Prichindei martie - aprilie 2005 (112)
Raspunsuri - Pagina 16
oanamaria_luiza spune:
sa va zic si de noi...
Ne-am luptat cu un episod de febra. A inceput luni seara, apogeul a fost marti noaptea cand la doua ore dupa antitermic ardea si tremura tot, n-am dormit de la 1 la 6:30, caci el s-a tanguit toata noaptea iar eu nu mai stiam ce sa-i fac. Cand ma vedea cu seringa de la sirop in mana intindea si el manutele ca sa-i dau...In fine, cred ca a trecut de acum...sunt doua nopti de cand nu a mai avut febra iar ieri a fost in forma.
Sunt bucuroasa tare ca a acceptat in sfarsit laptele de crestere; am scapat de laptele praf.
Si ne mai laudam cu 2 canini (cei de sus).
Cenia m-am uitat si eu pe site-ul ala, sunt tare frumoasa, dar cum se comanda? Au magazin in Iasi?
Ligia, am uitat sa spun, superbe pozici, s-a sters nemotivatul
.
Oana si Rares(14.04.2005)
poz(n)ici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares
dariaevelin spune:
'neatza!Adica,ziua buna!
azi am mers la predat italiana. M-am pregatit toata ziua de ieri
,am listat harta cu italia,cu europa,am alesa pozele cele mai frumoase
din roma,venezia,milano,mare,munte etc,le-am mesterit un steag
,le-am pregatit fise surpriza(la fiecare in parte)....cand colo....ce sa va spun. Profa mijlocitoare(din facultate ) a facut ea o planificare asa cum credea dumneaei,si a tinut mortis sa predam prima ora impreuna(adica ea
)nu ca m-ar fi deranjat,dar oanamaria asta-i unul dintre motivele pt care nu doresc acest job. Profa are pretentia sa se predea materia dupa cum crede ea de cuviinta
(toatal eronat dupa programa analitica a ciclului primar), eu nu sunt de acord cu directia facuta de ea(si,in definitiv,inspectoratul pe mine ma verifica
,eu fiind profesorul sustinator al orelor,atestat in actele scolare).Uite,astazi,spre exemplu,io gandisem o lectie introductiva...ca sa inteleaga copilasii aia de 8 ani ce anume e Italia,cum arata,cum se cheama oamenii care locuiesc acolo,cum se numeste limba vorbita,in fine...cu ce se mananca italia asta. Si cateva date generale despre tara,oameni,obiceiuri(insotite de elemente auditive si vizuale-asta pt o buna receptare si neplictisire a celor mici
).Dumneaei....a predat din programa stabilita tot de ea(care repet...nu corespunde cerintelor elevului mic
) 5 lectii intr-una
,a scris pe tabla cuvine (numai in italiana,fara corespondentul in romana) din varii domenii (salut,prezentare,jucarii,obiecte-in mod normal astea se predau in lectii diferite,cu o asezare frumoasa si pe tabla,cu explicatiile de rigoare, le-a predat 3 cantece deodata

(normal se face 1 cantec pe saptamana),le-a impuiat capul cu date istorice si administrative
(ale italiei) .Toate astea doar intr-o ora(mai precis 45 minute)! Unor copii de 8 ani!Asta-i nivelul la care dumneaei preda la facultate,identic,doar stiu ca mi-a predat. Si nu se poate desprinde de el.Eu nu pot sa predau asa,pt ca eu voi fi trasa la raspundere de catre ministerul invatamantului
.
Si,al 2-lea motiv...m-am saturat de 8 ani numai la copii mici. Crede-ma....uzura psihica
isi spune cuvantul acum,cu un copil(al meu,inca!)daramite la 30 de copii!!
O sa ma orientez spre liceu sau, mnim gimnaziu.
Poze frumoase cu noi
filmulete dragute
"Sa traiesti pe pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul soarelui in fiecare an" -- Ashleigh Brilliant.
mamacita spune:
quote:
Originally posted by raresionutquote:
Originally posted by cenia
Raresionut: "what's happenend?" ce se intimpla? si DA nu trebuie sa te implici emotional prea tare. Mamacita are dreptate am venit aici s aflam informatii si abia dupa aceea sa legam prietenii. Si prieteniile in grup nu rezista, daca avem o "flebete" e una dar trebuie sa ai grija cu prieteniile virtuale!
la lac
niste poze
Cenia,nu s-a intamplat nimic, perceptia mea vis-a -vis de un subiect a fost eronata.
Alinasi printul Rares
Pozele noastre
bravo,bine ca ti-ai "revenit",era pacat sa stai suparata!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
andira,sper sa nu va tina mult spectacolele nocturne
.Si eu mi-am mentinut lactatia pana la 1 an,cand am intarcat progresiv,tot cu hidratare foarte buna,lapte,ceai de fenicul,bere fara alcool minim 1 /zi[facusem o burtaaa],papa mult si bun pe 3 mese+o gustare.Nu m-am ingrasat,de fapt am pierdut foarte rapid kg de la nastere,din 17 luate am ramas cu 2,pe care mi le pastrez si acum,asa,pentru sufletelul meu
.oricum,cred ca primul si cel mai important lucru pe care putem sa-l facem ptr.bebelusii nostri este alaptarea,atat cat ne tin puterile fara s-o luam razna![]()
oanamaria,sanatate multa lui Rares!
daria,ai dreptate,madam nu stie sa se adapteze si foarte rau,o bulina neagra pentru ea.Ce-ar fi sa predau eu acum la colegiile de asistente si moase ce fac cu studentii sau,mai bine,cu rezidentii?!Unii chiar nu pot sa iasa din niste tipare!Dar atunci la ce mama zmeului te-a mai chemat?Ce bine suna pregatirea ta,as fi vrut sa am si eu 8 ani si sa fiu in clasa ta de italiana!
Dar sa stii ca nici cu adolescentii nu esti scutita de uzura psihica,ba mai rau,poate doar elementul de noutate sa-ti trezeasca interesul.Sa nu ma apuc sa-ti povestesc stressul prin care am trecut predand ca preparator proaspat absolvent unor studenti uneori chiar mai in varsta decat mine si plini de aere de student medicinist!Tu chiar ai stofa sa lucrezi cu copiii care pot aprecia imaginatia,daruirea si simtul artistic la nivel mult mai profund decat noi si cu ecouri pozitive in viata lor de adult!Tinem pumnii!
Noi azi am inceput seria inteparilor de toamna,vaccinarea antigripala.Prima victima mi-a cazut bona![]()
,pe care am intepat-o deja acum jumatate de ora,cu acceptul ei si vaccinul nostru
.Diseara urmeaza sotul,parintii mei si ai lui,iar pe mine ma inteapa tata.Asa facem in fiecare toamna de vreo 5 ani,noul membru al echipei de"intepati"
fiind bona,care cica si ea si-a facut anul trecut ca s-o protejeze pe nepoata!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
cenia spune:
SAlutare din nou. Am citit ce ati mai facut voi, vreau sa urez sanatate muciosilor. Despre situ-ul de la flaro.ro nu stiu nimic, dar au un mail la care pot fi contactati si poate lamuresc pe aceasta cale cum se comanda. eu am vazut doar produsele la tirg si erau deosebite de tot ce era pe acolo.
noi am fost la billa si am asteptat in zadar un carucior cu masinuta, am intrat fara si vroia cu disperare sa urce in cele care erau cu copilasi. nu stiam ce sa mai fac sa ii distrag atentia.
v-am zis ca zice caca la Anca? azi iar ne-am prapadit de ris.
Daria: da-i inainte cu viziunea ta despre prezentarile lectiilor. Ai talent, nu te lasa!
Ce face Brien in scaunel in masina?
DAvid trebuie sa aiba ocupatie in continuare, nu are astimpar deloc.
andira spune:
Ligia, Oana - multam pt info!
Azi am baut si eu vreo 3l de apa, incerc sa revigorez situatia :))
Mai detaliez rasp catre voi, dar am o scurta intrebare off-topic: a comandat cineva ceva de la ottoonline.ro? Eu am vazut catalogul saptamana trecuta, mi-a placut ce-am vazut, si mi l-am comandat si eu. Vreau peste vreo 2-3 sapt cand iau salariul sa-mi comand si eu niste camasi si o pereche de pantaloni. Eu fiind mai plinuta imi gasesc destul de greu haine pe masura si care sa-mi si placa, dar astea pareau foarte ok. Aveau o oferta cu 2 camasi frumoase la 1,2 mil amandoua, vroiam sa mi le iau.
Multam!
danuta_t spune:
Andira, pentru marirea productiei de lapte, pe langa lichide si ceaiuri, eu am folosit din plin si Galactogil, granule pe baza de plante, pe care le dizolvam in ceai.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
danuta_t spune:
Ne-au refuzat cei de la gradi, pe la ora 14 m-au si chemat sa-l iau acasa. Asta dupa ce la ora 12.30 vorbisem cu ei la telefon si-mi spuneau ca nu-i nici o pb, ca au copii mai mari ca el care plang mai mult. Si vorbisem cu 2 persoane de-acolo. Plus ca o colega de-a mea fusese in vizita la ora pranzului si-l vazuse pe Mihai jucandu-se linistit la groapa cu nisip.
In fine, sunt tare necajita
si nu-mi pot reprima gandul ca am fost nedreptatiti de decizia asta. Sunt foarte suparata
si disperata. Si furioasa
ca am picat pe post de tap ispasitor in dezordinea lor.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
raresionut spune:
'neata, am tot incercat sa scriu si aseara, dar se pare ca am avut ghinion ....cand sa postez si eu, mi s-a luat lumina
( pentru catva minute), dar suficient sa imi gasesc alta ocupatie- somnul de frumusete. ![]()
De fapt, care frumusete, caci de vreo saptamana ,Rares, pe la 4 dimineata se ridica in picioare in patut si ma striga sa il iau in pat... si uite asa stam noi de vorba vreo ora si ne iubeste pe amandoi parinti in parte
, ca sa nu fie cu suparare.
Si, din seria poznelor recente sa va povestesc cateva care din lipsa observatiei de o secunda
mi-a dat intreg programul zilnic peste cap.... a ascuns telecomanda de la tv in cosul de rufe si am gasit-o dupa 4 zile, a bagat in fanta de la video( care oricum nu il mai foloseam de mult)o lingurita si un ciorap de al sau si a infundat Wc-ul cu partea detasabila de la odorizantul de baie.![]()
Insa , ne putem mandri la capitolul " executat", pentru ca atunci cand ii cer ceva sa faca o face( nu gaseam un pantof sa iesim afara si l-am rugat sa isi caute pantoful sa il incalt...ma credeti ca intr-o clipa mi l-a adus din cosul lui cu jucarii?)
Eu m-am apucat de cursul de contabilitate , care este foarte serios, la modul ca facem cate 3 zile/ saptamana si dureaza 5 luni....si vreau sa vin si in Bucuresti sa fac cursurile de evaluator/ auditor de mediu( se pare caci facultatea nu e suficienta).
O sa postez fragmentat , caci cu Dc, in ultima vreme nu se stie....
Alina
si printul Rares
Pozele noastre
raresionut spune:
quote:
Originally posted by mamacitaquote:
Originally posted by raresionutquote:
Originally posted by cenia
Raresionut: "what's happenend?" ce se intimpla? si DA nu trebuie sa te implici emotional prea tare. Mamacita are dreptate am venit aici s aflam informatii si abia dupa aceea sa legam prietenii. Si prieteniile in grup nu rezista, daca avem o "flebete" e una dar trebuie sa ai grija cu prieteniile virtuale!
la lac
niste poze
Cenia,nu s-a intamplat nimic, perceptia mea vis-a -vis de un subiect a fost eronata.
Alinasi printul Rares
Pozele noastre
bravo,bine ca ti-ai "revenit",era pacat sa stai suparata!
Alexandru,soarele nostru
Multumesc, mamacita.

Alina
si printul Rares
Pozele noastre