Prichindei martie - aprilie 2005 (111)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Daria, Raresionut, multumesc de urari!

Mamacita, nu te speria, si eu eram la fel! Niciodata nu mi-a placut la gradinita ( vreo 2 saptamini in grupa mica, 2-3 luni in grupa mijlocie si un an in grupa mare), nu ma consideram destul de iubita si de in centrul atentiei! Ca dé, pina la grupa mare am fost la bunici, bunica-mea tocmai iesise la pensie, invatatoare fiind, singura nepoata, dupa ce avusese 2 baieti, ...ce mai, tragedie mare gradinita asta care-mi strica rasfatul cotidian!

Culmea e ca am pastrat senzatiile, iar anul asta, cind am intrat pt prima data la gradinita, cind l-am inscris pe Alex, aproape ca mi-a venit rau. Pina si mirosul ala de dezinfectant il recunosteam, sau credeam ca-l recunosc! M-am tot psihanalizat si mi-am dat seama ca ma angoasez pt Alex imaginindu-mi ca va trece prin ce-am trecut eu.

DAR...am uitat un factor de baza: Alex e un copil socializat de la 3 luni. A fost intotdeauna inconjurat de copii, iar marea majoritate a zilei ingrijit de altcineva. De la 3 luni pina la 18 luni a avut o asistenta maternala unde mai erau 2 copii, o fetita cu 3 ani mai mare ca el si alta cu 5 luni mai mica. Apoi, pina la 3 ani a mers la asistenta maternala unde e in continuare Julia. Aici avea "colege" 2 fetite, mai mari cu un an decit el, de la care a invatat multe. Plus ca doamna respectiva le lua la prinz de la gradinita si-l lua cu ea si pe el, Alex cunostea perfect locurile. Cu fetitele astea e si acuma la gradinita, una din ele este chiar in grupa lui. Cind il intreb cu cine se joaca imi insira lista: Margaux, Lizou si Valentine (vecina noastra de-o virsta cu el).

Si nu in ultimul rind...cred ca seamana mai mult cu sotul, ca el e mult mai prietenos si mai adaptabil de felul lui!

Hai ca m-am intins, scuze, mai ales ca pina la gradinita mai e cu bebeii nostri de martie-aprilie 2005!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

MULTUMESC pentru raspuns si incurajari

quote:
Originally posted by Marox

Mamacita, nu te speria, si eu eram la fel! Niciodata nu mi-a placut la gradinita ( vreo 2 saptamini in grupa mica, 2-3 luni in grupa mijlocie si un an in grupa mare), nu ma consideram destul de iubita si de in centrul atentiei! Ca dé, pina la grupa mare am fost la bunici, bunica-mea tocmai iesise la pensie, invatatoare fiind, singura nepoata, dupa ce avusese 2 baieti, ...ce mai, tragedie mare gradinita asta care-mi strica rasfatul cotidian!

Culmea e ca am pastrat senzatiile, iar anul asta, cind am intrat pt prima data la gradinita, cind l-am inscris pe Alex, aproape ca mi-a venit rau. Pina si mirosul ala de dezinfectant il recunosteam, sau credeam ca-l recunosc! M-am tot psihanalizat si mi-am dat seama ca ma angoasez pt Alex imaginindu-mi ca va trece prin ce-am trecut eu.

DAR...am uitat un factor de baza: Alex e un copil socializat de la 3 luni. A fost intotdeauna inconjurat de copii, iar marea majoritate a zilei ingrijit de altcineva. De la 3 luni pina la 18 luni a avut o asistenta maternala unde mai erau 2 copii, o fetita cu 3 ani mai mare ca el si alta cu 5 luni mai mica. Apoi, pina la 3 ani a mers la asistenta maternala unde e in continuare Julia. Aici avea "colege" 2 fetite, mai mari cu un an decit el, de la care a invatat multe. Plus ca doamna respectiva le lua la prinz de la gradinita si-l lua cu ea si pe el, Alex cunostea perfect locurile. Cu fetitele astea e si acuma la gradinita, una din ele este chiar in grupa lui. Cind il intreb cu cine se joaca imi insira lista: Margaux, Lizou si Valentine (vecina noastra de-o virsta cu el).

Si nu in ultimul rind...cred ca seamana mai mult cu sotul, ca el e mult mai prietenos si mai adaptabil de felul lui!
AICI AI MULTA DREPTATE,SI LA NOI E LA FEL

Hai ca m-am intins, scuze, mai ales ca pina la gradinita mai e cu bebeii nostri de martie-aprilie 2005!

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Azi intentionam sa merg cu Radu la analize, dar trebuia sa duc si kktelul. Ei bine, dupa ce simbata a facut de 5 ori, normal de fiecare data, ieri nu a mai facut deloc, si deci nu am avut ce colecta.
Amanam pe maine!
Cu mucii pare ok, aseara dupa ce l-am scos afara nu i-a mai curs nasul. Aseara dupa baie i l-am curatat cu pompitza si a dormit toata noaptea , sper bucuria mea.
De dim nu avea nici nasul infundat si nici robinet. Doamne ajuta!

Am vazut ca mai sunt copilasi cu mucisori, elinia, oanamc - se plingeau dincolo!

Eu am adoptat pozitia de atac impotriva racelii. O atac cu indiferentza
Efectiv nu mai intru in panica la muci, daca nu e febra tratez totul aproape cu indiferentza, program normal, fara agitatie, stat in casa. etc!
Ii dau sirop cu muguri de pin, ienupar si propolis care ajuta la fluidificarea secretiilor (si mi se pare ca chiar ajuta), oscilococcinum 2-3 zile, curatam nasul, Nazomer cand e cazul si in rest program normal, joaca, nani, iesim afara....
Sper sa facem fatza cu atitudinea asta relaxata!

Va pup! si mai vb !

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasika spune:

quote:
Originally posted by mamacita

Citeam azi de metodele aplicate de daria ca sa-l tina departe pe Brien de obiecte strict interzise;ei bine,parca descria mot-a-mot ce fac eu,doar rezultatul este diferit.Cand Alexutu' aude a mia oara povestea-explicatie,tot a mia oara ma pandeste sa nu fiu atenta o secunda ca s-o zbugheasca inspre "fructul interzis",chiar daca trebuie sa astepte si jumatate de ora,interval in care eu cred ca a uitat complet de intentie!Suntem cu toti senzorii in alerta,dam explicatii peste explicatii si rezultatul este,invariabil,acelasisi cu zambetul pe buze.Chiar nu pricepe,desi am incercat sa-i apropiem si manuta de caldura,i-am pus-o pe un bec cald,dar nu fierbinte si nu i-a placut,ei bine,nu pricepe ca nu este joaca.Poate cand va mai creste 1-2 luni sa priceapa,deocamdata unul dintre picii topicului este foarte incapatanat

Of, mamacita cat de mult te inteleg...si al meu face la fel. E foarte atras de tot ceea ce e interzis.Ii spun ca nu e voie, ii explic in fel si chip, ma aproba zambind, imi da de inteles ca a priceput si in secunda doi face acelasi lucru. Mai nou face curat: ARUNCA TOT CE PRINDE LA GUNOI. Si nu doar ceea ce este pe jos, se urca in picioare pe scaun si ia tot ce e mai mic de pe masa, dulap, bar, etajere... cum sa priceapa el ce se arunca si ce nu....
Cutia de detergent este o galeata mare cu nisip numai bun de joaca, crede el...
Si WC-ul se transforma in piscina, daca uit sa inchid usa la baie...
Uite asa alerg eu toata ziua in doua directii deodata...si se mai intreba lumea cum de am slabit de la 76kg la 54kg?! Pai am cel mai bun regim: ALERGATUL DUPA DOI NAZDRAVANI cat e ziua de lunga...si uneori e foarte lunga
V-am pupat si pt mamicile de copii nazdravani, va urez sa aveti NERVI DE FIER

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Ieri, la Bacau a fost Alimentexpo si pentru ca imi doream tare mult sa-mi cumpar un vas Romana de ceramica, mi-am luat odorul si ne -am infatisat la respectiva expozitie.

Bineinteles ca dupa ce mi-am luat obiectul cu pricina, am mai cascat ochii pe la bunataturile din expozitie si ce credeti.....Rares a hoatarat sa-si insuseasca laptele pe care il bea din diferite aranjamente expuse( ca nu era la toate standurile expozitie cu vanzare)si a castigat afectiunea si admiratia expozantilor, astfel incat spre rusinea mea a trebuit sa fac fata protestelor de cerere ale copilului si in cele din urma sa plecam acasa cu o sacosa plina.

Asa ca azi avem lectie de educatie la capitolul cerere- oferta...ei , bine, stiti ca glumesc, dar ieri chiar n-am stiut cum sa reactionez , pentru ca atitudinea lui, spre surprinderea mea ,m-a blocat in totalitate....

Va doresc o saptamana frumoasa si copii sanataosi...

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamaria_luiza spune:

De cand am ajuns la serviciu frunzaresc ce ati mai scris in we si sapt trecuta. Mai intai de toate, Anca FELICITARI!!!O sarcina usoara si multa sanatate!!!Asteptam vesti depsre bebe mic!
Daria, acum in Ro e in jur de 11:30, cred ca ai terminat deja sala, tinem pumnii!
Ligia, sanatate Raducului! Sper ca azi sunteti deja mai bine. Eu am avut sedinta cu seful vineri si am tras sa pregatesc material de discutat + articolul pe care nu l-am terminat, asa cum imi prousesem(mai am de scris niste bla-bla-uri la discutii). Atitudinea ta vis-a-vis de mucisori am adoptat-o si eu. Daca nu e febra nu ma panichez. Doar ca la noi cand apar mucisori apare si tusea
WE asta Rares nu a mai dormit asa bine din cauza mucilor combinat cu tusit dar numai in timpul noptii (deci incerc sa nu intru in alarma atata timp cat ziua nu tuseste). Deocamdata sirop de patlagina cu propolis si Singulair.
Rox, am inceput sa ma documentez despre ImmunoCAP Phadiatop Infant. O sa discut cu medicul la urmatoarea vizita caci sincer nu vreau sa-i dau Singulair pana-n primavara. Felicitari Ioanei!
Nastasika, Rares a facut prima bronsita la aprox 5 luni (la 2 sapt dupa ce a inceput sa mearga la cresa). A debutat cu febra mare (40°)+tuse. Abia in a 4a zi de febra a primit antibiotic (augmentin), dupa ce i-au facut examen de urina+Rx+blood test. I-a trecut in aprox 10 zile dar tusea a revenit+weezing. Asa ca am primit Ventolin+Pulmicort(puf, nu aerosol). Ventolinul l-am oprit dupa vreo 2 sapt dar cu Pulmicortul a dus-o pana in iunie. Se pare ca in felul asta am reusit sa-l tinem sub control si sa nu facem nici o pneumonie. Tusea i-a disparut abia acum vreo 2 luni cand am inceput un tratament nou cu Singulair. Medicul imi spune ca are hipersensibilitate a tractului respirator inferior. Mi-a zis ca-i prea devreme sa ma gandesc la astm sau la alte alergii dar nici alte analize nu i-am facut. Singulairul vad ca ajuta mult, are efect, poate ca e bun si pentru Tavi.
Andira, sanatate, putere de munca si rezistenta pe metereze. Te inteleg perfect, trec si eu prin situatii similare celor descrise de tine, doar ca nu am doi copii...inca. Eu am decis sa ma protejez cat pot caci daca nu am eu grija de mine, atunci cine? Iar daca noi ca mame, sotii nu suntem in shape, atunci cei dragi din jurul nostru sunt inevitabil afectati.

Sper sa mai revin, ma apuc de articol.

Oana si Rares(14.04.2005)

poz(n)ici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares

Mergi la inceput

BRAVO!, Daria, FELICITARI!!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nastasika

BRAVO!, Daria, FELICITARI!!!!

MESAJUL TREBUIA SA APARA DUPA CEL AL DARIEI, NU STIU DCE S-A INTAMPLAT...

Mergi la inceput

Ligia 13 si eu m-am gandit sa abordez o atitudine usor mai relaxata fata de mucii lu' Tavi si uite ca, dupa o saptamana de muci tratati doar cu pompita, nurofen, panadol si imunobaby, azi-noapte mi-a facut febra 38,8 si nu a dormit deloc, iar dimineata avea 39,6. Am facut programare la dr. Marcu la Medlife. O sa va spun maine ce-am facut...

Deja ma ia cu capu', iar febra mare, iar tratamente..., cred ca iar nu scapam de antibiotic...dar as vrea sa-i fac si niste analize, de data asta...

Oricum, va zic maine ce-am rezolvat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

In weekend nu prea am apucat sa-mi bag nasul pe aici, am fost singura cu maimutele si am urmarit si meciurile de tenis...

Daria multumim pentru laude! Ti-am tinut pumnii dimineata, sper ca ai luat sala cu brio! Si ii tinem si supa-amiaza la traseu!

Oanamaria Multumim si tie. Eu va recomand testul ala, fiindca stii mai bine cum stai si nici nu e scump. lui Rares!

mamacita si Mariuca era exact ca Alex al tau, dar Ioana e o bombonica asculatatoare in 90% din cazuri, suntem tare uimiti si incantati de diferenta asta Ajunge sa-i spun ca e "cah" sau ca "nu e voie" si, de cele mai multe ori, renunta spunand si ea "cah" si strambandu-se

nastasika pai eu de ce nu slabesc mai, ca si eu alerg dupa doua maimute pana imi dau sufletul?! Oare trebuia sa fac baietei ca sa fiu supla?....

Ligia si eu tot cam asa tratez nasucul mucos. Doar ca nu astept febra sa ma agit, ci si alte semne, fiindca Ioana, desi a avut bronsite si pneumonie, nu a facut niciodata febra de la o viroza, numai de la vaccinul dtp. Chiar ma intreb daca nu o fi ceva in neregula de nu reactioneaza organismul cu febra....

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput