Cirese de Mai-Iunie 2006 (11)
Raspunsuri - Pagina 7
vivighe spune:
Ama...ma gandesc io ca daca a zis sa-i dai lapte praf seara ar trebui sa-i dai numai lapte praf la masa de seara.Cand am incercat si io smecheria asta cu Ingrid ...la fel facea...daca ii dadeam sa suga si apoi incercam cu lapte praf nu voia,dar nici invers(intai nitzel lapte praf si apoi de la mami).In schimb daca de la inceput ii dadeam biberonul cu laptic era altceva.Posibil sa nu-i placa nici biberonul.Ai grija si ce lapte praf ii dai daca vrei sa-l alaptezi a la long...sa nu cumva sa-l prefere pe ala.
Sau alta solutzie ar fi sa incerci sa-i dai niste cereale seara...i le dai cu linguritza si apoi laptic de la tine.Alea ar trebui sa-i tzina mai bine de foame si nici nu s-ar intzarca...si la luni incepi sa-i dai si alte chestiuni.da...io cred ca asa as face...i-as da cereale...mai gandeste-te si evzi ce mai zic si fetele.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe
carminabulina spune:
Viviana, nu stau chiar atat de aproape de polivalenta, fac cam o ora de mers pe jos, dar nu-i bai, daca vremea va fi frumoasa e foarte bine venita o plimbare. Sunt de acord cu propunerea ta referitoare la calciu.
Ama, uite ce scrie in revista MAMI: "....in afara de varsta mai exista o serie de indicatori de care e bine sa tiiseama: greutatea peste 5 kg, si dezvoltarea generala a copilului (isi sustine bine capul, sta singur in funduletz). Oricum nu te grabi! Asteapta sa ceara el mai mult. Cand laptele nu-i mai este suficient, revin mesele nocturne sau se inmultesc cele de peste zi atunci e momentul sa-l "incerci" cu altceva."
[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
DianaR spune:
Iuly si Alia, ptr. Vladut prima saptamana la cresa a fost destul de traumatizanta, plangea tot timpul, il lasa tata-su plangand si il gaseam tot plangand cand mergeam eu sau el dupa el, nu manaca, nu dormea acolo, se trezea urland noaptea etc. Apoi in wk a facut diaree asa ca luni am fost nevoit sa-l tin acasa. Am vazut ca ma descurc cu doi, desi e greu si am hotarat sa nu-l mai chinui. Mai astept un an pana la o noua tentativa.
Ama, si eu zic ca cerealele eventual la inceput cu laptic de-al tau (poate ai muls in congelator, foloseste-l pe ala pana reusesti sa mai strangi) cu lingurita pe la ora 6-7 ar fi o solutie daca nu mai rezisti. Laptele praf seara mie nu-mi pare o solutie, dar asta e si crede-ma ca a avut si Timeea vreo 2 sapatamani cu sculat noaptea tot la 1-2 ore si am rezistat eroic...
Daryana, multumesc, din pacate nu merege solutia ta la mine, ii place doar un san din care tot suge din celalalt nu prea doreste, asa ca-l mulg ca sa reusesc sa scot vreo 200 din el pe zi sa am sa-i dau cu cereale la 6 luni (ce ziceti ce planuri imi fac)... Are perioade cand il accepta si pe asta, si atunci chiar suge frumos din el si-l goleste fara comentarii, ptr. astfel de perioade bune ma chinui sa-mi mentin lactatia si in sanul cu pricina.
Lya, da asa se spune ca transpiratia la bebelusi este asociata lipsei de calciu, dar n-am citit asta in nici o carte serioasa de pediatrie, doar de aici de pe forum.
Diana ,
Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) &
Timeea (18.05.2006)
carminabulina spune:
Fetelor sunt distrusa, sufleteste of course. Am citit povestea lui Seby si i-am vazut fotografiile si nu ma mai opresc din plans...dar ma bucur ca pot totusi face ceva pentru el.
Va rog nu ignorati si mesajul asta, sunteti toate mame si vorba Luanei, renuntati la un body pentru viata unui copil drag si scump.
Citit aici:http://horatius.ro/index.html
[poze carmina
www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
26octombrie spune:
o sa ma ierte raalucutza ca i-am furat culoarea, da voiam ceva cat mai vizibil. larissa v-a rugat sa cititi, n-am vazut nici o reactie; poate au mers mai multe fete si s-au uitat, insa nu cred, caci ar fi fost prea impresionate ca sa nu spuna nimic. va rog eu, mergeti la linkul pus de carmina mai sus. ma supar si io, ca dana, ca daca puneam un link la botoshi de bebe sigur era mai vizionat! eee
Luana si
Hora - 14 Mai 2006
Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
"Toamna,dafinul ia culoarea schimbatoare a fosforului si, dupa zilele lungi, suparator de pline de praf, simti primele zvacniri ale toamnei ca aripile unui fluture, falfaind in dorinta de a se deschide."(Lawrence Durrell)
shoricutza spune:
Luana am citit si io povestea lui Seby si evident ca m-a terminat ... ma intreb ce-o fi in sufletul mamicii lui ... nimic mai ingrozitor si mai dureros decat sa ai copilashul bolnav ...
shoricutza spune:
Raalucutza, ma gandesc ca poate Celestin al tau nu are otita medie interna pentru ca aia doare f tare ... poate ca este externa cum a avut Ana mea. Ana la 8 zile a fost diagnosticata cu otita medie de un medic de la Grigore Alexandrescu care vroia sa ma interneze cu ea si sa-i administreze antibiotic (bine ca nu l-am ascultat!!!), dupa care am fost a doua zi la alti doi care au decis ca este otita externa care dealtfel s-a vindecat acasa doar cu niste picaturi in cateva zile. Poate poti sa te mai duci la un medic sa mai auzi si alta parere... sau nu stiu ... io asa am facut atunci pentru ca ma miram ca nu o durea si se comporta normal (si bine am facut!). Pupici si multa sanatate lui bebe.
raalucutza spune:
LIANA sigur nu este otita interna ca mi-o spus!dar eu cu germana...........si apoi in engleza am inteles -engleza vorbita de o nemtoaica-ca este medie!????dar totusi ea a considerat ca ii trebuie antibiotic!lasa sa-i treaca ca nu vreau sa ramana copilul impotent!![]()
mikiion spune:
Buna! Sunt o mamica de iulie-august ! Dar Marc-Adrian s-a nascut pe 4 iunie( la 36 saptamani). Asa ca mai trag cate un ochi pe la voi ca sa mai aflu noutati. Ca e rau sa fii cea mai mare din «grupa». Nu ai cu cine sa te compari. Ar fi trebuit sa ma bag , cum au facut alte fete , la 2 liste dar nu am avut timp nici sa stau pe una, cum trebuie........
Am o rugaminte. Primesc un pachet din tara m-ar interesa ce sa mai cer pt. bebe. Lucruri pe care uneori nu le gasesc pe aici. Sau sunt dar nu stiu eu( asa a fost cu Sabsimpex pe care l-am comandat dintar si am gasit apoi aici vreo 3 tipuri cu aceasi compozitie. dar a picat bine ca l-am avut la inceput).
De ex. ceva pt dintisori. Sau pt. problemele aparute din cauza diversificarii. Cand voi primi pachetul Marc va fi in a 5 luna. Acum are 3 si jumate.
La fel, vreo carte interesanta despre retete pt. bebelusi? Am deja Dr. Spook si Capraru si mi-au prins tare tare bine. Am ceva mai bun in engleza, dar termenii medicali nu ii inteleg mereu. Asa ca imi face bine sa mai citesc in romana.
Si o intrebare :cineva mai sus spunea ca ii transpira copilul. e normal? Pt. ca Marc transpira uneori ca se uda cersaful sub capul lui.... Si mi se spusese ca e normal.... Dar voi vorbeati de calciu.... Marc e doar alaptat, am uitat sa spun.
Ca sa ne cunosteti mai bine va invit sa ne vedeti in poze....
Mihaela si Marc-Adrian (poreclit baracuda, banditel si mai nou Pikaciu- urlatorul)
http://mionita.photosite.com
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10717;95/st/20060604/n/Marc-Adrian/k/131a/age.png
virgi spune:
Buna dimineata!!!
Ne-am intors de la vaccin. Pana la 6 luni cand urmeaza o alta serie de 5..nu mai avem nimic de facut, deci putem pleca linistiti in vacanta.
Papadie - l-am rugam pe choy sa-mi dea ceva preventiv...si n-a vrut. Mi-a reamintit ca conform legii lor...pana la 1 an...medicamentele pentru copii nu se dau pe mana parintilor si se iau sub stricta supraveghere a medicului. M-a asigurat ca nu va pati nimic...el pana acum n-a avut cazuri cu reactii dupa vaccinare. L-am intrebat ce fac in cazul unei raceli...daca face febra...a zambit frumos la mine..si mi-a spus ca nu are cum sa raceasca...ca el cu manuta lui a vaccinat-o impotriva gripei. In concluzie..plecam asa fara absolout nimic..la noi.
Cami si DianaR - va multumesc frumos. Cami pentru tine special am sa beau o visinata..aproape ca uitasem de existenta ei.
Si eu sunt tare curioasa sa vad cu reactioneaza Luana in avion. Initial facem o proba cu o cursa mai scurta cam de o ora..pana la seoul...Mie mi-e teama....de cursa seoul - frankfurt..care dureaza 12 ore...Dar ea va avea cradle ..si o sa ma rog sa doarma![]()
Eu la bagajul de mana am pus doar ce-mi trebuie pentru ea....si sper sa nu ma lase fara ele in aeroport...ca le consider pe toate necesare. Poate spre europa controlul nu este asa de strict.
Carmina si Luana - foarte dragut din partea voastra...ca ati amintit si aici despre povestea lui Seby...care trebuie ajutat.
Eu de aici pot sa-i transfer doar daca exista vreun cont deschis in dolari...dar se pare ca au doar in euro si lei...insa vineri.ajung la banca acasa..si pot sa-i trimit lei. Eu sunt sigura ca se va strange toata suma cat mai repede posibil....Sa ne
pentru el.
Am vazut toate pozele cu bebelusii de ciresici....sunt superbi