Mamici de noiembrie - decembrie 2006(42)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu intelesesem ca o fac cu cantec chiar si in conditiile in care o aduci tu. peste tot in romania trebuie sa o cumpere mamele, ca am inteles ca nu sunt acoperite de asigurare

quote:
Originally posted by alexandra_25

Chris....pe cuvant ca asa e...daca o ai de acasa bine...dar daca e sa ti-o faca ei acolo nu vor....sistemul medical in loc sa avanseze...se afunda tot mai tare...la noi e jale....din pacate....

alexandra 33 + cu Mark Andrei
poze

"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."

chris 29+ alexandra

Mergi la inceput

miro felicitari! ne bucuram toate, in primul rand ca nu te mai enervezi, in al 2lea rand ca i-ai infrant incapatanarea si in al 3lea rand pt bebe ca are loc de lucrusoare.

chris 29+ alexandra

Mergi la inceput

mada asta e o problema intr-adevar. eu as opta pt cea generala. stiu ca la o adica e cea mai putin indicata, dar numai la gandul ca aud ce discuta ei, eventual sa imi mai si descrie, ma imbolnaveste. plus ca ar mai fi aspectul cu mirosul, nu suport, si la dentist e un chin cand imi scoate o masea. ori banuiesc ca in situatia asta mirosul de sange e mult mai pregnant. voi discuta totusi si cu dr si cu anestezistul, si o sa le zic cat de dusa cu pluta sunt, sa vad care e si parerea lor.

chris 29+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Miro, ...felicitari...sa nu te mai enervezi pe astfel de magari!!!! Abia astept sa vad pozele!
Chris, nu stiu cum e in alte localitati, dar aici nu trebuie sa-ti cumperi tu trusa pentru epidurala...chiar zilele trecute m-am interesat ca m-ati speriat voi cu asta...la niciuna dintre clinicile din Cluj nu e necesar sa-ti iei tu aceasta trusa...si daca ceri si esti in timp util la spital (adica la acea dilatatie de pana la 4 cm) ti se face automat...mai mult, un medic ginecolog care ne-a tinut data trecuta cursul de la Scoala Mamei ne-a spus ca, pentru viitor, s-ar putea sa se faca la bsolut toate mamicile, exceptie facand cazurile in care se cere expres sa nu le fie facuta aceasta anestezie...

Cat despre felul anesteziei la nasterea cu cezariana, SIGUR as cere doar epidurala sau rahi (ca sincer nu prea stiu diferenta dintre ele, cert e ca esti treaza si constienta), in niciun caz generala!!!! La clinica unde voi naste eu, nici nu se face generala! Oricum, trebuie sa vorbesc cu medicul meu despre toate aceste aspecte si, eventual, cu anestezistul!

Va pupalesc....

Oana 27+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Iasmina, bine ai venit in ...Cum de nu stii inca sexul lui bb???? V-a intors fundul la eco?

Dolores, cum a fost la ziua socroseniei???? Te-ai distrat?

Dbunny, distractie placuta!

Doniaaaaaa, am mai strigat dupa tine alaltaieri...oare ce-i cu tine? Sper ca esti bine!

Ktrinel, caruciorul il comandam pe pe net, asa ca pretul e convenabil, valabil pentru toata CAnada...finuta mea se intereseaza daca-l poate lua la bagaj de mana, ca ii e frica sa nu-l strice astia cum il muta de pe un avion pe altul...cel mai aiurea e ca trebuie sa schimbe 3 avioane pana aici! Daca nu-l poate lua la bagaje de mana, va scrie "fragil" pe pachet si-l baga la cala...Sper sa ajunga cu bine pana in Romania!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by madaluta

Am trimis pe mailul nostru de yahoo parerile colegei noastre de forum, anestezista la obstetrica ginecologie despre cezariana si anestezii.Daca sunteti interesate puteti citi, dar eu totusi astept si parerile voastre, sau sfaturile pe care le-ati primit in legatura cu acest tip de nastere, pentru k intotdeauna parerile sunt impartite

Madalina 29+

poze recente,

Madaluta, multumim mult pentru acest material...l-am citit pe nerasuflate...mi-a intarit si mai mult convingerile existente!

Bamboletta, mersi si tie pentru explicatiile cu masajul perineal...mi-e cam greu sa vizualizez cum voi face asta singura, dar voi incerca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Roxana C , nu puteai sa deschizi ochii la trezirea din operatia respectiva ,pt ca anestezistul nu a determinat exact doza de antidot pt relaxantul muscular care ti l-a facut .E o chestie oarecum si de finete si de experienta ,pt ca la carte scrie de ex doza pt antidotul asta 40-80 micrograme pe kilogram corp ,deci tre sa aprecieze anestezistul ce cu cifra din intervalul asta iti calculeaza doza de antidot .
In legatura cu anestezia pt acum ,iti recomand rahi-peri ,o anestezie combinata .Prin acul de peridurala se introduce cel de rahi ,se face rahianestezia ,iar apoi ti se pune un cateter de plastic in spatiul peridural ,care e f util pt analgezia postoperatorie (ti se pot administra pe cateter niste doze mai mici de anestezic ,care doar iti iau durerea ,nu-ti afecteaza mobilitatea ,nu-ti scade prea tare tensiune sau deloc ,....etc)
Eu una daca ar fi ,pe asta as alege-o.
Poti sa faci si numai rahi ,dar apoi analgezia iti va fi facuta intravenos ,iar parerea mea e ca aceasta analgezie nu e asa eficienta ,iti poate fi greata de la medicamente ,etc.

Ps:inainte sa va intrebati ce caut eu aici ,va spun ca ma uitam sa vad ce mai face Miro ,ca mi-e simpatica ,de cand ne tineam noi de naturiste si nu m-am putut abtine sa nu raspund

Mama lui Andreiutzu

Editez ,ca sa zic ca forumul a luat-o razna de tot ,mesajul a aparut in mijlocul paginii ,inaintea altor 5-6 mesje care erau deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Am trimis pe mailul nostru de yahoo parerile colegei noastre de forum, anestezista la obstetrica ginecologie despre cezariana si anestezii.Daca sunteti interesate puteti citi, dar eu totusi astept si parerile voastre, sau sfaturile pe care le-ati primit in legatura cu acest tip de nastere, pentru k intotdeauna parerile sunt impartite

Madalina 29+

poze recente,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Am scris mesajul asta si cand sa-l trimi s-a intrerupt internetul si sa pierdut totsi iar a trebuit sa-l scriu

Pt.mamicile ce vor sa nasca natural

MASAJUL PERINEAL

In prezent, femeia insarcinata are mai multe optiuni vis-a-vis de felul in care va naste: natural, prin cezariana, sub apa etc.
In cazul in care te hotarasti sa optezi pentru o nastere naturala, trebuie sa stii cateva lucruri despre epiziotomie. Aceasta este o interventie chirurgicala relizata in timpul nasterii de catre medicul obstetrician in care se sectioneaza (taie) o parte (2-4cm) din perineul tau. De ce? Pentru ca daca nu ar fi sectionata, aceasta zona risca sa se rupa in timpul nasterii, iar zona sfasiata este mai greu de reconstruit si cusut postpartum (dupa nastere). De asemenea grabeste nasterea in cazul in care exista semne de suferinta a copilului, in cazul in care se foloseste forcepsul sau vacuumul pentru a extrage copilul.
Exista 2 metode prin care iti poti tonifia zona perineala si planseul pelvic in general: masajul perineal si exercitiile speciale pentru musculatura pelviana (de asemenea cunoscute si sub numele de “exercitii Kegel”)

Ce este perineul?

Perineul este zona dintre orificiul vaginal si cel anal.

Cum se face masajul perineal si care sunt beneficiile lui?

Masajul perineal consta in manevre blande de intindere a perineului in ultimele 4-6 saptamani de sarcina. Cu cat mai bine iti pregatesti aceasta zona inainte de nastere, cu atat scad sansele sa ai nevoie de o epiziotomie, iar vindecarea postpartum (dupa nastere) va fi grabita.
Acest tip de masaj este benefic cel putin din 2 puncte de vedere: in primul rand, masajul se face cu uleiuri care actioneaza ca agenti lubrifianti, marind supletea si flexibilitatea tesuturilor; acest lucru il face sa se intinda mai mult si mai usor in clipa in care se va naste copilul. In al doilea rand, efectuand masajul perineal zilnic te vei obisnui cu senzatia de intindere resimtita in timpul nasterii si vei constientiza starile de relaxare-contractie ale perineului, ajutandu-te sa te relaxezi constient.

Ce sa nu fac in timpul masajului perineal?

Evita sa presezi uretra (deasupra orificiului vaginal); maseaza bland – manevrele in forta pot provoca invinetirea sau tumefierea zonei; nu face acest tip de masaj daca ai infectii vaginale sau alte boli locale.

Inainte de a incepe:

Masajul trebuie sa fie facut zilnic, mai ales in ultimele 4 saptamani de sarcina, cam 10 minute;
Poti sa te masezi tu, folosind degetele mari ale ambelor maini, dar in ultimele saptamani ar putea fi mai usor pentru tine sa-l lasi pe partenerul tau sa te maseze (aceasta este partea frumoasa a lucrurilor, cele 10 minute pot fi un preludiu...terapeutic!);
Asigura-te ca ti-ai golit vezica urinara inainte de a incepe;
Aseaza-te confortabil;
La inceput, poti folosi o oglinda pentru a te familiariza cu zona perineala;
Spala-te bine pe maini; foloseste uleiuri naturale (cu vitamina E, ulei de migdale sau de masline);
Asigura-te ca nu ai unghiile prea lungi!

Cum se face masajul perineal?Cum se face masajul perineal?

Dupa ce te-ai spalat pe maini si ti-ai picurat in palme uleiul de masaj, introdu-ti degetele mari in vagin cam pana la prima articulatie interfalangiana; apasa in acelasi timp in jos si inspre lateral, ca si cum ai desena litera “U”, pana simti o senzatie de usoara arsura sau intepaturi; mentine presiunea cca minute, pana cand zona incepe sa amorteasca, apoi respira lent si profund in timp ce iti relaxezi constient musculatura. Repeta aceeasi manevra de 2-3 ori, intercaland pauze de relaxare a musculaturii locale.
Dupa ce devii mai experimentata, poti mari gradul de intindere si presiunea pe care o aplici.
Acest masaj poate fi efectuat inainte sau dupa dus, inainte de a dormi sau ca preludiu, in cazul in care mai ai contacte sexuale cu partenerul tau

INTERESANT NU?

Bamboletta 33+ bebelina Antonia
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Iasmi bine ai venit printre noi sedere placuta aici in ultimul capitol al odiseei.
Mai spune-ne despre tine, cum te simti, ce probleme ai avut in sarcina pana acum, daca te-ai gandit cum vei naste, cum te-ai pregatit pentru aparitia pe lume a lui bebe... sunt o multime de chestii pe care noi, bagacioasele, vrem sa le aflam de la noile noastre colege

Ramona 34+ Rares

Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares

Mergi la inceput