Mamici de sept-oct 2006 (79)
Raspunsuri - Pagina 27
inni spune:
quote:
Originally posted by itzy-bitzy
- 1 supozitor cu diclofenac pe zi, nu mai multe., sau indometacin pt ameliorarea durerii.
Asa...asa...bine ca mi-ai adus aminte
Poze
Inni... mamica de Ami (29.08.2006)
itzy-bitzy spune:
Aaaa voiam sa va intreb pe cele care ati nascut natural...taticii ...ce ati facut cu ei? Unde asteptau...stau pe culoar atatea ore pana ne dilatam noi sau ii trimiteati acasa...mie mi-e ca rateaza momentul daca pleaca...sa stea acolo cu mine...![]()
Itzy-Bitzy
40 cu
Ana-Maria
POZE
J G spune:
Buna ziua mamici si burtici,
Am intrat sa o felicit pe MEXXA, sa-ti traiasca mandretea de baiat si sa-ti aduca numai bucurii!
Acum pentru ca am citit niste intrebari puse de voi o sa va impartasesc din experienta mea din primele luni care a avut 3 vectori: recuperare grea (epiziotomie+ruptura+hemoroizi), ragade 2 luni, colici groaznice. Un mic coshmarel, ca sa zic asa...
recuperarea dupa epi: este foarte important sa nu va asezati in fund, stiu ca vi se spune asta din maternitate dar este greu de respectat. Pe langa spalatul dupa fiecare actiune (mare sau mica) eu am folosit tinctura de galbenele care m-a ajutat. Stropeam tamponul cu ea (tampon din vata invelita in tifon).
alimentatia mamei in alaptare: eu am tinut un regim demonic, fara fructe, lactate, sosuri, legume crude etc. Singurul rezultat a fost o anemie, fetita mea a avut colici si a urlat intr-una timp de 3 luni. Concluzia este ca nimic nu va feri copilul de colici... asa ca mancati in cantitati mici tot ce doriti. Singurele alimente de evitat sunt fasolea, mazarea, broccoli, conopida. Si... amidonul, care se regaseste in supe-creme, pudding. Daca observati ca intr-adevar copilul reactineaza la ceva (laptele in cazul Carlei) atunci scoateti.
Fetelor daca va mai pot ajuta cu ceva raspunsuri nu ezitati.
Va urez Nastere usoara in continuare!
PS: ce mai stiti de Try?
J si Carla-saurus Rex (05.02.2006)
ramomar spune:
am tinut tare mult sa reusesc azi sa scriu povestea nasterii (se pare ca Patricia m-a ascultat si doarme
, deci m-a lasat sa scriu) pentru ca azi implinim 5 ani de casatorie!
itzy am vazut ultima ta intrebare: al meu sot a stat pe hol de la 8 dimineata pana la 14 cand am nascut si tare mirati au fost cand au vazut asistenat cu minunea mica in brate. Nu se asteptau, credeau ca mai dureaza ![]()
Asa a aparut un ingeras in viata noastra:
Luni (04.09.06) sunt cam agitata, nu prea am stare (de fapt toata sarcina nu prea am stat locului) si ma apuc sa fac mancare (3 feluri); ma simt cam obosita, asa ca intre reprizele de trebaluit prin bucatarie m-am dus sa ma asez pe canapea, in sufragerie. Stau linistita cateva minute, dar cand ma ridic ma simt uda “bine” pe chilot… asta a fost pe la amiaza, dupa cateva ore se repeta povestea, iar spre seara (ora 19) cand patesc a 3-a oara il sun pe medic, care ma sfatuieste sa ma duc la maternitate, ca nu cumva sa fie fisurate sau rupte membranele, iar daca sunt fisurate sau rupte, va fi si el anuntat si va veni acolo. Ok, fac un dus, sotul ma ajuta, ia geanta (pregatita de vreo 2 saptamani) si plecam. La primire urgente era de garda o doamna doctor, care ma consulta si zice ca nici vorba sa fie fisurate sau rupte membranele si ca pot sa vin acasa daca examenul de feriga iese negative. Astept 5 minute dupa rezultat (care este negative) asa ca venim acasa cu zambetul pe buze, caci bebelina noastra mai vrea sa stea, dar……
Marti (05.09.06) am stat linistita, mai mult in pat pana la ora 18 (cand am avut programare la medical meu, la cabinet). Mi se face ecografie, imi spune ca lichidul e in cantitate normala, dar sa ma urc si pe masa pentu un consult. Cand ma ridic de pe pat chilotii mei iar erau uzi, iar pe masa de consult a inceput sa curga si mai mult lichid, moment in care il aud pe medic zicandu-i asistentei : mda, internarea, sunt fisurate membranele. Ma imbrac linistita, dar deja incepeam sa tremur. Imi explica frumos procedura si ca daca nu o sa am contractii in noapea aceea ne vedem la dimineata (deci miercuri). Plec speriata, imi sun sotul (moment in care incep sa plang)care venea dupa mine, mergem acasa, imi ia iar geanta si iar ne indreptam spre spital. La primire alt medic, alt consul si alte ore(vreo 3) de asteptat pana sa imi faca internarea. In sfarsit la ora 21 internarea e gata, vine infirmiera sa ma ia, ajungem la et 3 al maternitatii in fata salii de nasteri si ii zice sotului ca el pana acolo are voie, moment in care albim amandoi, el il sun a pe medic si ii cere explicatii: “cum adica ma si duc in sala de nasteri si el nu e acolo?!” Doctorul ii explica frumos, ma calmeaza si pe mine, eu intru, mi se ia sange si urina pentru analize, dupa care imi spun asistentele ca pot sa mai ies la sot daca vreau. Am mai stat vreo ora cu el pe hol, dupa care m-am dus sa ma pun in pat, dar nici urma de somn, asa ca a urmat o noapte tare lunga si alba. Pe la 12 noaptea aud o mamica urland si apoi un planset de bebe, iar eu in gandul meu: ce ferice de ei ca au scapat! oare randul meu cand va veni? Incerc sa adorm din nou, nici gand; pe la 4 dimineata aud iar o mamica si iar un scancet de bebe…. prin minte aceleasi intrebari si ganduri ; incerec sa adorm, dar cine mai putea…
Miercuri (06.09.06) se face ora 7, se schimba tura, deci vine o noua moasa, vine se prezinta, incepe sa-mi vorbeasca frumos, sa ma pregateasca pentru nastere, ma bucur ca e tanara si tare draguta. Ora 8, vine in control sefa de sectie si medical meu, care hotarasc: “ membrane fisurate de aproape 40 ore, trebuie sa-I provocam nasterea!” totul bine si frumos, doar colul meu era lunggggggg si inchis, asa ca la ora 9 eram cu perfuzia in vene si la nici 5 minute au si inceput contractiile din 4 in 4 minute, contractii suportabile, iar eu in gandul meu: “ce bine ca nu doare rau”. Dupa o ora vine iar medical sa vada daca am inceput sa ma dilat,; mda colul meu era putin sters. Dupa doua ore vine din nou, dilatatie de 4cm. In tot acest timp moasa a fost cu mine si m-a ajutat foarte mult.
La ora 12 incep contractile greu de suportat…ma invart in pat, ma ridic, trag de cearceaf, moasa imi explica cum sa respir; imi sun sotul si mama (care se invarteau pe holurile maternitatii) ca eu nu mai pot si ca doare prea tare! Se face ora 13,30 vine iar medicul: dilatatie de 8, dar eu aveam niste dureri greu de imaginat. De epidurala nu avea rost sa intreb, stiam dinainte ca nu se face la Oradea….bine ca se renoveaza salile de nasteri ultra, dar nu se face epidurala, ehe asta e. Se face ora 14 fara ceva, ne mutam in alta sala, ma urc pe masa si imi zic sa imping. Am impins eu ce am impins, dar la un moment dat aveam senzatie de lesin, moasa imi trage doua palme, imi revin, eu urlu sa-mi faca cezariana, caci nu mai pot impinge, medicul imi explica ca nu mai poate pentru ca (virgula) capul copilului e aproape afara, deci ma roaga sa mai imping putin….Mi se face epiziotomie (nu am simtit nimic), iar apoi alte contractii, alte ture de impins, m-au ajutat ba medicul, ba moasa sa imping, la un moment dat vreau sa-mi iau picioarele jos si sa plec, medicul tinea de mine, iar am senzatie de lesin, iar primesc doua palmi, ca la ora 14 si 5 minute sa aud plansul ingerasului nostru. In acel moment am inceput si eu sa plang, mi-au dat-o sa o pup si nu mai vroiam nimic, decat sa o vad si sa o tin in brate. In acele secunde, minute am trait niste emotii si clipe greu de povestit, ceva UNIC, ceva ce doar o mama poate trai si simti………in acele momente cand am vazut minunea mica am uitat de toate si de tot! Asa a venit pe lume Patricia Maria, o minune pe care o iubim rau de tot! si de care ne bucuram la fiecare ora, minut si secunda.
o sa va rog sa-mi scuzati greselile, am scris in graba
pupici!
mami fericita de PATRISIA MARIA (06.09.2006)
cata14 spune:
Salutare,
N-am timp sa citesc ce s-a mai intamplat si nu stiu daca Laura v-a anuntat ca am nascut si eu.
Deci, va spun ptr listuta deocamdata ca abia am venit acasa si revin peste cateva zile sa ma pun la curent.
Erik, nascut pe 17.09.06, ora 9.24 pm (Melbourne Australia), agpar 3 la 1 minut si 9 la 5 minute, Angliss Hospital, Dotor McCallum, 3720 grame, 52 cm lungime, 41 saptamani, cezariana de urgenta.
Nasterea a fost ... hmmmm imi trebuie mai mult timp ptr asta ...
M-au indus samabat apoi duminica la 9 dimineata mi-au rupt apa si au pus syntocinon si dupa 12 ore de travaliu cu dureri crunte (defapt numai 8 ore ca apoi am pus epidurala) am facut temperatura 39 si bebe a devenit distressed si am intrat urgent in operatie. Am stat 5 zile in spital ptr ca am facut antibiotice si eu si Erik ... dar acum suntem acasa. Am crezut ca gata, pe masa de operatie imi dau duhul, mi-a fost f rau de la temperatura, aveam frisoane mari si vomitam ... mai usor a fost travaliul.
oricum ar fi, trece repede si e inimaginabil cata dragoste poate sa te cuprinda cand iti vezi copilul.
O sa trimit pe adresa comuna si niste poze ... zilele astea ca sunt inca groghi de la pain killers si nesomn.
Catalina, 40
amarantina spune:
Doamne, Catalina, prin ce-ai trecut si tu. Bine ca s-a terminat cu bine si acum sunteti acasa. 
GETY spune:
MamiLili, nu m-a oprit la maternitate. Mi-a zis ca mai pot sta, si eu mai vreau sa stau, ca abia am incheiat 37 sapt., si daca nu se declanseaza ceva intre timp, ne vedem pe 10 oct. Asta ar insemna ca de Sf. Paraschiva sa stau in casa. Si eu am pregatit sapun si prosop, dar pt. dr. Cred ca este un obicei, mai degraba, cum e la nunti cu gaina plimbata.
GETY
37 cu
MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
POZE
floricika spune:
fetelor, copii vostrii cat dorm? eu as vrea sa doarma mult sa creasca, dar ziua cam sta cu ochii pe pereti chiar si dupa masa....sunt eu paranoica?
Poze
GETY spune:
[red]Mexxa, bine ai revenit acasa. Ai o scumpete de baietel! Sa va traiasca!
Mirabelac[/red], recuperare rapida!
GETY
37 cu
MARIA-DIANA
VARSTA BEBELINA
POZE
floricika spune:
cata felicitari si bine ai revenit acasa!!!

inni, fac ceea ce ai facut si tu dar e dureros al naibii....eu azi am o saptamana si nu a cazut nici un fir desi cred ca se pregateste unul pt ca ma tine de mor!!
Poze