Mamici de ianuarie - februarie 2007 (19)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Am vazut si admirat si eu burticile de la intalnire...tare frumoase sunteti!

Catalina,eu am mai rar arsuri,dar cu lapte rece de la frigider trec urgent.Dar nu la toata lumea functioneaza...asa ca nu stiu ce sfat sa-ti dau.Eventual sa ai grija la ce mananci...fara ceapa,usturoi,sos de rosii,varza si citrice.

Am intrebat si eu daca nu va strang papucii,adica daca vi s-a marit piciorul si vad ca nimeni nimic...Oare sunt singura???

Dana 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

buna fetelor.

nu am avut internet de mai mult de o saptamana si de cand am refacut legatura (adica trei zile ) nu fac altceva decat sa citesc din urma.Da' stiu ca ati avut o viteza la scris!!!
Michelle, ma bucur enorm ca rezultatul la analiza a fost bun. Sper ca vei primi numai vesti bune in continuare. Nu uita ca ai 112 care se gandesc la tine si se roaga pentru BB tau!

o sa incerc sa raspund la cateva din subiectele discutate:
1. kilograme:eu m-am ingrasat 4 kilograme in luna a 4-a. Am 20s si pana acum o luna nu ma ingrasasem deloc. Daca nu ar fi problema ca retin si apa nu as fi foarte ingrijorata, dar asa...ma dor piciorele si spatele ingrozitor
2. vestimentatie: mi-am cumparat 5 perechi de pantaloni din Arad de la un magazin de langa Gara (nu stiu daca pot sa scriu numele!). Pantalonii costa intre 280.000 lei si 350.000 lei. Sunt pantaloni cu croiala clasica pentru mers la birou. (Eu sunt obisnuita sa circul in costum sau pantaloni cu camasa.)
Tot in Arad langa Teatru e un magazin italian unde am gasit pantaloni pt gravide la 300.000 lei, mai grosi pentru la iarna.

Pt. BB am luat si eu cateva hainitze de la Teba (ultumesc Cristiana 70), nu prea multe pentru ca eu vroiam numai roz iar sotul mi-a spus ca o sa mai mergem dupa ce o sa stim ce va fi BB-ul.Din pacate a avut dreptate sa nu iau pt ca am fost joi la eco si o sa avem baietel. O sa incerc sa-mi pun un carucior albatru , sper sa reusesc.

va las acum ca trebuie sa plec lao cununie civila la 5 si apoi la un botez iar eu nici macar nu m-am spalat parul!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Sambata frumoasa la burtici, fetitze si baietzei!

Adela 2006, am fost aseara, bine ca am plecat cu vreme si m-am informat pe unde vine cabinetul, ca altfel ma rataceam prin transeele voastre! Am ajuns cam cu 15 min mai repede, inarmata cu rabdare, dar nu am asteptat decat vreo doua minute. Mai erau vreo doua gravidute, dar care venisera pentru programare, si asistenta a fluturat sub nasul tuturora programul cel incarcat al doctorului. Doctor care cred ca a fost intr-o zi buna, destul de vorbaret si bine dispus, mai putin cand a luat-o in suturi pe asistenta ca lungeste prea mult discutiile la telefon.

Am primit o fisa intreaga cu datele printisorului meu, totul este in regula, i-a masurat tot ce trebuia masurat, a verificat si placenta 20 mm ok, cordonul ombilical ok, translucenta nucala 3 mm (sa-mi spui te rog ce inseamna), a masurat talpa, femurul, capsorul, totul! Din masuratori a reiesit ca puiul meu are nu 18 ci 19 saptamani, dr a spus ca nu vede nici un semn de malformatie, m-a si felicitat la sfarsit. Atat de fericita eram ca mi-au dat lacrimile, desi sunt eu in general mai dura, ma emotioneaza la culme vederea micutului. A, si mi-a confirmat ca este baiat, asta m-a costat doua sute de mii in plus (scrie si pe bon!), dar chiar nu conteaza. Saptamana viitoare mai am de facut testul de risc la malformatii, si daca totul e ok stau linistita si astept venirea lui bebe. Mi-a spus ca un astefel de bilant se mai face pe la 29 saptamani, dar nu stiu daca ma mai duc la Timi, nu vreau sa-mi stresez puiul cu ecografe peste ecografe. Peste zece zile trebuie sa merg la ginecologul meu, daca-i spun ca am fost la Budau cred ca se crizeaza, daca nu-i spun, iar da cu eco pe burtica lui mami, cum sa fac?

Oana Bucur, ai fost la Iosup, cum stati? De mult nu am auzit nimic de la tine, esti ok?

Fetelor, ati fost tari cu intalnirea, ia mai duceti-va peste vreo doua luni, incercati de va adunati mai multe, ca se opreste circulatia in zona!

cristiana 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

cristiana ma bucur ca totul e bine trebuie sa sun si eu ptr o noua programare la el ; daca el spune ca totul e bine atunci totul e bine

daconst mi-am luat acum doua luni o pereche de pantofi super abia asteptam sa-i port cand colo surpriza nu-mi mai incape piciorul deci nu esti singura ; am inteles ca-i voi putea purta la anu

acum dupa ce au disparut si cele 5% sanse sa fie baiat roandre stie despre ce vorbesc parca vrea alt nume tati ( eu vreau alexia-maria )asa ca duc munca de lamurire voi va-ti gandit la nume ?

merg sa ma pregatesc ca merg la petrecere la ziua unui prieten si cred ca uit putin de regimu meu cu fructe si legume
va pup 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Daconst am costatat ca si mie mi s-a marit un pic piciorul incercand pantofii pentru "iarna" de aici pe care ii aveam in dulap.

Oana dar pe unde esti? Nu mai intri deloc, tu care erai mereu pe aici. Sper sa fii bine.

Alinatxa incearca cu comprese cu gheata pe frunte, mie asa imi treceau.

Ralu24
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ralucadascalu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Catalina, pentru arsuri poti sa iei linistita Maalox. Am intrebat 2 doctori aici si ambii mi-au confirmat ca e absolut OK.
Vezi ca sunt mai multe tipuri. Eu iau din ala 'regular' si nici nu tre sa iei cantitate pe care o recomanda ei. Si mai putin isi face efectul.

din pacate arsurile pt multe dintre noi or sa fie prezente cam pana la sfarsitul sarcinii. Dar imediat ce nasteti dispar ca prin farmec!

Va pup
, 18

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

bine v-am regasit!

cam greu dupa asa un concediu de lung sa mai postez, in vreme ce inainte scriam zilnic.

A.Alina - daca ai cumparat ceva hainute roz, pastreaza-le, s-ar putea sa facem schimb. Eu nu am cumparat decat restul culorilor si s-ar putea sa fie cu roz. Oricum, felicitari pentru baietel!

Albinutza, bine ai revenit, sa stii ca si eu am constatat de la un moment dat absenta ta. Dar nu ma asteptam la motivul pe care l-ai invocat. Pe undeva inteleg, si mie imi venea greata doar cand pronuntam sau ma gandeam la anumite lucruri. Auzisem inainte dar nu credeam asa ceva! Acum esti bine?

V-am vazut si eu pozele de la intalnire, sunteti tare frumoase!

Michelle, ma impresionase teribil si pe mine povestea ta, parca imi parea rau ca am aflat toate acestea chiar inainte de a merge la echo morfo dar intre timp am aflat ca rezultatele s-au dovedit mai bune decat se estima initial. Doamne ajuta sa fie bine in continuare. Gandind la rece, chiar daca nu e perfect in regula cu acea acumulare de lichid, faptul ca nu e dublata de anomalii cromozomiale e un lucru ff bun. Nimeni nu ne poate garanta totul, nici noua care avem bebelusi aparent perfect sanatosi.

Daconst, legat de incaltaminte, eu am trecut prin mai multe faze, dar concluzia e ca atunci cand te ingrasi, din varii motive, greutatea face ca laba piciorului sa ocupe un spatiu mai mare. La noi putin se mai si umfla - mai tarziu, prin luna a 9-a s-ar putea sa avem nevoie de cu totul alte marimi. Oricum, cand am slabit acum cativa ani mi-a scazut un nr la pantof, iar acum am sesizat ca ma cam strang pantofii.

Alinatxa, la paracetamol stiu ca scrie "a se administra cu precautie in timpul sarcinii". Eu traduc: preferabil NU in primul trimestru; in rest numai daca e nevoie si sa nu se depaseasca o anumita doza zilnica.

Cu greutatea nu sunt f incantata, acum o luna aveam ceva mai putin decat la debutul sarcinii, iar acum deja am recuperat timpul pierdut prin 4 kg acumulate. Nu prea am facut miscare fiind mai tot timpul in masina, iar pe de alta parte am tendinta sa rontai mereu cate ceva ca sa combat gustul neplacut care a aparut odata cu sarcina. Bine ca nu-mi mai da greaturi, desi uneori mai am asemenea senzatii.

Liuda, si eu dormeam numai pe burta dar antrenamentul deja mi l-am facut. In urma cu un an jumate mi s-au acutizat problemele cu coloana, incat nu-ti pot descrie ce dureri aveam daca dormeam pe burta. Sincera sa fiu nici eu nu as fi amatoare sa dorm in fund, sper sa nu ajungem asa. Insa eu nu prea cred ca in luna a 9-a nu avem voie sa dormim decat pe o anumita parte si sa evitam cu fata in sus. Parca eu stiu ce fac cand dorm...

In legatura cu cezariana vs nastere naturala va mai fi inca multa vreme un subiect de discutie. Mi se pare efectiv chestie de noroc, pentru fiecare poate fi mai buna una decat cealalta. Din ce mi-au mai zis si mie profesorii de la facultate, la noi in tara ar fi mai safe cezariana, doctorii sunt mai pregatiti pentru asta. Dar daca e sa fie naturala, parca as zice neaparat cu epidurala. Insa nu la toate se justifica, nu intotdeauna durerile sunt f mari si mai ales se intampla sa decurga rapid. Eu inca oscilez, dar parca inclin spre cezariana - in primul rand datorita varstei (38) iar apoi pt ca am ramas foarte greu insarcinata si as vrea sa nu risc copilul cu nimic.

Catalina, eu in prima parte a sarcinii am avut o hiperaciditate gastrica, ar trebui luate aniacide (dicarbocalm, rennie sau malox) - eu nu am suportat, imi venea greata de la ele. In rest iti spun ce alimente toleram: panie prajita, iaurt, branza de toate felurile, ou fiert, supa, carne fiarta. Imediat au survenit greturile si nu am mai tolerat aproape nimic, dar parca astea imi erau bune. Oricum dulciuri, fructe si legume deloc, la fel si cu prajelile. Uneori fac bine alimentele f reci, Anis spunea ca se amelioreaza cu piersici de la frigider. De multe ori depinde de la caz la caz. Ai grija de tine, iti doresc sa scapi cat mai repede de arsuri.

Nu am terminat de scris, dar intrerup mesajul ca sa nu fie prea lung.

Pupici

criss 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

daconst, acum am citit una din postarile tale precedente, eu eram cea cu probleme cu mancarea din Germania. Eu mananc f mult branza telemea si de vaci, icre, supe, legume si fructe. Primele 3 articole lipsesc cu desavarsire, legumele si fructele nu aveau nici un gust, iar supe nu m-am apucat sa-mi fac. Mezelurile erau bune, dar pt inceput nu stiam ce sa cumpar.

mariana_1976... brrrr, urata experienta ai mai avut cu cezariana! Sper ca data asta va fi mai bine.

aiska, iti doresc sa nu-ti pierzi optimismul in legatura cu nasterea si pozitia placentei. Chiar daca nu ai mai dori copii, pentru o femeie e destul de traumatizant sa-si piarda uterul, eventual si anexele. Dar poate nu va fi asa. Acum am vazut la tine la locatie "aproape de cercul polar". Cum oare se poate trai acolo? Eu mor de frig uneori si vara la noi daca se racoreste si nu am 22 grd in casa. Am copilarit in zona BV si am fugit cat am putut de acolo din cauza vremii, eram mereu racita iar acum am reumatism care de acolo mi se trage.

aventura, imi pare rau ca nu te-ai simtit bine si nu ai mai ajuns la intalnire, tocmai tu care te-ai implicat si in organizare.

In fine, sa va zic doua vorbe si de mine. Ieri am fost la eco morfo, bb se pare ca e f bine, masuratorile se incadrau in grafic. De acum incolo s-ar putea sa aruncati in mine cu pietre, stiu ca-s nebuna, dar vreau sa ma corectez nu sa mi se dea dreptate. In primul rand m-a infuriat dr cand l-am intrebat despre sex: " 51% sanse sa fie fata". Cum e posibil ca la 22 sapt sa-mi spuna ca nu vede sexul? Chiar daca nu se vedea initial, putea sa mai insiste. Are doctoratul dat in morfologie fetala, iar aparatul e cel mai performant din Iasi. Nu inteleg de ce nu a vrut sa-mi spuna. Cu cat se intarzie acest raspuns mai rau imi fac doctorii, mai ales daca nu este ceea ce imi doresc. La inceput cand eram uimita numai de faptul ca in sfarsit am ramas insarcinata, conta mai putin. M-am si rugat mult la DD sa-mi dea un copil indiferent ce ar fi. Pe parcurs incercam sa ma autosugestionez ca si o fetita mi-ar place, dar ... degeaba! Chiar si pentru cele 51% am avut o stare foarte proasta de ieri incepand. Dar macar de as fi sigura!! Imi doresc f mult sa depasesc momentul, sa ma lumineze D-zeu sa pot oferi dragostea materna de care are nevoie indiferent de sex. Poate prin educatie, chiar daca e fata, sa nu se comporte ca majoritatea fetitelor care ma enerveaza la culme, dar ideea e ca indiferent de caracterul copilului - orice as face are personalitatea lui - sa-l pot iubi asa cum e.
Deja sunt in cautarea unui doctor care se pricepe bine la ecografii fetale si care are curajul sa-si exprime parerea in ce priveste sexul. Am dat de un fir, dar daca e cineva din Iasi pe aici care imi poate recomanda un dr in sensul acesta, voi fi pe receptie.
Sper totusi sa nu radeti de mine, este o falsa problema comparativ cu ce li s-a intamplat multor fete, dar ideea e ca nici eu nu ma simt prea bine - evident nefiind in pragul disperarii, doar dezamagita.

Nici nu stiu daca e cazul sa anunt un carucior roz la listuta!

Va pup, astept sa vad ce ati mai facut.

criss 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Monicutz, si eu m-am vopsit...s-a iscat o adevarata isterie si traim din zvonuri. Daca suntem sfatuite sa ne ferim de vopseaua de par sau de permanent este pentru ca marea majoritate a gravidutelor au pielea, parul, unghiile mai sensibile. Deci avand parul mai uscat si mai subtiat se presupune ca in timpul gravidiei ar trebui tuns si ferit de vopsire...eu m-am vopsit, nu mi se pare ca am parul diferit de cum il aveam inainte. Nu are nici o contraindicatie vis-a-vis de sarcina...

legat de cezariana, in state femeile fug de ea si pe buna dreptate...sunt mult mai multe riscuri si e mai grea recuperarea...poti capata o eventratie...o infectie de toata frumusetea si plus durerea ca pana la urma ai o plaga operata pe abdomen...aici medici evita sa faca atat de usor cezariene si fac numai in cazuri de extrema urgenta si cand au incercat toate metodele pentru o nastere normala.

va pup pe toate,

ioana 19+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

draga cata, augumentinul e unul dintre cele mai noi si mai eficiente antibiotice cu spectru larg...o sa ai urina sterila de sterila...
apoi legat de arsuri si eu am inceput sa le iau si le calmez cu lapte/ lapte nu iaurt...laptele e singurul care iti spala stomacelul si baut in cantitati mici...o jumatate de canita acum, peste o ora iar si tot asa. mancare la fel trebuie in cantitati mici si dese si o sa vezi ca o sa te simti mai bine. E stomacelul ingesuit si in acelasi timp expandat in dimensiuni...pt ca papam mai mult si sucul gastric deci, se gaseste in cantitati mai mari...dar cred ca arsurile sunt mai mult esofagiene nu? adica le simti pana in gat...:) sa nu renuti la lichide, sa bei apa multa si toate gravidutele ar trebui sa bea sa fie bine hidratate pe perioada sarcinii. Nu-ti face rau la stomac...ar fi grav daca nu ai bea apica...
te pup scumpo,

ioana 19+ cu

Mergi la inceput