Prichindei martie - aprilie 2005 (112)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

rrox,bine ai revenit!
rp,cand Alex avea vreo 6 luni,si-a descoperit umbra dupa sedintele de alaptare de searasi mi-era greu sa-i explic ceva.I-am zis ca e umbra si ca ne jucam cu ea;apoi i-am facut minispectacole.El ma imita si se distra grozav.Pe la 1 an a uitat de ea.Acum o ignora,se uita la ea si apoi isi vede de fugareala.Sunt si eu curioasa de definitie,dar cred ca mai intarzie intrebareaOricum sper sa ramanem in continuare impreuna sa facem schimb de dfinitii in perioada"de ce"-urilor

L-am convins pe Alex sa tina pansamentul facand o simulare:a cazut elefantelul lui iubit,Jumbo,si i-am pus picaturi si un pansament la ochi,iar el a stat cuminte ca sa-i treaca buba.alex,vazand ce stoic suporta Jumbo interventiile mele terapeutice,n-a mai pus manuta la pansament,decat la culcare,cand a si oftat usurat ca il las sa doarma fara pansament

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

buna ziua mamicilor,mai aparem si noi.am avut o sapt. urata ca m-apucara depresiile.si n-am avut chef de nimic si m-am mai si ciondanit cu Razvan din cauza usilor de interior.si tot nu ne-am hotarat.da m-am mai inveselit sambata cand am aniversat 6 ani de casatorie.n-am facut nimic special sau vreo petrecere ,dar ne-am plimbat fara sa mai intram in magazine si ne-am jucat prin parc.ieri am avut grija de inca o pitica ,fetita unor prieteni care au fost la o nunta la tara.noaptea a astat cu bunica dar ziua trebuia sa mearga la serviciu asa ca am avut 2 copilasi.Costina e cu o luna mai mica ca George.mama ce m-au fugarit .si ea e o fetita f. cuminte si ascultatoare doar ca in compania lui George se ia dupa el si sunt tovarasi de prostioare.nu cred ca v-am povestit dar avem o gasca de pitici 3 la numar primul este finutul meu,Danut, nascut in feb. apoi George si costina .in 3 1/2 luni am avut 3 bb.binentetes toti frumosi si destepti.si cand ne intalnim cu totii se distreaza nemaipomenit.se indeamna si la mancat si la joaca si la prostioare.la cele din urma feciora-miu e capul. la ziua finei iam lasat pe toti 3 in sufragerie cu un parinte ,la un moment dat un tati iese la tigara si cand se intoarce gaseste peretele(zugraveala)cojit.si toti scormoneau cu degetelele.sunt tare haiosi cand se intalnesc rad unii la altii, se pupa.mai rau cu comparatiile in evolutie.pana acum George e cel mai in urma si la dinti,si la vorbit ,la olita si comportament.
in rest ne mai iese inca o maseluta pe care n-o vazusem ,doar cand a ras am descoperit-o.din mai nu ne mai iesise nimic si acum avem 2 dinti,2 masele in crestere si inca 2 maselute umflate rau jos.nu a facut febra sau sa planga prea rau.sapt. trecuta a reusit sa se rastoarne cu carutul in curte fiind.cred ca s-a intins la vreo floare sau dupa vreo pisica .si-a facut un cucui si niste escoriatii pe nas,dar au trecut mai mare sperietura mea ca el n-a prea plans cand a cazut doar cand a venit randul ingrijirilor. aseara ne-am distrat ca vroia sa danseze muzica populara ,dar numai urcat pe un lighean.si topaia si se invartea de zici ca facea parte din ansamblul de dansuri.si noi pe langa el in caz de aterizare fortata.daca iam luat ligheanul nu mai voia sa danseze si schimba posturile tv ca poate gaseste alta muzica.cred ca o sa fie un bun dansator ,da nu ne mosteneste pe noi.

Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela_r spune:

Buna seara mamici.
piticilor cu bubitze .
Eu ma simt tare rau fara Dora.Nici nu pot sa intru sa citesc sau sa scriu ,cand stiu ca nu este cu noi.
Maine merg s-o aduc la Bucuresti. Stau cu ea pana sambata.Azi am vb cu mama mea si mi-a spus ca Dorei ii curge nasul.Sper sa nu fie ceva grav.
Mai nou pitica mea spune lebada-;ebala, capra-paca,pe mami o cheama -Lolo, pe ea o cheama -Dodo

Pupici

Ionela si Dora

Varsta Dorei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10708;116/st/20050413/e/DORA/dt/7/k/2b8c/event.png
POZE DIN VACANTA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/raduionela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

ionela pupici si sanatete micutei "dodo"! Imi imaginez ca-ti este tare greu fara ea,dar nu va mai dura mult si-o sa va intregiti familia fara atatea despartiri. Pana atunci capul sus,noi suntem aici !
laura m-am distra de dansul pe lighean :))>excelent!,.Spor la treaba,fara prea multe "contrari"
rp umbra= desenul facut de soare.Adica Soarele ne deseneaza pe noi,asa cum si noi desenam flori,copaci,pisici,catelusi etc. Soarele ne indrageste tare pe noi si ne deseaneaza tot timpul.
simonela bafta mare la noul servici? cum e? de cand incepi?

cat despre crese,gradinite sa va spun un lucru. Sambata,ne-am dus si noi sa dea Mircea consultanta asupra culorilor ce urmeaza a fi zugravite la gradi unde va merge Brien(din martie).Initial cochetam cu ideea unei crese pana in septembrie cand va avea macar 2,6 anisori.
Ne-am schimbat directia pt ca ni s-a propus asta. Prietena mea,Ioana, absolventa de psihologie(deci esential pt mine) e si educatoare. Pana anul acesta mi-a fost colega la gradi unde lucrez eu. De anul acesta si-a schimbat locul de munca. Ea mi-a propus sa il duc pe Brien direct la 2 ani, la ea la gradi. lucru care mie-mi convine mai mult decat de minune. Sincer. In primul rand ca e,pe langa un excelent pedagog,un fin si fantastic psiholog,e si prietena mea,de 10 ani, iar Brien o place nespus(deci nu vor fi probleme de acomodare,el nesimtindu-se lasat intre straini). Dar....daca ea nu mi-ar fi propus acest lucru,eu n-as fi indraznit sa-i cer asta. StIti de ce? Pt ca grupa si varsta copiilor admisi o stabileste educatoarea si nu directorul. Educatoarea stie cat si pana la ce nivel e capabila sa accepte si sa pregateasca copiii. Nici un director nu are dreptul sa impuna limita de varsta. Ea,Ioana are grupa mica,deci de 3 ani. Nici nu mi-am pus problema sa-i cer sa mi-l accepte pe Brien de 2 ani(tocmai pt ca stiu ce inseamna si un singur copil care sa iasa din tiparele grupei-totul e dat peste cap, fara exagerari).A fost decizia ei(pe motiv ca Brien e muuuult avansat,e perfect acomodabil),eu sunt extrem de bucuroasa SI RECUNOSCATOARE, pt ca,chiar fiind avansat, va fi o diferenta pe care educatoarea o va duce-n carca.

in alta ordine de idei,va spun asta celor care ati citit si trait povestea lui Alex. Ioana, educatoarea de care va spuneam,e nasa mamicii lui Alex,Ildiko. Trebuia sa fie si nasica lui Alex cel mic si fragil,dar cum l-au botezat pe fuga ,in spital....,nu s-a mai putut. Ea,Ioana si mamica lui Alex,Ildiko,au fost colege de facultate(psiho).S-au apropiat mult de tot, Ioana a trait maxim toata poveste lui Alex,s-a implicat si mi-a povestit pe tot parcursul evenimentelor firul urmat de micut.

Poze frumoase cu noi
filmulete dragute

"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns connie1974 spune:

Salutare dragi mamici.
Cred ca ne-ati uitat de cand nu am mai dat cu pixul virtual pe aici. Motivat sau nemotivat, am absentat.
V-am citit posturile cu mare drag, ca sa vad ce mai fac puii mici si dragi, dar si voi, dar timpul sau alte chestiuni m-au oprit din avantul meu de a scrie.
Acu sunt pusa pe fapte mari.
Daca tot am dus copilul la bunici, ati citit bine, sta la bunici de duminica, fara sa scoata un tipat, planset de dorul nostru, pe cand noi ce invartim ca niste curci bete (scuzati expresia), dar cam asa e, prin casa, ca e goala fara el.
Uite ca ne-am facut curaj si l-am lasat la socrii, ca vrem sa plecam la inceputul lui noiembrie in Italia, iar el trebuie sa se obisnuiasca la ei. Dar se pare ca nu i-a fost greu. Evident ca ieri am dat vreo sase telefoane sa vad ce face, ne-a marait un pic la telefon, adica vorbit pe limba lui, dar atat, i-a dat inainte cu jocul lui.
Revenind la plecarea noastra, poate cineva sa ma ajute cu sfaturi privind cazare ieftine in Roma, sau orice altceva ce mi-ar folosi?
Acum sa va mai povestesc despre micul Bic, asa-i spunem. A crescut in inaltime, nu mai e asa grasut, dar tot are falcute, papa de toate, dar daca nu are chef de ceva scoate limba cu tot cu mancare, e ciorbar, nici o masa fara ciorba. Daca fac supa trebuie sa-i pun lamaie altfel nu mananca.
Am ramas la acelasi program de odihna cu doua somnuri pe zi, ceea ce imi convine ca mai apuc sa trebaluiesc si eu ceva.
Dupa cum spunea Ligia mai demult, cu mutulica al ei, cred ca al meu a trecut pe primul loc, deoarece vorbeste numai pe a lui si mai spune ma,ma da bineinteles cand vrea.
Arata dupa ce a facut kk, merge si-si ia singur olita, dar deja e cu chestiunea in pampers.
Fug ca a venit barbatu-meu si e grabit de foame.
Pupici si revin mai des.

Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
http://pg.photos.yahoo.com/ph/constanta_pravat/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasika spune:

S-a strcat liftu!!!! Daca m-ati fi vazut dimineata cum am coborat 8 etaje cu doi copii in brate + poseta + rucsac zau ca-mi plangeati de mila...Acuma ma gandesc cu groaza ca trebuie sa-i urc 8 etaje...sa ma mai p[lang ca nu ma duc la sala? ce-mi mai trebuie?...

dariaevelin, ma bucur pentru voi...iata ca pana la urma tot raul spre bine..

ionela r imi imaginez ce greu trebuie sa-ti fie sa o ai pe micuta departe de tine...eu nu am petrecut nici o zi departe de puiutii mei dragi...cu exceptia nasterii lui Tavi, cand Ana a stat acasa cu tati si mi s-a rupt inima de dorul ei...N-ai cum sa gasesti o solutie sa o tineti cu voi? Ar fi tare bine si pentru tine, dar mai ales pt. ea...eu am fost crescuta de o matusa de la 4 luni pana la 5 ani si n-o sa uit niciodata ce rau imi parea cand pleca mama (venea la 2 zile) si cum o asteptam la poarta...imi aducea de toate, dar eu o vroiam pe ea....deasta mi-am jurat ca nu voi sta o zi fara copii mei langa mine, desi nu pot sa spun ca-mi este usor, dar prefer sa-i am la cresa...si dupa ora 4 ne jucam si ne rasfatam pana seara...

mamacita sper ca ia trecut deja bubita lui Alexutu...m-am ingrozit numai cat am citit, dar sa fi fost in pielea ta...bine ca s-a terminat cu bine..se pare ca-i baftos micutu'

Tavi iar e bolnavior...simt ca voi ceda psihic...nu au trecut nici 2 saptamani de la ultima criza si acum iar are mucii verzi si tuseste urat de tot...i se opreste respiratia, se inroseste tot si face crize de tuse, asta se intampla mai ales noaptea, sau ma rog, cand doarme. In rest nu face febra nimic...ma duc maine iar la doctor...am ajuns sa-i urasc iar el e deja ingrozit de halatul alb, mititelu'...ma simt atat de neputincioasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

He, he, dispute aprinse pentru titlul de mutulica ?

Connie, plecati in excursie ? Sau la lucru ? Ca e mare diferenta de informatii. Eu nu pot sa te ajut cu info decat pentru primul caz. O sa caut acasa unde ne-am cazat si noi si-ti trimit.
Felicitari si pentru anuntarea evenimentului din pampers, in cateva saptamani va va anunta inainte.

Ionela_r, parca trebuia si Dodo sa inceapa cresa toamna asta ? Sau ma insel ?

Laura, dansatorului pe lighean. Mihai se pune cu fundul in lighean si picioarele atarnate pe afara si asa ii place sa stea. Dar nu-i dau ligheanul prea des pa mana, doar cand n-am incotro, si sa vezi ce liniste e in casa atunci.

Daria, super ca ai gasit direct gradinita. Si mie mi-ar fi placut, tocmai pentru ca nu cred ca e spre binele copilului sa schimbe tot la 6-12 luni mediul. Iar in ce priveste criteriul de varsta stabilit de educatoare, ai mare dreptate (imi dau seama abia acum, dupa experienta care am avut-o noi). Oricat ar dori directorul sa coboare limita de varsta a celor mici, pana la urma evolutia buna sau rea a piticotului depinde doar de educatoare.
Si ce definitie frumoasa ai stiut sa dai la umbra. Am notat-o.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

bineinteles ca anul asta,in iarna,ne va fi mult mai greu cu imbracatul,caci nu mai sunt bebelusi sa facem ce vrem cu ei[cand imi amintesc ce frumos statea samuraiul cu caciula,fular si manusi]si nici nu sunt suficient de mari sa le explicam corect ce si cum.asa ca distragerea atentiei ramane principala arma.Si lui Alex i-am luat numai caciuli cu ancora sub barbie,dar cu manusile si fularul sigur vor fi probleme,deja azi a protestat ca este imbracat gros si nu se mai misca asa lejer,iar de manusi a scapat repede,ca bona ii face toate voile,asa ca a venit cu manutele inghetate dupa numai 1/2 ora de stat afara!
Am fost la prof.de oftalmologie la care l-as fi dus din prima daca nu era duminica,si ne-a spus ca este perfect cu ochisorul,asa ca am scapat de pansament,mai dam antibiotic picaturi 2 zile si gata!Uraaa!
nastasika,te cred ca va e groaza,dar nu-i uri pe medici:rau cu rau,dar mai rau fara rau!Uitepentru micul bolnavior sa treaca repede si pentru tine,mamica gimnasta.Eu abia ma descurc cu Alex cel de 14-15 kg[imbracat],o duc tot intr-un Voltaren pentru durerile de coloana,darmite cu 2 si 8 etaje!
Daria,oferta speciala!Asa da,excelent,si eu cred ca as fi optat urgent pentru gradi.Dar n-am reusit sa vad poza
connie,nu v-am uitat,ce bine ca ne mai scrii.Cred ca locul de mutulica este foarte disputat,desi de fapt Alex turuie intr-una,dar putine cuvinte care sa semene cu realitatea sau n-am eu imaginatia sa le traduc.Adica,de exemplu,"kia"stiu ca e cheia,dar de unde pana unde "baba"este bunul[si nu buni},nu pot sa inteleg?!Uite,Daria stie ca umbra este desenul facut de soare,eu pana la varsta asta n-am inteles

Al meu sot a plecat acum in Germania sa-si ia un Fiesta diesel si se intoarce sambata sau duminica,pana atunci noi fiind singurei[bona dimi,mami apoi].Nu am mai stat atata singuri de cand l-am nascut.Nu-mi fac probleme de ingrijit,ca deja e mare,dar ne va fi un dooor.Sunt curioasa cum va reactiona Alex la intoarcerea lui tati.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

SAlutare. Citeam de prichindei si ma gindesc cu un pic de groaza la martie aprilie 2007. Ma gindeam ca numai al meu vorbeste prin semne si numai al meu protesteaza cind il imbrac gros. De manusi nnici nu vrea sa auda!
Astazi am fost afara si era frint de oboseala dupa 1/2 ora. Si cu miinile gheata!!
Noaptea avem insomnii, nu stiu ce fac cu pampersii, nu ii pun bine... ca de citva timp tot il gasesc umed. Si adoarme f greu si numai in pat la mine.
Daria:felicitari pentru gradinita. e super!si definitia umbrei...deja e poetic.Bravo!
De cind cu frigul am rarit-o cu plimbarea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Rp, Rrox, deja ma interesasem de ceilalti copilasi. Sunt impartiti intre 2 gradinite - una care are si grupa 1,5-3 ani (dar e departe de noi, si merg pana la clasa 4-a in aceeasi cladire, ceea ce nu prea ma incanta) si cea la care am dat noi proba (aici sunt mai multi copilasi care au fost pana asta-vara la cresa, plus inca 2 ai unor colegi de-ai mei care vor veni din noiembrie; tocmai de aceea imi suradea varianta asta - pe langa alte motive). Cei de varsta lui Mihai sau mai mici, raman acasa (nu-s decat inca 2).

In fine, se pare ca situatia se rezolva. Cei de la personal au vorbit cu cresa de care va ziceam ca s-a deschis abia de o luna, vor face un contract cu ei, si sper sa avem ceva preturi preferentiale, ca altfel e cam scump. Eu am mari retineri, sper sa le reziste afacerea macar pana toamna viitoare, apoi la gradi.

Pana la urma, proba data la gradi n-a fost pentru piticul meu, ci pentru ei. In afara de faptul ca la telefon au dat vina pe copilul meu, chestie care presupun ca au avut apoi intentia sa o corecteze cand ne-au contactat din nou (eu nu i-am mai sunat), inca sunt de parere ca e o gradi OK, doar ca asa cum am vazut eu educatoarele, nu sunt pregatite psihologic, pedagogic sau nu stiu cum altfel sa spun sa se ocupe de un copil de varsta asta (le va fi greu chiar si cu cei de 2 ani). Nu pentru ca Mihai ar pune probleme majore, ci pentru simplul fapt ca la varsta asta, el are nevoie sa fii atent si receptiv la nevoile lui. Aici ma refer la faptul ca atunci cand se cere la olita, trebuie sa reactionezi prompt, nu-ti lasa mai mult de 1 minut ca sa-i aduci olita. Si datorita limbajului inca limitat, are nevoie sa te uiti la el, sa intelegi expresia lui, sa intelegi vocabularul lui pocit. Are nevoie sa i se mareasca treptat marimea bucatelelor de mancare, sa invete sa manance singurel, sa bea din canita fara sa se ude si inca cate si mai cate. Chiar daca "intelectual" pricepe multe si face multe, are anumite nevoi fiziologice care cer atentie, rabdare si renuntare la o anumita comoditate din partea celui care ii are grija.
Am ajuns la concluzia, ca tot mai bine e la cresa, chiar daca asta va insemna peste 1 an sa schimbe din nou mediul. N-as vrea nicidecum sa ne intoarcem la blender, biberon, suzeta si pampers.
Daca cumva peste un an nu gasesc alta gradinita care sa-mi placa mai mult, o sa ii retestam pe astia, desi aici nu l-as da inainte de a face 3 ani, tocmai pentru a fi sigura ca e el safe.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput