Mamici de noiembrie - decembrie 2006(40)
Raspunsuri - Pagina 11
doradora spune:
vezi tu, avem noroc ca ne putem permite sa avansam niste sume de bani. altii nu au nici dupa ce sa bea apa si sunt lasati sa moara cu zile.
chris 28+ alexandra
alexandra_25 spune:
Fetelor eu sunt cam pe dinafara cu tema zilei....aflu de la voi...nici de Elevit nu stiam ca eu iau Materna...
De sutiene nici nu m-am interesat sau informat...
Si de bani pentru nastere...la noi e ca cu cat impingi mai mult cu atat mai bine.....si daca nu ai te lasa sa te chinui.....si fiecare sta cu buzunaru inclinat.....Vom vedea atunci......
Nu v-am ajutat deloc cu raspunsurile mele......
alexandra 32 + cu Mark Andrei
poze
"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."
asiza spune:
quote:
Originally posted by chris80
vezi tu, avem noroc ca ne putem permite sa avansam niste sume de bani. altii nu au nici dupa ce sa bea apa si sunt lasati sa moara cu zile.
chris 28+ alexandra
Da, din pacate asa e...te trec fiori pe sira spinarii cand auzi asemenea lucruri...Abia astept sa scap si sa plec cat vad cu ochii de-aici, ca deja mi-e asa o lehamite de tot!!!
Oana 26+ cu Denis Cristian
doradora spune:
alex 25 am senzatia ca elevitul si materna sunt unul si acelasi lucru, difera producatorul
chris 28+ alexandra
Dbunny spune:
Neatza la toate burticoasele !
Tema zilei: mmmmmmm dap, cel putin fier trebe luat cata vreme alaptam, si ar fii bine si magneziu + vit C. Cumnatamea a alaptat numai o luna si a zis ca nu simte nevoia de vitamine, ca are suficienta energie. Acum fetita ei are 4 luni, e o frumushatza... dar mamicii ei ii cade parul ceva de groaza... asa ca...Fiecare dupa cum crede. Nu uitati de cele 40 de zile(lauzie ??) in care corpul elimina sange... deci fier o sa na lipseasca precis, indiferent daca alaptam sau nu. Cat despre sutiene... yoy, eu inca tot alea de dinainte de a ramane gravi le folosesc. si mi-e frica sa-mi iau altul pana nu stiu cum oi sta cu laptaria. Dar daca cresc 2-3 numere ? dar daca nu ? ca acum...putin umflati, dar nici chiar sa nu-mi mai fie bun niciunul din care am...
Miro sange din nas ? II clar ! Anemie curata! Cel putin asa mi s-a spus mie...si mie doar cate un muc(scuzati mucilagiul) roziu mi-a iesit...
M_Monique pai si la mine la 27 de saptamani bb era tot cu capul in sus si nimeni n-a pomenit cezariana... cica pan' la 34 de saptamani are el timp sa se intoarca cu capsorul in jos, nu ?
Donia senzatia de sufocare o am si eu, si ma sperie caci nu o am cat sunt intinsa-n pat, ci chiar stand la birou sau umbland...eu cred ca-i de la anemie. Mersi de sfaturi Dolores - toate ne confruntam cu cate-o problemitza d'asta, precis .
Lorym ai facut testul de glucoza? Eu luni tre sa-l repet, ca cica daca-ti iasa glucoza mare-n sange poti da in diabet gestational. Nu te preocupa prea mult. De obicei medicul prescrie dieta si zahar ioc. Si de obicei dispare diabetul asta chiar dupa ce nastem. Ai si tensiune ? Ai pus multe kile pe tine ? Cica apare la femeile predispuse la obezitate. Yo niciodata n-am avut probleme cu greutatea, asa ca sa ma mai lase si medicii astia in pace, ca-s buni numa sa ne ingrijoreze !
Mai avem 9 saptamani de tras...si in sfarsit vedem fetisoara lui Dani, murim de curiozitate si eu si tati cum o sa fie...
Pup
Dbunny 31 fix
Dbunny spune:
Mai fetelor, considerati-va norocoase, ca macar daca dati shpaga o sa aibe cineva un oki pt voi...dar aici nu-i la moda, meri la stat, si-ti astepti randul ca o `capra la fatat` scuzati, dar asa ii. Is atente moasele numai daca le cunosti dinainte, doctorul nici nu coboara numai in caz de cezariana sau complicatii grave. Cel mai rau ii daca prinzi schimb de tura, ca te lasa astia in voia sortzii si se duc . O biata fatuca a prins schimb de tura si au plecat deshteptii si au lasat-o cu resturi de placenta inauntru... A stat fata la ingrijiri intensive 3 zile, si-apoi au trebuit s-o opereze, s-a infectat rau de tot, si-au trebuit s-o golesca de toate cele...adio copii ! nu mai poate face!
YO DEJA AM DEVENIT PARANOICA...
Dbunny 31 fix
cipi13 spune:
Buna dimineta fetelor! Eu azi m-am confruntat cu o greata ca de inceput de sarcina. Am stat mai toata dimineata linistita in pat. Sper sa fie doar ceva intamplator si sa nu o iau de la capat pentru ca in primele luni am fost abonata dimineata.
Apropo de tema zilei si eu am auzit ca vitamine se iau si dupa nastere, asta in functie de ce a luat fiecare in timp ce era gravida si in functie de recomandarea doctorului.
Despre sutien ce sa spun ca deocamdata nu port tot timpul ci doar atunci cand plec de acasa, iar dupa nastere nu stiu ce voi face (probabil cum ma voi simti mai bine).
Problema cea mai complicata, cea a banilor pentru spital si la mine este cam in ceata. Eu voi naste prin cezariana la Elias si toata lumea cand aude de acest lucru imi spune ca am fitze ca e un spital tare scump si ca 'tarifele" variaza de la 2000 la 3000 euro. Din fericire eu am un super doctor asa ca nu trebuie sa-mi fac astfel de griji. Oricum o prietena care a nascut aici mi-a spus ca trebuie sa pregatesc bani pentru anestezist, pentru medicul copilului si pentru asistente (atentii de cate 50.000 - 100.000 lei). Eu sper sa nu o dau in bara pentru ca uneori prefer sa dau mai multi bani dar sa stiu ca sunt tratata frumos.
pentru toate
Cata 30+ cu David Andrei
ramsan spune:
Salutare burtici!
Tema zilei:
1. Elevit (sau vitamine se iau pe toata durata alaptarii). Miro astea se dau gratuit, asa ca nu cred sa fie o problema. Fier trebuie luat suplimentar, asa cum spunea Dbunnny... ne cam anemiem in lauzie si este nevoie de asta ca sa nu picam din picioare.
2. Eu am avut sanii mici dintotdeuna si nu ma astept la o crestere spectaculoasa. Prin casa nu port sutien, dar daca cobor sa iau paine sau sa duc gunoiul mi-l pun pe mine. Cat timp voi alapta (sa dea DD sa am cu ce) voi purta si eu non-stop din ala special pentru alaptare.
3. Eu prevad doua situatii: cea a nasterii naturale (care este si cea mai ieftina pentru buzunarul oricui) si la dr. dau 250 RON, la anestezist (nasc cu epidurala) dau 150 RON (daca merge bine, iar daca nu, 100), asistenta sefa 50 RON si restul maruntis; pentru cezariana (in caz ca bebe este prea mare adik peste 4 kile, nu este in prezentatie craniana sau are circulara dubla de cordon) dr. va primi 100 EUR, anestezistul 200 RON, asistenta sefa 50 RON, iar spaga pentru restul lumii va fi ceva mai consistenta (daca stam la terapie intensiva cel putin o zi).
Danita ma bucur ca macar tu ai gasit documentele scanate de mine... ca restuo fetelor nu prea apreciaza efortul
Dbunny... sa speram ca nu se va schimba tura si la noi ca sa nu patim cum a patit saracutza mamica.
Lorym sa dea DD sa fie bine, sa iasa bine testul. Mie chiar nu mi se pare prea grasunica fetita ta. Echografele astea mai dau si erori, asa ca stai linistita
O zi buna in continuare
Ramona 33 Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
Raluca_u spune:
Ramsan eu tocmai printam materialele postate de tine. nu fii suparici. uite un sa iti treaca.
Miro referitor la tema zilei.
1. cu elevitul nu stiu daca se ia si dupa dar fiind gratuit cred ca oricum nu conteaza. eu stiu sigur ca fier voi lua in continuare, altceva vom vedea ce ne zice d-na doctor.
2. sutien acum port doar cand ies in casa nu ca nu il suport. niciodata nu mi-a placut dar probabil cand voi alapta voi purta mai tot timpul si din cauza scurgerilor. mai vorbim si atunci.
3. bani - doctorita mea cica nu vrea sa ia nimic, din discutiile cu alte fete. dar ma gandeam la 800 pentru ea, 150 la anestezist, 50 asistenta sefa, 150 neonatolog si maruntis pentru asistente...
asta asa gandesc deocamdata oricum avem bugetati vreo 2000 si la nevoie avem de unde creste suma.
cam atat.
Raluca 32 + cu Adina Andreea
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
Mirona spune:
multumesc tuturor celor ce au raspuns la tema zilei - mi-am facut si eu o idee. Pregatesc plicurile pentru bagajul de spital.
Ramonica vrei bataitza?
e super pdf-ul. L-am descarcat si-l citesc ca pe tatal nostru - noi nu am avut parte de un astfel de curs - si m-a si costat 1 mil doua sedinte . E foarte util si te ajuta mult - mai ales cand te apuca atacuri dintr-astea de panica.
Eu una iti multumesc mult pentru efort si te mai si cicalesc cu vre-o 3 .
Miro33+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită