Ai nostri ca brazii (ian-feb05) 28

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Bine au revenit strunfita, Mona si alipiticot cu vesti! Nu v-am uitat pe nici una, chiar daca scriu mai rar.

Bestutza, sincere condoleante, stiu ca e grea o astfel de pierdere.

Paula, felicitari, sa fie sanatos si mancacios!

Strunfita, nu stiu sa-ti raspund, din pacate.

Amaya, sa sti ca ma supar, adu-ti aminte ce imi spuneai tu mie de asta, e valabila si pentru tine.

Mona, sper sa nu fie cum zici tu cu situatia de dupa intrarea in comunitate, desi toti pe aici ne-au spus ca o sa avem drept sa ramanem aici, dar nu drept de munca. Iar cand au intrat ungurii si restul scria mare la prefectura ca nu mai au nevoie de carti de sejur, ca fac parte din Europa acum. Sa vedem. Merci de informatie oricum!

Va pup

Patricia, de acord cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Da, Crinuta, chiar ma apucase nostalgia.
chiar lectura mi-a smuls citeva zimbete, ca citeam prin perioada cind mirosisesi naftalina, ai fost la coafor, etc.

Liviana, tot in paginilie alea povesteai si tu cum l-ai visat pe Matei in burtica si m-a uimiti cum il descriai si ce bine seamana cu ce a iesit: blond, frumos, cu ochii luminosi si deschisi.
si multe fete care au disparut de tot, din pacate...

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Buna fetelor! Ce atmosfera trista pe aici...chiar imi pare rau de tot...ce se intampla?

Amaya, ce e cu voi? Imi pare rau ca nu mai scrii...ti-am vazut si eu burtica si e frumoasa foc!

Bestutza, condoleante...te inteleg...si eu am pierdut o mamaie si un tataie...Multi pupici Ilincai si lui Tudor nazdravanul!

Alipiticot, sa-ti traiasca puiul! Chiar, ce repede au trecut 9 luni! Asteptam poze!

Am citit pe sarite, mai am de recuperat...daca mai sunt pui bolnaviori le urez si eu sanatate.

Eu am fost azi cu Vladut la Stanciu, a tusit de dimineata si e putin ragusit. Ne-a dat tratament. La putzica e bine acum, insa ne-a recomandat sa mergem pana la 2 ani la chirurgie sa-l decaloteze cu anestezie locala, pt. ca are aderente...spre sfarsitul lunii ne vom lua inima in dinti si il vom duce.

Of...am atatea de povestit...Pe Vlad l-am gasit cam rasfatat, sper sa-si revina. Bunica mi-a spus ca a facut si febra intr-o noapte, dar atunci nu ne-a spus nimic sa nu ne speriem...

Dar ce se intampla cu mesajele astea? Apar alandala...ce aiurea...ma rog...

Eu am reinceput activitatile zilnice...cam greu dupa o saptamana de relaxare...va pun poze mai tarziu.

Va pup pe toate!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Bestutza, sincere condoleante, iar voua putere sa treceti cat mai usor peste asta.

Crinuta, scriu si eu cand pot si in general cand am ceva de spus. De citit insa incerc sa tin pasul mereu.

Mona si Mihai (13 ian. 2005)
The nicest thing about the future is that it comes one day at a time

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Liviana, nici eu nu stiu mai multe decat am spus.
Din cate am inteles nu se va schimba deocamdata mare lucru ( cica va dura ani, dar sper sa fie zvon fals).
Pana una alta, dupa aderare tot 3 luni vom avea voie sa stam fara sa justificam statul acolo prin job, locuinta sau alt motiv valid, iar drept de munca tot nu vom avea fara permis, permis care se obtine abia dupa ce ai un contract de munca in mana.
Pe mine ma intereseaza asta in mod direct deoarece eu asta vreau sa obtin, dar nu ma imbat cu apa rece crezand ca va fi usor.

Deja sunt satula de preturile uriase din Romania ( la multe produse, sau chiar la locuinte sunt mai mari decat in Germania de ex) pe cand salariile sunt sub orice critica.
Daca nici aici nu se va schimba ceva dupa aderare, nu stiu cati ani trebuie sa asteptam pentru a trai mai bine.

Urmeaza sa asteptam vesti din surse oficiale si sa vedem ce si cum.

Oana, stiu ca si pe voi va intereseaza asta in mod direct, asa ca va tin pumnii.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Multumesc Patricia, chiar ca sunt amintiri frumoase. Nici eu n-am uitat visul cu pricina si ma bucur cand ma gandesc la el. Acum ca Matei e marisor si imi dau seama ca seamana f bine cu chipul visat atunci de mine... Am un ingeras frumos, blond cu ochi albastri...
Bestuta, imi pare nespus de rau pt pierderea avuta. Stiu cat e de greu si vrand-nevrand m-au podit lacrimile la amintirea ca si eu mi-am pierdut mamaia, cu putin timp inainte de nasterea lui Matei. Si eu ii datoram atata...
Bubu welcome si sanatate lui Vladut. De ce zici ca l-ai gasit rasfatat?
Shobo, ma bucur ca ati lamurit problema cu putica lui Codrin.

Crinuta, vrei sa fii mai explicita apropo de drepturile romanilor din alte tari? Nu sunt in tema. Merci.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)

Forum despre Flori Presate (2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Liviana, pai zice nu, nu cand nu vrea sa faca ceva, se enerveaza, tipa, da cu palma...si nu facea asa cand am plecat...cred ca a facut ce a vrut el zilele astea. Mi-a fost tare dor de el, ma uitam pe-acolo numai dupa copilasi, iar cand l-am vazut in seara cand ne-am intors am avut asa un sentiment...parca il vedeam pt. prima data...iar el s-a trezit, m-a luat de gat, a spus in soapta "mami" si s-a culcat cu capul pe mine. Nu mai puteam de dragul lui. A mai invatat si cateva cuvinte noi. I-am cumparat de acolo un pupitru cu scaunel, iar pupitrul se ridica si se face ca o tabla, care este magnetica. Are litere si cifre colorate care se lipesc pe ea si doua carioci lavabile. Vad ca e incantat de noua jucarie.

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Da, Crinuta, merci, mi-e frica ca o sa ne fie mai greu dupa. Om trai si-om vedea. Eu aici am inteles alte lucruri, ca, dupa ce intram in comunitate, o sa avem drepttul sa ramanem cat vrem, dar ca nu avem drept de munca imediat, cand am fost sa intreb pentru ajutor pentru chirie (aici iti plateste statul o parte, in functie de venituri) si de alocatie pentru Seb, au zis ca, atunci cand vom intra in comunitate vom avea aceste drepturi. Ca ungurii si restul au avut cand au intrat, si ca daca intram si noi atunci, la fel se intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kris spune:

Bestutza, sincere condoleante! Sanatate si putere pt ai creste pe cele 2 minuni!

Bubu, bine ai revenit! Sanatate lui Vladutz!

Paula, felicitari pt bb2! D-zeu sa-i dea mult noroc si sanatate! Tie mult laptic si un ocean de rabdare si putere!

Patri,

Amaya, te inteleg si eu..dar poate din cand in cand mai treci si pe la noi cu cate o veste mica despre voi! Pleaseeeeeee!

albume foto
Kris si Bianca Maria (26.01.2005) ora 14.00

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Bestutza sincere condoleantze.Trebuie sa fie tare greu,eu poate nu par dar sunt emotiva...sunt alaturi de voi!

Patricia si tu?Am vazut ca nu ai mai scris lately si m-am gandit ca poate esti ocupata de ceva sau ai o perioada mai stresanta.Imi pare rau ca si tu pleci...dar asa nu aduceti atmosfera de altadata de care vorbiti.Ma gandesc ca atunci cand erati gravide si marea majoritate erau la primul copil erati mai relaxate,mai putin obosite ca acum si in general starea unei gravide e mai in al noulea cer decat a unei mame nedormite noapte de noapte de aproape 2 ani...zic si io,nu stiu.

Eu stiu ca drept de munca o sa avem dupa vreo 3 ani dupa aderare.Si sa nu va asteptati ca se vor schimba prea multe de la 1 ianuarie.In general se zic multe dar se pot face si mai multe.Parerea mea e ca va fii mai usor sa semnezi un contract de munca dupa aderare decat acum.Permis de sedere iar va fi mai usor de obtinut.Nu stiu de ajutor social...Stiu ca ungurii si acum au granita intre ei si Austria,ca folosesc inca forintii din cauza inflatiei prea mari si ca lucrurile se schimba in bine cam cu viteza melcului.Eu as fi fericita la noi in tara daca ar schimba legislatia,daca legile ar fi mai aspre,daca ar mai taia din birocratia asta care-mi scoate peri albi la propriu si daca inainte sa angajeze pe cineva pe orice post in orice domeniu ar face un test de politete,amabilitate,buna-vointa si omenie.Daca functionarii ar fi draguti si plini de buna-vointa,constientizand ca sunt pe acel post pentru a servi omul,electoratul,platitorul de taxe,atunci nu m-ar deranja sa ma plimb din birou in birou 3 luni sa termin ce am de facut.Dar asa,cand nu stiu cum sa ma izmanesc si cum sa rog si sa explic ca ma grabesc,ca pentru o cerere in urma careia functionara trebuie sa de-a din 2 taste pe computer si apoi un enter in urma careia ii apar datele de care am nevoie si iese foaia din imprimanta,dupa care mai imi trebuie o stampila de la ghiseul 2 pe stanga in capatul culoarului,iar ea imi spune sa vin a doua zi sa iau foaia respectiva si asta pe un ton care ma face datoare de favorul pe care mi l-a facut,mi-e o scarba si o sila de tarisoara asta de numai pot.

Na ca mi-am zis si ei oful desi sunt offtopic!

Bubu poze pozeeeeee cu porumbeiii!Hai seniorita!

Lavinia

Mergi la inceput