Mamici de ianuarie - februarie 2007 (21)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

buna ziua la fete!!!
nu ati scris mult dar am observat ca au aparut probleme tot mai multe. E si normal mai ales ca sarcina progreseaza, noi crestem, copilul la fel. Si atunci incep sa se intinda muschii si ligamentele - si evidenta sa ne doara ceva mai mult cand intr-o parte cand in alta. Insa noi fiind super atente la fiecare intapatura imediat ne speriem, cautam ajutor, pastile, dr. Ganditi-va ce o sa scrim peste o luna , doua, ca atunci pe toate ceva o sa ne doara.
Despre buric - al meu e operat de la 5 ani de hernie omb ilicala asa ca eu am o parodie la buric, nu unul adevarat, dar si asta s-a intins si a iesit inafara.
O faza tare - acum vreo 2 luni mi-a aparut si mie parul ala de la buric in jos care formeaza linia neagra. Nu ma deranjeaza. Dar de vreo 3 zile am observat o linie mai sus de buric si nu din par dar chiar pe piele. Deci pielea e mai intunecata - o linie mai inchisa la culoare si e mai sus de buric drept pe centrul burtii. e haioasa, imi place dar am o alta dilema.... Majoritatea femeilor gravide pe care le-am cunoscut aveau pielea fetei pigmentgata, sau petele alea specifice femeilor gravide. INTREBAREA - cand se intampla acest lucru? Eu ziceam ca daca nu m-am patat pe fata pana acum, inseamna ca nu o sa ma patez deloc. Insa cand am observat dungulita mea de pe buric - mi-am dat seama ca e posibil sa se intample si cu fata odata cu burta. Va rog cine stie....

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 23 sapt + 1 zi

Mergi la inceput

Despre Hormonica Columbeanbu - ea saraca atat de mult a vrut un baiat - spera din rasputeri sa fie baiat, si argumenta ca unui baiat ii este mai usor in viata, baietii isi bat joc de fete nu invers... Sincer si eu in locul ei eram diasperata dupa baiat. ii facea ea mostenitorul lui viri... plus e clar ca si el ar vrea baiat ca la anii lui si averea lui nu-i normal sa vrea un mostenitor care evident sa fie baiat? asa ca eri am vazut-o chiar disperata si dezamagita... Si pe el la fel - el deja isi chipuia mirii fetei care sigur o sa fie niste falsi care numai la averea lu tasu se gandesc... Concluzia - nu m-asi mira ca Monica sa faca repede si al doilea copil - numai baiat sa fie...

Va pupic pe buric.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Vai, Liuda, esti haioasa cu buricul tau, si eu stau si ma intreb daca ma mai colorez sau nu, ca sunt atat de alba la piele incat chiar nu stiu daca doresc tatuaj negru pe burta sau nu. Daca trebuie, fac toata burta neagra, numa' lui bebe sa-i fie bine! Daca te referi la intepaturile de care ma plang si eu, cred ca toate trecem acum prin toate incercarile astea, si, mai ales daca e prima sarcina, e normal sa ne intrebad daca e normal sau nu. Mie mi-e atat de drag de copilul asta din burta mea, cand imi simt comoara dimineata sunt atat de fericita!

Cat despre mostenitorii "tronului" Columbanu nu-mi fac griji, si o femeie poate conduce un imperiu!

cristiana 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

A.Alina stai linistita ca la mine sanii au inceput sa elimine secretii mai de mult, cred ca dupa 3 luni, cam asa. ce ma deranjeaza este marimea lor, greutatea pe care o are fiecare in parte, ma si mananca, faptul ca sunt f calzi si din cand in cand am perioade in care ma si dor. am 2 uzine la purtator...pe vremea lui ceashca fabica de lapte se numea icil , nu? of, sunt cat milka si fulga la un loc . eee, da' ce conteaza, bb sa aiba papi, pt el nimic nu e prea greu.

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

Liuda,
Eu stiam ca daca ai baietel nu apar pete pe fata. Se spune ca la fetitze te patezi toata si ai sanse mari sa ramai cu pete si dupa nastere.

Eu am o dilema. De vreo doua zile ma dor sanii mai tare si ieri am avut in varful sfarcului drept ceva ca o crusta care mi-a cazut la dus. De atunci parca ma zgaraie si maioul ca sutienul nu-l mai suport. Bine macar ca stau acasa si nu trebuie sa ma imbrac in camasutza ca nu stiu cum suportam sutienul.Presupun ca mi se desfunda canalele, dar nu e prea devreme? D-abia am 21 de saptamani! Si de ce doar la un san?!!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

[b]LIUDA[/b, sa stii ca si mie mi se vede o oarecare dungulita ciudata, si sotul meu m-a innebunit ca asta inseamna ca o sa am baietel, nu stiu de unde a auzit el, dar...nu conteaza, oricum vom avea 2 fetite...
Dar sunt tare suparata pt ca am par pe burta, mai ales acolo sub buric, e negru si lung, tare scarbos ...Eu nu aveam nici un fir si acum cand ma vad...

Pupici

Alexia si Daria 20+

Flavia

Mergi la inceput

A. Alina sanii e normal sa te doara daca te dor mai mult e posibil sa-i fi racit cica e tare naspa senzatia cand racesc sanii... iar in principiu nu e devreme pentru crista sau altceva atata timp cat la mine a aparut prima picatura de lapte. Am citit si cica asa si trebuie sa fie si e normal.. SFATUL MEU - il pui pe barbat-o la treaba in fiacare seara nu sta degeaba la tv ci iti face masaj la sani. Incet incet chiar daca e insuportabil dar incepe sa circule sangele mai repede sa se incalzeasca pe interior sanul de la masaj, e recomandat chiar... Asa ca la treaba.

Flavia - Ioana eu acum cica am in burta fata (se va confirma sau nu - vineri ca sant programata pentru vineri la Herghelegiu). Avand fata inca nu m-am patat si sper sa nu se intample, (eu nu stiu de ce consideram ca am depasit acea perioada de patare pe fata - si eram sigura ca am scapat)Iar linia deasupra buricului o am super evidenta ca e culoarea pielei mult mai inchisa iar sub buric in jos linia mea continua dar in doua cu par (care mie personal mi se pare haios).
Deci fata de fata dar linia o am.

Va pupic pe buric.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miciurin spune:

Buna fetele!

Alina, petele acelea eu cred ca apar de la ficat si de la faptul ca bebe apasa pe ficat, in nici un caz nu cred in regula ca daca e fata te patezi daca e baiat esti mai frumoasa si mai aratoasa si neparoasa si necoshoasa, etc!

Exemplul cel mai elocvent a fost sarcina soru-mii, care nu a dat la boboci niciodata, a mers bine merci pana la 36 saptamani la munca, nu a avut nici o pata/cos si alte chestii pe nicaieri si mi-a adus pe lume o minune de nepoata, contrar tuturor "semnelor' ca ar face baiat, ba chiar si conform calendarului chinezesc tot baiat iese ca ar fi trebuit sa faca!

A..... si faza cu arsurile la stomac, ca asta inseamna ca ii da par lui bebe si cu cat ai mai multe, cu atat iese mai pletos, apai asta a fost singura chestie care a cam deranjat-o pe parcursul sarcinii, iar nepoata numai paroasa nu e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

Liuda,
multumesc de raspuns, m-ai mai linistit. Masaj primesc in fiecare seara, sotul ma unge cu crema pe sani si pe burtica. Pe sani e o senzatie mai neplacuta, dar asta e ... sper doar sa fiu in stare sa alaptez, ca am inteles ca nu e chiar atat de placut cum se spune. Oricum parerile sunt impartite si cred ca depinde de corpul mamei.
Eu sunt hotarata sa incerc, dar daca nu va merge cumparam lapte praf!!

Alina

Mergi la inceput

eu nu cred in babisme. Paros - arsuri - cand scrie clar - arsurile sant sucuri fastrice elimenate pe baza hormonala (adica dereglarii hormonale) Petele la fel sant si ele mai mult de la hormoni chiar decat de la ficat pentru ca la oricine apasa sarcina pe ficat si unele se pateaza altele nu.Si nu numai ficatul este organul afectat din noi. Depinde de organism cum se adapteaza cu noul din burta. Mai ales ca organismul uman e construit astfel in cat refuza si incearca sa elimene tot ce e strain in corp - iar copilul din burta este ceva strain organismului. Chiar si femeii. Mai ales ca 9 luni e un termen mult prea mic pentru ca organismul nostru sa se adapteze la unele schimbari - mai ales ca acele schimbari la randul lor se modifica si ele destul de repede. Asa ca fiecare cu organismul si imunitatea lui... Sa speram ca se acomodeaza cat de repede posibil sau macar sav nu respinga intr-una ca atunci apar la noi starile alea naspa.

Va pupic pe buric.

Mergi la inceput