Mamici de ianuarie - februarie 2007 (19)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Cristia, si eu cand stau pe scaun, mai ales daca sunt in pantaloni, incepe BB sa ma inghionteasca acolo jos incat trebuie sa schimb pozitia, sa ma misc, sa desfac fermoarul etc. Cred ca e normal

criss 22s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brig_adria spune:

multumesc de raspuns fetelor!dar tot nu am inteles :doar cele 42 de zile postanatale sunt platite de angajator (adica 85% din salariu)sau minim 42 zile?pana la cate?
Pt loremunteanu:si eu am fost la Iosup sapt trecuta si mi-a spus la fel ,ca fluxul intr-o artera e crescut,am intrebat ce inseamna si mi-a spus ca din cauza oboselii ,stresului,musculatura peretelui arterial se contracta ,lumenul se micsoreaza si creste fluxul arterial.Deci,ar fi recomanadate reducerea stresului ,mai multa odihna...
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

loremunteanu, ai o burtica.. sa-ti traiasca! Se vede ca bebelusul tau nu a stat degeaba acolo. Al meu nu stiu ce a facut, ca dupa ce burtica e mica, e mai mult lichid!

criss 22s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fetele

Am plecat si noi la casa de la Breaza si Ingrid avea dintii la erupt.Vreo 5.Toate ok.Dar a trecut pe o diaree naspa, cu miros ingrozitor, dar fara febra.Acum am venit.Am vb cu dr, se pare ca e vb de o enterocolita virala.Nu mai pot...numai cu mine vrea si in brate, nu mananca mai nimik, lapte deloc, in rest apa si cateva linguri de mancare, a slabit deja 700 de g.

Credeti-ma ca m-am umplut de plans..imi e tare greu si cu burtica si cu Ingrid bolnava...
Bb mic din burtik sper ca e ok, ma ingrijoram ca nu o simt asa de bine zilele astea..dar cu toata agitatia...dar azi mi-a tras niste suturi..parca mi-a citit gandurile.

Va pup, vorbim maine...ca acum sunt la pamant.

Sper ca v-ati distrat la intalnire si promit sa vin si eu la urmatoarea.

AniS 21+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

aiska,eram tare curioasa sa aflu cate ceva despre scandinavi. Limba lor ti s-a parut greu de invatat? Daca ar fi sa aleg o tara unde sa stau, aceea ar fi langa Ecuator.
Sunt tare in urma cu cititul. Ieri credeam ca recuperasem, dar acum cand am vazut 10 pg noi... Unde esti tu vacanta???
criss68, aceleasi sentimente legate de sexul copilului le-am trait si eu. Am mai povestit ca imi venea sa plang de ciuda ca pot fi asa. Ma apucase o mila teribila de bebelina pt ca as fi dorit-o bebelin.

Mihaela 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

Fetelor, va invidiez! Tinerele, subtinerele, va strecurati prin clepsidra timpului mai repede decat ne dati timp sa va citim mesajele. Eu de 3 zile fierb intr-una compot, ca deh, imi fac rezerve pentru la iarna! Apropos, nu stiu daca s-a mai discutat insa v-as recomanda sa va umpleti camara cu compot, de preferat de casa (de la bunici, matusi, vecine) ca va va fi de folos in perioada alaptatului. Din experienta va spun ca noaptea, intre alaptari (cca 6-8 ore), consumam 500 ml lapte si 1 litru de compot. Am citit ca trebuie sa-si spuna si natura cuvantul, mama mea a fost o laptareasa si m-a inzestrat si pe mine, dar ma gandesc ca si natura mai trebuie ajutata din cand in cand!
Am reusit sa va citesc mesajele, sa va vad pozele si concluzionez ca nu sunteti de speriat cum ziceti, pentru ca la urma urmei cand mananci un castron de fasole sau 2 felii de pepene - te umflii de parca ai avea 3 luni! Dar voi fetelor faceti loc in burtica unui bebe de +/- 30 cm! La ce va asteptati? Sunteti niste frumoase, poate unele mai panicoase.
Parca Flavia spunea ca nu o sa cumpere nimic pana la nasterea minunilor ei, iar cumparaturile le va face tati. NU te contrazic, insa iti spun povestea mea: babele au zis sa nu cumpar, eu insa am luat pt spital 2 costumase. Copii de la nastere se imbraca in hainute, si cand te-o intreba in sala de nasteri daca ai, tu ce spui? Acusi merge sa cumpere!? Trebuie spalate si calcate inainte. Apoi am trimis sotul sa-mi cumpere pantaloni pentru nou-nascuti. Si a luat saracul, la recomandarea vanzatoarei, si i-au venit lui Matei abia la 4 luni !! Sunt maternitati unde impun folosirea scutecelor. Eu am cumparat finet la metru, si i-am brodat initiala sa fiu sigura ca nu schimba nimeni scutecele (paranoia, oare?). Acum pledez pentru cumparaturi inainte de termen, ca nastem iarna, trebuie spalate, uscate in tihna (nu pe calorifer), calcate, impaturite si verificate de 10 ori inainte de spital, pentru ca o sa-ti fie drag sa faci asta.
cezariana / normala: si eu sunt tot pentru normala si cred ca lunile de sarcina sunt pentru a te monta psihic in vederea evenimentului. Cine doreste o nastere asistata (cazul meu) nu trebuie sa se teama de ruperi nedorite (epiziotomia rezolva asta). Acum exista injectii pt dilatare si dr stie ce are de facut si de aia vine si-l platesti, sa intervina si sa ajute.
Matei - Alexandru a primit un vot si din partea mea. Frumos copil chiar daca nu mai stiu al cui e. Sa creasca mare si sanatos! Nu fiti asa dezamagite, ca nu-i rau deloc sa ai baiat. Eu mai vreau unul si sper luna viitoare la control sa aflu ce-i.
IN lista pt spital as adauga pompa de san, caci furia laptelui se declanseaza repede, si ceva cremute pentru funduletul puilor de om. Vor fi pentru prima data "imbracati" si pielea lor e sensibila. Am si eu o listuta (pt mama, pt bebe acasa, pt bebe la spital) si daca vreti va stau la dispozitie cu informati, ca doar sunt batrana in listute, nu?
POate reusesc sa intru si maine dim, desi trebuie sa impart PC-ul cu Matei care nu cedeaza deloc, altfel nu mai apuc sa fiu la zi cu cititul si raspunsurile. Sa aveti o saptamana buna si zambiti orice ar fi! Sarcina este o calatorie la capatul careia veti strange in brate ceva ce nimeni altcineva nu ar putea sa va daruiasca, ceva ce va va face mai fericite decat v-ati inchipuit vreodata! Pupa-le-ar mama buricu' !

ylilimic 21+ cu Luca-Matei(05 nov.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Neata fetele,
M-am gandit ca sa ma prezint pe forum de doua ori pe zi, dimineata si seara si intre timp sa imi fac un program de stat in pat, cu o pauza la pranz cand oricum tre sa ma ridic sa mananc si ma rog, pauzele de pipi. Avand in vedere ca dr Radoi a zis ca "plimbari" se poate, trag si eu speranta ca va fi ok. Plimbari nu voi face decat prin casa pt ca am trei etaje de urcat cand vin de la plimbare. Macar pana pe 29 cand am programare dupa analize sa vad daca se imbunatateste situatia.

Liuda,sa nu crezi ca imi e usor. Sunt o persoana fff activa, anul trecut cand m-am vazut tintuita la pat la 4 saptamani de sarcina cu perspectiva sa nu ma misc decat la toaleta am intrat intr-o depresie nasoala din care nu am iesit decat la mult timp dupa ce s-a terminat cu sarcina. Imi place serviciul meu, lucrez de mult timp dar fara discutie bebe e mult mult mai important. Crezi ca mi-as putea ierta daca m-as duce la munca si s-ar intampla ceva cu bebe? Mai ales cand dr mi-a zis clar sa nu ma mai duc si sa bag repaos la pat?

Cristia, e prima data cand imi face control pe masa, da. Eu chiar vroiam sa il rog de mult dar nu am indraznit, ca doar el e doctorul, nu? Eu acuma m-am dus la el din cauza lichidului acela, nu avem programare si nici altceva nu ma jena. E adevarat ca il simteam jos pe bebe de multe ori dar ... am mai auzit si pe aici si stateam linistita. Banuiesc ca asta nu se vede nici macar la eco morfo ca bebe e jos pt ca Herghelegiu nu mi-a zis nimic acum o luna la 3D.

Aventura, iti multumesc de perspectivele luminoase. Si eu sper sa se ridice si macar sa ma pot misca mai mult. Oricum, la serviciu nu ma mai duc. Daca tot am posibilitatea sa stau acasa ...

Da Meg, cum ziceam si Liudei, anul trecut am fost pusa in fata acestei perspective de a sta in pat toata sarcina. Acum mi se pare boboc, mai ales ca il simt pe bebe si e altceva.

Ce pot sa fac, decat sa sper ca totul va fi ok si sa nu las gandurili rele sa ma napadeasca.
Ne mai citim pe dupa-masa.

Va pup,
Cata 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Neata burtici!
Brig_adria, toate cele 126 de zile de concediu sunt platite de angajator cu 85%. Daca vrei poti sa-ti iei si mai putine, dar trebuie sa ai grija ca de la data nasterii copilului sa ai 42 zile de concediu.
Cu ir-urile era roandre...

Criss68,. Si noua ne e draga tare burtica noastra...
Pupici la burtici!
Loredana 20 Roni-Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

brig_adria scrisesem si saptamana trecuta pentru programarea de la Iosup la care zieai ca nu mai mergi.as vrea eu programarea te rog daca mai e valabila oferat ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Roandre, felicitari tataicului si de ce nu...si tie, veti avea pereche, si daca n-a ajuns acasa, sau poate mai tarziu, iarta-l ca e si el fericit

Sralu, si eu zic ca treb sa repeti, parca totusi sunt cam mari valorile

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005

Bondariciu' piticutzParintzi de bondarici

Am crescut atat de mult 18+ Samburika

The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)

Mergi la inceput