Mamici de ianuarie - februarie 2007 (21)
Raspunsuri - Pagina 10
Liuda spune:
buna dimineata!!!
ce aveti fetelor azi? De ce ati disperat asa !!! Alo trezitiva e dimineata e bine santeti sanatoase, Flavia nu mai dispera atat, imbracate frumusel si carati fundul la urgenta sau mai bine la un cabinet particular cu un eco - da niste bani acolo si linisteste0te. ca altfel nu ai sa te linistesti chiar daca te incurajam sau nu- asa ca carati burtoiul la un medic si fati un eco uitete daca se zbate inima copiilor si macar asta o sa te linisteasca..,..
si nu mai disperati doamnelor atat ca o sa fie bine... Beti apa faceti pipi la timp si miscativa mult mai mult. Daca va miscati - va iese si zagele stocate cine stie pe unde, si inima revine (eu zic ca nu e problema de inima ci momentul de panica declansat de sistemul nervos). bafta si o zi mai buna ca dimineata nu a fost chiar reusita din ce am citit.
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 23 sapt + 1 zi
miciurin spune:
Buna ziua la toate fetele burtoase!
Vad ca azi se discuta despre problema asta cu miscarile bebeilor si eu sunt cam in aceeasi oala, adik am simt bebeul vineri spre sambata noapte destul de bine, cred ca l-am zguduit eu pe seara ca am fost in vizita si s-au spus bancuri si poante non stop,si am ras cu gura pana la urechi si cu burta in sus si in jos, apoi am avut asa niste tentative de simtit, dar nu foarte puternice, vag de tot. Acum vad ca nu mai simt nica, sau nu imi dau eu seama....
simkat spune:
quote:
Originally posted by Liuda
buna ziua la fete!!!
nu ati scris mult dar am observat ca au aparut probleme tot mai multe. E si normal mai ales ca sarcina progreseaza, noi crestem, copilul la fel. Si atunci incep sa se intinda muschii si ligamentele - si evidenta sa ne doara ceva mai mult cand intr-o parte cand in alta. Insa noi fiind super atente la fiecare intapatura imediat ne speriem, cautam ajutor, pastile, dr. Ganditi-va ce o sa scrim peste o luna , doua, ca atunci pe toate ceva o sa ne doara.
Despre buric - al meu e operat de la 5 ani de hernie omb ilicala asa ca eu am o parodie la buric, nu unul adevarat, dar si asta s-a intins si a iesit inafara.
O faza tare - acum vreo 2 luni mi-a aparut si mie parul ala de la buric in jos care formeaza linia neagra. Nu ma deranjeaza. Dar de vreo 3 zile am observat o linie mai sus de buric si nu din par dar chiar pe piele. Deci pielea e mai intunecata - o linie mai inchisa la culoare si e mai sus de buric drept pe centrul burtii. e haioasa, imi place dar am o alta dilema.... Majoritatea femeilor gravide pe care le-am cunoscut aveau pielea fetei pigmentgata, sau petele alea specifice femeilor gravide. INTREBAREA - cand se intampla acest lucru? Eu ziceam ca daca nu m-am patat pe fata pana acum, inseamna ca nu o sa ma patez deloc. Insa cand am observat dungulita mea de pe buric - mi-am dat seama ca e posibil sa se intample si cu fata odata cu burta. Va rog cine stie....
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 23 sapt + 1 zi
Este normal sa iti apara "linia neagra" pe burtica. Ea apare (teoretic) in luna a 6 a. In ceea ce privesc petele de pe fata nu este obligatoriu sa iti apara (se pare ca este ceva legat de ficat, am citit mai demult, nu stiu sa iti spun exact), eu nu am avut la prima sarcina nici un fel de pata pe fata, insa linia era neagra rau si mi-a disparut dupa 2-3 luni de la nastere. Asa ca nu iti face griji, nu o sa ramai cu ea pe burtica.
Apropo, ce ai tu, fetita? Babele spun ca daca ai fetita nu trebuie sa apara linia neagra. Drept dovada ca toate sunt inventii!
19+ & Raducu (19.02.2004)
miciurin spune:
Neata Liuda, ia zi fata draga ieri pana la urma ce bunatati ai dat gata? Sa o luam de dimineata cu macarea, poate ne saturam "virtual" si nu mai dam iama prin frigidere! Eu una refuz sa mai ma sui pe cantar sa nu ma apuce disperarea, ca daca mai vad ca iar se duce acul spre + infinit ma apuca depresia si ma apuc sa mananc si mai tare!
Cat despre burice eu am un buric tare ciudat, nu reusisem pana acum sa vad pana in fundul lui , pt ca e adanc tare si statea lipit pana acum! Acum in sfarsit am facut si eu cunostinta cu fundul buricului! Doamne cati ani mi-a luat!
sraluca spune:
LIUDA vad ca masajul iti face f bine. Ai facut si de dimineata de erai asa tonica? Sau e reminiscenta de la ultimul masaj.
Dar sa stiti ca are dreptate asa ca nu o sa o repet.
Va pup
sraluca24+
loremunteanu spune:
Neata burtici!
Eu nu stiu, inca, daca ceea ce simt e bebe sau nu; am senzatia de babaceala in burtica, dar totul foarte vag si dureaza doar cateva secunde... o fi el, n-o fi el... Oricum azi ne ducem la eco si vedem ce face baiatul nostru...
Voi ce stiti, avem voie fervex? Am senzatia ca ar vrea sa ma incerce o raceala mica. Stiu de ceai si lamaie si miere si paracetamol... Febra nu am...
Pupici la burtici!
Loredana 21 fix Roni-Cristian
Liuda spune:
mie chiar imi place linia meas neagra dar ziceam ca daca apare asta poate odata cu ea apare si ceva pe fata (sper sa nu se intample). In rest nu ma deranjeaza chiar deloc.
Nici miscarile copilului nu e o problema pentru mine ca la mine toata ziua buna ziua e nevoie mare in burta - eri de exemplu pe timpul zilei a fost mai liniste, in schimb noaptea am avut scandal mare (m-am trezit la 2 la wc si nu am mai dormit o ora ca era baletul de pe lume in burta). Azi vad ca e galagie de dimineata - poate se mai ogoieste un pic ca daca continua asa - macar o sa stiu ce ma asteapta si dupa nastere (fetelor voi poate santeti mai cuminti - si copii va seamana de aia sant cumintei, lenosei si nu misca, dar eu sant dracu de pe pamant - era de mirare daca copilul nu semana la asta cu mine).
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 23 sapt + 2 zile
Flavia-Ioana spune:
Fetelor, nu stiu ce sa zic, am mai citit aici pe forum si m-am mai linistit...sunt mamici care au simtit bB-ii abia la 23 saptamani, deci nu as fi singurul caz...acum ce mai conteaza 2 zile ?! Joi am programare, iar saptamana trecuta (luni) cand m-am intalnit cu medicul meu pt niste analize mi-a zis ca o sa am timp sa le simt, ma gandesc ca imi spunea daca era ceva ingrijorator, nu ?!
Acum...eu nici nu stiu ce ar trebui sa simt, eu simt niste fluturari prin burtica, destul de vagi, oare trebuie sa loveasca tare ? Adica pot observa de pe acum burtica cum se deformeaza sau sunt doar niste miscari usoare ?! Va loveste cu putere ??? La voi cum e ?
Flavia
Liuda spune:
miciurin daca iti povestesc nu o sa-ti vina sa crezi draga, ce gospodina am fost
Chiar am fost la magazin si mi-am facut cumparaturile.
si apoi am facut chiftele cu piure, dupa care m-am mai gandit si am facut niste pui in sus de smantana (asta fara sa-mi mai amintesc ca mai am in frigider o gaina la cuptor cu legume). Deci mancare avem, cantarul sper sa se strice mai repede dar oricum de la o vreme nu am curajul sa ma catar pe el. Daca o sa vedeti ca intr-o zi cu disperare o sa intreb de kile sa stiti ca asta inseamna ca m-am impus si am urcat pe cantar si sigur ca m-am speriat si panicat. Asa ca pofta mare !!!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 23 sapt + 2 zile
twety spune:
Neata burticilor
eli1977 stai linistita pt ca si eu am aflat la prima sarcina ca bb are chisturi din astea si am crezut ca inebunesc doua sapt pana am mers la dr. Pop sa imi faca eco si am consultat in timpul asta toti medicii din spitalul CF2 printre care si unul care a scris o carte despre aceste chisturi si de la care am aflat ca se resorb singure fara sa lase sechele. Pop mi-a spus dupa aceea ca s-au resorbit.
Fetelor acum imi da-u seama de ce nu era loc la Baby Expo ca erati voi acolo cu burticile voastre mari.
Noi suntem bine cu exceptia catorva contractii, bb este foarte activ iar miercuri o sa mergem la Iosup la eco si vreau sa va intreb daca se vede pe ecograful lui ca la 4D sau nu.