Copilasi martie-aprilie 2004(81)
Raspunsuri - Pagina 7
Pucku spune:
laura sanatate, sper sa mearga noul antibiotic, dar poate ma repet, mi se par deja prea multe antibiotice
nu uita sa mancati cat mai mult iaurt natural cu antibioticele sa nu va distrugeti flora intestinala, noi am luat BIOK-A, un fel de friendly bacteria, tare scump iaurtelul asta dar zic eu ca ne-a ajutat
eu mi-am propus sa fac o cura de 3 luni, sper sa castig la loto.....costa 50 $ - 15 containere, care la inceput ma tin cam o luna dar apoi ar trebui sa ajung la unul pe zi....cam mult pt bugetul meu, acum stagnez la cate 3 lingurite pe zi si stephie una, dar cateodata mai uitam sa le luam dimineata, daca ea nu-mi aduce aminte, eu sigur uit
Lavi frumoase poze, iar pestele ce mai, vreau reteta....eu as manca in fiecare zi cartofi, poate datorita faptului ca nu ajung sa ma satur, Stephie mananca rar, si nu fac mult odata, asa ca....
Micky sper sa scapi repede de depresie, sper ca nu-s eu aia care te-a molipsit...am citit si eu...nu am sfaturi, ca daca le aveam poate ca eram inca in 3 acum....incearca sa te bagi in mintea lui, si nu ca neaparat sa faci ca el, dar sa actionezi ca el...e greu stiu, eu nu am reusit, poate la a doua incercare o sa mearga mai bine, drept e ca eu am avut mult suport aici terapeutic si am ajuns sa ma cunosc pe mine mai bine... pe El nu neaparat, dar mi-am deschis mintea si in situatii similare o sa actionez altfel....zic acuma, parca vad ca o sa ma inmoi ca o gaina blega si o sa ma podideasca plinsul cand o sa-l vad in aeroport, si o sa ma vaiet.....dar mi-am propus sa nu ma mai vaiet, gata, cel putin nu in fata lui sau a copiluli....dar cu Toto pot?...incearca sa te gandesti ca si el e tensionat dupa toate, apartament, munca, copii....din accidente, poate au fost prea multe pt el, si nu are timp sa-si revina....nu stiu zic si eu....
Floricele de la noi.....de ce-am crezut ca-l cheama Cornel?....hai ca o i-au razna
as face bine sa ma bag la nanica ca maine iar trage Toto de noi...asta-i ceasul nostru ....el stie.....eu mai rad ca nu poate rata cacarea de la 7 si un sfert..... e ca fixat dimineata
pupa la restul, continui maine cu restul gasti
am dat in logoree, dar am de zis la toate cate ceva, chiar daca unele probleme sunt rezolvate demult....
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
codritu spune:
Mariana, ai doi copii super, eu mor dupa ochi albastri, si seamana foarte bine unul cu altul, sa fie sanatosi si cuminti.Legat de meniu nu prea te pot ajuta ca si eu sunt in pana de idei legat de toate mesele nu numai de cea de seara. Cand eram numai noi doi mancam acelasi lucru cateva zile pana se termina mancarea si daca ne plictiseam gaseam ceva prin frigider, dar de cand cu Tudor imi bat capul sa manance diversificat, plus supe tot timpul. Seara ii mai dau cereale cu lapte sau paine cu unt si cu miere si cu lapte, iaurt cu cornulet sau cu alte cele. Noi nu bem lapte la culcare doar dimineata la trezire. Legat de pedepse nu l-am pedepsit, i-am spus ca nu e voie ca e mica si ca nu se poate apara singura. Tot ii spun ca se va face mare si se vor juca impreuna. Si Tudor o trage de haine si o zmuceste nici nu stiu ce ii mai trece prin cap.
Lavi, esti mare doar 10kg, eu am luat 20 cu amandoi si la Petra mai aveam kg si de la Tudor.Povestile ca slabesti daca alaptezi, la mine nu s-au adeverit, eu am alaptat pana la un an si 4 luni si nu am slabit deloc, cat am slabit am facut-o dupa ce am terminat cu alaptatul. Asta e unul din motive ca nu imi fac poze, ma enerveaza sa ma vad asa grasa, parca nu sunt eu. O sa pun una care am facut-o dupa ce am venit din spital.
Laura, sanatate multa!
Tudorel
LauraFlo spune:
Lavi, eu am luat 23 kg cu Daria, cat in cele doua sarcini ale tale, dar n-am mers niciodata cu bicicleta (nu stiu sa merg deloc din pacate). Acum fiica mea e innebunita dupa role si ma gandesc cu groaza ca frumos din partea mea ar fi sa invat si eu ca sa ne plimbam impreuna (era sora mea arvunita pentru activitati sportive, dar din pacate pt noi s-a hotarat sa se stabileasca in Italia....pleaca sambata ). Probabil ca n-o sa reusesc sa invat si o sa alerg pe langa fiicamea.
Bineinteles ca vreau sa vorbim de Fagaras. Trebuie sa te gandesti la o locatie pentru 80 de oameni, iar ca si calitate...macar trei stele (sau margarete daca e vorba de vila). La Bran, am fost cazati in 4 vile, care nu erau foarte departe una de cealalta (cam 5-10 minute)
Mariana, Daria mananca pe la 4-5 un iaurt simplu cu biscuiti, apoi pe la 6-7 (cand vin eu de la serviciu) ciuguleste de la noi ceva: cateva linguri de ciorbita sau supa, sau putin din felul doi; daca nu ciuguleste nimic in jur de 8 imi cere de mancare si atunci papa unt cu paine cu miere sau gem, sau pate (tot Sibiu si noi) sau o feliuta de muschiulet...Iar pe la 10, la culcare un biberon cu lapte.
Cred ca v-am mai spus, eu am inceput sa am probleme mari cu mancare la Daria. Nu mananca deloc mancare gatita..ma refer la felul doi. Accepta doar carnita fripta sau facuta la cuptor si ca garnitura piure, cartofi prAjiti si pilaf de orez. In rest NIMIC. Avem noroc ca mananca foarte bine ciorbele si supele.
Ce probleme ai ?
bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004
Claudelu spune:
NEata!
AM venit, am citit si trebuie sa fug. Atat am sa va spun: suntem bine cu totii, inca nu ne-am mutat, asteptam cu mare interes cheile. Eu am foarte mult de lucru si nu prea apuc sa deschid netu, dar cand am timp intai va citesc si apoi daca mai ramane timp liber si as putea sa va scriu imi piere chefu
Hai va pup pe toate, celor bolnaviori le doresc multa sanatate, la Mickyyy cu multa intarziere, dar sper sa ma ierte, va doresc (tie si sotului) o viata frumoasa si cu multe bucurii si satisfactii din partea fetelor si La multi ani!
Fuggggggggggggggggggg
Barbye - una de-a noastra, haideti sa o ajutam
LaviB spune:
Iooooooooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiiii ca mm -au topit pozele lu`Mariana. Doamne cat sunt de scumpi, si ochisorii aia ai lor. Mariano pacat cica sunt incuscrita cu Kata da`vaz ca nu mai da nici un semn asa ca....zau ca odau pe Hanna dupa-un pui de moroshan si de-mi vine si a doua a ..... mai ca nu ma supar nici pt ea.
Sunt dulci foc flacaii tai si cand ii vezi ce bine le sta impreuna n-ai zice ca Stefan a fost rau cuSimon.Sa-ti traiasca comorile (tzuca-i lavinia sa-i tzuce)
aaaaaaaaaaaa! ziceai de cina ca nu vrei sa ii dai ca la mic-dejun, pai tu ce mananci seara si dimineata?! nu tot hrana rece?! pai si ce poate fi hrana rece decat pituca cu diferite chestii pe ea. Eu ii dau Hannei (inainte sa plecm la gradi masa de dim fiindu-mi fff importanta)ceva sa pape si seara ii dau alti soldatzei.Sau dimineata cereale seara soldatzei.
La amiaz papam cam ce e pt toti (de obicei doar un fel , ea, si ala e ciorbica noi cu carnea nu ne avem de nici un fel.De-i dai o salata verde o papa intreaga insa carnea.....abia abia avem 3 feluri de salam pe care le acceptam asa ca......)
La 5 primeste iaurtzel sau fructe (iaurt tin sa-i dau ca avem probl cu kk).De la legume sau fructe n-o retin, poate sa-mi ceara si sa rontaie si intre mese in schimb harribo, chips, sticks si alte cele nu prea le primeste (evtl.o portioara mica de cioc pe zi si gata)
Pucku si noi suntem maaaaaaaaariiiiiiiiiiii mancatori de cartofi (sa nu uitam ca venim din tara cepei si a cartofului - Fagaras)
Haios rau Totolino ala al tau.
Legat de sot , nu stiu exact ce probl ati avut insa faptul ca te-ai descurcat atat de bine fara el atata timp ar trebui sa te faca stapana pe situatie si acu.....sa-l joci matalutza cum vrei. (sunt foarte feminista mai ales cand intr-un parteneriat sotul e.....vezi Doamne cine-s eu si mie-mi trebuie libertate , nu mai rezisst , am tabiet-urile mele....ca sa vezi....si noi femeile?! Noi mai rezistam?! Mai putem?!)Succes si.......lacrimile tale s-au evaporat, asa ca......nu mai esti slaba de ingeri.punct si de la capat cum vreau eu.......sunt rea?! )
daca vorbesc aiureli de la mine
Laura nu am acu un site ceva sa-ti trimit insa daca gasesc ceva pe net te anunt.
Hotelul la care ma gandeam eu e bine de tot bagat in poalele muntelui si sunt la in jur de 100 locuri de cazare (parca) O sa-i intreb pe nasii mei mai bine (sunt administratori acolo) si te mai tin la curent
super ca Daria vrea cu rolele (hanna e puturosica si la impins la pedalele bicicletei).Eu inainte de a veni Hanna eram o "rolista" inraita.Cand am cautat caruciorul pt H l-am vrut cu frane ca sa pot iesi cu fata si rolele la plimbare. (mi-a trecut ca alaptam si n-am vrut sa "zdruncin" lapticu`la fata)
MIe-mi place mult sa ma misc insa nu mai am timpul de alta data, poate si de aia incerc sa tot ies din casa si sa intreprind cu hanna una alta.(plus ca pica tavanul pe mine )
pusi la micuzta sportiva
Codrutza faza cu slabitul cand alaptezi e o aberatie.eu la hanna m-am ingrasat sa stii. De ce?! pai papam consistent seara ca deh! sa am lapte si corpul meu era obisnuit cu eventual un blidalau de salata de legume cu branza sau unu cufructe la cina si la hanna da-i cu pita, da-i cu salamuri da-i cu.....de toate.Asa ca......nu-i zis ca dai jos.
Hai ca ma duc sa bag o tura la spalat si revin (sper) cu retetele de peste , da`nu ai din poza ca v-am zis ca tre sa-l intreb pe sot
pusiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Lavinia-mama (36 sapt.) si micutza Hanna (16.04.04)
Mickyyy spune:
Buna si de la noi.
Hai ca azi mi-am facut timp sa lecturez ce s-a mai intamplat pe-aici, vad ca ati fost mult mai guralive decat de obicei .
Mariana, ti-am admirat flacaii, tare mult au crescut . Cand eram gravida mi se parea ca diferenta de varsta intre Daria si Simon e destul de mare dar acum uitandu-ma la poze imi dau seama ca deja nu se mai vede aproape deloc diferenta de varsta dintre ei.
Lavi...si eu am savurat langa poza cu pestele tau....fie-ti mila de un om care s-a reapucat de 3 zile de cura, nu mai pune si tu pozele asa la vedere !
Scumpica foc Hanna cum se straduia sa te-ajute cu prunele!
Claudelu, asteptam vestea cea mare, si poza cu cheile ! Hai ca mai aveti putin, greul zic eu ca a trecut.
Cat despre mine....nu stiu....inca mai am o stare proasta....desi motive serioase n-am. Iar in marea majoritate a timpului ma nteleg bine sau chiar foarte bine cu barbata-meu, n-am nici un gand de separare, nici macar sub forma unei pauze. Doar ca din cand in cand ne-apuca damblaua pe amandoi si ne certam ca turcii (ma rog, nu cearta in adevaratul sens al cuvantului, ci discutii in contradictoriu pe o anumita chestie, ore-n sir), da' cine nu se cearta?! In fine, am citit multe lucruri pe forum (unele din ele chiar mi-au folosit) care m-au facut sa vad problema si din alt punct de vedere. Oricum, n-am fost si nu suntem certati chiar deloc (ca oricum ciondanelile noastre se termina in aceasi zi, raman in coada de peste, ce-i drept, dar 10 minute dupa suntem cei mai buni prieteni ), din contra de vreo cateva zile ne intelegem chiar mai bine ca de obicei. Si pentru cele care nu stiu despre ce vorbesc, gasiti aici detaliile
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
Pucku spune:
scurt azi, da scurt bine, am intrat sa va salut, eu m-am muiat azi toata, la propiu ca a plouat si inca mai ploua cu galeata...si cum nu ma uit la stiri nu am stiut si nu mi-am dus cu masina la servici...am avut ceva acte de rezolvat....nu va spun ca ma luase un tremur de frig, am crezut ca nu mai ajung acasa...unde am facut 30 de grade pana mi-am revenie, am facut o baie si sunt mai fresh acu
si m-am muiat si la figurat, i-am dat lu fie-mea o carticicxa cu autocolante pana ma imbaiez eu, toate cate a pus vreo 15 le-a pus bine, la locul lor....pupa mama ca a crescut mare gaza mea...cu motanul- era Pinochio, nu stiu ce-a avut si la cam facut ferfelitza....
nu stiu cat a mancat la gradi, eram prea muiata sa mai stau sa caut in caiet, dar acasa nu prea a mancat, un pahar de suc de portocale proaspat, un sfert de para, vreo 2 tortelini, si lapte...a mai avut 2 biscuiti in masina...a refuzat chiar si biscuiti pe seara cred ca era obosita, a adormit in no time
Fetelor bucuratzi-va ca va mananca copii ciorbe, supe Stephie nu vrea .....maine o sa fac o supa de mazare, sunt curioasa daca o sa manance, singura supa care mananca e supa de oase din carne de vita, cu taietei si galusti....fetelor dar mie mi se apleaca de atata supa, de vreo 3 luni, numai asta....apoi eu eram ciorbara rau inainte, acum numai pt mine nu prea fac ca nu ajung sa o manac, mi-am facut o supa de fasole galbena, mai am juma de oala, seara mananc supa, si ce ramane de la Stephie, la pranz felul 2...in rest sa traiasca batoanele de cereale, salatele si fructele
dar mi-e dor de o masa intreaga...nu stiu cine zicea de mama ca o am aici, nu mai este ca a plecat de vreo 6 saptamani acasa, asa-i simt lipsa, si care inainte stateam mult pe la bucatarie, acum o fac din obligatie, nu mai gasesc pasiunea aia,Stephie inca nu apreciaza, iar eu....
voiam sa va intreb asa:
1.la ce ora se culca ai vostri si cate ore dorm la pranz si pe noapte
2.ii duceti in parc sau o activiatte speciala in fiecare zi- tocmai vorbeam cu un tatic singur si el, si-mi spunea ca ce-i mult strica, asa ca au activitati in afara casei 3 zile pe saptamana care include un cuurs de dans si de inot si restul casa, la Tv
3. biberon la culcare
4. dus in fiecare seara ? baie de cate ori?
5 manava singuri, sau ii mai ajutati?
ca sa incep eu....
1 intre 8.30 si 9.30 daca s-a alergat bine in parc atunci cade mai repede
2 in principiu da, daca vremea nu ne lasa sa iesim in parc atunci mergem la shopingalit, vizitam sau o chemam pe alexandra la noi- are 7 ani, facem o baie lunga
filmele nu le pun in calcul oricum ea nu se uita decat la sf de saptamana
3 biberonul e prietenul nostru pt lapte, cand are ifose vrea totul din el...mai nou i-am luat pahare de unica folosinta cu desene si accepta sucul sau ceaiul de acolo cu paiul, asta dupa ce am trecut prin diverse sticle de baut, mai colorate, mai lunguiete....n-a mers nik
4.baie de 2 ori pe saptamana, dus inca de vreo 2 ori, in principiu cam tot a doua zi...ne spalam pe dinti de 2 ori pe zi, pana la cot, fata si talpile, vara era obligatoriu, acum nu se mai mrdareste asa tare
5. dom'soara e tare independenta si mananca singura, nu va spun cum arata in urma ei....noroc ca am un fel de linoleu mai teapan la bucatarie care se spala in 2 secunde ca altfel....si sa nu-l uitam pe Toto care face menajul right away...., o mai ajut si eu, pe ascunse, dar s-a cam prins si nu ma mai lasa
hai ca iar ma lungi cat o zi de post, ma bag la nani....
O zi buna
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
LaviB spune:
Neata fetele!
Doaaaaaammmmmmneeeeeeeeeee cum suntem noi femeile mai !!! cica acu am venit de la gradi (de 20 min).Am dus-o pe fi-mea de la 8,30 si ca de obicei ne-am oprit mamicile in fatza gradinitei la palavre.Unele cu caruciorul cu inca un copchil dupa ele, altele cu bicicleta (ca mine) si dai la palavre.Ba se mai auzeai cate un copil urland din gradi (toate asta-i al meu, ba nu e a mea, aaaaaaaaa! e dinalta grupa) ba al din carucior nu mai avea stare, da`noi dai si dai si dai la povesti. Am mai descoperit inca o tipa din ro (de nationalitate germana venita de ceva vreme aici)pe care am simtit-o ca nu-i din zona (fata faina) si....o gramada de bastinase (fete faine) No va dati seama ca....s-a incins povestea, luandu-ne angajamentul ca urmatorul taifas mai lung sa-l facem la o cafeaua.
Deci sunt in criza de timp (noroc ca am papica pe azi, da`tre sa ma mai vopsesc la par sa gat de calcat - de ce nu le-oi lasa pe sapt viitoare cand vine mama?! ) deci rapidulescu.
Pucku rs la intrebari:
1.seara intra hanna de cand cu gradi, la ora 20,15 la somn (dimineata la 7,20 cel mai tarziu trezirea)
2. la amiaz dormim acu , tot de cand cu gradi de la 14 pana la 15,30-16,30 depinde de stresul de la gradi.
3.in fiecare zi incercam sa facem activitati extra-casnice.Ori merem noi la copii , ori vin copii la noi ori de vremea e nasoala ne omoram timpul cu picatat , colorat, plastelina, etc (logo cu mami ca singura nu ne place)Televizor are voie 30 min seara si eventual la WE si putin peste zi
4.sticla de lapte la nani seara si inca una dimineata pe care si-o cere la ore dif (5-6-7 dimineata)IN rest bem doar din cani, pahare.
5.dus sau spalat poponeatza o facem in fiecare seara iar baitza cu tot tacamul-par etc- facem 2xsaptamana
5.papa singura insa cum ne tot grabim ii dau eu(cand suntem amandoua ne grabim , cand e tot "femiliu"ne lasam vreme si atunci logo ca si la noi e de adunat ceva)
pusi la fetita care stie ce vrea
Mickyyy am citit aasa pe sarite baiul tau si am tot vazut acolo tot felul de pareri.Nu din curiozitate ci doar pt tine te intreb: viata sexuala mai e cum a fost? Te intreb asta pt ca de ce sa nu recunoastem ca de cand cu mogaldetzele nu mai avem timpul/cheful din "tinerete".Barbatii pun mare pretz insa pe asta si iata asa apar probleme (nervozitati, agitatie) din lispa acestui "mod de comunicare"
Te mai intreb: mere totul ok la lucru la el? Tot frustul de care da dovada nu o fi de la ceva probleme la munca? nu se simte prea incarcat in rolul pe care -l are - tata.sot??
Tocmai cum cred ca am mai spus sunt lucruri cu care ei nu stiu jongla (nu -s facuti pt asta) si atunci tot noi tre sa le aratam drumu. Intreaba-l pe sleau ce-l deranjaza, ce-si doreste si cum vede el viata voastra de familie (e ceea ce si-a inchipuit)?
Succes! (si asteptam vesti)
Pusi la toate (care iar ati cam dat bir cu fugitii )
LaviB spune:
ooooooooooooo ! am promis ieri reteta de la peste.
o scriu si pe aia si va mai dau una pe care o fac cu mare placere si merge si la dieta lui Mickyyy (zic eu)
V-am mai zis ca ne-am cam schimbat felul de a gati (de la probl cu colesterolul ale sotului) si cum la papica asiatica pestele (fructele, algele mare) e unul din ingrendientele de baza.....facem si noi pestele si altfel decat acasa (unde singera eu numa`prajit l-am mancat la mama acasa)
Reteta facuta de sotz:
Peste cu salvie si ceapa
Ingrendiente:
Bucata de peste dezosat (eu am avut somon),sare, piper,lamaie, salvie, 1ceapa mare(2mici), 2-4 catei usturoi,1 pahar vin alb, ulei masline
Mod preparare: pestele bine clatit si sters in servetele, i-l pui putin la macerat cu sare, piper si zeama de lamaie (destul de multa zeama la pestele din poze sotul a pus o lamaie intreaga).Intre timp tai ceapa rondele, usturoiul bucatele mici pe care le pui la prajit in ulei de masline.(sa ramana sticloasa ceapa nu maronie).Peste pui putin pestele la prajit pe ambele parti adaugand si frunzele de salvie.Intre timp ai pus cuptorul la incins (180grade la cel cu gaz,200 electric) si bagi pestele pentru 20min la facut.(Dupa 5 minute adaugi vinul)
Sotul ca si garnitura a fiert cartofii taiati ca pt pireu cand s-au fiert si pestele a fost gata,a amestecat cartofii in „maglavaisul“ de la peste (pestele l-a scos scurt pe o farfurie sa nu se sfarame) si apoi ll-a asezat inapoi cu tot cu cartofi ca in poza .
Pofta buna!!
Si pestele la tigaie de care v-am pomenint (de va plac mai am o gramada de retete si probate nuuuu....asa doar din carti)
Peste cu legume si orez
Ingrendiente: 1 Ceapa, 1-2 catei usturoi, 1 ardei rosu si unu galben,2 dovlacei(dac ai),2 rosii, sare, piper,100ml vin alb,400ml sos de peste „Fischfond“ (daca nu ai poti pune si 400ml de apa amestecata cu o lingurita de vegeta) cimbru,orez lunguietz (nu ala ca pt orez cu lapte, unul care sa nu se desfaca),ulei masline,frunze busuioc
mod preparare: Pestele taiat bucatele (neamtu zice numa `bune de bagat in gura-„mundgerechte Stücke“) i-l amesteci cu sare , piper si zeama de lamaie, si-l pui deoparte.
Ceapa si usturoiul le tai cubuletze, ardeiul gras si dovlacelul (ala verde zucchini) le tai patratele (ca in poza vezi si buc.de peste aici).
Prajesti ceapa in uleiul de masline dupa care adaugi si orezul (cca 200gr), adaugi usturoiul, ardeiul si dovlacelul si lasi cca 4 min la prajit dupa care stingi cu vin si cu cei 400 ml de sos peste sau supica, adaugi sare, piper si lasi la fiert , amestecand sa nu se prinda (la foc mic) cca 15-20 min.
Adaugi apoi buc de peste si mai lasi 6-8 min la fiert.La final adaugi cubuletzele de rosii (decojite daca ai chef) si frunzele de busuioc (basilikum)maruntite.Mai dai gust de trebe cu lamaie si gata.
(ai grije cand sarezi ca daca folosesti vegeta e si aia sarata si sa nu faci totul bocna)
pofta mare!
gata am
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Mickyyy spune:
e a treia oara cand incerc sa postez...odata a aparut sefu si-am inchis, a doua oara mi-a venit ideea geniala sa fac curat in timp ce butonam si-am dat delete temp. files si mi-a disparut mesajul....asa ca's curioasa ce se va intampla acum .
Deci, pentru Pucku:
1. malina doarme de pe la 9.30-10 pana la 8 dimineata si in jur de 2 ore, plus minus juma de ora la pranz (in general pe la 12-1 adoarme, cu exceptia week-end-ului cand o face ceva mai tarziu). In schimb Daria doarme mult mai mult (se culca in jur de 8.30 se scoala in jur de 8 si mai doarme si peste zi vreo 2-3 ore).
2. activitati speciale nu prea avem, in general in timpul saptamanii e parcul si locurile de joaca de afara, iar in week-end mai iesim la locuri de joaca speciale pentru copii sau mai ne vedem cu alti pitici de-o varsta cu ea.
3. nu exista biberon la culcare. Ma rog, la biberon am renuntat de mai bine de un an (avem canite cu cioc, sticlute cu dop cu "picurator", sau cum s-or fi numind, fetele din romania stiu sigur, genul celor de la prigat, dar bea din absolut orice - cana, sticla, pahar, etc). Iar lapte simplu malina nu mai bea tot de vre-un an. bea in schimb laptic cu ciocolata si mananca cereale cu lapte, sunt singurele moduri in care o pacaleasc sa bea lapte. Seara mananca normal si atat. fara lapte. In schimb daria fara biberon nu adoarme. Si mai rade unul peste noapte.
4. baie cam de 2 ori pe saptamana (le bag pe amandoua in cada la balaceala), la cap doar odata pe saptamana (nu prea le place) iar dus ori de cate ori vin de-afara ca doua purceluse.
5. de obicei mananca singura, ba chiar face scandal daca incerc sa-i dau eu. dar mai are momente cand ma vede ca-i dau lu' daria si vrea si ea sa se rasfete si atunci incepe sa bazaie sa-i dau si ei sub pretextul ca "a obosit si mana mea " - citat mot-a-mot!
Lavi, peste retetele tale am trecut in fuga...poate le citesc saptamana viitoare cand termin cu regimul!
Cat despre problemele noastre....a fost intr-adevar o perioada dupa ce-am nascut-o pe Daria cand viata sexuala era la pamant....seara eram rupta de oboseala si adormeam odata cu fetele si nu era chip sa ma mai trezeasca, insa de cand ne-am mutat si fetele au camera lor a revenit la normal. Adica de mai bine de 2 luni de zile, si parca uneori e chiar mai bine ca la inceput ! Asa ca momentan nu cred sa avem probleme de genul asta.
Seviciul ii merge ok, din cate stiu eu....si nici alte probleme majore nu stiu sa aiba.
In ziua cand am postat subiectul pe forum era exact 28 septembrie, ziua noastra, si eram dupa o noapte si-o dimineata naspa, cu mult scandal pentru nimic, aveam o stare de depresie generala; insa de atunci si pana acum chiar nu ne-am mai ciondanit aproape deloc.
Poate ca-i si "meritul" meu, ca am lasat de la mine, desi in mod normal n-as fi facut asta. hai ca daca tot m-am pus pe butonat, sa va povestesc cazul de aseara. Ma rog, n-a fost nimic, asta pentru ca am ales sa fiu lapte si miere desi in sinea mea probabil eram un car de dracusori.
Am fost cu fetele la control la doctor si-am ajuns pe la 8.30 acasa. Am pus-o pe daria la nani si cumparasem niste pastrama sa facem un gratar noi astia "mari". Malina a bazait ca vrea cereale cu lapte, asa ca i-am dat si ei sa manance si apoi am dus-o si pe ea la culcare (era in jur de 9 jumate). In timpul asta a venit un baiat sa ne repare netul (ca au facut astia din bloc ceva amenajari pe la tevi si si ne-au taiat cablul). Asa ca barbata-meu a stat cu el la taclale sau sa-l ajute cam toata seara (desi nu era treaba lui asta). In fine, eu ma duc cu malina la nani si adorm si eu cu ea.....ma trezeste el pe la 11 jumate! Cand ma duc la bucatarie, pastrama in acelasi loc, adica in punga. Nu trebuia decat sa o puna pe gratar, nimic mai mult (de obicei asta-i treaba lui, mancarurile gatite's grija mea, gratarele sunt in sarcina lui). In primul moment ma enervez, dar zic sa-ncerc solutiile fetelor de pe forum, asa ca in loc sa pun problema de ce n-ai pus pastrama la facut (cum as fi facut in mod normal), o iau invers, de ce nu m-ai trezit mai devreme ca sa am timp sa fac gratarul. El...ca a stat baiatul pana acum la noi sa repare (chit ca el repara PE SCARA BLOCULUI sau PE ACOPERIS, nu in casa), ca l-a mai ajutat, ca daca ma trezea acum o ora si o puneam atunci la facut, pana termina baiatul se racea. Nu mai comentez nimic, asta e....daca asa crezi ca a fost cel mai bine, e ok, hai s-o facem acum. Asa ca eu ma apuc de spalat vase si el de facut gratarul. Nu stiu ce treaba am avut prin dormitor si am bagat un ochi la calculator. Internetul mergea de mult mai mult timp decat a zis el (el imi spusese ca m-a trezit imediat ce-a plecat baiatul) pentru ca al meu barbat vorbea cu un amic pe chat de o gramada de vreme (era un log maricel, care incepea si c-o fraza de genul "si doamna ta ce face", adica ce a mai fost ceva si inainte ca nu cred eu ca incepi discutia cu cineva cu fraze de-astea, macar un salut, ceva, tot bagi). In fine, ma fac ca ploua si ma-ntorc la bucatarie, ne vedem fiecare de treaba lui, mancam, discutam ca si cand imic nu s-ar fi intamplat.....adica totul a fost super ok. desi pe mine m-a deranjat ca a stat atata timp calare pe calculator in loc sa puna pastrama la facut sau macar sa ma trezeasca pe mine s-o fac, si m-a deranjat cel mai tare ca m-a mintit, mi-a spus ca abia a plecat baiatul de la noi (repet, el n-a fost la noi in casa, in cel mai rau caz a intrat sa vada daca merge, pentru ca problema era undeva pe acoperis!) in conditiile in care el plecase de ceva vreme. Plus ca barbata-meu a stat o gramada sa-i tina isonul....adica vreo 2 ore, timp in care n-a facut nimic.
Acum stau si ma gandesc....seara a fost ok, dar e asta solutia la probleme? In mod normal as fi facut scandal ca a stat 2 ore dupa fundul aluia, ca ii lua 2 minute sa puna carnea la facut, ca putea sa ma trezeasca mai repede daca nu avea el chef sa faca asta, ca ma minte ca ala a plecat de 2 minute cand eu vad loguri de o pagina, etc., etc. Am tacut, am fost lapte si miere si n-am avut nici cea mai mica disputa. Ramane de vazut cat timp voi putea face asta si daca da rezultate pe termen lung, pentru ca degeaba tac eu daca el nu se schimba!
Hai ca am scris povesti nemuritoare.....probabil v-am plictisit.....sariti si voi peste mesaj ca nu-i bai....m-am mai descarcat si eu !
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)