Mamici de noiembrie - decembrie 2006(40)
Raspunsuri - Pagina 9
atudor spune:
Neata fetelor? ne primiti si pe noi la cafea? de fapt la un pahar cu lapte cald, ca noi nu bem cafea Am cam intarziat la intalnirea cu voi, vad ca ati scris o gramada, promit ca citesc tot. Am intrat sa postez pozici cu cumparaturile pt bebe
http://new.photos.yahoo.com/aciorascu/album/576460762314482662#page1
si cu mine de la mare (de prin august)
http://new.photos.yahoo.com/aciorascu/album/576460762314469789#page1
Nu ma injurati, eu nu stiu sa trimit decat link-ul. Poate-mi explica si mie cineva ca la clasa 1 care sunt pasii sa nu mai trimit ditai carnatul.
Ieri am fost din nou la cumparaturi, de data asta pt mine. Mi-am luat o camasa de noapte si un halat, iar de la farmacie: vata, tampoane, apa oxigenata, rivanol, algocalmin fiole, ser fiziologic, comprese sterile, Bepanthen crema, Garmastan crema, Baneocin pudra si niste seringi. Anestezia epidurala nu am luat-o inca...sa vedem cum nasc - astept sa se intoarca bebe in pozitia de start
Azi ma duc sa definitivez cumparaturile: papuci, chiloti de babe; apropos, ce sutiene v-ati luat? V-ati luat si tampoane pt sani?
Va tzuc, si revin
Ana 33w5d cu
doradora spune:
buna dimineata
raspund fara sa mai dau nume, pt ca nu am avut inspiratia sa notez numele, dar se regaseste fiecare
- masa de infasat cu cadita incorporata-am cochetat si noi cu ideea, dar am renuntat, pt ca ni se pareau caditele prea mici si stiu de la finuta mea ca atrebuit sa ii cumpere dupa aceea o cada mai mare, asta in conditiile in care ea oricum e slabuta pt varsta ei-ascum are 6 luni.
- la 25 de sapt nu cred sa fie vreo problema de mers in delta, daca nu ai nici o contraindicatie de la medic. singura chestie la care ma gandesc ar fi nr tantarilor, nu stiu daca ei mai sunt la ora asta sau nu, dar daca da, sa intrebi la farmacie daca ai voie sa te dai cu produse contra lor, gen autan, off si ce o mai fi
- cantarul era de bebei. asta fara doar si poate. 10 gr pana la 7 kile, 20 gr pana la 15, 50 gr pana la 20.
fetelor, azi noapte in vis am fost neagra de suparare si plangeam de imi sarea camasa de pe mine, ca ma inundase iar vita de deasupra. nu imi venea sa cred si daca o vedeam in fata ochilor o strangeam de gat cu mainile mele. bine ca nu a fost decat un vis! v-am spus ce a patit vecinul de dedesubt din cauza ei? a venit mecanicul cu sarpele la 12 noaptea ca le refulase wcul printre altele si cu tampoane aruncate in wc si le-a nenorocia a 2a oara casa, va dati seama, iar singura de pe coloana care foloseste tampoane la ora asta ea este. eu sunt scoasa din calcul din martie, si mai sunt, in afara de niste barbati, doar 2 pensionare care nu mai au de mult treaba cu asa ceva.
ma gandeam sa nu ii mai semnez proprietarului ca sunt de acord cu inchiriatul apartamentului aceleasi firme la care lucreaza vita, dar sper o sa am si eu nevoie de semnatura de la el in vreo 2 ani, asa ca nici nu stiu.
chris 28+ alexandra
dolores spune:
merci
quote:
Originally posted by deny75
DOLORES,la noi in Pitesti este un supermarket "Pic" iar sutienul este de la Aroti
DENY33+
dolores 29+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores
"Omul nu e cum se arata, ci cum simte."
Raluca_u spune:
quote:
Originally posted by m_moniquequote:
Originally posted by miraco
Nu pot sa cred........Mai mamicilor ,am uitat sa va spun,dar am tinut pasul cu voi si la gateluri.Crema de zahar tos si foile morarita cu diverse umpluturi au fost in top, am incercat si varza cu paste.Toate bune si rapid de pregatit.Dar ce-mi vad ochilor.....M_moniquechiar ai facut ciorba de burta...???Iubesc ciorba de burta dar nu cred ca ma apuc......trebe sa fiarba prea mult si e operatiunea cu oasele de vita...hmmmmmm...stiu un loc in oras unde e buna.
Miraco27+ si "dulceata lu'mami"
burtika
da. am facut ciorba de burta. eu folosesc burta congelata, care e prefiarta. fierb burta si carnea in oala sub presiune cam 1,5 ore. dupa ce se raceste tai burta bucati si carnea si le mai fierb cam 1 ora, in apa in care s-au fiert in oala sub presiune.
27 + cu
Nunta noastra
Neata fetelor
asa mi-ati facut o pofta cu ciorba de burta ca am fost la restaurant sa mananc. dar mi-ar placea tae mult sa invat si eu sa fac. M_monique ce zici ma ajuti? imi dai si mie niste indicatii cum o faci pe PM.
merci mult anticipat
Marair bine ai revenit si felicitari pentru bebelina. sa fie sanatoasa si mancacioasa si sa creasca fericita langa voi.
Donia ce scumpete de fetita ai sa creasca mare si frumoasa si in primul rand sanatoasa si bebe mic la fel. si eu am o perioada mai aiurea si imi vine sa plang tot timpul.
Aka ai grija de tine si de bebe si incearca sa mananci chiar daca cate putin dar din toate sa nu ii lipseasca ceva lui bebe mic.
aelita ai mare dreptate ca lucrurile nu se schimba daca nu ne implicam.
Lorym multa bafta si sa te intorci cu vesti bune. sper sa fie doar bebelina ta mai mare.
noi azi nu ne simtim prea bine dar sper sa ne treaca repede.
acum mai fug putin in pat ca ma doare burtica si cred ca Adinuta mea sughita.
mai vb mai incolo.
Raluca 32 + cu Adina Andreea
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
atudor spune:
Chris, uite pt ce e baneocin:
Baneocin pudra: - Infectii bacteriene ale pielii de mica extindere, de ex: Herpes simplex, Herpes zoster/vezicule de varicela, impetigo contagios supurant, ulcere infectate ale gambei, eczeme infectate, dermatite fesiere (la nou-nascuti) infectate cu bacterii. Prevenirea infectiilor ombilicale la nou-nascuti. Dupa interventii chirurgicale (dermatologice) Baneocin pudra poate fi utilizat ca adjuvant in ingrijirea postoperatorie (excizii si cauterizari, tratarea ragadelor, ruptura perineala, episiotomie, rani si cicatrice supurante).
Pupici
Ana 33w5d cu
Mirona spune:
neatza burticoase,
ieri nu am mai intrat - dar de citit ... nu am rezistat sa nu va citesc. Iar am o tona de raspunsuri.
Am fost la cumparaturi cu Dia - descoperim de fiecare data ca avem multe gusturi comune, ne prieste impreuna la cumparaturi si ca suntem din ce in ce mai eficiente. Am luat de data asta sutiene de alaptat (acum am 3, alb,crem si negru - unul 85, unul 90 si unul 95 - toate cupa B-C). Am mai comandat perdea. E dragutza - alba cu ursuletzul Winnie si restul animalutzelor din desen.
Problema: am 3 m latimea camerei - tipa imi spune - aveti nevoie de 6 m de perdea. Stiam eu ca e prea mult - zic eu iau doar 5m. OK.Am platit, am lasat-o la surfilat sio iau joi. Ajung acasa si masor actuala perdea - care este foarte creata - si are doar 4 m. Deci ... e suficient 5 m - daca luam 6 ... nici nu se mai vedeau modelele pe perdea. In fine - sper sa iasa ceva frumos.
Mai am nevoie de o lustra si gata camera bebelinei. As vrea o lustra in forma de soare - parca am vazut la una dintre voi intr-o poza. Am norishori pe tavan - merg bine cu soarele. Iar noaptea ar fi stelutzele fosforescente pe tavan si ubrele de la norishori.
Faza tare e ca la intoarcere eram atat de obosita incat m-am asezat pe fotoliu sa ma odihnesc ... cand simt ca-mi curge nasul ... cand colo ... sange. Na asta-i buna. E prima data in sarcina cand patesc asta - sa fi fost de la oboseala? ca de scarpinat ... nu am facut-o.
In mare am cam terminat cu cumparaturile - cadita ma omoara. Fetelor - eu cred ca voi lua o TROACA - si am terminat. Eclasica - poate fi folosita paa la 4-5 ani si e STAS domle'.
Ktrinel aceleasi modele de caditze sunt si pe la noi - le-am vizionat deja pe toate - unele instabile, altele model stramt pe mijlocul caditzei - deci claro doar pentru primele 4-6 luni ale bebelului, altele super scumpe si nu-si merita banii.
Asa am ajuns si eu la concluzia ca mai bine o caditza urătzică si utila decat sa tot schimb la ele functie de cet creste copila. Plus - am fost sfatuita sa nu cumpar cadita cu forme in ea - se poate rani copilul in acele forme plastice. Exista tot felul de suporti pentru bebe, din burete (greu de intretinut), din plastic (nerecomandat-ranire usoara), din metal acoperit cu material de plus (mie mi se pare instabil).
Asa ca tot varianta clasica de a tine copilul pe antebrat si a-l spala cu cealalta mana imi ramane.
ruxandra viroza in forma usoara sa fie. Tinem pumnii.
Am inteles ca cele mai bune sunt cantarele clasice - pentru ca cele electronici le folosesti cu eficienta doar primele 2 luni - cat nu misca bebe - dar cand o data incepe sa-ti miste - incep si erorile.
bulisor si eu zic ca e ok. Sa fii tu atenta si sa nu faci efort, miscari bruste, etc. In rest - distractie placuta.
roana te mai asteptam. Ai grija cu mutatul - nu cara lucruri grele - lasa pe altii. Tu fii mai mult cu dictatul. Spor sa aveti.
asiza nu mai te incumeta la drumuri asa de lungi fara masina la indemana. Suntem noi viteze - dar dupa o ora de stat in picioare ... uite ce patim.
Lory mie nu mi se pare mare bebitza - te asteptam cu vesti. hai nu ma speria si eu imi fac saptamana asta testul - cealalta la control. Tin pumnii.
Donia pupici Roxanei - cata grja are ea de mami.
roxana pentru linistea ta - fa-le! bebe nu e afectat.
Koko vazut pozele - superbe. imi comparam burtika cu a ta ... mi-am gasit .
chinico sorry mama - cred ca o sa te mai intreb de 7 ori de unde esti de loc - ca ma lasa neuronu de tot. Dai un semnal cand apari prin Timi, da?
aka e normal ce simti tu - toate trecem prin aceste stari - nu esti singura - suntem toate aici sa ne sustinem - si noua ne este frica.
marair trecut fetitza ta in lista. Felicitari si te mai asteptam.
m_monique are timp bebelul sa se intoarca - fii pe pace. Chiar mai poate face tumbe pana la termen.
cipi13 e in grafic baiatul tau. Bravo - mai treci pe la noi - ca esti scumpa la vedere.
cred ca am terminat cu tona de raspunsuri.
la toate si ne vedem.
Miro33+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
doradora spune:
merci mult, pe asta nu il stiam, dar e numai bun la casa omului, asa ca nu o sa il ratez
quote:
Originally posted by atudor
Chris, uite pt ce e baneocin:
Baneocin pudra: - Infectii bacteriene ale pielii de mica extindere, de ex: Herpes simplex, Herpes zoster/vezicule de varicela, impetigo contagios supurant, ulcere infectate ale gambei, eczeme infectate, dermatite fesiere (la nou-nascuti) infectate cu bacterii. Prevenirea infectiilor ombilicale la nou-nascuti. Dupa interventii chirurgicale (dermatologice) Baneocin pudra poate fi utilizat ca adjuvant in ingrijirea postoperatorie (excizii si cauterizari, tratarea ragadelor, ruptura perineala, episiotomie, rani si cicatrice supurante).
Pupici
Ana 33w5d cu
chris 28+ alexandra
Zina spune:
Cipi 13, iti multumesc pt.raspuns.
Ruxandra sb multumesc pt.raspuns, mi s-au facut aceste analize, de catre o prietena, care pe langa cele recomandate mi le-a facut si pe astea (colesterol, trigliceride si lipide, astea din urma avand valori astronomice), asa de la ea putere. Ginecologul mi-a spus ca ele cresc in sarcina, dar chiar asa de mult?
Am sa iau si eu atunci Bio Marin Plus.
Inca o data multumsc,
Pupici,
Zina si bebe Rares la 34 saptamani
doradora spune:
fetelor, imi spuneti si mie ce parere aveti? am un fost elev pe care l-am ajutat in diverse randuri si de care suntem mai apropiati, chiar radem ca o sa il nasim cand va fi cazul. partea proasta e ca e cam delasator. acum e student si trebuie sa isi faca practica. si-a aranjat la inceputul verii sa mearga la o banca, totul era ok, doar ca el a considerat ca e mai important sa plece in vacanta. cand s-a intors, nu l-au mai primit acolo pt practica. asta e eterna lui problema, la un moment dat isi gasise un part timme, dar l-a amanat, tot in favoarea distractiei. dupa care se cauta alt loc si intamplarea face ca nu a mai gasit. as putea sa ii zic sa mearga in practica la mine la serviciu, dar pe de alta parte mi se pare ca nu a invatat nimic si ca asteapta totul pe tava. eu stiu pe pielea mea ca pe tava ti se servesc mai incolo, cand esti la inceput mai strangi din dinti ca asta e situatia. eu am muncit din facultate, veneam acasa la 9 si nu mai stiam de mine. iar el inainte de bac pkeaca, inainte de facultate pleaca, jobul lasa-l pe mai incolo, la fel si practica, dar i-ar placea sa ii gaseasca sotul meu de lucru. presupunand ca ar fi asa usor, stau sa ma intreb daca merita sa garantezi pt cineva care e neserios. ce ziceti in legatura cu practica? pe de o parte as vrea sa il ajut, pt ca pot, dar pe de alta parca vad ca eu vorbesc si el dispare in ceata. nu e asa o tragedie, nu imi taie nimeni capul in cazul in care el nu apare, dar poate ca ocupa locul altui student care chiar vrea sa vina-noi avem cereri mai multe decat locurile disponibile.
chris 28+ alexandra