Mamici de noiembrie - decembrie 2006(43)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Ruxmax eu in ultima luna am pus doar 900 de grame pe mine.(chit ca alte luni pusai chiar si 3,5 deodata), dar conform ecografiilor lunare... bb a pus 1.100 in aceasi luna in care eu am pus doar 900. Deci... bb se hraneste din noi sau cum ? Precizez ca ma cantaresc intotdeauna la aceasi ora si pe acelasi cantar.
Dbunny32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

TEMA ZILEI
nu trebuie sa lasam parintii si nici socrii sa ne dicteze ingrijirea copilului.

in cazul meu socrul e cel care are o placere sa-si bage nasul. dar ii cam dau peste nas.
pana acum a venit cu 2 "sfaturi"
- nu trebuie folositi pampersi; soacra cand l-a auzit i-a zis sa mai taca. eu m-am facut ca nu l-am auzit. daca mai continua, am sa i le dau lui sa le spele.
- trebuie sa intrebam nasii ce pretentie au pentru numele copilului meu. la asta mi-a sarit mie tandara si i-am spus ca e copilul meu si ii pun nume asa cum consider, iar daca nasii au vreo pretentie sa fie sanatosi. daca nu le convine sa nu boteze.

29 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Hello again, mamici cu burtici!!!

Tocmai am ajuns acasa...am fost la banca cu treaba si apoi mi-am vizitat bunica...insa acum asa ma dor picioarele de-mi vine sa mooorrrr...si mi-s tare umflate!!! In afara de renuntarea la sare si Lioton gel (care e bun si pentru varice...nu mai stiu cine era interesata), nu vreti voi sa reluati putin cam ce ar trebui sa mai fac pentru retentia asta hidrica?????

Fetelor, eu spal hainutele lui bb cu Persil si balsam de rufe Lenor si le dau dubla limpezire...nu cred ca va face alergie, ca n-are cu cine semana sensibil...

Apoi, rufele le usuc si eu pe suport, in casa, si asta o fac de un an, fara sa am vreo problema cu igrasia...

Adina, nu pot decat sa-ti spun sanatate multa si sa ai grija de tine...hai ca mai ai putin...
Ralumat, aceleasi urari si pentru tine...stai cumintica in pat, ia-ti medicatia si sunt sigura ca mai sta cuminte bb acolo in burtica, la caldurica!
Mirona, m-am linistit...chiar daca esti singura care probabil ca ma citesti, reluand din urma..macar nu monologhez...
Kokorina, pe timpul iernii nici eu n-o sa-mi imbaiez copilul zilnic, ci din 2 in 2 zile...e suficient!
Dbunny, SUPER, SUPER, SUPER...imi place mult camera lui bb!!!! Mickey si Donald sunt lipiti sau desenati pe perete?????
Cipi13, sa-ti traiasca "umflatelul" ...sigur va sta cuminte pana in noiembrie, nu-ti face griji!

Pupici...

Oana 28+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Dragele mele burtici, cred ca pot declara ca "Ghinion" este numele mijlociu al familiei noastre. Doamne, avem o bafta anul asta, de ne crucim si noi......dar haideti sa o iau metodic, in ordine invers cronologica!
De ieri, sunt pe tratament cu Gynipral. Am fost la control, unde bebe apare ca mai mic cu o saptamana, a luat numai 600 de gr in aproape 5 saptamani, deci are la 31 saptamani +2zile 1,800 gr! Ceea ce, sincer, mie mi se pare cam putin, cand vad grasunii vostri....In urma exercitiului "la capra", am primit si "evaluarea" : col scurtat, centrat, din cauza contractiilor (m-am plans eu de dureri scurte, intense, in partea de jos-jos). Asa ca, Gynipral la 12 ore (Doamne, ce naspa e, pastiluta de azi-dimineata efectiv m-a pus in fund, nu m-am putut ridica din pat cam o ora jumate) si 3 No-Spa pe zi, repaus cat mai mult, si mancare...pentru ca eu, neavand pofta de mancare, nu prea m-am alimentat in ultima luna, fapt care a dus si la cresterea mai inceata a lui bebe...sunt tare ingrijorata, asa ca m-am calmat, stau foarte mult la pat de azi!

Apoi, sa va zic patania de week-end. Ne hotaram noi sa cumparam patutul Graco la promotie, asa ca plecam duminica la Carrefour Baneasa. Pe scurt, desi era expus peste tot, nu l-am mai gasit decat la Militari (dupa ce am trecut prin toate celelalte); albastru, dragut,suntem super incantati . Ajungem fericiti acasa si incepem sa-l montam....descoperim ca ii lipsesc parti componete (coviltir, cutie de plastic pentru scutece si servetele, husa pentru salteluta, chestii care erau desenate pe cutie, dar nu se regaseau inauntru). In plus, ni s-a parut noua ca avea un defect de cusatura (adica mufa pentru vibratie mergea in partea opusa transformatorului cu butoane). Bineinteles ca ne-am suparat, iar a doua zi eram la Militari, cerand sa ne schimbe patutul. Au fost foarte draguti, ni l-au schimbat cu unul pe care l-am montat chiar acolo in raion (ca sa fiu sigura ca are toate componentele desenate pe cutie), insa singurele variante pe care le mai aveau erau....visinii. Asa ca bebele nostru va fi un baietel cu patut visiniu (sau grena, ca nu prea imi dau seama ce culoare e asta). Insa tot raul spre bine...ajunsi acasa am descoperit ca de fapt, desi acelasi model si la acelasi pret, aceste patuturi Graco sunt in mai multe variante....ca sa nu plictisesc pe aici, dau celor interesate "indicatii" pe PM....ca doar sunt patita

In ceea ce priveste TEMA ZILEI....soacra si mama sunt sracele deja educate si nu-si dau cu parerea decat cand le intreb...insa pe mine au inceput sa ma scoata din minti prietenele care au bebici de aproximativ un an si care au inceput sa ma napadeasca cu tot felul de sfaturi din "experienta" lor, ca sa nu mai vorbim de fraze de genul "sa vedeti ce greu e primele luni, nu o sa va descurcati, etc".....imi vine sa urluuuuuu!

Raluca 31+

Mergi la inceput

Am mai pus si eu niste poze cu burtok de 28 de saptamani!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lorym

Am pus poze cu ce am luat pt. printesa mea ; la haine, lenjerie, pled, prosopele, paturici inca nu am facut poze: pt.printesa
Am mai luat tot ce tine de medicamente si m-am speriat cit am dat, dar macar mi-am luat tot pt. mine si fata.

Lory35 saptde Catrinel Rianna

Lorym...foarte frumoase toate lucrusoarele pentru Catrinel...nici nu se putea altfel...carulselul muzical de unde l-ai luat, ca-mi place mult ca-i si cu lampita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

lavinia multumesc tare mult. l-am sunat pe dr sa ii spun sa imi dea ceva adecvat pt trim 3, dar are tel inchis. maine dimineata are program si o sa mai incerc atunci. am citit si eu pe prospect ca nu se da in ultimele luni, asta spre deosebire de nurofen plus, care e cu codeina, dar care nu are asemenea contraindicatii la gravide. desi, daca mai stau putin, ajung direct la ginecolog si il trag de maneca pe el.

chris 30+ alexandra

Mergi la inceput

kokorina eu am mai scris in legatura cu sacii mai mari, se pot rasuci, ca si cum ii impaturesti, si se prind cu niste fundite, apoi le dai drumul pe lungime pe masura ce creste bebe. pe sistemul asta am eu din germania.

chris 30+ alexandra

Mergi la inceput

lorym eu usuc rufele in casa, aproape de calorifer, si de 4 ani incoace de cand fac sportul asta nu am avut probleme cu igrasia niciodata.

chris 30+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Am pus poze cu ce am luat pt. printesa mea ; la haine, lenjerie, pled, prosopele, paturici inca nu am facut poze: pt.printesa
Am mai luat tot ce tine de medicamente si m-am speriat cit am dat, dar macar mi-am luat tot pt. mine si fata.

Lory35 saptde Catrinel Rianna

Mergi la inceput