Mamici de ianuarie - februarie 2007 (23)
Raspunsuri - Pagina 6
R_MARCE spune:
Ie-te k m-am intors si eu, in sfirsit!
Am fost de dimineata sa-mi recolteze singe la Instit de Hematologie, pt anticorpi anti rh. Era o coadaaaaa! Doamne pazeste! Cred erau 25 de persoane acolo! In final, am rezolvat....sa vedem rezultatul acuma.
Helenutza eu miine (marti) ma duc in Europa si plec de dimineata, adik in jur de 8 plec de aici de la mine (Universitate) k sa ajung acolo in jur de 8.30-9. Astia tin deschis cam pina la 12, pe urma incep si string. Dak vrei sa mergi, sa imi zici si vedem cum facem sa te iau de undeva in drum (dak te trezesti asa dimineata).
Pina in 12-13 trebuie sa termin, k am intilnire cu Alinuk...sic sic! mergem amindoua la masaj! mmmmmmmmm...o sa fie super!
Megbeng, in mag. Victoria la etj.4 e un raion pt gravidutze si au si kestii mai prezentabile. Nu f de ocazie...adik de ex. pantaloni de satin si diverse camasi (matase sau tot asa) sau diverse bluzitze destul de ok si pt mers la nunta. Avantajul e ca le poti purta si cu alte ocazii dupa aia, k nu sint asa impopotzonate. Oricum, la etj.4 gasesti si raioane normale cu lucruri de ocazie.
In rest, ma bucur k nu numai eu gindesc asa!!! (o citez pe: Cristia "Doamne fereste si tine-ma intreaga la minte sa troznesc copilu din prima daca face asa..."). Cu ce mamici din jurul meu m-am mai intilnit, m-au zapacit cu "oooo...saracutzul..o sa vezi ce mila o sa-ti fie ...si nu o sa poti sa ii dai bataie ...si o sa faca ce vrea din tine"...brrrrrrrr!
iar eu am sustinut sus si tare, k si-o ia sigur, dak mi se trinteste pe jos si face istericale, sau numai dak tipa la mine sau musca/scuipa/injura etc. Nu am de gind sa stau cu omorul pe copil, dar nici sa ma calce in picioare.
Marce
19+
delfinuta spune:
Fetele cu carticelele, mi-ati trimis si mie? ![]()
(draghici_irina@yahoo.com)
Cristia si Cristiana cele mai mari dureri eu le am la maini (la incheieturi), apoi vin durerile de picioare si de mijloc, in ordinea severitatii. Noaptea cel putin ma trezesc de durere la maini!!! Oare putem face ceva?
Liuda chestia cu foamea si somnu' nu mai sunt de mult o noutate..cel putin pentru mine..Da tu cate kg ai implinit de te-ai hotarat sa ti regim??
R_MARCE spune:
Eli1977, stai linistita. Bebe nu creste peste grafic din cauza k ai mincat tu mai mult si nici nu e fat-frumos, sa creasca "intr-un an cit altii in 7". Asa e la eco, DPN se tot schimba, in mai devreme sau mai tirziu, depinzind de masuratori si dezv lui bebe. Dar bebe nu se dezvolta in fiecare sapt constant. Per total, tot in jurul datei respective o sa se invirta nasterea. Oricum, dupa 37 sapt si pina-n 42, poti naste oricind asa k, nu e nimic anormal. Sa ai bagajul gata!
Liuda, nu stiu de ce zici tu k e nasol acasa. Poate k din cauza k ai o functie de conducere si nu iti freaca nimeni ridichea si nici nu dai socoteala nimanui...sau poate f putin. Deci...tu la servici esti relaxata...dar ia intreaba o gramada de alte mamici din diverse alte domenii...sa vedem dak tot asa mare placere au sa stea la munca cind sint stresate si poate le e rau? Tu esti norocoasa...
Mie, una, imi place sa stau acasa si in casa. Sint o fire destul de activa in general, dar de cind sint gravida, sint in culmea fericirii k nu sint obligata sa merg la program zilnic si nici sa fac alte kestii, dak eu nu vreau (si eu sint printre norocoase). E super sa stai acasa dak pur si simplu nu ai kef de iesit, indiferent unde. Si timpul trece asa repede si bine cind poti sta pe canapea cit vrei, sau te poti uita la tv cit vrei, sau doar iesi la plimbari usoare si la cumparaturi, sau doar stai pe net si ...dak ti se face somnic, e mare lucru sa te poti intinde in pat kiar si o ora!
Ehhhhh ...sa ridice mina cine are canapea/pat la servici si poate dormi kiar si un pic in timpul programului! Ahhhh....si sa ridice mina cui i s-a facut somn la servici si ar fi vrut sa se intinda un picutz, dar...nu a avut unde si nici voie! Sa calculam procentajul...
Marce
19+
Liuda spune:
eli draguta nu are nimic DPN cu mancatul tau. ca asa unele pot sa nasca si la 5 luni - daca e sa fie cum crezi tu. Chiar daca e mai dezvoltat si cu 2 saptamani si cu 3 (iar asca arata ecografia) si il nasti la 37-38 saptamani tot are semne de prematur si nu este gata sa lupte noul mediu, si se acomodeaza greu. Nu ai vazut sa mananci mult si copilul tot de 1 kg si ceva sa fie?! Sau sa ai toata sarcina doar 8-9 kg in plus si sa nasti unul de 5 kg. Poti manca in liniste ca nu are una cu alta nimic ca nu de la clatite se dezvolta si grasimi !!!
Ctistina declofenacul nu este interzis la sarcina plus ca nu il mananci il ungi pe fund (glumesc - fiecare se unge unde il doare mai tare) iar eu chiar la funs si ma dau cu el - si e prescris de dr. cu reteta, ca am un muschi la fund care nu ma lasa atunci cand ma aplec mai mult de 8-10 ori. deci asta si cu fastumuri geluri si ce mai este o sa fie la putere!!
delfinuto eu am 8 kg de la inceputul sarcinei dar toate le-am luat de 2 luni incoace. Deci e prea mult plus ca nu am voie mai mult de 16-18 !!! iar asta inseamna ca eu fara a ajunge la lunile cu "greutate" jumatate deja am depus.
fetelor am mancat acum lupt cu somnul!!! abia ma mai tin
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 24 sapt + 1 zi
Amaya spune:
Delfinuta, ti-am trimis eu.
Marce, sa ma scuzati dar nu pot fi de acord cu bataia. Un copil se poate educa foarte bine si usor fara bataie. Mai ales ca atunci cand incepe faza aceasta (fiindca este o faza normala in dezvoltarea copilului, si apare la absolut toti copii, dar depinde de noi, parintii, daca ramane o faza sau devine obisnuinta) el nu intelege de ce ia bataie si e foarte posibil ca dintr-o problema sa rasara mai multe. In privinta nervilor o sa descoperiti in curand de cat de multa rabdare sunteti capabile cand vine vorba de copilul vostru, de minunea care doar cand te uiti la el/ea te bufneste plansul de cat de mult poti sa-l iubesti, chiar daca acum pare inimaginabil. Eu, care sunt o repezita si o impulsiva de fel, ma surprind pe zi ce trece de cat este de simplu sa fiu calma si linistita fata de baiatul meu si ma compar cu tati, care este un calm si un molcom in general, si care acum relativ repede isi iese din pepeni, dar ii dau time out si tratez eu cu piticul.
Oana
20+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
Daconst spune:
Amaya,saru mana de carti...nu ma asteptam sa le primesc asa repede!

Alinatxa,nu vad poze noi la tine nici acum...nu stiu ce se intampla.
Cristiana,am vrut sa te intreb ce marime sunt hainutele lui bb al tau?Ca mie mi se par f.f.mici.Eu am fost sfatuita sa nu iau prea multe hainute marimea 56 ca daca bb e peste 3kg in max 2 saptamani ii sunt mici.Asa ca ma orientez mai mult pe 62.
Hainute bb
Dana 25+ 
R_MARCE spune:
Amaya, te cred. E super k, la baietelul tau a functionat alta metoda. Eu, una nu sint o fire rabdatoare, iar cind eram mica, eram incapatinata si afurisita pina la loc comanda, asa k mi-am luat-o de multe ori. Dimpotriva, frate-miu, era cumintel si nu prea a mincat bataie. Asa k, cred k depinde si de copil, de mostenirea genetica de fapt. Eu sper a mea sa semene cu ta-su', care e un rabdator si linistit si un dulce si rar isi iese din pepeni. Sa nu semene fii-mea cu mine, k am incurcat-o!

Marce
19+
Liuda spune:
R_MARCE pote intradevar din cauza asta nu asi sta eu acasa, dar sincer am o groaza de treaba chiar daca nu ma cauta nimeni in fund si pot si sa ma intind un pic dar am eu pitici pe creer ca pana nu termin treaba - nu ma las. dar recunosc ca am avantaje.
Va pupic pe buric.
R_MARCE spune:
Oare sa fac si eu poze la hainutzele pt bebe, pe care le-am cumparat, majoritatea din Europa(de la standurile producatorilor romani, nu chinezarii)? Intereseaza pe cineva?
Marce
19+
Liuda spune:
fetelor daca seamana fata mea cu mine - sincer AM BELIT-O . deci sa semene la fata dar nu la caracter. ca am un caracter de tot cacatu'. capricorn sant ce sa mai comentez, saraca maica-mea multi nervi si zile din viata i-am mai mancat. Poate se naste a mea dupa 20 ianuarie sa fie varsator ca daca si ea o sa fie capricorn si imi mai si seamana - imi pun latul in gat de tanara, imi zboara ideea despre al doilea copil definitiv. Maicamea saraca cu mine nu s-a dezbracat noaptea pana la 1 an si ceva ca zbieram in continuu, deci cam asta ma asteapta.... dumnezeu nu a batut cu batul - mi-a dat sa vad ce voata a avut maica-mea.
Va pupic pe buric.