Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (82)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addya spune:

fetelor am si eu una bucata problema care ma streseaza mai demult, tot am vrut sa postez dar am zis ca poate se rezolva de la sine...vad k nu
pe scurt: copilul meu se trezeste aiurea noaptea, nejustificat de multe ori (nu vrea lapte, nu vrea suzi, apa etc etc).
adica pur si simplu se trezeste plangand, il mangai un pic si se culca la loc, daca e groasa treaba il iau in pat cu mine. Face figura asta si in timpul somnului de zi. Nu e o regula anume cu de cate ori se trezeste etc. Ce ma doare cel mai tare este ca de multe ori adoarme si se trezeste plangand dupa 1/2 ora, trebuie mangaiat etc si se culca la loc.
Daca ar face asta zilnic as pune-o pe seama unei dorinte excesive de a dormi cu mine, dar nu o face. proportia e cam de 80% da, 20% nu.
Dorm cu el de cand avea 2 sapt, dar nu mereu, uneori il iau noaptea cand e prea agitat, sau ziua cand dorm si eu cu el la pranz. Practic e onorat cand dorm cu el, dar nu cere neaparat. Dormim in aceeasi camera, din anumite motive de organizare a casei. Am incercat si varianta sa ma mut in sufragerie si a fost acelasi lucru.
Are si nopti cand doarme foarte bine. Nu-i problema ca ma trezesc eu, ma doare ca ma gandesc la el ca nu se odihneste, desi la trezirea din somn e bine dispus.
Am citit ca de la o anumita varsta apar cosmaruri, dar, daca despre asta e vorba, de la ce oare? Avem o familie ok, eu nu am probleme cu sotul (sau alte rubedenii), mediul in casa e placut, destins, eu ma joc mult cu piticul si radem, facem prostioare, nu-l obosesc aiurea...

Asta e o problema generala la noi, nu luati in considerare postul meu de azi cu noaptea de cosmar

Sper sa aveti rabdare sa cititi placinta mea de postare, am incercat sa fiu cat mai explicita si sa prezint problema cu cat mai multe date.
Multumesc anticipat pentru ideile si sugestiile voastre. daca mege ceva, fac cinste!

Lavi si Nati, Ripley, multa sanatate!

Adina si BB Razvan

Razvan-Nazdravan
Razvan la mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Hello seara si de la noi!

Am fost azi cu ploduletzul, Adila si mama mea in Herastrau, la Roata, unde ne-am si dat in Roata mare si i-a placut teribil de mult. Se tot benocla in stanga si dreapta de la inaltime si nu s-a temut deloc.

Vreau sa multumesc oficial tuturor fetelor care mi-au dat raspunsuri legate de aparatul foto. suntetzi niste dragutze si zau daca stiu ce m-as face fara voi.Iacata, o pajiste de !

Cam multa populatie bolnavioara pe aicea, asa ca urez Natalicii, Laviniei si Deliei muuuulta sanatate si sa va reparatzi repede de tot!

Anda77- am vazut ca fetele au trecut in meniu si portiile de dimineatza si seara, asa ca zic si io: de dim 240 ml lapte Milumil 2 fara nimik altceva, iar seara extrem de variabil: 140-150-180, maaaxim 200 ml Milumil 2 cu 2 linguritze cereale de orez. regula e de 140-150ml, ca in seara asta.Iar la masa de 18, un iaurt Prim mai nou - 200 ml + 3 biscuiti Peti sau 4-5 lte de cereale mai nou grau cu miere de la Nestle. Spor la munci de maine si sper ca mai intri, nu dispari ca pana acuma sau intri meteoric...ca primesti na-na la fund!

Addya- iocred ca te verifica daca esti in zona. Cred si sper pentru tine sa fie o perioada. Cica de la varsta asta devin mai constientzi si simt mai mult nevoia de afectiune. Nu stiu ca sfat sa-ti dau...Ma gandesc numai daca doarme suficient. Sarah mea de exemplu, daca e obosita, se trezeste des. ca sa aiba un somnic cat mai lin trebuie sa-si faca si orele de somn de peste zi. Deci cumva sa-i faci un program de somn. Daca are deja, e clara treaba: la mangaieri cu tine, ca asta e!

Va las amu, ca fug la baitza si nani. Puuup dulce si noapte buna!

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 si www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2
Varsta Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Noki, exact de Canon-ul ala (A530) vroiam sa-ti spun si eu: este pe emag la oferta, impreuna cu card de 512Mb si husa (am inteles ca a fost si in oferta Carrefour)
http://www.emag.ro/foto_digitale/aparat-foto-digital-canon-powershot-a530-5mp--pCanon_PSA530
E mai mult decat decenta, iar la pretul asta chiar merita! Succes la pozat & filmat Sarahlina cea zglobie !

Urmaresc si eu cu maxim interes aventurile cu bebei incapatanati la mancare, tocmai ce trece si mancaciosul meu printr-o astfel de faza... Nu chiar asa de crunta, doar masa de seara mi-o refuza categoric din biberon si nu mai stiu cu ce sa-l ademenesc. In seara asta am reusit mamaliguta cu lapte - buna si asta + supt (tot mai putin, mergem in lichidare, asta e...). Cereale instant nu mananca, am mai scapat de-o cheltuiala. Gris cu lapte iarasi n-a vrut. Branza de vaci iarasi pas... Sper sa nu se sature de mamaliga pana ii gasesc alte tetine sau altceva de mancat seara.
La celelalte mese doar face gurita mica-mica, dar ceva tot mai intra pe-acolo.

Intr-adevar, e una din cele mai crunte depresii sa-i vezi ca nu vor sa manance .

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

BUNA FETELOR,

am zis ca voi reusii sa citesc dar nu am reusit,

mirunica felicitari si pupici

avem si noi 2 vesti,una buna alata proasta asa ca o sa incep cu aia buna;de azi avem primul dintisor,l-am simtit la lingurita la masa de fructe,se pare ca vor da usor ca nu a avut nici un semn,nici febra nici diaree nici sa fie maraita sau sa nu doarma,sa speram ca aasa va fii si la ceilalti

acum vestea proasta,am fost in dupa amiaza asta la cumparaturi in cora
si cand sa plecam uka a inceput sa vomite numai apa,pe drum tot asa de vreo 3 ori ,ne-am dat jos din amsina ca se ineca si nu mai putea respira e invinetea si tinea gura deschisa si haraia,am zis ca nu mai ajung din cora la gomoiu la spital,ajunsi acolo coada la urgenta dau sa intruu si o tiganca incepe sa urle la mine ca ce ea astepta de o ora,am stat 2 min poate ca iesi e vreo asistenta sa o abordez
timp in care o ridic pe uka la nivelul meu si mai stupoare avea pe limba o bucata de staniol,pe care cred ca o luase in timp ce eu aranjam cumparaturile,i-am scos-o si brusc si-a revenit fata!!!!!!!vai de capul meu CE MAMA DENATURATA POT FIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!
ASA CA NU MA AMI ASTEPTAT SI AM PLECAT ACASA

Ela si Oana-Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Buna !

Am fost la mama azi, e mai bine, speram sa-i dea drumu marti. Dar eu nu am putut sta prea mult la ea ca mi sa facut rau, i-mi venea sa lesin, asa ca am plecat destul de repede si de rau si de bodoganelile tatei : ca sunt nebuna si inconstienta, ca-mi fac rau cu mana mea, ca ce am cautat acolo...etc.

Dordia , multumim ca vrei sa vii joi, dar eu zic sa stai linistita cu Stefan acasa, oricum gestul conteaza. Si felicitari pentru statul in picioruse singur.

Ripley , multa sanatate!

Ela , bine ca nu a fost nimic grav si ca uka e ok acum. Pupici falcoasei si tie de la noi.

Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Salutare si de la noi!
Sper ca ati petrecut un weekend frumos si insorit!
Iar ati scris o gramada! Cum de reusiti ma tot intreb!

Incerc sa raspund cat reusesc:

Mihaela, sper ca a fost ok la nunta cu bb. Si noi avem o experienta de genul asta si mi-am zis ca never ever asa ceva. Au fost vreo 20 de bebei parca si alti nu stiu cati copilasi mai marisori si o singura bona angajata.Dar camera prevazuta era chiar in nasul DJ-ului si mai servea si de depozit pt bucatarie; Hai ca nu mai povestesc ca ma enervez cand imi amintesc. Bref, missa a stat jumate de seara la mine in brate sau in carucior incercand sa adoarma si in final a adormit pe tereasa in compania altui bebelac baietel...romantic de tot. Nunta s-a tinut intr-un castel...

Noki, parol ca usuca bine de tot masinuta. Sincer eu zic ca e o investitie care merita...vezi ce iti doresti de Craciun
Cat despre carucior, sincer e genul de model care nu ma atrage insa sunt foarte la moda in ultimul timp. Si recunosc ca foarte practice. Apropos, Gandacel nu te-am uitat dar sa ma crezi ca nu mai dau de siteul respectiv!

Lavi, tu deja ii dai sa bea din cana? Sau ai din aia cu cioc? ca eu daca ii dau din canita cu cioc pai nu prea stie sa bea si da pe langa, desi e tare interesata si se chinuie. Cred ca ar trebui sa mai insist.

Madau, felicitari pt Mirunica frumusica! Gata, o declaram Claudia Schiffer a grupului! Ce ziceti?

Meems, bravo pt dintisor!!!!!!! Si la mai multi!

Maria Alexia, noi preferam biberonul, si cum ziceam nu am insistat cu canita cu cioc. Dar canita normala nu am incercat, deocamdata suntem prea mici si avem timp. Noi folosim exclusiv tetine si biberoane Avent. Biberoane din alea cu 3 viteze, si suntem la viteza 2,5.De Nuk nu stiu sa iti zic.

Catuta, mult succes la concursul de-a busilea! Tin pumnii Biencutei! Si acuma am citit de mama ta, imi pare rau si sper sa treaca cu bine peste hopul asta! Sanatate multa!

Vad ca vorbiti de scoala, eu cred ca o sa sar subiectul ca aici e diferit, si in plus noi o sa mergem la scoala franceza de aici, adica mai complicat decat complicat. Si aici se merge de la 3 ani ( la cea franceza), insa e optional pana la 5 ani de cand devine obligatorie. Dar de fapt e o gradinita, dar nu stiu de ce prefera sa o numeasca scoala. Iar cum noi vom avea 5 ani in nov, cred ca vom merge la aproape 6.... dar nu sunt sigura. Oricum o sa ma duc si eu in curand sa ma interesez de inscriere.

Ripley, felicitari pt aniversare...si sa o tineti tot asa! In rest, sanatate multa, multa!

Feli, Ripley, acuma nu stiu, exagerat sau nu cu dintii astia, eu vad ca si doctorii de aici tot cam asa zic, ca dintii pot provoca fie constipatii, fie diaree, fie temperatura, stari nasoale ce mai. Asta nu inseamna ca nu apar si din alte cauze, insa pana la aparitia dintilor vad ca se prefera sa se dea vina pe ei!

Hanuc, bine ai venit si sa iti traiasca bebe Luca Octavian!

Anda, saracuta de tine cu un poet mofturos...sper sa fie trecator. Ma vad pe mine cat ma enervez cand miss nu isi termina laptele si cat incerc sa i-l dau sub alte forme. Ca de ceva timp nu mai bea asa de bine laptele ei favorit...in schimb e innebunita dupa piureuri, si ma mai scot ca ii pun lapte in ele.

Xandra, m-am speriat cand am citit ca ati venit din concediu fara plod, am crezut ca l-ati lasat pe undeva pe drum. Bine ati revenit si felicitari pt dintisori.

Bic, felicitari pt performantele Smaranditei! Fetita mare de acuma!

Lavi, sper sa nu fie nimic grav, si sa va reveniti rapidulet!Cat despre "ghiveta" si comertul din Ro, pot sa te consolez ca si aici si in Fr sunt la fel. Vanzatorii nu prea sunt interesati sa ajute cumparatorul, ca si asa nu au nici un castig in plus daca sunt mai saritori si implicit muncesc mai mult. Parca, parca in Nl sunt totusi oleaca mai saritori...

Ela, doamne ce faza cu staniolul Dariucai....hai ca ti-a tras o sperietura pe cinste. Se pare ca e sezonul dintilor, felicitari si voua!

Gata fetelor, am incercat sa scriu cam tot ce aveam de spus, pot sa zic ca mi-a luat ceva timp, insa din pacate nu o sa o mai fac prea curand. Mi-am propus ca de saptamana viitoare sa o las mai moale cu calculatorul si implicit cu DC, incep o serie de activitati aici si in plus as vrea sa ma concentrez mai mult pe olandeza mea. Deci, o sa mai bag nasul din cand in cand sa va salut insa nu o sa mai am timp nu stiu cat de scris. Va pup!

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Buna noaptea fetelor!!!!

M-am mutat la schimbul 2 ca nu am somn.

Lavi sanatate multa tuturor!!!

Si sanatate multa tuturor care mai sunteti bolnaviori si bolnavioare ca taaare nasol e.

Ela bine ca s-a terminat cu bine ca.... M-am speriat cand ai zis ca s-a invinetzit...m-am gandit aiurea. Bine ca si-a revenit!

Addya si eu cred ca el e obisnuit sa te stie langa el si cand nu te simte se trezeste si urla. Altceva nu cred ca ar putea fi.

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bianca_mo spune:

buna dimineata!
ADDYA, si al meu ma verifica noaptea, uneori si la jumatate de ora, dar e clar ca pt tzitzi, ca regula nu suge, doar verifica daca sunt acolo. iar cand plange eu cred ca ies dinti sau viseaza urat, ca de plans se intampla mai rar...si el are cate o noapte de eu ma trezesc chiauna iar el e super odihnit. eu ma rog sa treaca faza asta, ca atunci cand era mai mic dormea mai bine...probabil la intarcare se va mai intra pe un fagas normal... asa e la noi... va dorim nopti linistite!
ANDA, si al meu se impaca raaaau cu mancatul la pranz, fructe si iaurt oricat, dar masa de pranz e de cele mai multe ori un esec...va dorim pofta la papica!

dorim sanatate celor bolnavi si multa putere mamicilor

Bianca, mama lui Serban

10 decembrie 2005
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=551231989&security=bIObPb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Buna!
Uite ca incep si eu sa scriu, insa nu in mod organizat, asa ca o sa raspund la ce imi amintesc.

In primul rand, pupam toti bebeii care fac progrese uimitoare de la o zi la alta! Ca sa nu mai spunem de parintii curajosi care merg cu ei pe la concursuri! Felicitari!

BIne ati (re)venit) Simina si Hanuc!

Alinush, mi-a trimis Cristina doua link-uri, asa ca nu te mai stresa, ca am vazut despre ce e vorba. E chiar fain. Multumesc deci amandorura!

Addya, in urma cu vreo saptamana m-am plans si eu cam de aceeasi problema cu trezitul noaptea, probabil ca atunci nu ai dat atentie, ca nu te lovisesi de asa ceva... Insa iti pot spune ca dureaza de atunci, inca nu s-a potolit. Cel mai trist este ca eu tot am impresia ca el are ceva, un discomfort si nu poate sa spuna. Iar ziua daca nu ma vede in preajma nu se mai culca la loc, plange. Asa ca trebuie sa ma duc la el si sa-l culc iar, doar ca trebuie sa stau acolo pana adoarme. Si eu sper sa fie doar o perioada.

Maria Alexia, Bogdan bea de vreo trei luni din canuta cu cioc. Apa din canuta cu supapa, lapte din cea fara supapa, ca nu vreau sa se stranga bacterii pe acolo. Nu am dus munca de lamurire, i-am dat si a baut din prima, asa ca nu stiu sa te sfatuiesc cum sa faci. Cumpara una simpla din carrefour ori alt hipermarket si vezi cum reactioneaza.

Despre Bogdan: de ziua lui tati, vineri, l-a strigat tare, pentru ca nu-l baga in seama in restaurant. El tot vorbea cu tati de vreun minut, ii zambea cu drag si tati nu se uita la el. Asa ca a strigat un "tata" ragusit si clar... de am ramas toti cu gura cascata.
Ieri am fost la bunici si s-a simtit minunat, a mers peste tot, a urcat fara probleme dealul de manute... A mancat cu noi la masa. A stat in fotoliu de om mare, cumintel de tot, nelegat. I-am dat pulpa de pui taiata marunt cu cutitul si a mestecat de zor, paine la fel, apoi i-am pisat niste cartofi cu ficatel, pe care i-am inmuiat cu lapte de vaca. Na, daca nu avea altceva... N-a patit nimic, asa ca e ok.
Ce mi s-a parut ciudat a fost vizita la doctor de vineri. (la zece luni are 9,740 kg si 72 cm). Cica nu o sa bea lapte de vaca pana la trei ani!!! Maaaai. Sa-i dau formula pana la trei ani, zice dr., pentru ca e hranitor si are nevoie de toate suplimentele din el, iar laptele de vaca e chior si nu contine nimic hranitor!!! Chiar asa?! Eu am tras concluzia ca are voie sa-l bea, doar ca nu aduce nimic hranitor in dieta lui.

De vreo 3 zile nu-i mai tace gura, vorbeste non-stop, am inceput sa ma ingrijorez dintr-un motiv: se intoarce si imi spune ceva. Clar imi spune ceva anume, iar eu nu pricep ce!!! Asa ca ma gandesc ca va incepe o lunga perioada in care el va incerca sa-mi comunice niste chestii iar eu nu voi intelege, si va veni bineinteles, FRUSTRAREA!

Daca mai aveam ceva de raspuns ori de povestit, revin, ca nu prea mai tin minte.

Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

'Neatza fetelor!!!

Ce mai faceti??? Noi suntem ok, tot mai fornaim dar nasul nu mai curge deloc.Problema e ca e un pic fornait in interior dar....nu mai stiu ce sa ii fac. o sa sun dr. sa vad daca tb sa ii fac ceva sau il las asa si ii trece de la sine.

In rest e superincantat de faptul ca merge asa incat cand ne oprim cu carutza vrea jos si da ture ture peste tot pana oboseste.

Gata ca ma duc sa ma uit dupa niste retzete ca nu mai stiu ce sa ii mai fac de papa!!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput