Mamici de ianuarie - februarie 2007 (22)
Raspunsuri - Pagina 13
Daconst spune:
Buna burtici,sunt curioasa daca si azi am probleme cu mesajele.
Messa,ai dreptate cu biberoanele alea tesite,dar eu una nu stiu ce sa mai zic.Habar n-am ce sa cumpar.Sa vad ce-mi va spune si moasa si va mai scriu apoi.
Michelle,ma gindesc mereu la tine si parca tot mai sper intr-o minune sa va spuna dr ca puteti pastra bebelina.Doamne ajuta!
Flavia,ma bucur ca te-ai linistit si fetitele sunt bine.Kg sunt destule dar tu ai scuza ca ai doi.Si mie mi-e groaza de dr cind ma pune pe cintar si parca de aia incerc sa nu mai balotez ca hapsana.
Liudo,fata trezirea ca e deja amiaza!!!!
Hainute bb
Dana 25+ 
criss68 spune:
Flavia_Ioana, nici eu nu am citit sau auzit vreun medic referitor la placenta anterioara, dar au declarat mamicile care au avut deja o sarcina cu placenta inserata astfel. Oricum vei simti, insa mai tarziu ca celelalte (sa zicem la 22 sapt).
Receptorii senzitivi cei mai specifici sunt la nivelul pielii, ori daca intre piele si bebe se interpun mai multe straturi, va fi mai greu de perceput. Mie mi se foieste bebelusul permanent, dar uneori ma loveste in interior si nu simt mai nimic. De ex daca ma loveste in vezica simt pt 1-2 sec senzatia ca fac pipi si imediat dispare, eventual mai simt ceva ca o gadileala. Asta pentru ca la nivelul viscerelor informatia senzitiva se transmite difuz si nespecific. Asta ar fi logica mea, daca vreti puteti sa o combateti, poate e alta mai valabila.
Megbeng, buna idee cu sondajul. La mine s-ar zice ca e fata, nu am cosuri si pete. Poate isi schimba sexul? Ar fi o idee. Sotul mi-a zis ca a vazut intr-o emisiune tv ca tenul mamei devine mai frumos in timpul sarcinii in situatia in care copilul preia problemele mamei (am vazut nou-nascuti cu cosulete, la pete nu ma pot pronunta, se confunda cu icterul fiziologic care are alta etiologie). Poate ar fi bine sa prelungim perioada de sondaj si dupa ce nastem. Deci, care aveti cosuri, savurati ideea ca veti avea un bebelus adorabil - pana la finalizarea statisticii.
R_MARCE spune:
Delfinutza, nu te-a tras in piept medicul de familie. Nu toate analizele sint gratuite pt gravide. De ex. cele de toxo, citomegalo, clamydia...etc nu sint compensate. Numai unele din cele uzuale sint. Acum depinde de ce i-ai cerut. E drept, k totusi trebuia sa iti arate lista de preturi oficiala si sa iti dea chitantza. (la mine asa a fost).
Monu, nu e probl cu IR-urile mai crescute in perioada asta. Am inteles k si tu esti la Dr. Anca. Si eu am fost la Iosup la eco si mi-a zis la fel despre IR stinga, dar imediat am fost la Dr. Anca, care m-a linistit k totul e ok si ca e normal sa fie mai crescute in perioada asta. In opinia lui, astea ar trebui masurate spre sfirsitul sarcinii cind au importanta.
Niccoleta, si eu sint o viitoare mamica singura. Dak vrei sa vorbim mai mult, mi-ar face placere. Imi poti da PM sau mail sau si mai bine, hai cu noi, mamicile singure, aici pe forum la "clubul mamicilor si taticilor singuri" unde la "Clipe din trairile sufletelor noastre" stam de vorba de cite-n luna si-n stele. Bine ai venit si iti doresc o sarcina usoara. Fii optimista! Dracul nu e asa negru pe cit pare. Ai sa vezi...
In rest, am vazut si eu acum albumul comun. Toate pozele sint super si sinteti niste gravidutze dragutze toate. Apropo, nu am vazut pe nici una mai "elefanta" decit cealalta. Greutatea e in raport si cu inaltimea si cu cerintele fiecarui organism. Asa k ...cred eu ca adevarata provocare si intrecere o sa vina dupa ce nastem si se va numi "cite kg am slabit si in cit timp". Oricum...suna mai interesant. Acum totul e nesemnificativ pt ca ceea ce conteaza de fapt, este k BB sa fie sanatos!!!
Va pup,
Marce
marinar spune:
delfinuta ar trebui sa vb cu tupeu cu dr tau, ai dreptul la analize gratuite chiar daca nu esti gravida, dar asa!!!
eu nu aveam un ten ffff curat nici inainte de sarcina, asa ca nu pun in totalitate pe seama sarcinii cosuletzele. cumnata mea are tot fetitza si nu i s-a modificat tenul absolut deloc in timpul sarcinii.
Marina
23+
burtika
delfinuta spune:
Amaya merci de info, in cazul asta o sa am o discutie cu med de fam, care printre altele de-abia sapt asta si-a adus aminte sa-mi zica ca Elevitul, no-spa si aspenter sunt gratuite pt gravide. Ca cica daca eu n-am mai trecut pe acolo...cand sa-mi zica?? Unde pui ca putea sa-mi zica de la prima intalnire si suntem si cunostinte prin alianta...
Megbeng
sa inteleg ca eu sunt exceptia de la regula?
R_MARCE spune:
Ahhh... am uitat. Eu voi avea fetitza. Nu am cosuri dar imi apar cojitze si nu numai pe fatza ci imi apar si pe restul corpului. (spate, brate). Asta pt k mi se usuca pielea f mult. Nu m-am patat, nici buzat si nici nu mi s-a ingrasat fatza pina acum. Sint doar basme, pt totul e de la excesul de hormoni.
Eu am citit la "odiseea..." pe fiecare saptamina si la mine cum e scris acolo asa a fost. Tot!... cu gingii sensibile...cu nas infundat... cu mincarimi de piele...etc.
pup,
19+ 
Marce
loremunteanu spune:
Neata burtici!
Flavia, eu ti-am zis ca e ok cu bebelinele... la fel ca toata lumea de altfel... Ne incadram noi la categoria mamicilor mai putin simtitoare...
A propos de ten, eu nici inainte nici acum nu am avut probleme; tot timpul a fost curat si frumos... Foarte rar imi mai aparea cate un cosulet pe frunte sau pe nas... Acum de cand sunt burtoasa, cred ca am avut doar unul micut pe nas...
Cu biricul (ca venise vorba acum cateva zile)... il avea asa frumos, bagat inauntru... Acum a iesit pe jumatate - e ciudat rau - si a trebuit sa renunt la cercelusul meu iubit
. Nu mi se pare ca mi-a aparut linia neagra...
Loredana
21+
Roni-Cristian
megbeng spune:
ei, delfinutzo, suntem prea putine inca sa aiba vreo relevanta aspectul asta..
R_MARCE, si mie mi s-au potrivit cam toate chestiile de la odisee!
lore, las' ca pui cercelusul inapoi dupa ce nasti! 
..cred ca ne-am decis si noi pana la urma in privinta numelui..am ales DAVID-STEFAN!
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!