele, sa-ncerc sa judec la rece. Mi-am zis ca daca m-ar suna si mi-ar zice ca totusi il primesc, nu l-as da decat daca n-as avea alta solutie si daca ar aduce pe cineva care sa stie sa se ocupe de cei de 1,5 ani. Astea erau mult prea speriate, stresate, si-l tratau prea ca pe un bebelus. Si ar fi pacat, mai ales ca Mihai are cateva directii in care a evoluat asa de frumos la cresa, ar fi pacat sa nu se continue si sa-l treaca iarasi la obiceiuri de bebelusi. Imi placuse mult locul de joaca din curte, pentru ca aveau groapa de nisip, tobogan, leagane, casuta, masinute si triciclete. Acum realizez ca tocmai fiind asa de multe tentatii, multi copilasi care alearga ca titirezii dintr-o parte in alta, supravegherea devine si ea mult mai dificila.
Ca un facut, azi-dimineata ma suna cei de la departamentul nostru de HR, si-mi spun ca au primit telefon de la gradi ca totusi ar putea sa-l ia si pe Mihai. N-am mai multe detalii, si mie inca nu-mi vine sa-i sun (as avea gura prea sloboda inca, si vorbele la nervi n-au fost niciodata constructive). Dar nici n-am inca o alternativa acceptabila.
Vali nici nu mai vrea sa auda de ei.
In fine, vedem ce facem, poate o sa mergem pe o solutie temporara de 6-12 luni, iar apoi cautam din nou o gradi.
Hai, ca trebe' sa ma duc la o sedinta.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
simonela spune:
Dragi mamici si dragi pitici, va pupam! 
Multumim tuturor fetelor care s-au gindit la noi, ne-a trecut bubita de la buza, si multumim si ca v-ati facut timp sa vedeti pozele noastre!!!
![]()
Mamacita, imi pare rau ca Alexut a trecut prin asa ceva si tu la fel...Stiu cum e, ce sperietura tragi si cum te invinovatesti in astfel de momente...Pupam ochisorii si fetisoara lui Alex, sa treaca repede lovitura si sa nu ramina cu sechele!
Ligia, ma bucur ca Radu a fost cuminte in vizita si i-a placut "galusca", asta e semn bun, daca n-a fost nici gelos si s-a jucat frumos cu ea, inseamna ca poate veni "fara griji" o surioara sau un fratior ![]()
Noi am fost duminica in jud. BV, mai exact in Cristian si la Cheile Rasnoavei si tare as fi vrut sa venim pina in Brasov, sa ne intilnim cu voi, dar pentru asta trebuia sa aranjam din timp si...n-a fost sa fie! Sper ca data viitoare sa avem ocazia sa ne cunoastem! Am vazut acum citeva zile pozele cu Radu, e tare haios baiatul mamei...
Oanamaria, multumim de intrebare a trecut bubita Andradei. Din pacate, nu ne-am intilnit cu Gegea si daria, pentru ca au stat doar o zi jumate inn Bucrsti si au avut unh program incarcat, au venit la niste prieteni si si-au petrecut timpul cu ei, normal. Sper ca data viitoare cind mai vin pe aici sa avem ocazia sa recuperam! Pupici lui Rares!
Daria, mi-a placut calutul vostru (n-am mai vazut pina acum asa cum il descrii tu, ca tropaie, necheaza si sfornaie, cred e foarte dragut!) si semnul de pe masina - e cool ideea!! Pupici lui Brien cel cuminte, care, la fel ca Alex al Mamacitei sta cuminte in masina!!
Andrada este un mic dezastru la capitolul asta - cred ca am rasfatat-o prea mult si acum la drum lung e cam terorista! Nu sta in scaunel decit daca o leg cu centurile de siguranta si atunci imi face un mare scandal, dar o las acolo o vreme pina cred eu ca a amortit si atunci trebuie sa schimbam pozitia...In rest vrea la mine-n brate, se duce la geam, se uita in spate, il striga pe tati, care e la volan si...tot asa! Mai sta cuminte citeva minute daca ii dau sa rasfoiasca o revista sau ceva de rontait, mai trage un pui de somn etc. oricum eu sunt non-stop linga ea si cu mina pea, ca sa previn vreun incident nedorit, normal, nu sunt inconstienta!! ![]()
![]()
Danuta, imi pare rau ca s-a intimplat asa cu gradinita, si eu m-am lovit de acelasi refuz cind am incercat sa le spun ca are mai putin de 2 ani...Iti tin pumnii sa gaesti o solutie fericita pentru Mihaita!
Raresionut, m-am distrat citind nezbatiile lui Rares, e un smcher mic! Mult succes la cursul de conta! Sa inteleg ca nu-ti merge bine ca farmacista??
Si eu o sa-mi schimb, de saptamina viitoare, locul de munca! Dupa 6 ani jumate...Sper sa-mi fie mai bine si sa ma acomodez repede cu noile cerinte si cu noii colegi! Sa-mi tineti pumnii, va rog!
Geani, Pisicuta, Rrox, Ana, Andruzza, ce mai faceti?
Va doresc o saptamina superfrumoasa!
Simona si Andrada (28.04.2005)
http://community.webshots.com/user/Simonela28
simonela spune:
Danuta, uite acum am citit povestea lui Mihai la gradi...
Eu cred ca in locul tau nu l-as mai da la gradinita asta, avind in vedere toate cele enumerate de tine. Daca MIhai are deja multe lucruri pozitive, e deja marisor, si alea din comoditate nu il indeamna in directia buna (vezi mincarea, olita, etc.)eu zic ca poate ar fi mai bine sa cautati alta solutie. Stiu ca nu e usor si ca e mai usor de zis decit de facut, dar poate aveti noroc...
Poate fi o solutie de compromis pina gasiti altceva, dar nu cred ca-ti mai inspira nici tie prea multa incredere, dupa cum s-au comportat si cum au dat vina pe Mihai, ca ar fi el inadaptabil...
Multa bafta si sa luati decizia cea mai buna si pentru Mihaita si pentru voi!!! 
Simona si Andrada (28.04.2005)
http://community.webshots.com/user/Simonela28
raresionut spune:
Danuta, dupa ce am citit cele scrise de tine, pot sa afirm ca la respectiva gradinita , Mihai a cazut la mijlocul disputei dintre patroana( care isi doreste extindere ) si educatoare ( care din punctul lor de vedere au dreptate e , nu pot face fata un singur om unei grupe de copii mici, dar se impleteste cu comoditatea).
Si, pentru ca, sunt foarte multe persoane care nu isi iau job-ul in serios pot aparea si diferite probleme....dar ce m-a inversunat cel mai tare este faptul ca au " aruncat intreaga vina" asupra lui Mihai, copil cu un comportament absolut in tiparele varstei.
Va pup si va doresc sa gasiti cea mai buna solutie.
Daria, frumos calut si noi l-am ochit in Selgros , weekend-ul acesta, dar cum piticul nu a parut entuziasmat de prezenta lui, am mers pe mana " Mariei sale" si i-am cumparat doar ce i-a "placut"....insa pe mine ma bate gandul sa i-l iau next time( fara sa mai mergem cu Rares la shopping).
Mi-a placut foarte mult trunghiul de atentionare....
Simonela, eu am avut ceva probleme cu sefa in primavara ( cand am facut o tentativa de intors la servici), in sensul ca am realizat ca nu e omul pe care pretindeam ca il cunosc....si asa incerc sa imi reconstruiesc cariera( in contabilitate-pentru part-time la domiciliu) si aprofundarea studiilor din timpul facultatii si de ce nu chiar sa imi pot deschide o societate proprie, pentru ca noi dorim sa ne mutam in primavara si am deschis capitolul economii si alte surse de venit.
Pupici Andradei si multa bafta la noul loc de munca si de ce nu , acomodare rapida si usoara.
Mamacita, nici Rares nu suporta pansamentele din jurul ochilor de dupa interventie ( si le scotea chiar daca nu isi revenise complet din anestezie), si medicul mi-a recomandat sa fiu mai atenta sa nu puna mainile murdare la locul cu pricina.
Pisi, ati reusit sa va mutati? Cum e la servici...ce face Matei?
Andruzza, Carmendutza ce faceti, sper ca totul e ok.
Alina
si printul Rares
Pozele noastre
danuta_t spune:
Acum reusesc si eu sa citesc din urma.
Mamacita,
lui Alexut, sa treaca vanataile si sperietura.
si tie sa-ti treaca sperietura. Bine ca pana la urma nu a fost foarte grav. Cum te-a tratat dupa eveniment ? Ca si pe bona ?
Daria, multumesc de complimente, dar de unde ai vazut tu toate astea ? Inseamna ca ai fost chiar foarte aproape de ei. Data viitoare trage-i de maneca, Vali va stie bine din povesti. Cat despre inteligenta si alte calitati ale lui Mihai, eu imi tot zic ca e un copil normal, ca altfel mi-e frica sa nu mi se suie mandria la cap.
Da tu la ce gradi esti de au grupa asa mica ? Eu eram convinsa ca ai lucrat la cea de pe Paciurea, dar nu cred sa aibe grupa asa mica. Si ce faci cu Brien din martie ?
Simonela, Raresionut, multumesc de incurajari.
Simonela, bafta maxima la noul job, acomodare rapida. Cred ca dupa pauza asta lunga cel mai bine e sa schimbi si job-ul.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
rp spune:
Va pup pe toate, dragele mele.
Danuta, imi pare rau de toata aventura cu gradi. Cu o singura educatoare (si aia fara experienta in lucrul cu copii mici - faza cu laptele intre mese m-a terminat!) si copii atit de mari in grupa nici mie nu mi se pare o solutie prea buna. Eu as aborda problema altfel: ceilalti copii de la cresa unde vor merge? Parca am retinut ca o parte din parinti iti sint colegi de serviciu, asa ca va puteti sfatui. Personalul ce face daca se desfiinteaza cresa? Poate alti parinti au gasit o gradi buna si il duci si tu pe Mihai acolo sau ii atragi tu aici si convingi patroana sa faca o grupa separata de pitici, cu personal calificat de la vechea gradi.
Suna a SF, dar poate merge.
Ligia, tare simpatic Raducu in poze!
Nu-i asa ca s-a mai inaltat? Ca parca nu mai are falcutele din primavara. Eu asta am observat la Marutza, ca desi apetitul a fost constant s-a lungit in vara, s-a subtiat, iar acum iar incepe sa faca falcute.![]()
Mamacita, imi pare rau ca v-ati accidentat.
, sa treaca.
Rrox, voi sinteti bine?
Am adus de la mama o reteta de cascaval de casa. Marei ii place mult, eu din comert nu i-am dat pina acum. Sa-mi spuneti daca va intereseaza si o scriu.
Marutza, iubirea noastra
roxana
18s+ si
marutza (22.03.2005)
rp spune:
Daria, mi-au placut mult si Brien, si calutul, si semnul de atentionare.
Ce i-ai explicat ca este umbra? Ca eu n-am fost in stare sa-i spun decit ca o cheama "umbra"
.
Simonela, bafta la noul loc de munca. Sa fie asa cum iti doresti.
Alina, si tie bafta la curs.
poznasului.
Zuzu,
.
Oanamaria, multa sanatate lui Rares. Bravo pentru dintisori si ca ati scapat de laptele praf.
Marutza, iubirea noastra
roxana
18s+ si
marutza (22.03.2005)
rrox3 spune:

Multumim pentru interes Oanamaria, Zuzu, Mamacita, Daria, Simonela, Andira, Rp!
Suntem bine, am fost insa plecati din Bucuresti de vineri si ne-am intors abia aseara pe la 11.30. In plus, saptamana trecuta am fost foarte ocupata la serviciu si n-am mai reusit sa intru pe aici. Ca de acasa nu prea apuc... ![]()
Ocrainic ma bucur tare ca ne-ai scris!
intregii familii! Suna igrozitor programul tau de lucru, chiar nu poti sa-l umanizezi putin avand in vedere ca esti insarcinata?! Uff.. multa sanatate si rezistenta!
Si sa ne spui si noua ce e bb2 
Ellinia felicitari pentru bona! Sper sa va intelegeti de minune!
Ligia m-am defectat de ras imaginandu-mi-l pe radu in dulap si omniprezent in baie
L-am vazut si in poze si iar m-a vrajit!
E tare simpatic omuletul tau 
Cenia Multumim pentru site! E super! Si distractii placute in continuare, vad ca petreceti bine!
multi Daviducului sa nu mai fie mucos!
Simonela Pozele Andradei le-am vazut inainte sa plec, dar n-am apucat sa-ti scriu. O scumpete de fetita! 
Raresionut ma bucur ca ai revenit la sentimente mai bune fata de topicul nostru si, implicit, fata de noi. Succes cu planurile de viitor! Va tin pumnii! Cat despre prietenia dintre noi... da-mi voie sa-ti zic ce cred eu: prieteniile se cladesc in timp, nu e suficient sa apari pe un forum "de prietene" si gata, peste noapte te-ai umplut de prietene. Suntem aici ca sa schimbam impresii si informatii sa ne sustinem reciproc la nevoie si cam atat. Toate in beneficiul copiiilor nostrii. Da, se nasc si prietenii de aici, e adevarat, dar sa crezi ca exista undeva un forum numai cu prietene, toate cu toate, mi se pare o utopie. Multi
!
mamacita uff.. ce mai patanie!
Bine ca s-a terminat cu bine!
danuta total nedrept ce vi s-a intamplat, dar astia sunt oamenii din pacate. Ideea Roxanei (Rp) mi se pare foarte buna! Poate o incerci. Si as contrazice pe cineva care zicea ca Mihai e perfect incadrat in tiparele varstei, eu zic ca le-a depasit! Se comporta in mediu strain extraordinar de bine, e un mic omulet independent si clar, trebuie incurajat in directia asta!
Tin pumnii sa gasiti cea mai buna solutie!
Andira Ioana doarme noaptea si a renuntat la masa de la 3 luni. Ar trebui sa zic "dormea"
fiindca in ultimul timp, de cand cu maselele si dintisorul care tot iese, s-a obisnuit sa urle noaptea. Nu doarme bine decat cu noi in pat 
Daria suna super viziunea ta despre predarea lectiilor copiilor de varsta mica! Felicitari!
Pe mine ma inebunesc profesorii si invatatoarea Mariucai la capitolul asta.... habar n-au sa predea...
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
mamacita spune:
quote:
Originally posted by danuta_t
Acum reusesc si eu sa citesc din urma.
Mamacita,lui Alexut, sa treaca vanataile si sperietura.
si tie sa-ti treaca sperietura. Bine ca pana la urma nu a fost foarte grav. Cum te-a tratat dupa eveniment ? Ca si pe bona ?
Nuuuu,danuta,a stat la pieptul meu aproape toata ziua,saracutul.ne-am jucat,s-a inveselit putin dupa ce a dormit dupa-amiaza.Era sa uit sa-ti raspund,de revoltata ce eram citind povestea de la gradi;ai toate sansele sa regreseze acolo.nu stiu,mai ganditi-va.pupici lui Mihai cel cumintel.
Multumesc tuturor pentru urari,sperietura ne-a mai trecut,sa vedem ce facem cu ochiul.in somn nu accepta pansament,in rest l-a acceptat,cumintelul mamei.cu picaturile de aplicat de 3x/zi este teroare,el plange,noi ne frangem de mila,dar continuam.maine dimi il ducem la control.Sa ne tineti pumnii!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png