Copilasi martie-aprilie 2004(81)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Va salut, dragelor!

Nici in seara asta nu prea am chef de scris, dar promit sa va "fericesc" cu o postare luuuunga.

Lavinia, imi vine sa rad cand imi amintesc cum ma minunam de Stefan cat e de mare dupa ce l-am nascut pe Simon; efectiv nu-mi venea sa-mi cred ochilor; pana atunci el a fost pt mine un bebelas; dar cand a venit bebelasul m-am socat. O sa vezi ce soc o sa ai si tu!
M-am uitat la poze; m-am topit toata cand am vazut cum te creia o pauzaste (edit: adica te da cu crema ) Hanna. Sunt minunate pozele! Prezinta niste amintiri.... super!

Codruta, tocmai vizionez si pozele voastre; ai niste copii tare, tare frumosi! sunt adorabili cand Tudor o tine pe Petra in brate. Am vazut si rochita de botez... superba! nu cred ca trebuie mai mica; e numai buna. Cand ai zis ca aveti botezul?

Lavinia, Codruta, sa va povestesc acum despre Stefan si adaptarea lui. Nici nu stiu cu ce sa incep.
A fost o perioada extrem de dificila; nu pot sa spun cat a durat; a inceput prin comportament violent a lui Stefan fata de Simon; de cate ori prindea ocazia de atatea ori ii facea ceva rau; nu puteam sa-i las nesupravegheati nici o secunda; partea 2 f nasoala s-a manifestat prin pavere nocturne la Stefan; aceste pavere s-au agravat atat de tare (asa crize facea noaptea, de-mi venea sa plang; nu mai stiam cum sa-l linistesc) incat am ajuns cu Stefan la neuro-infantila (trimisa de pediatru) si am acceptat sa-i administrez un soi de somnifere (dupa lungi studii si multe intrebari puse medicilor) f slabe (un tratament de 2 luni) ca sa-si linisteasca somnul. Medicii mi-au explicat ca avem parghia sa-l linistim si trebuia sa facem asta ca sa nu ajungem la probleme mult mai grave. Acest tratament l-am administrat dupa ce am facut o tona de analize (fund de ochi, eco transfontanelara, paraziti, sange etc) ca sa excludem cauze ce i-ar provoca dureri. Si intr-adevar, dupa cele 2 luni totul a revenit la normal si nu-mi reveneam din transa.
Partea 3 nasoala: agresivitatea lui Stefan a inceput sa se manifeste si fata de alti copii; si am trecut prin diverse faze: de la loviri, la muscaturi, la impins, iar la loviri etc.
Alte chestii nasoale nu-mi amintesc; or fi fost dar probabil nu le-am pus pe seama venirii pe lume a lui Simon (de ex: manca f rau).
Nu ma intrebati in cat timp ne-a trecut si ce-am facut; si acum mai are unele iesiri de agresivitate (si fata de Simon si fata de alti copii), dar e muuuuult mai bine fata de ce-a fost, se intampla mult mai rar.

Revin.

Mariana, Stefan (20.04.04), Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Ela ; multumesc pt grija. Sincera sa fiu: am avut zile si mai bune. Sper sa treaca si tavalugul asta peste noi.

Corina, cred ca ti-e f greu; sper ca faza asta nasoala a Stephaniei sa treaca cat mai repede.
Daca nu ti-e greu, te rog sa ne scrii meniul de la gradi; ca am multe zile in pana de inspiratie; si ma cam repet.

Laura, tare rau imi pare ca iar sunteti bolnavioare! Cum mai e Daria acum? Tu ce mai faci de ai lipsit zilele astea?

Fetelor, daca tot veni vorba de mancare, va rog din suflet sa-mi spuneti ce le dati la ai vostrii de papa la cina!!!
Ca Stefan nu mai vrea bolul de cereale (preparate in diverse feluri); cand ma vede cu el imi zice: "nu mai veau! nu mai veau!" si el nu mancase nici o lingura. Ii mai strecor cate unul la 3-4 seri, dar nu se mai poate ca-l chinui. Si nu stiu, efectiv nu stiu, cu ce sa-l inlocuiesc!

Edit: am uitat sa va salut .
Va cu drag pe toate! Sa aveti somn usor!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Na, ca am dat in logoree!

Codruta, acum am vazut prima poza cu Tudor (le-am luat de la coada); oare cosuletele cu flori sunt de la botez? a fost weekend-ul asta?

Hai sa va zic o faza cu copilasii mei: Stefan e f atent la tot ce ii fac lui Simon, iar daca lui nu ii fac la fel iese cu suparare. De ex, ii zic lui Simon "nu-i voie sa umblii aici; hai repede afara" (caz: cand uit usa deschisa la baie) si il iau de o manuta si il scot afara; Stefan merge si el repede la locul cu pricina si imi zice: "si pe mine" (adica sa-l scot si pe el de-o mana afara din baie). Asa ma distreaza!

Gata. Acum chiar ca plec.
si somn usor!

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codritu spune:

Mariana, florile erau de la colegii mei cand s-a nascut Petra. Botezul il facem duminica asta adica pe 8. Probleme de agresivitate avem si noi, trebuie sa-l pazesc tot timpul, si daca numai trece pe langa ea ii trage o palma sau o zgarie, trebuie sa il urmaresc, deci nu prea pot sa-l implic in baita sau schimbatul Petrei ca daca nu sunt atenta ii baga degetele in ochi. Daca intreaba cineva daca o da, o da la oricine si nu il intereseaza deloc subiectul Petra. Noi am incercat sa-i acordam toata atentia, chiar mai mult decat inainte nici nu mai stiu ce sa fac. La noi a fost problema si ca Petra a avut colici si a plans foarte mult, zi noapte, cand era treaza plangea urat de tot si cred ca l-a stresat si pe Tudor. Acum ea e mai bine, dar cand ii e somn e mai maraita si plange si cum nu prea doarme peste zi seara e sacaita rau si adoarme foarte greu. Bine ca au trecut fazele nasoale la voi, o sa se joace tare bine impreuna dupa ce mai cresc putin, mai ales ca sunt baieti amandoi.
Lavi, la tine e diferita povestea, Hanna fiind fetita, ea isi va accepta surioara mai bine zic eu. Cand am nascut eu, anestezistul care mi-a facut epidurala mi-a zis ca mai bine e sa ai fata prima data ca accepta mai usor bebelusii, o sa ai si ajutor din partea ei la cat am vazut-o de harnicuta. Il puneam si eu pe Tudor sa ma cremuiasca, dar nu avea rabdare, dadea de cateva ori apoi se stergea de haine. Arati foarte bine!
Va las ca plange Petra si tati nu mai are rabdare.( e trecut de miezul noptii si ea inca nu doarme)

Tudorel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

neata si de la noi, chit ca-i trecut de pranz !

multumim de urari , chiar daca pe sot nu-l cheama Cornel .

N-am mai trecut pe-aici...de fapt am citit....dar n-am avut dispozitia sa scriu...nici eu nu stiu de ce...am intrat intr-o mini-depresie....din care inca n-am iesit. N-am chef de nimeni si de nimic....la serviciu pierd vremea....acasa nu fac nimic....noroc cu fetele ca ma mai scot seara din amorteala. Sper sa fie doar o etapa trecatoare. Ca probleme n-am, sau oricum sunt marunte, am avut eu altele mult mai mari si n-am cazut in depresie.

Nu prea am chef de butonat, insa am vazut pozele cu hanna, tudor si petra, unul mai scump ca altul. Abia cand vine al doilea bebe iti dai seama ce mult a crescut primul. Noi n-am avut prea mari probleme de acomodare dupa ce-am nascut-o pe Daria. Malina a fost si este o surioara mai mare de nota 10! Acum uitandu-ma in urma mi se pare ca a fost usor cu 2 copii, dar poate ca atunci nu gandeam la fel. Ce pot sa spun cu siguranta e ca oricat ar fi de greu, trece, si cand privesti inapoi vezi doar lucrurile frumoase. Si cand privesti inainte si-i vezi pe amandoi crescand impreuna, jucandu-se, iti creste inima de bucurie. Stiti cu toti ca la mine Daria a fost un "accident" (la fel ca si malina ), dar acum nu pot decat sa ma bucur ca s-a intamplat atat de repede, cred ca e difeenta de varsta ideala intre copii. De fapt cu cat sunt mai apropiati ca varsta cu atat vor avea mai multe procupari in comun. Ca sa nu zic ca mergem la locurile de joaca pentru copii si fiind 2 se dau impreuna in balansoar, se joaca amandoua in casute, acasa construiesc impreuna, se joaca cu papusile impreuna, mananca impreuna, se-alearga prin toata casa impreuna, se alinta una pe alta (cu mangaieri si pupaturi de ti-e mai mare dragul), se striga una pe alta si se cauta atunci cand sunt despartite mai mult de cateva minute.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Am ajuns si eu la munca...ieri am stat acasa; m-am virusat si eu de la Daria. Sunt mai mult moarta decat vie, cred ca e o gripa...

Am citit, am vizionat pozele...Super fratiori si mamici cu burtici
Dariei i s-a schimbat antibioticul(amoxiklav cred ca se numeste), mergem joi la control din nou. Parca respira putin mai bine.

Nu am reusit sa pun in album pozele de la munte, dar daca nu ma cuplez azi pentru treburile de la serviciu poate macar pozele sa le rezolv.
Lavi, imi face realmente bine (si mie dar si subiectului) vitalitatea ta. Esti asa de sprintena si vesela. Te felicit pentru atitudinea fantastica.
Mickyyy, imi pare rau ca ai asa o stare...am citit la alte subiecte dar sper ca aceste neajunsuri sa dispara cat mai repede din viata ta, sau sa le faci tu fata mai bine.
Codruta, Mariana, Ela, Simona va pup pe toate si va doresc toate cele bune !

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Sara buna fetele!

NO ca parca altfel iti prieste cand intri la "subect" si mai vezi cum apar fetele noastre cu povestile lor

Multam mult de aprecieri, dupa cum v-am mai spus imi fac taaaaareeeeeee bine , nu de alta insa stiti si voi cum ne simtim din cand in cand, noi femeile (ba prea grase, ba prea celuliticoase etc)
Si ca tot adusei vb de celulita, am auzit ca ar fi in ro niste pantaloni (3/4),pe care in asociatie cu o crema de la plafar te fac sa scapi (o tzaricutza) nu doar de celulita dar si putin din circumferinta pulpei.Crema o am (sper sa mai fie buna) insa pantalonii nici pana-n zi de azi nu am reusit sa-i cumpar. Stiti voi ceva de asta? (parca tot de pe la magazinele "plafar" se pot cumpara)

Ela nu ma jenez sa spun cat am luat in greutate ca deh! doar le dau jos , oricum am luat mai putin decat la Hanna, momentan, desi am plecat cu mai multe kg in sarcina (am ramas cu 3 de la cocolina1).In plus sunt mai maricica in burta si...parte dorsala insa ca si kg am pana acu 10 in plus.Mai am vreo 4 saptamani si dupa cum sti acu vine greu atat la propriu cat si la figurat.
Tot nu ne-ai zis cu fu la nunta???

Mariana chiar crezi ca reactiile lu Stefan se datoreaza aparitiei lui simon? Nu de alta insa reactiile descrise de tine le-am descoperit la cativa copilasi din grupul nostru de mamici-bebici si....sunt singuri la parinti. Poate e o faza care coincide doar cu aparitia fratiorului.
Doamne ca ati trecut prin multe si voi.Ori nu mai veneam in perioada aia pe forum ori nu ne-ai zis da`ati avut ceva de lupatat.
Intrebai de papica.Draga mea Hanna nu papa cereale decat dimineata (sia aia din cand in cand):seara papam soldatzei din paine cu:unt si salam, sau pateu (numa`de sibiu din ro),branzica sau crenvursti , pe langa avem tot timpul rosioare, ardei sau castraveti proaspeti apoi la somn mai primeste sticla de lapte si NOAPTE BUNA!!!
I-l cred si eu pe Tudor ca i-a ajuns, doar e baiat mare de acuma

Codrutza sper si eu sa fie asa intre fetitzele mele. Ce-i drept ca Hanna de pe acu isi arata fata de copilasii mai mici,grija si simpatia de mamicutza tanara.chiar si mie cand imi e rau (mai am si stari din astea) vine la mine si zice: "Ce-i mica, ce doale?? hai pupa mami, tzuca!!" (sper sa fie asa cum a fost si la Mickyyy o sora de nota 10)
Aaaaaaaaa! ca mi-am adus aminte: da`noi pe Maria Ta cand avem placerea sa te mai vedem prin poze???? NOi ne mai punem acolo in chip da`tu?!?!
La botez faci ceva special? (poate fur idei hi hi hi)

Mickyyyy ai dreptate cand spui ca nu-i nika mai frumos decat sa le vezi (ii vezi) crescand impreuna.Si eu vroiam mai repede un bebica.Deja cand avea hanna vreo patru luni i-l bateam pe al meu sotior la cap insa...lui i-a fost prea devreme. Apoi (nu cred ca v-am mai spus) anul trecut chiar de ziua mea am fost in spital, am pierdut o sarcina (aveam 9 saptamani). Anul asta trebuie sa nasc la sf lui octombrie si chiar ma gandeam: se poate intampla pe 31?!
Oricum raman la parerea ca indiferent de realizarile in viata , cea mai mare ramane cea a copilasilor.Sa-i vezi crescand si implinitzi e cea mai mare bucurie.
Hai iesi din groapa in care ai intrat ca nu te prinde.
din partea noastra

Laura ai grija de voi.Asa-mi iese pielea gainii cand citesc de antibiotice la copii.Pote si pt ca aici nu se dau asa usor si nu-mi imaginez decat ca antibiotic =ceva ff grav.
cum cred ca am mai zis aici se mai lasa si corpul sa lupte (nu stiu cum o fi la virusi nasoli insa....cu greu primesti antibiotic) -cum povestea si Pucku.
pusi si....ma bucur ca nu va plictisesc
aaaaaaaaaaa! Te intrebam cat ai fost in concediu daca nu te-ar interesa la intrunirea aia cu firma de iesire la munte insa undeva mai in natura.(daca da, iti pot da niste idei din zona noastra M-tii Fagaras)

Gata va las ca din bucatarie a inceput sa vina miros de gem de prune. Mi-a tot adus sotul de la un coleg de munca (are livada ) prune si azi harnicia din fi-mea si tac-so a iesit la iveala si au pregatit totul pt gem.Ba mai mult tot sotul l-a pus acu la "fert" si eu cica ma voi duce numa`sa-i mai zic cat sa-l mai lase.
In plus (ca tot a stat sotiorul azi , de ziua Germaniei, acasa) m-a si rasfatat cu un peste cu cartofi la cuptor de.....toata minunea.

o sara faina la toate si copilasi sanatosi si linistiti

Lavinia-mama (36 sapt.) si micutza Hanna (16.04.04)

Mergi la inceput

Incep cu ce ma doare acum mai tare: Lavinia, instant am inceput sa salivez cand am vazut poza cu pestele si cartofii; vreau si eu! ma gandesc ca nu e complicat de facut ne dai o reteta?
E super draguta harnicuta ta!
Ma bucur ca te rasfata sotul asa; meriti!
Eu ii dau lui Stefan soldateii/pateul/cremvustii/rosiile/castravetii/ardeii dimineata + o cana de lapte (cu asta am reusit sa-l pacalesc de vreo 2 saptamani; e o mare realizare). De aia am asa o mare dilema cu cina (n-as vrea sa manance ca si dimineata).
Iar cu comportamentul lui Stefan: sunt convinsa ca are legatura stricta cu aparitia lui Simon; pana atunci a fost un copil tare pasnic; venea o fetita des in vizita la noi, care il impingea, iar el fugea de ea la mine si plagea. Dupa venirea lui Simon... schimbare radicala. Exact asa cum se intampla si la Codruta: nu se putea sa nu treaca pe langa Simon si sa nu-i faca ceva rau (o palma, o zgarietura, un tras de haine etc etc). A fost tare greu. Bine ca a trecut!
Sunt convinsa ca Hanna va fi o surioara de nota 10; in primul rand ea e o fire f atenta si dragalasa, apoi e fetita si prin constitutia ei trebuie sa se poarte mai grijuliu.

Codruta, vai ce-l recunosc pe Stefan in comportamentul lui Tudor! Exact asa a fost si la noi! Cumplita perioada; o sa treaca, ai sa vezi! (la voi e un pic mai greu deoarece Tudor e mai mare) Cum reactionezi cand o bruscheaza pe Petra? Il pedepsesti?
Sa stii ca piticii mei se joaca deja impreuna; sunt adorabili; si efectiv (asa cum zicea si Mickyyy) imi creste inima cand ii vad impreuna si cand ii vad cum se iubesc.

Mickyyy, nu stiu ce probleme aveti, dar iti doresc sa treaca cat mai repede! Capul sus si lasa depresia (vorbeste o persoana care e in kk pana la gat! mai am un pic si ma inec). Toate trec.

Laura imi pare rau pt voi ca inca sunteti in suferinta; va trimitem ganduri bune, poate ajuta!

Avem poze noi aici. Sper sa va placa.

Va si somn usor!

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Am uitat ceva:

Fetelor (exceptie Lavi), va rog sa nu ma uitati cu meniul de la cina al copilasilor vostrii! chiar sunt in pana de idei si nu stiu ce sa-i mai dau.

Corina, te mai rog inca odata si pe tine, daca nu ti-e greu, sa ne dai meniul de la gradi.

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Fetele salutare, repede pe fuga

azi m-am inveselit chiar bine, eram de bon humor cum zic quebecosi astia, m-am innamolit cu Toto in parc, ne-am facut de cap, ce mai si dupa ce am luat-o pe gaza de la gradi i-am zis ca mergem sa cautam niste pantofi(defapt schimbat, ca-i luasem unii dar erau fixi si nu i-a vrut sa-i incalte), si i-ar mi-a facut o criza de plans.....ca ea ramane in masina si ma asteapta sa-l duc pe Toto si sa ma schimb...e a doua oara cand face criza asta.....am eusit sa o calmez numai in fata magazinul, adika dupa vreo 30 de min de plans continuu, in care am urcat sus, ne-am schimbat, am incaltat-o in masina ca nu am mai rezistat plansului sa stau in casa....si tocmai imi zisesem ca de azi gata cu vaietatul.....una peste alta s-a calmat la magazin, nu a vrut sa probeze nik, spre norocul meu m-am intalnit cu un vecin roman, si el a reusit sa o convinga sa se incalte....si bine a fost ca nu nu-i mergea nik....mai cautam....Stephie are piciorul mare si lat si pantofi din astia de balerina nu prea o incap

mancare dimineata lapte si pe masina 2 biscuiti de ovaz cu fructe sau un baton de cereale- ea le zice napolitane

la 10 are o gustare cu cereale cu lapte si fructe

pranz: azi au avut supa de orge....nu ma intrebati ce este ca nu stiu, poate stie codruta, eu nu m-am uitat inca in dictionar
pui cangour - nici asta nu stiu cum arata.....

desert portocala

gustare la 4 - biscuiti integrali si fructe

seara eu ii dau asa peste/cremvusti/ pateu/ ou fiert sau omleta/ legume, legume fierte cu carne, tortelini(paste umplute), supa cu galusti, soldatei...., orez, couscous , fructe la discretie- intr-un interval de 2 saptamani facem turul fructelor: capsuni, pepeni, mere, pere, struguri banane...portocale, e innebunita dupa gref si eu ma stramb toata numa cand o vad cu ce pofta il mananca

la culcare lapte

de 2 ori pe saptamana ii ofer o masa de seminte prajite in casa(dovleac, soia, in , floarea soarelui, alune + fructe uscate: stafide, ananas uscat, cannanberge- un fel de macese, cirese....devoreaza o canutza de 150 gr si apoi iaurt), una e clar in wk si cealalta o aleg aleatoriu...daca a mancat 2 porti la gradi atunci nu are rost sa o mai asez la masa ca nu o sa manance nik, si ii ofer asta

acum nu va inchipuiti ca mananca nu stiu cat, a inceput sa-si mai revina cu mancare....peste gustari nu trece niciodata, peste fructe la fel, cu mancarea gatita nu se prea impaca acasa, la gradi mananca ca se indeamna cu copii.... daca nu mananca la gradi atunci ii fac repede ceva: carnitza cu legume, sau paste cu branza, tortelini....ceva mai consistent, asta daca nu am deja supa cu galusti- asta ii place- are cu cine semana ca si eu iubeam supa asta, daca a mancat in limie normale atunci primeste crenvusti, ou cu salata de cruditati, daca a intrecut masura si a mancat 2 porti- seminte si iaurt si fruct...

incerc sa culeg cat mai multe date de la gradi apropos la mancare ca sa nu-i ofer de 2 ori acelas lucru, acelas fruct...in 2 zile consecutive, eiu au orarul de masa afisat saptamanal, asa ca-mi este usor sa ma ghidez

Mariana o sa scriu in fiecare zi meniul, daca o sa am timp la sf de saptamana o sa-l scriu tot...poate o sa-l scanez ...dar e in franceza....

ieri au avut macaroane chiliene gratinate, morcovi in cruditati, si compot de fructe sau salata de fructe- iaca ca nu stiu

gata cu mancare ca mi s-a facut foame

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput