Copilasi martie-aprilie 2004(81)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Lavi, super dragute retetele, incerc si eu pa aia cu orez....Imi vine sa te pup de o mie de ori, ai un stil de povestit....Tare as vrea sa ne si auzim cand "tastam" adica sa-ti aud accentul si regionalismele...Stii, m-am intalnit in ziua de Revelion 2005 cu Mariana....Trei zile am vorbit numai de accentul minunat pe care il are. M-am indragostit de ea, asa ca, sa facem bine sa ne intalnim si noi ca sa ma indragostesc si de tine ( deja m-a prins microbul ).
Va pup pe amandoua si poate ne intalnim la voi in zona ..... si s-o chemam si pe Clau .

Corina, imediat ce mai am 5 minute libere raspund si eu.

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Am cinci minute libere... Asa ca am sa raspund si eu la intrebari, Corina:
1.la ce ora se culca ai vostri si cate ore dorm la pranz si pe noapte
Daria doarme de la 21-22 pana pe la 7-8, iar dupa amiaza de la 12-13 la 15-16, in week end se decaleaza de obicei dormitul la pranz cam cu o ora.

2.ii duceti in parc sau o activiatte speciala in fiecare zi- tocmai vorbeam cu un tatic singur si el, si-mi spunea ca ce-i mult strica, asa ca au activitati in afara casei 3 zile pe saptamana care include un cuurs de dans si de inot si restul casa, la Tv
Daria iese la plimbare in fiecare zi cu dadaca cam doua ore (daca vremea permite), iar dupa amiaza inca o ora doua; de regula la plimbare si nu in parc. In parc/Gradina Botanica/ Faleza Dunarii/centre de joaca pentru copii mergem in week end, dar in vara asta am luat si cu noi la terasa sau la gratar in padure. Dupa amiaza iese cu mama si cu noi daca ajungem la ore rezonabile, dar de obicei eu ajung in jur de 19 si deja e cam tarziu in acest anotimp. Cand sta cu soacra mea sau venim noi tarziu/obositi prea tare ne jucam cu plastelina sau coloram, sau mai nou ne uitam la filmulete: Alba ca Zapada, 101 Dalmatieni...adica desene animate, dar ceva mai clasice.
Cu dadaca se joaca cu papusi , are tot felul de truse : de doctorita, de mecanic (cu chei si alte...ciocane), lego. I-am cumparat un foarfec de copii (ara varful rotunjit ca sa nu se raneasca) si de cateva zile imi umple casa de hartii ciopartite.

3. biberon la culcare
Daria bea inca biberonul cu lapte seara. I l-am scos 2-3 saptamani dar pentru ca a refuzat laptele in alta forma decat cu biberonul am revenit la el. De fapt ne si chinuia foarte mult la adormit...dupa ce bea biberonul sa intoarce pe partea cealalta si adoarme instantaneu.
In timpul zilei nu vrea sub nici o forma biberon; bem din cana/sticla/pahar sau cu paiul fara nici un fel de probleme.

4. dus in fiecare seara ? baie de cate ori?
Baie (adica si spalat la cap) o data pe saptamana, dus in fiecare seara, dar pentru ca nu o pot scoate mai devreme de o jumatate de ora din cada, in unele seri cand sunt franta sarim peste (bineinteles daca a prestat doar o simpla plimbare si nu o incursiune prin iarba-nisip)

5 manava singuri, sau ii mai ajutati?
Felul doi fara probleme, dar la ciorbita o ajut. II dau si ei o lingurita, dar cum ii prind gura deschisa o execut. Ea are impresia ca mananca singura evident.
Ne dezbracam singurele, dar la imbracat nu prea ne iese. Adica pantaloni sau bluze cu nasturi fermoar le dibuim, dar dresuri/body...nu.
Are un obicei tare haios dar si enervant. Cand sta pe se dezbraca complet; cat presteaza se si dezbraca.

Cam atat; avem o singura problema nu mananca felul doi 9 mancare gatita adica), dar v-am mai spus de o mie de ori chestia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Va era dor de mine?? Hai ca-s singura acasa, adica nu chiar singura, Raul doarme, ai mei dorm, doar Clau e inca la munci
Intai si intai vreau sa-i raspund si eu Corinei:
1.la ce ora se culca ai vostri si cate ore dorm la pranz si pe noapte
Raul doarme de la 22.0 la 9.00 iar la pranz de la 14.00 la 17.30-18.00. Nu, nu va mirati atata doarme la pranz, cam 3 ore jumate 4

2.ii duceti in parc sau o activiatte speciala in fiecare zi- tocmai vorbeam cu un tatic singur si el, si-mi spunea ca ce-i mult strica, asa ca au activitati in afara casei 3 zile pe saptamana care include un cuurs de dans si de inot si restul casa, la Tv
Activitati super speciale inca nu, doar uneori intalniri cu copilasi de varsta lui (daca le pot spune speciale). In parc mergem cam in fiecare zi, la TV nu se prea uita decat vreo 30 minute dimineata la desene, la calculator sta seara cam o ora si se uita la Tom si Jerry sau te miri ce (mai nou e indragostit de "latzushca Donald"). de la anu vrem sa-l dam la inot si poate pe la 4-5 ani la fotbal ca vad ca-i place tare mult si chiar l-a vazut un antrenor (intamplator) si ne-a zis ca e tare priceput de mic, ca stie bine sa loveasca mingea. (na ca numa asa se duc si grijile mele...banu-i ban, femeia, femeie...viata de fotbalist )

3. biberon la culcare
si la trezire si la culcare, altfel nu vrea lapte

4. dus in fiecare seara ? baie de cate ori?
La fel ca Mickyyy...baie de 2 ori pe saptamana, dus de cateori e nevoie

5 manava singuri, sau ii mai ajutati?
Mananca singur de la 1 an si 3 luni. De atunci eu n-am mai pus mana pe lingura sau furculita ca sa-i dau sa manance

Mickyyy, sincer iti spun nu stiu ce sfat sa-ti dau, dar vorba aia din batrani e a naibii de adevarata "cel destept cedeaza si castiga" Asa ca continua si lasa de la tine si atunci cand deja lucrurile s-u mai assezat intreaba-l cum vede el viatza de familie, ce pretentii are el de fapt de la tine, cum ar dori el sa fie viata voastra, etc. Noi am avut un astfel de moment (ma rog nu ca al vostru, asemanator) si ne-a ajutat foarte mult scrisul. Eu am scris pe o foaie ce-mi place si ce nu-mi place la el si la viata noastra, Clau pe alta hartie. Dupa ce am terminat am facut schimb. Au fost multe care m-au deranjat, multe lucruri pe care probabil incostient le faceam si care mie mi se pareau normale dar lui nu si bineteles si inversa. Incet incet fiecare din noi am icnercat sa-l multumi pe celalat dar fara sa ne schimbam. Eu zic ca am reusit, de foarte multa vreme intre noi n-au mai fost discutii atat de aprinse si atat de des. Mai avem discutii si acum dar au ramas la stadiul de discutii prietenesti si nu urlete si strigate cum era altadata. iti doresc, de fapt va doresc si voua putere sa treceti peste pasul asta

Laura, daca vei sta intre 3 ardelence nu stiu ce mare branza vei intelege Si noua ne mere gura ca la o moara stricata Mi-am amintit ca anu trecut cand ne-am intalnit cu Elena (rayu) la inceput eu ii tot spuneam una alta si observam ca Ela se uita la mine cam ciudatel. Dupa ceva vreme mi-am at seama ca ea de fapt nu intelegea mare lucru

Lavi, ce bine de tine ca ti-ai facut o trupa numa buna de palavrageala.Cum te mai simti??

cat am putut scrie si tot n-am scris mare lucru despre Raul

Barbye - una de-a noastra, haideti sa o ajutam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Sa va povestesc cate ceva si depsre Raul
E o mare figura, scoate perle dupa perle. Azi dimineata cand il schimba mami i-a zis acesteia ca el face "stipsis" L-a intrebat mami ce e ala. Si stiti ce i-a spus?? "iti arat fundu" No nu stiu de unde a invatat asa ceva sau cine i-a spus.
Sun azi de la servici si vorbesc cu el, dupa ce-mi poveste cu lux de amanunte tot ce a facut incepe sa strige la telefon " sa vi odata acasa ca ma nervezi"
A zicea Malina intr-o zi ca a icneput sa-l puna pe danut sa spune cuvinte mai grele...no am icnercat si eu cu TELENCICLOPEDIA si a iesit mai mult decat bine "telecicopedie" Apoi l-am pus sa spuna AEROPORT si tot imi zicea racheta Abia acum zice perfect "aelopolt"

Apropo, Raul are cuvinte in care il spune pe R perfect si cuvinte in care nu. Ai vostri il spun pe R?? Noi in schimb suntem sasaiti

Trebuie sa va las, mi-a venit omu......PUSI

Barbye - una de-a noastra, haideti sa o ajutam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Fetelor, m-ati dat gata cu cat ati scris! O pt fiecare!
Fiti atente cat este ora! Dar am zis ca-i musai sa citesc tot, ca tare interesant a fost!

In primul rand va multumesc pt aprecierile adresate puilor mei.
Lavinia, bucuros ma incuscresc cu tine! Dar pot sa ti-l promit doar pe Stefan (si el si-a pierdut prietena de pana acum) pt Hanna. Simon e promis in Belgia . Asa ca... batem palma si ne tinem de promisiune (cu asa nora frumoasa si harnica... nu mai scapi de noi!).

Corina, multumesc pt stradania cu meniul; dar daca toate mancarurile suna ca si "pui cangour" m-ai dat pe spate; + ne trebuie si reteta .
Sa-ti raspund si eu la intrebari:
1. Stefan adoarme seara la 22 - 22.30 (am observat ca suntem cei mai intarziati) si se trezeste la 8. La amiaz il culc cam pe la 14.30 si doarme ~ o ora si jum.
2. nu avem in fiecare zi o activitate speciala; in fiecare zi ii scot la plimbare si dimineata si dupa masa; sunt zile cand ne intalnim cu prietenul lui Stefan cel mai bun; sunt zile cand mergem la cumparaturi sau pur si simplu in centru; ffff rar il duc la McDonald (poate o data la 2 luni) si e f fericit cand se intampla asta; in weekend iesim toti 4 in parc sau in gradina botanica. La calculator nu prea sta (doar daca doarme Simon iar eu am chef de forum; atunci ii pun muzica la casti si sta la mine in brate neclintit), iar la tv se uita doar seara dupa ora 21 cu taica-sau la desene. Ne jucam des cu plastelina ("hai sa facem covigi" ), coloram, ne jucam la laptopul lui (ii place mult sa cante ca la pian - stie gama), ii citesc povesti etc
3. Stefan nu mai are biberon de f mult timp; bea lapte dimineata o cana (asta se intampla de ~ 3 saptamani), iar seara se mai intampla sa il mai pacalesc cu inca o cana.
4. le fac baie generala (cu spalat si pe par) tot la 2 zile, iar dush in fiecare seara (cand nu e baita).
5. poate sa manance singur f bine, dar ii cam dau eu ca sa manance mai repede; iar el ma lasa.

Laura, un pt remember-ul de la intalnirea noastra; si mie mi-a placut extrem de mult! (stii asta ). Ce probleme avem? pai, inchidem firma la sf acestei luni si suntem doi someri cu 2 copii mici. O! Si daca tot am deschis acest subiect, sa te intreb ceva: nu cunoasti pe cineva la Arabesque ca sa ne pui o pila sa-l angajeze pe sotu`?
I-am intrebat si pe nasi, dar ei nu stiu pe nimeni.
Cum va mai simtiti?

Mickyyy, inca nu am apucat sa citesc subiectul deschis de tine; cum as fi reactionat eu la exemplul postat aci (cu netu` si gratarul): m-as fi enervat teribil si nu as mai fi facut nici un gratar la ora aia. + ma luam de capul lui rau de tot pt minciuna; si al meu imi mai scapa cate una si in acele momente imi vine sa-i crap capul. Nici nu stii cum e mai bine: sa taci ca sa fie liniste si pace in casa? sau sa reactionezi la minciuna? ca de fapt in acea seara asta a fost problema principala; ca daca venea la tine si iti spunea "m-am luat la povesti pe net si am uitat de gratar" era de 1000 ori mai bine! (cel putin asa vad eu problema) Eu urasc minciuna; nu o pot tolera; asa ca sigur nu taceam!

Clau, io am fost aia cu exersatul cuvintelor grele
Nici o veste cu samburei de la voi?

Acum fug ca-i teribil de tarziu; de dimineata ma trezesc mai repede ca am de facut bagaj; plecam pt 3 zile la Orsova - Herculane cu niste priteni dragi facuti aci pe forum.
Asa ca va pupic si ne "reauzim" saptamana viitoare!
Sa aveti grija de voi!

Mariana, Stefan (20.04.04), Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Drum bun Mariana ! Sa va distrati bine si sa va relazati. Grea tare "problema" voastra, si eu as fi innebunita. Am sa caut o pila pana va intoarceti din concediu.
Clau, imi inchipui ca o sa-mi trebuiasca dictionar cu voi trei...sau ramaneti mute la " da' di ci"-ul meu (dar de ce in traducere)
Raul, ca de obicei e un scumpel ! Si Daria mea doarme mult tare la pranz ! Tot 3-4 ore.
Mickyyy, draga mea si la noi e la fel. Daca eu am rabdare/energie sa nu raspund la provocari nu ne certam, daca mi se pune pata....iese cu cearta. Poate e bine cum spune Clau, la noi nu cred ca ar functiona.

Am fost din nou la pediatra ieri; sunt bine, dar preventiv, luam inca doua zile antibiotic.
Am inceput un tratament / schema de imunizare sau ma rog de imbunatatirea sistemului imunitar.
A dat cineva la copil ISOPRINOSINE ? Trebuie sa-i dau cate o tableta pe zi timp de o luna si apoi ne alt medicament BRONCHO ... nu stiu cum, si in paralel a lingurita (5ml) de IMUNOBABY.
Nu stiu de ce , dar tare sunt reticenta la chestii dintrastea de imuno..bla bla bla. Mi-a intrat in cap ca te imunizezi imbolnavindu-te si gata. Am o groaza de exemple fericite in jurul meu dar eu tot pitici pe creier am: sora mea a iesit dintr-o criza de alergii cu tratament homeopat, a ramas insarcinata si a tinut sarcina datorita unui alt tratament homeopat....
In concluzie nu-mi convine, dar fata asta a mea a racit de trei ori vara asta si nu-mi convine nici asta.

Gata cu lamentarile. Sa aveti o zi buna iubitelor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata.

pentru descretit fruntile....
Deschide un document nou in Word si scrie asa " =rand(200,90) " (fara ghilimele), apoi apasa enter.

Microsoft e gata sa plateasca milioane pentru cel care poate oferi explicatia.Incearca! E super faza

Io nu i-am gasit explicatia!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

neata fetele!

azi sunt putin trista. Nici n-am apucat sa va citesc.Scriu si apoi trec la lectura.
Fetele care aveti deja copilashul doi:ati observat vre-o schimbare a puiutzilor mai mari in momentul in care se apropia momentul aparitiei puiutzului doi??

Va intreb pt ca Hanna de ceva vreme e ffff lipita de mine (pe papi-l accepta doar cand are ea chef-lucru care-l face si pe sotul sa sufere dar deh! ), apoi de cateva zile o prind destul de trista. AM incercat sa descopar de ce, insa nika: sunt la fel de atenta cu ea ca si pana acu, intreprindem la fel de multe ca si inainte etc.
Ieri seara de ex am avut intalnire cu niste pretene (foste colege de scoala/practica) si pt ca restaurantul grecesc unde am mers era destul de departe , m-a dus sotul (si hanna logo) cu masina (carnetul meu ro nefiind aici recunoscut....de aia-s asa ). Nu va povestesc ce criza a facut cand am dat sa ies din masina.
Nu mi-a urlat (de-a dreptul a urlat) in halul asta niciodata.A plans si ma tinea strans de mana si spunea "mami stai Hanna, mami mane hanna" (mami stai la hanna, mami ramai cu hanna")
I-am explicat cu cine ma intalnesc (cunoaste parte din ele) ce facem si ca mami vine acasa cat poate de repede, nika.
Nu va spun ca nu mi-a priit nik.NIci bunatatile comandate nici bauturica primita din partea casei nik.

Azi la gradi la fel: dimineata de cum am facut ochi "mami hanna nu melge gadi" si la gradi aceeasi scena ca aseara plans /urlat "mami mea mami mea"

sunt terminata, nu pot s-o vad in halul asta. Noi intotdeauna intelegandu-ne si dandu-ne libertatea una la alta fara mari mofturi.

Sa simta ca vine surioara doi si ca n-o sa mai am timp asa pt ea ?(desi o sa incerc sa nu o fac sa simta)

Am povestiti si cu mamicile de la gradi (azi dimineata) una chiar mi-a dat o idee faina: sa merg cu ea in oras sa cumparam un cadoutz pt Thea sa-l dea ea cand vine si sa incerc sa o pregatesc din ce in ce mai mult de plecarea mea in spital.(o sa-i luam si ei un cadoutz pt hanna sa i-l dam din partea Theei.
Faza e ca nu avem nici un bunic aci (vine mama saptamana viit la mine insa alta ar fi fost relatia daca-i aveam permanent aici).Nu stiu sunt trista (or fi si hormonii astia) , sunt trista ca fetitza mea e trista.

Va rog sa ma scuzati , da`la ora asta doar pe voi va gasesc aci.

Hai ca ma duc sa va citesc si revin.

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lavinia-mama (36 sapt.) si micutza Hanna (16.04.04)

Mergi la inceput

La mine nu s-a intamplat nimic, Mickyyy. Am pierdut sansa sa ma imbogatesc.
Ce ar fi trebuit sa se intample ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Buna dimineata. Cu ce sa incep?
sa va zic de programul nostru: trezit la 8-9.Mic dejun- fructe cu biscuiti sau un sandwich (asa se scrie?) cu unt si gem, cascaval mai rar, un mezel, branza topita, iaurt. Nu toate o data. Iesit afara cu soacra mea, iar in jurul orei 13 pranz, doar un singur fel, cu care e hranit, ca nu mananca singur. Poate nici noi nu avem rabdare cu el. Apoi un bibe de lapte si se culca singur pana la 16-17-18. Doarme f bine la pranz si mult. Apoi dupa trezire o gustare (orez cu lapte sau un iaurt etc). Iesim afara daca mai avem putere, unul din noi. Seara ne uitam la tv (am si eu un film preferat pe acasa tv de la ora 20.30), apoi un dus (baita pe cap cam de 2 ori pe sapt) si bibe de lapte si incercam sa ne culcam de pe la ora 22. Reusim uneori sa adormim si pe la 23.59. Vrea ba inca un bibe de lapte sau pp-kk sau mancare sau tv sau lumina aprinsa sau o poveste. Orice, numai sa nu doarma. Adorm si eu cu el si cu toti dracii pe mine. Nu stiu cum o sa fie cand vine sotul acasa si o sa observe ca se face aproape miezul noptii si el nu adoarme, iar cand adoarme sunt si eu in lumea viselor. Sper sa nu patesc ca Mickyyy.
Oricum Mickyyy eu te admir pt modul in care ai reactionat. O sa incerc si eu sa pun astfel problema, ca mai avem si noi episoade uneori. Si ne certam ca prostii. Si cum nu ne place sa cedam... I-a sa urmez si eu exemplul tau. cred ca merge, dar nervii tai unde se varsa???
Va pup.

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput