Mamici de ianuarie - februarie 2007 (19)
Raspunsuri - Pagina 8
gio spune:
Buna,
Legat de bagajul de spital, Catalina, eu mi l-am facut data trecuta si banuiesc ca si acum de la 28 de saptamani (aveam amenintare de nastere prematura si trebuai oricum). Am stat cu el la capatul patului pana la39, dar nu mai conteaza; asa sa fie si acum!!!
Cat despre camasa aia de spital, eu am luat si am avut surpriza sa o dau inapoi inatacta; chiar nu am murdarit-o. Dr arata intr-adevar ca un macelar dar eu nu aveam nimic pe mine. Depinde acum. Eu am oroare de scutecele alea puse pe bebelusi in spital; pe Taisia am imbracat-o cu haine de acasa si n-a avut nimic pe piele; prietenele care au nascut in spitale unde nu aveau rooming-in sau au luat hainutze din spital au tras-o dupa.
Cris, sarcina trecuta imi doream tare mult un baietel; nu mi-as fi imaginat in veci sa am fetitza; de la 20 de sapt cand au inceput problemele m-am rugat sa fie orice numai prematur nu. Apoi acum, dupa ce am pierdut o sarcina, a fost acelasi lucru,m-am rugat ca bb asta sa fie orice, copil sa fie!
Cat despre fetitze, acum n-as da-o pe Taisia pe toti baietii din lume. Copilul e cum il cresti, indiferent de sex, mai ales ca n-are acasa doar papusi ci are parte cam de toate jucariile. Cine striga prin casa la meci la Dinamo cine sare este caine, hei hei?
Aiska, mi-ai dat o super veste cu scosul copilului di ncasa pana la -15 grade. Asa intentionez si eu, dar mi-era ca-mi sare lumea in cap. Noroc ca n-avem prin apropiere parinti/ socri ca ne linsau. Pe Taisia o scoteam la fel, ca nu scada sub -15 grade. Scoateam termometrul pe geam si daca mi se parea ok, ieseam cate 2-3 ore afara, asta iarna. Nuami ca era un picutz mai mare.
Pozele de la intalnire sunt super. Acum cine stie cand o mai fi urmatoarea...
Va pup
20 +
criss68 spune:
gio, daca iesi afara cu copilul la -15 grd ti-l dau si pe al meu! As vrea sa fie mai calit ca mine, dar eu nici la 0 grd nu ies din casa decat daca e musai. Stau cate un weekend intreg in casa, la fel si de sarbatori. Nici sotul nu-i mai breaz!
criss 21+
brig_adria spune:
Buna fetelor!nu ma trece nimeni si pe mine cu carucior roz sau trebuie sa ma trec eu?
In legatura cu bagajul pt bebe,toti imi spun sa nu cumpar nimic cu mult inainte de momentul cheie ,e superstitie si mi-e cam frica de ea.Voi cumpara atunci cu 2 sapt inainte,de-abia mai fac miscare si pana atunci fac liste...daca primim cate ceva inainte,f bine,chiar le spunem la rude chestia asta si sa vedeti cum se ofera...eu am primit deja 2 costumase de bebe galbene ca nu se stia sexul atunci,si un walkie-talkie pe care l-am si probat si e bunicel...a si de ce sa mint ,am comandat cuiva din Germania sa-mi aduca cand vine un sterilizator cu aburi de la NUK,ca sunt mult mai ieftine acolo(jumate de pret) si mi l-a adus deja...dar restul vor ramane atunci inainte.
pupici si numai bine.
aiska spune:
Daconst se cunoaste un fenomen numit cresterea piciorului in sarcina.De obicei trebuie un numar mai mare.Uneori nici nu mai revine la initial din pacate.
Liuda si eu ma vopsesc cam la 3 luni si nu mi-a contraindicat doctorul de aici.
Catalina mi-am facut bagajul de spital de-abia in ultima luna dar nu chiar complet pina in ultimele saptamini.Lucruri nu prea am cumparat,deoarece am primit multe inainte de nastere si dupa.Doar daca aveam riscul de nastere prematura as fi facut bagajul mai devreme.
Aelita nu stiam ca nici in Romania nu se spunea pe nume bebelusilor inainte de botez.Auzisem doar ca nu trebuie scosi din casa dar asta e exclus la finlandezi care sustin ca doar afara in carut bebe doarme cel mai bine si se oxigeneaza.
Roandre in Finlanda se spune sa nu luam vitamina C multa in sarcina ca poate genera singerari.Nu stiu cita dreptate or avea.
Sraluca in Finlanda astea ar fi considerate strictul necesar pentru un bebe.Uite-te www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/100502155308EH?openDocument" target="_blank">aici de sus in josul paginii.
Sabina 20+
mamica lui Aleksi Joel
A.Alina spune:
Criss68,
nu am luat roz pt BB. Dar alea sunt cele mai frumoase!
Eu spuneam ca mie trebuie sa-mi spuna dr. sexul BB-ului cu doua luni inainte, ca sa am timp sa plang destul daca imi va spune ca o sa am baiat. Crede-ma ca am fost dezamagita cand mi-a spus dr. ca o sa fie baiat dar nu am plans de loc, ci chiar am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea. Dupa doua zile chiar ma uitam in Quelle la jucariile pt baieti.
Al doilea bb va fi fetitza!
Aelita,
nu cred ca greutatea in miscare ti se trage de la cazatura.Eu nu am cazut, dar cateodata simt ca nu mai pot sa fac nici un pas altfel mi se rupe piciorul din sold. Ma gandesc ca e de la lipsa de calciu. aveam probleme de genul acesta si inainte de a ramane insarcinata si atunci le rezolvam cu cateva zile de suplimente de calciu si magneziu. Acum insa dr. mi-a spus ca nu imi poate da calciu pt. ca imi poate provoca contractii, iar eu numai de asta nu am nevoie. Si asa nu stiu cum sa scap de contractii.
Alina
aelita spune:
Catalina,bine ca ai scapat de nesimtitele de arsuri!
sraluca,am tot auzit si eu treaba cu cresterea parului.mititeii,ca si cand le-ar creste parul de la o luna,ca multe au arsuri de atunci.si ca si cand el ar sta cu parul in stomacul nostru sa ne frece :) problema e ca uterul se dezvolta si apasa pe pe stomac si ne face praf.
nici eu nu m-am organizat cu cumparaturile,am luat asa ce s-a nimerit.mai e timp.
criss,haha s-a nascut chel mititelul.chestia e ca mai toti bebeii au par,si mai toate gravidele au arsuri,ca e normal sa aiba.si asa toate canmd isi vad copiii zic: daaaaaa,aveau dreptate babele ,ia uite cat par are!
nu mai zic ca babele zic ca au ei capul acolo sus,unde sunt arsurile.
cum o fata ramane fata toata viata iar un baiat nu se stie?ca nici cu fetele nu se stie..
aiska,nu stiu daca e peste tot in Romania chestia asta sa nu il strigi pe nume,dar am auzit pe undeva,si sigur in Finlanda nu am fost
fetelor,voi ati auzit de chestia asta? li se spunea Pitzi ,mitzi,bebe..etc dar nu mai stiuexplicatia.bineinteles una haioasa,dar ma rog,fiecare cu credinta lui.
25
marinar spune:
si la noi se mai practica chestia asta- sa nu-i spui bebelusului pe nume pana la botes pt ca abea atunci este crestinat si primeste numele. cam asta ar fi explicatia.
Marina 21+
burtika
oana_bucur spune:
Intrebare : ptr detectarea infectiei cu e-coli se face sumar de urina si urocultura? Nu prea pot scrie caci sunt consemnata la pat...dar am nevoie de raspuns.
Burtica
Eu si Noi
19+
Catalina spune:
Mai fetelor, tocmai s-a terminat documentarul de pe National Geographic pe care l-am vazut cu tati (va dati seama, in detrimentul meciului Steaua-Rapid ... e campion bebe). Foarte, foarte frumos si impresionant dar tati nu s-a putut uita la sfarsit, cand au aratat o nastere pe bune, a venit si s-a ascuns dupa mine. Sincer, si eu cam aveam pielea de gaina ... si femeia aia nu facea rau.
Sper si eu sa fie toate in regula si sa facem toate fata cu brio dar in momentul asta, sincer, eu nu prea ma vad in stare. Stiti cum ma simt? Parca se apropie un examen greu si eu nu am invatat destul (si imi e si frica sa nu se decaleze data si sa il dau mai devreme ...).
Cele mai importante chestii din film mi s-au parut cum bebe aude acuma, la varsta voinicului meu, asa ca tre sa avem grija ce ne spunem, ce efecte importante poate avea stressul asupra bebelului, efecte nasoale adica, si cum ecografiile ne leaga de bebel chiar de cand el e inauntru ... Si inca o chestie: mai dragelor, voi stiati ca numai tatii sunt raspunzatori de sexul bebelului? Ca de la mama cromozomul e sigur X, de la tata vine X sau Y, nu se stie de care. Asa ca atunci cand vreunul reproseaza ceva, e bine sa stie ca vina e a lui.
Hai gata cu rezumatul ca am terminat si lapticul de seara si merg sa incerc sa dorm. La cat am lancezit azi, cred ca nu voi prea putea, dar eu incerc.
Va pup si noapte buna
Cata 24+
mediterana spune:
Dragelor, tare harnicute la scris sunteti.
Eu cred ca simt ceva miscari in burtica. De o saptamana ma trezesc noaptea, intre orele 2 si 3 ca mi-e foame, fara sa pun la socoteala vizitele la toaleta...
La sfarsitul lunii voi vizita medicul dupa ce fac analizele de sange si urina, dupa ce verifica transaminazele...eu sunt cea cu hepatita B.
Pt. Michelle: sa dea Dumnezeu sa fie bine! ai incredere si speranta, copilul tau lupta sa traiasca!
In rest, burtica a crescut, am citit cele 40 de pagini...v-am vazut in fotografii, v-am vazut frumoase la intalnire... ma amuza problema cu kg, admir curajul celor care doresc mai mult de doi copii!
Prima sarcina cred ca trece mai greu...dar sunt sigura ca dupa ce apare o minune de copil iti vine acelasi curaj pentru a o lua de la capat.
Fetelor v-am pupat si sa aveti grija de voi si minunile ce le adapostiti!
mediterana