Mamici de ianuarie - februarie 2007 (19)
Raspunsuri - Pagina 7
roandre spune:
Spun si eu ca a fost f frumos la intalnire si dat fiind faptul ca am fost putine am reusit sa ne cunoastem mai bine, sa discutam mai mult....incat am ajuns acasa cam tarzior pt niste mamici "cuminti".
Pt arsuri mie dr imi recomandase la prima sarcina MALOX dar nu a fost cazul sa-l iau totusi.
Pt dureri de cap am luat sarcina asta EFERALGAN cu vitamina C efervescent. Si dr si farmacista mi-a zis ca e bun in sarcina si mi-a luat durerea cu mana. Am avut dureri crunte in prima parte a sarcinii de nici nu mai vedeam in fata ochilor de durere.
adela2006, ai fost o dulce...m-am distrat cand am citit ce ai scris. Luni ma duc si eu la eco morfo si o sa-i spulbere Iosup lu' tati al nostru si ultima speranta de a mai avea baiat....hehehe
Pupici!
aiska spune:
Cris68 si eu ma simt la fel de dezamagita ca doctorul nu a putut sa-mi spuna sexul copilului la ecografia morfologica de 20 de saptamini.Pur si simplu mi-a declarat ca nu a putut vedea nici una nici cealalta ca bebele era mai mult cu spatele.Ma voi duce din nou la 31 de saptamini la sfirsitul lui noiembrie si poate ca atunci va reusi sa-mi zica.In Finlanda sexul copilului e un mare secret ca si de altfel si numele ce nu se spune pina in ziua botezului.(doar parintii il stiu si asta inseamna cam vre0 luna doua il striga lumea "bebe".Obiceiuri ciudate,nu-i asa?)
Noi locuim cam la paralela 66 grade 25 de minute latitudine nordica si e destul de frigulet iarna,uneori si minus 35 si chiar minus 40 noaptea dar nu intotdeauna.Media sta undeva pe la minus 20 minus 25.Ne imbracam mai mult in costume ca de ski,in casa si peste tot e foarte placut,toata lumea are chemineuri cu lemne adevarate si sauna in casa,nu simtim deloc frigul.Schiam mereu prin orasel sau pina la vecini.Pirtiile sint cam scumpe,dar copii cu saniutele nu platesc nimic.Vara e cald daca avem 23 de grade.Bebelusii se scot afara sa doarma daca au peste 3 kg si temperaturile nu depasesc minus 15 grade.Asa se calesc finlandezii.
Fetele din Canada voi cum stati cu frigul?In Finlanda se spune ca in Scandinavia nu e asa de rece ca in Canada cu exceptia Canadei de Vest.Asa o fi?
Sabina 20+
mamica lui Aleksi Joel
mihacarm2002 spune:
Messa,Brig_Adria,felicitari pt fetita! (abia acum am citit)Sa va aduca numai bucurii!
miciurin,tare comica faza cu clatitele!
Mihaela 19+
mihacarm2002 spune:
Foarte frumoase pozele de la intalnire! (mai ales cele in care stateati aliniate si vi se vedeau burticile)
Mihaela 19+
aelita spune:
Catalina,imi pare rau ca nu dormi noaptea,imi inchipui cat de greu iti este a doua zi la serviciu..Trebuie sa iei o pauza ,si poate reglezi si somnul,cine stie..sau cel putin dormi ziua daca esti in concediu.
La apa sa nu renunti orice ar fi ! Si pe mine cand ma iau arsurile,ma doare si daca beau apa si daac mananc orice,dar asta nu inseamna sa renunt sa mai inghit ceva.Am ajuns la concluzia ca,atunci cand ma apuca,pot sa beau eu orice ar fi,ca tot doare.Si daca nu mananc nimic ore in sir,tot ma doare. Daca am dureri mari mari,iau un calmant,desi jurasem ca nu am sa iau nimic..
Burticile de la intalnire, ati fost totta ptru foarte frumoase !!
gio,acum si eu dorm de rup in toate pozitiile :))
dar am avut si eu perioada in care nu dormeam .a disaprut din senin,si sper sa nu mai apara.
acum ma cam chinui la ora asta,dar am fost la restaurant si intre demachiat si una alta,va scriu cateva randuri.Dar maine am somn de voie.(adica azi)
Alinaxa,si mie tot de paracetamol mi-au spus tot timpul,la orice durere...Nu am luat,ca nu a fost cazul,dar credeam ca e voie.
daconst,pana acum ma incaltam in papuci,si ma gandeam ca poate nu imi dau seama daca mi s-a marit piciorul.azi am incaltat pantofi cu toc ,si nu am sesizat nici o strangere.
criss68,sper sa fie ceea ce iti doresti tu,copilasul.dar ,inc azul tau,ar fi bine sa afli din timp,ca sa ai timp sa te obinsuiesti in caz ca e fetita. eu sunt convinsa ca ai sa-ti iubesti copilul la fel,dar iti trebuie ceva maimult timp sa asimilezi.asa ca nu.i nici o nenorocire daca tu vrei sa afli, incearca la alt medic.
vopseaua de par : fetelor,pt cine obisnuieste sa se vopseasca,a sta nevopsita inseamna neingrijita.pt ca un par vopsit ani de zile,cere mereu vopsea.or mai fi si cazuri care nu,dar in general,daca aiinceput vopsitul,trebuie sa te tii de el,indiferent daca ai sau nu fire albe .nu mai vorbesc ca daca ai fire albe e aiurea sa stai 9 luni asa. nu am citit nicaieri contraindicatii ,si nu cred ca ne vopsim zilnic.
si iarasi,de ce sa ne tundem daca nu dorim asta? de ce sa ne schimbam in sarcina? trebuie sa incercam sa fim la fel de ingrijite,la fel de frumoase.
aiska,nu era si in Romania chestia asata,sa nu strige copilul pe nume inainte de botez??? parca imi amintesc eu ceva...
brrrr,ce frig e si pe la voi!
pe mine ma doare fundul,soldul..habar n-am ce e ,cand merg,merg cam shontac-shontac ,o fi de la cazatura cu scaunul de acum cateva zile ..
24+
Catalina spune:
Neata fetelor,
Vad ca s-au milostivit de mine arsurile si de ieri de la pranz nu au mai revenit. Sper sa ramana plecate. Da, si eu m-am gandit ca intre doua rele il aleg pe cel mai mic. O sa continui sa beau apa si lichide cat cuprinde ca decat sa ma mai trezesc a treia oara cu infectie urinara si sa trebuiasca iar antibiotice, mai bine arsuri.
Ioana, iti multumesc mult mult de precizari.
Va pup pe toate
Cata 24+
sraluca spune:
Buna dimineata,
Catalina, saptamana trecuta am avut niste arsuri groaznice care nu au trecut cu nimic. Babele ziceau ca ii creste parul. Cred ca are un par luung acum, isi face codite. De vreo 2 zile vad ca m-a lasat. Asa ca poate ai noroc.
Acum pt toata lumea am si eu o intrebare: S-A GANDIT CAREVA PANA ACUM CUM TREBUIE SA NE PREGATIM PT SOSIREA INGERASULUI, SI NU VORBESC DE BAGAJUL DE SPITAL CI DE BAGAJE IN GENERAL: COSTUMASE, CACIULITE, ......., CATE, DE CARE UN MINIM NECESAR?
Daca aveti idee lamuriti-ma si pe mine ca m-a apucat chestia aia cu "facutul culcusului" dar sunt in ceata, ma duc in magazine si ma uit ca prostu' si plec cum am venit!!!!
Cam devreme m-a apucat!
Va pup!
sraluca22+
criss68 spune:
Buna dimineata,
sraluca, si eu am intrat in febra cumparaturilor, dar deocamdata am cumparat aiurea, tot ce am vazut si mi-a placut. De acum trebuie sa o fac organizat. In orice caz cel mai mult ai nevoie de body/camasute de corp si salopetelele/pantalon+bluzita, plus caciulita. Se intampla sa se murdareasca f des, eventual la fiecare masa. Eu ma pregatesc pentru inceput la 3 schimburi pe zi, stoc pt 3 zile, deci cca 10 astfel de combinatii. Fiind iarna nu iesim f des la inceput, deci pantalonas mai gros cu pulover nu trebuie f multe. Ar mai fi necesara o salopeta matlasata, port-bebe si o sa mai vezi tu. Poate ne mai lamuresc mamici cu mai multa experienta. Oricum trebuie sa ne gandim ca cele zilnice trebuie sa aiba timp sa se usuce si neaparat calcate. In orice caz avem suficient timp, stiu o mama care cred ca naste zilele acestea si acum 2-3 saptamani nu avea mai nimic cumparat. Eu sunt de parere sa incepem de pe acum, la iarna ne va veni mult mai greu.
Apropos de babe: o mamica a postat acum ceva timp cum ca la prima sarcina tot asa cand cu arsurile, verdictul a fost ca-i creste parul. Iar copilul s-a nascut chel
Iar pentru cei/cele care vor neaparat baiat (ca mine) si nu li se indeplineste - o consolare: daca ai fata, stii ca ramane fata toata viata. De baiat nu esti sigur! O prietena mi-a zis-o si mie ieri - cat am mai ras...
V-am pupat!
criss 21+
Catalina spune:
Sraluca, uita-te la vreo doua, trei capitole inapoi ca s-a discutat pe larg subiectul cumparaturilor si au fost facute chiar cateva liste. Daca nu gasesti, mergi la Odisee ca este un subiect cu bagajul pt spital.
Eu am fost ieri in vizita la o prietena, mamica de doi care l-a nascut pe primul la Municipal, acum vreo 5 ani. Mi-a confirmat si ea ca nu au lasat-o cu camasa de noapte de acasa (ceea ce a zis ca a fost f bine ca la cat a murdarit i-ar fi trebuit vreo 5), mi-a zis sa nu uit de sosete (bine, avand in vedere ca va fi iarna ... cam greu sa uit de ciorapi, dar nu se stie niciodata, si mi-a mai zis o chestie interesanta, ea isi cumparase sutien din acela pt alaptat cu masura pe care o avea cand a intrat in spital si cand sa il puna ii era mic. Cica sa imi iau un nr mai mare pt ca atunci cand esti gata sa alaptezi mai salti un nr, doua.
O super prietena, mi-a dat o gramada de haine, care sigur ma vor scoate la liman cat mai merg la serviciu, dar si dupa. Ma rog de sanatatea ei, pe bune, ca ramasesem intr-un sarafan (subtirel si o pereche de pantaloni). Asa prietene va doresc la toti. Si vad ca mai au si de la copilasi, patut, cadita, walkie-talkie. Slava Domnului.
Mai voi astea superstitioaselor care nu luati nimic inainte, voi cand va faceti bagajul de spital? Eu m-am gandit sa il fac in momentul in care intru in concediu de maternitate, adica la sfarsitul lunii viitoare. Ia dati-va si voi o parere.
Va pup,
Cata 24+
Liuda spune:
fetelor e duminica!!!
O zi buna
Nu prea santeti active asa ca am citit repede o pagina care a aparut de eri si plec sa-mi cumpar ardei si carne tocata ca azi sant mare gospodina si fac ardei impluti (adica eu am ideea de vreo 3 zile si tot nu mai ajung s-o indeplinesc - dar sper azi chiar sa se intample)
SRALUCA cauta in capitolele trecute si ai sa gasesti o lista cu necesarul pentru bb. pentru mama si casa. E o lista super completa - atat de lunga incat mi s-a ridicat parul in cap cand am citit-o si mi-am copiat-o !!! Unele nici nu stiam pentru ce sant!!! Caut-o ca e super lista!!! Si ai sa vezi ca o sa-ti treaca si somnul de la ganduri - ca chiar sant multe!!!
despre vopsit - eu ma vopsesc!!! Clar mai aman momentul incerc s-o fac cam la 3 luni - dar mai mult nu pot lasa ca .... mie frica de oglinzi .. A fi gravida nu inseamna a nu te ingriji, iar pentru mine fara vopsea e ca si cum nespalata... pentru ca chiar asa incepe sa arate capul meu la un moment dat. Oricum dr. a zis ca nu e demonstrat ca ajunge la copil si ca ii face ceva acolo... Coafeza imi baga o vopsea mai naturala si basta... Dar nu am cum sa nu ma vopsesc ca nu stau numai in casa - mai mult sant plecata din casa - si nu vreau sa fiu in loc de sperietoare in lume...
fetelor distractie placuta, sau odihna placuta, cum vreti
A mai trecut o saptamana - de maine vine alta.... si ne tot apropiem de final... Abia astept sa nasc ca m-am saturat sa astept si sa gafai!!!
ca sa ma tin de preferinte - si eu super mult am vurut baiat si am sperat pana in ultimul moment... dar asta e nu e tot chiar cum vrem noi - asa ca la momentul dat dr. zic ca e fata si incerc sa ma dau cu ideea... chiar m-am si dat cu ea ... Dar daca asi afla maine ca e baiat - ar fi o surpriza super pentru mine si nu numai...
pa
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 22 saptamani.