Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (84)
Raspunsuri - Pagina 23
Ina869 spune:
Feli, Madau,Bic si fetele care mi-au raspuns in legatura cu congelare/decongelarea multumesc!
Catutza nu am avut greturi nici in prima sarcina, dar drept sa-ti spun chiar daca as fi avut nici nu as fi bagat de seama, grija mea permanenta era sa nu pierd sarcina ( am avut niste semne de avort spontan in primul trimestru )
Anda, am fost la dr., a controlat-o la plamani, stomacel,in gat, urechi, mi-a spus ca respiratia urat mirositoare este normala si atita timp cat nu face diaree, nu varsa, nu are febra pot sta linistita.
Iti multumesc pentru oferta de a-ti suna dr. nu stiu ce prea poate face de la distanta…adevarul este ca nu am nici un alt semn de boala dar mirosul de dimineata este cumplit, mititica mea rachie!
In alta ordine de idei eu sint bucuroasa ca dra mea de familie mi-a spus ca pot ramine la ea pe perioada sarcinii.
Acuma, este cu doua taisuri; ea este medic generalist, deci in cazul unor complicatii tot la gineco tre’ sa ajung. Imi convine sa aiba ea grija de burtica fiindca stau la rand doar juma de ora si in cabinetul ei cca 10 minute pe cand la medicul gineco stateam sa astept doua-trei ore si ma tinea in cabinet max. 3 minute, timp in care nu prea apucam sa-l intreb nimic.
Dentistul unde merg eu a asteptat doi ani ca sa intre in evidenta unui medic de familie…cumplit! Daca nu ai medic de fam. trebuie sa te duci la urgenta unde pierzi cca 10-12-13 ore pina sa te vada cineva.
Mai, ce-mi plac mie pronosticurile voastre!!!
Deci Bulucelul, cuscra si Mada spun baietel si Noki fetita.
Eu simt ca-i baietel…
Asa cum am mai spus, iesim in castig cu orice-o fi dar ca sa va spun sincer- sincer - sincer eu imi doresc inca o fetita!!!! ( si asta vine de la o persoana care TOATA VIATA si=a dorit baietei!!!...pai, oricum o sa am inca doi baieti cand mi s-or marita fetele, nu?
)
Ioana a fost anestezie injectabila, dar fiind locala dentistul mi-a spus ca nu afecteaza nimic…la rachie am facut vreo trei + radiografii in primul trim. Si vad ca nu are nimic slava Domnului!
Acum am citit mai departe postarea ta , eu zic sa stai linistita cu radiografia aia, nu pateste simburica nimic . Iti tin pumnii sa fie dupa cum iti doresti! 
Eu am fost ieri al un rastaurant si am comandat deja niste meniuri pentru ziua lui Rachie, mai comand apertivele si desertul din alte parti si gata, am rezolvat problema. As fi putut sa face eu aperitivele ( a se citi sa arunc niste mezeluri si legume pe farfurii si sa fac niste salate de icre, peste, vinete, etc.) dar vreau sa fiu odihnita si relaxata, ca de cate ori facem petreceri eu sint vesnic obosita, surmenata, de atita curatat si gospodarit, si zau daca mai enjoy ceva dupa. Asa ca deocamdata m-am dat pe brazda – nu stiu cat o sa tina, ca mie imi place sa-mi bag mainile peste tot, sa fiu in control , o meteahna obositoare- .
Va pupicesc pe toate si pe toti, copilasilor bolnaviori le doresc sanatate si energie, sa intoarca casa pe dos cu tipete si voie buna!

ps- mai, nu avem nicio veste de la gabitico? ![]()
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
Ina869 spune:
Lavi
cum ii place Silviucai la gradi? iti povesteste zilnic ce face acolo? Are prietene favorite? Dar prieteni...![]()
![]()
Ina si Rachel
23 noiembrie
Virsta puisorului meu:
http://b1.lilypie.com/ZxVcm5/.png[/img][/url]
migabo spune:
Buna sera mamici de bebici!
Ne primiti si pe noi aici?
Numele meu este Mihaela si sunt mamica fetitei Bianca-Stefania. Va citesc de ceva vreme, am invatat multe de la voi, dar nu aveam timp sa scriu (sau nu eram foarte hotarata). Eu m-am intors la lucru de vreo 3 luni si dupa cum bine stiti, cand am putin timp nu stiu ce sa fac mai intai. Dar acum sunt hotarata sa intru in club 
Bianca s-a nascut pe 6 decembrie 2005, a avut 3.350 Kg si 51 cm. Acum avem 8,200 kg (suntem supla dar vioaie) si 74 cm (manechin, ce mai
).
Merge tinuta de o manuta, se plimba prin casa de-a busilea, bate din palme si canta pe limba ei (ascultam destul de des Cutiuta muzicala si Itsy Bitsy Fm), nu stam locului o clipa. Avem multe de povestit, dar voi reveni in urmatoarele postari.
Pana atunci sanatate la bebici si la burtici, dar si restul mamicilor.
Se pare ca toamna isi intra in drepturi si vine si cu viroze dupa ea

Mihaela si Bianca-Stefania (6 dec 2005)
Bianca - poze vechi si poze noi
ancatrana spune:
multam pt raspunsuri.
de 3 zile nu am mai avut net, asa ca nu am mai putut comunica cu voi
sunt din bucuresti
ce nu v-am spus despre Carla e ca are doar un dintisor, nu merge de-a busilea.
voi ce parere aveti despre bicicletele pt bb
care sunt mai bune si sigure? (sa nu cada din ea aplecandu-se dupa frunze, pungi, mucuri de tigara etc)
eu am scos-o pe buburuza afara cu ham-ul de 1 sapt, pt ca nu mai vrea in carut dar dupa ce am citit dezbaterile despre ham, m-am lasat pagubasa si ma rupe de mijloc. oricum , merge mult mai bine si mai mult tinuta de manute decat spanzurata in ham.
vreuna dintre voi a avut sau are probl cu mancarea in sensul ca nu mananca bb?
a mea mata nu vrea sub nici o forma supa (piure-ul de legume) si ma baga curand la balamuc tot facand diverse experimente

Anka & Carla (12 nov 05)
bb_alinus spune:
Seara buna si de la noi,
Ca de obicei ati scris o gramada de nici nu stiu cu ce sa incep!
Sanatate multa bebeilor bolnaviori. Missei i-a trecut nasul insa eu sunt fara glas, stranut si tusesc non stop, ma doare gatul de imi vine sa mor. Si toate astea de sambata de cand am fost la un concert unde ca niciodata s-a dat voie sa se fumeze in sala ( chiar si sa se bea bere), deci fum, caldura iesit afara la racoare si ...gata.
Bun venit in club fetelor noi: Anca si Mihaela
Gabitaco, nu ne mai dai vesti? Sper ca esti ok.
Silvia nu esti singura careia ii vine sa isi mai altoiasca odrasla. Eu imi spun ca e prea mica si nu intelege...desi cam sare calul. De ex. toata ziua e calare pe mobila tv, stie ca nu are voie, am luat-o cu vorba buna, apoi cu certat si luat de la fata locului...dar nimic nu merge. Rade si ne sfideaza, o luam de acolo si ca un titirez iar se intoarce, ca ajungem sa ne uitam unul la altul si sa nu mai stim ce sa facem.
Eu cred ca ne incearca si mai ales ne atrage in jocul ei, ca daca ne alungim cu ea pe covor si incepem sa ne jucam cu jucariile uita de tot si e un inger de copil, toata sfarleaza in jurul nostru.
Buluci, faina freza Simonelului, noi abia asteptam sa ne creasca parul sa ne facem codite:))
Joy, da' oare nu poti sa identifici de ce Vladutu se trezeste asa de des? De ce te intreb, pt ca noi de cateva zile am gasit solutia ( nu stiu cat o sa tina insa), adica pur si simplu nu am mai pus-o in patutul ei pe miss ci in patul mare din camera ei - cu o gramada de perne pe jos, in caz de cadere libera - si minune nu s-a mai trezit DELOC, nici sa bea apa, nici sa caute suzi, nimic. Mie nu imi venea sa cred, ma trezeam noaptea si ma uitam la ceas si ascultam in babyfon si...nimicuta. O fi minune sau intamplare, ramane de vazut.
Camelia, wowww bravo pt olita!!!!! Tare de tot Dariuca!
A, vad ca si Miruna lui Madau e tare, si ea face la olita! Bravo Mirunica!
Eu am ochit o olita cu manere sub forma de ratusca care macane, si ma mananca palma sa o cumpar insa cum imi zic ca nu o sa o folosim inainte de 1 an jumate, mai astept. Ca altfel poate m-ar tenta sa o pun mai devreme.
Bic, legat de mancare, eu NU ii dau inca papalica de adulti. Noi mancam sarat, piperat, cu ulei, otet, etc alimente pe care nu i le-am introdus inca ( un strop de ulei de masline ii pun din cand in cand in piure). Deci la pranz - singura ei masa de legume cu carne ii fac piureuri special pt ea, mixate. In general cand gatesc pt noi, seara, fac doar sa ne ajunga odata, nu si pt a doua zi. Iar miss sta frumos in scaunul ei, la masa cu noi. Iar daca plangoceste ii dau un fruct sau un iaurt, ca in prealabil ea si-a baut laptele de seara cand noi mancam.
Ina, doamne ce a mai crescut Rachelina bubulina! Am vizionat ultimile poze si: imi place piscina, imi place Rachelina pe calut, imi place ca are mult par missa ta si poti face codite, si nu in ultimul rand imi place mami cea zambitoare.
Abia acum descopar noul format de poze, ia sa ma uit nitel pe ele:)
Ma opresc aici ca m-am placintit destul.
Va pup,
Alina si Amalia 17.11.2005
Pozici noi de weekend
Botez Amalia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
ancatrana spune:
eu am net de la baietii din blc care se ocupa cu asta. platim 40 ron pe luna si e ok cu mici exceptii

Anka&Carla (12 nov 05)
bb_alinus spune:
Uitasem sa va pove: saptamana asta sunt la un workshop pe tema integrarii noilor veniti in Olanda. Azi am avut ca subiect sistemul de invatamant, au fost invitati directorii principalelor scoli existente: scoala olandeza, engleza, americana, germana, scoala internationala si bineinteles cea franceza care ma interesa pe mine. Si am reusit sa il abordez pe directorul scolii franceze care m-a asigurat ca copchii de nationalitate franceza au prioritate si ca sa nu imi fac probleme de loc in cazul nostru. Mi s-a luat o piatra de pe inima ca asa de mari sunt listele de asteptare pe la scoli aici, de necrezut. Interesante au fost prezentarile celorlalte scoli, insa mai mult isi faceau reclama cu cat sunt ei de tari. Singuri francezii care au fost mai cu mot: au refuzat sa vorbeasca in engleza ceea ce a starnit nemultumirea unora insa ei de fapt nu venisera sa faca publicitate ci sa se prezinte publicului francofon
. In plus, ca sa fiu obiectiva, pe langa nationalismul lor exacerbat mai e si...nivelul limbii engleze, destul de...mediocru as spune
.
Si ca sa inchei off topicul, foarte interesant a fost speachul psihologului legat de "bilingualitatea" ( alt termen nu am gasit) copilului in societatea de azi.
Alina si Amalia 17.11.2005
Pozici noi de weekend
Botez Amalia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
catutza spune:
Buna!
Bine a-ti venit in grup fetelor : Anca si Mihaela , sedere placuta!
Multumim ca v-ati uitat pe pozele noastre,
.
Joy , Bianca e bine, pe zi ce trece ne uimeste mai mult, azi de exemplu era in patul mare, a luat-o deabusilea la goana , a ajuns la marginea patului, sa intors si a coborat, fara sa apuc eu sa o tin sau Mihai. Apoi a inceput sa rada si sa aplaude, era mandra de ea
. Vladut ce face? Te lasa sa dormi?
Anda , nu am stiut ca e bine sa serbezi ziua copilului chiar in ziua in care pica ziua lui (hai ca am ametit
), dar noi exact la asta ne-am gandit. Adica pe 2 vor veni socrii la noi si serbam ziua Biancai , iar pe 3 mergem la ai mei si serbam ziua lui Mihai-trebuie sa mergem noi la ei ca mama va fi si atunci imobilizata la pat.
Noki , noi ziua i-o serbam acasa, cu rudele :parinti, frati, fini, nasi...si prieteni, care cand vor si pot sa vine, noi ne pregatim si ei vin cand pot. La noi asa e in fiecare an, la ziua noastra, adica atunci cand pot veni unii nu pot altii si tot asa. Si la noi e un "pune-te masa/ridica-te masa" cateva zile.Asa ca tot vom petrece !
Apropo de aniversari, ca tot a-ti deschis subiectul, Ce CADOURI le luati la sarbatoriti? Noi inca nu ne-am decis, de aceea va cerem sfatul.
Alina , e bine ca esti sigur pe lista, ai scapat de un stres , felicitari!
Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)
catutza spune:
Hai sa va spun ce am facut acum : am duc la fata sa vad cum doarme si cand da o invelesc mi se pare ca miroase a kk. Ce sa fac? Sa las copila asa pana dimineata? In niciun caz! Asa ca m-am apucat sa o schimp, am reusit dar m-am chinuit 15 minute,si m-au luat toate transpiratiile de teama ca se va trezi si se va speria de servetelul meu umed sau ca o intorc de pe burta pe spate.
Acum doarme bine merci, mai ales ca e si curata![]()
Ce e cu fetele noastre :Pitic, Siminaf, Ripley, CristinaH, Hildegard, Miha2006,Teo Banu, Diana,Canuta, Pisi... si lista continua.
Ma duc in pat ca e tarziu si ar cam fi cazul.
Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)