Mamici de noiembrie - decembrie 2006(43)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

salutare si neatza,

ma scuzati pentru mesaju de dinainte ... dar nu m-am putut abtine.
Suntem oameni ... mai ales FEMEI si pe deasupra vom fi MAME.
Instinctul din noi ne va spune ce si cum este bine pentru puiul nostru ... chiar daca in primele zile vom fi stinghere cu puiul de langa noi - vom stii exact ce sa facem sa fie bine.
Cei de langa pot da sfaturi, pot arata ce si cum - dar noi-ca mame daca vom vedea ca nu e ok pt pui ... tot facem cum ne taie capul. Asa ca ... sfaturi de pe margine ... cat mai putine - sau inchideti-va supapele - da da si faceti ce va taie capul.

Nu contest ca unele sfaturi sunt si bune ... dar am evoluat fetelor - cum adica sa stau fara pampers - pai nu am vazut la sora-mea acum 8 ani (si nu era acum 30, da?) cate chinuri si schimbari de bebe si scutece la spalat, si etc. Merita?
Si eu stiu ca bebe trebuie spalat ca pisica pana ii pica buricul, ar fi bine sa-l infashori ... dar nu extraordinar de strans - si in nici un caz fiindca el se misca - in prima luna nu se misca de loc.
Se infaseaza copilul doar pentru ai creea o stare identica cu cea pe care o stia el/ea din uterul mamei - sa nu se simta stingher in patutzul cel imens pentru el.
Hainutzele se spala - la grade mai ridicate - inainte se fierbeau - pentr a inlatura microbii ... etc
Ca se calca sau nu ... se vor inlatura sau nu cativa microbi in plus cu aceasta operatiune ... nimic mai mult.

Dar nu uitati ca nu trebuie sa-i facem niste sensibili, niste dependenti de o anumita crema, un anumit tip de pampers, de ser fiziologic ... si as putea ontinua pana deseara.
Imunizati-i cat puteti de mult - obisnuiti-i cu viata grea din strat. - mai si glumim.

Miro35+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iasmi spune:

Doamne atudor ce soacra ai! Credeam ca numai a mea e asa in urma cu realitatea (asta ca sa nu zic altceva la adresa ei).

Bebele nostru o sa fie crescut doar de noi fara sfaturi pretioase de la parinti. Bineinteles toti o sa-si dea cu presupusul ca DE - sunt parinti. Dar noi tot ce stim aia facem. Si de unde pana unde sa scufunzi bebik-ul atata timp cat buricul nu a cazut - asta chiar ca nu am mai auzit-o - sper sa nu indrazneasca cineva sa-mi spuna chestii de-astea ca ma dezbrac de caracter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

promit ca-i ultimul mesaj ... din artilerie ... si apoi fug la treaba si eu ... ca am cu duiumul.

Chinico ti-am trecut si printesa ta in lista. Felicitari. Cand va hotarati la nume - dai o strigare ... sa punem si numele pe lista.
jojo_miha si MAMAMATEI v-am trecut pe lista. Daca sunt ceva modificari - dati si voi o strigare, ok?

In rest - aveti grija de voi si de bebei - stres cat mai putin ... mai ushurel cu curatenia ... si multi multi .

Miro35+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

raspuns la TEMA ZILEI : NU ARE CE CAUTA !!

BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Pup toate burticoasele.
Zilele astea nu mi-a mers netul, asa ca
Jojo_miha si MAMAMATEI bun venit , sa aveti sarcini usoare si bebei sanatosi si mancaciosi!
Tema zilei: a mea soacra sa-si vada de treaba ei, iar mama poate sa vorbeasca ca de facut fac tot ce stiu eu.
31+ cu Erica Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Buna dimineata,
azi sunt grabita ca imi cam expira dial-up-ul.. si pe Romtelecom n-a vrut sa intre..

Mirona, vazuram si aprobaram.

Da Ramsan, deci si tu ai auzit-o pe acea neonatoloaga?! Adevarul e ca acel spital din Cta e cam sub orice critica. Fara suparare pt constancence, va rog. Acolo s-a nascut nepoata mea si s-a internat asta vara cumnata mea, suspecta de accident vascular. Am avut deci "fericrea" sa-l vizitez de cateva ori... si am auzit/vazut destule povesti ...
Basca gandacii care se plimba nestingheriti pana si in sectiile de pediatrie.. au aratat la stiri si i-am vazut si cu ochii mei asta vara.

Aelita, dupa cezariana poti sa fi la fel de vioaie ca cele care au nascut vaginal, depinde de organism. Am vazut destule mamici cu epiziotomie care sprijineau peretii in timp ce eu mergeam ca soldatul, nu puteau sta calumea in fund, etc.
Prima zi e mai grea, pana te ridici. Secretul e sa te misti cat mai mult, asa se incalzesc muschii si nu mai doare.
Luni am avut operatia, joi la pranz eram acasa.

Ah, si nu am luat nici un fel de antibiotice, doar niste injectii impotriva formarii cheagurilor de sange.
Si nu au fost probleme sa-l tin pe Matei in brate la alaptat, caci pana ajungeam la el erau deja muschii incalziti si nu mai durea aproape deloc.

Despre ajutorul la bb, cred ca orice proaspata mamica are nevoie de ajutor in prima perioada. Adica cineva care sa gateasca, sa faca curat, cumparaturi si s-o asiste la baita.
Pt ca mami trebuie sa se odihneasca, sa pape bine si sa incerce sa doarma cat mai mult ca sa faca fatza lui bb si sa poata avea laptic.
Asta nu are legatura cu tipul nasterii.

Ideal ar fi sotul, sau mama, sau sora, cumnata, o prietena; cineva care te place si pe care il mai poti si repezi, ca s-ar putea sa ai chef..
De aia n-ar fi asa indicate soacrele..

Sfatul meu: nu refuzati ajutorul nimanui. Dar daca acea persoana va face sa va simititi prost, si in loc sa va incurajeze va face sa va simtiti aiurea => valea, si la gara! Psihicul vostru e cel mai important.
Apropo de soacre.. si vorbesc din experienta cumnatei, ca mama mea a fost o dulceatza, iar sotul drag nu mai vorbesc

Cam orice mamica se poate descurca singura, dar e pacat sa te chinui, daca poti beneficia de ajutor... orice conteaza.

Dolores asa , bate-o pe Cleo ca nu mai vrea sa stea cuminte si potolita.

Raluca, ce grasuna avem!

Atudor, nici eu nu-i calc hainele lui bb. Din cauza de nu stiu ce incarcare sau electrizare... am uitat, stiu c-am citit undeva, candva. Si de lene.
Le spal pe majoritatea la 90 gr si nu am avut probleme.

Tema zilei: he, he cum ziceam.
Problema cu soacrii e ca nu le-o poti spune asa verde-n fatza ca parintilor.
Asta nu inseamna ca nu pot avea si idei bune.
Ideea e sa nu vrea sa ti le bage cu fortza pe gat.

Bun venit noilor burtici!

31+

Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

quote:
Originally posted by Dbunny

Cand i-am spus ca la eco mi-au spus ca bb are deja 2.200 cu 32 de sapt, mi-a zis sa nu-mi fac probleme ca nu toti bebicii cresc la fel...cateodata pun mult pe ei, cateodata cam putin...ca si noi, eu luna asta am pus doar 900 de grame pe mine, pe cand luna trecuta 3.800.
Mamamatei fii binevenita
Dbunny32+

Felicitari!!! Este normal ca bb sa aiba in jur de 1.953 kg la 32 sapt, asa ca e minunat, bb-le tau este mau mare, are greut pt varsta de 33w1d :)

Pupicei, Ingeras 28+ Maya

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by m_monique

ramsan am sa incerc metoda cu scaunul.
eu tot vorbesc cu el si ii spun sa se intoarca. fiindca sta cu capul in sus am dureri sub sanul drept.

29 + cu

Nunta noastra

Chinico, felicitari pentru fetitz!
M_monique, si bb a mea tot asa sta! e cu capul exact sub sanul drept si ma inghionteste pe sub coaste, dar mi-e draga, manca-o-ar mama de fata!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Raluca_u

noi azi am fost la control. suntem bine in continuare Adinuta creste bine chiar un pic cam mare a zis d-na doctor. acum are 2.800 kg, inimioara bate bine si toate masuratorile corespund varstei. inca n pic si ne intalnim. am facut iar curatenie prin casa ca nu ma pot abtine - dar nu singura eu mai mult cu ordinele si Ionut cu executatul.
Raluca 33 + cu Adina Andreea

Oau!!! ce mare este! sa fie sanatoasa! pai in ritmul asta, se naste la 5 kg :)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Buna fetelor........eu am cam ramas in urma....am avut o noapte de cosmar...de fapt a inceput totul de la ora 17...o durere de cap care am crezut ca o sa treaca...dar care a devenit acuta pe la ora 23...nu am mai stiut ce sa fac....mi-am pus comprese...m-am dat cu o alifie mentolata....deja imi venea sa ma dau cu capul de pereti......pana la urma am adormit....dar dimineata cand m-am trezit zici ca bausem toata noaptea....acum asa simt parca nu as avea cap...ci o greutate....
Am uitat sa-i urez bun venit in .....nostru Mamamatei....si te asteptam sa ne mai povestesti despre sarcina ta....
Chinico...felicitari pentru.......sa fie sanatoasa....
Adinutza...ma bucur ca ne-ai dat un semn...si sunt tristuta ca iar ai probleme...
Jojo Miha...bine ai venit la noi si iti doresc sa fie bine pana la capat......
Mirona...ce frumos e soarele din camera bebelinei....mie imi place.....
Kokorina.....eram ingrijorata ca nu ne-ai mai dat vesti cum a fost la medic...ma bucur ca sunt bine amandoi si maricei...si cred ca bucuria ta a fost mai mare cand ai vazut ca nu sunt probleme si ca au toate sansele sa vina pe lume mai incolo....nu cum iti faceai tu griji.........
Raluca...ma bucur ca sunteti bine amandoua....
Dolores..........nu am stiut de ce ai lipsit asa de mult....
Asiza...si eu iti trimit mai multe ...cum stai cu gimnastica....te admir sa stii....[red]
[red]Atudor....stai linistita si eu aud deseori o groaza de tampenii si lucruri babesti....chiar ieri am vazut un reportaj...si vorbea un medic pediatru care explica faza cu infasatul...si a zis ca nu are nici o legatura infasatul cu strambatul picioarelor....totul depinde de alimentatie....calciu si D2....a zis ca poti sa tii copilul infasat pana la 7 luni daca nu e alimentat cum trebuie...tot i se deformeaza picioarele....si se poate daca nu il infasezi cum trebuie sa aiba traumatisme la membre....asa ca asculta de soacra dar sa faci cum crezi tu ca e mai bine pentru copilul tau...
Bine v-am pupat si ma duc sa ma recuperez putin....

alexandra 34 + cu Mark Andrei
poze

"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."

Mergi la inceput