Copilasi martie-aprilie 2004(81)
Raspunsuri - Pagina 5
LaviB spune:
SErus fetele si copii!
No iata-ne ca aparuram iara. Am avut o saptamana plina si desi mai cetzoasa dimineata , insorita in rest.
Ieri am fost si scurt dadaca la doua fete cucuiete. (Hanna si prietena ei Alina)
Mamica Alinei a trebuit sa mearga la gineco (tre sa nasca zilele astea) si am stat eu cu cocolinele.(proba la doua fete)
NIci n-a fost asa greu, mai ales ca ele se plac la nebunie si abia asteapta sa se intalneasca.
La un moment dat m-am apucat sa pictez cu ele una alta insa m-au lasat repede balta si asa m-am dus la mine la bucatarie si mi-am vazut de ale mele , ca deh! le plictiseam pe fete
Am fost si la balci cu ele (acu atasez poze cand sunt gata va anuntz), viata lor si lumea noastra a celor doua mamici cu burtici
Probabil oboseala saptamanii (gradi plus activitatile extra) au terminat-o pe fi-mea care a dormit azi la amiaz 3,5 ore.Noroc ca maine nu merem la gradi si pot sa o las mai mult seara.
Hai sa va mai povestesc ce a facut fi-mea azi. Dupa ce am adus-o de la gradi, ca de obicei m-am apucat sa-i incalzesc mancarea sa papam si numa`o aud ca ma striga "mami Hanna bulta maaaaalleee!"
Ma duc la ea sa vad ce vrea initial si cand colo fi-mea isi indesa de zori servetele in pantalonasi sa-si faca burta mare ca si mami.M-a topit, va dati seama si mai ales cand am intrebat-o cum face mami cand e obosita, mi-a trantit o grimasa ca ..... a mea.Doamne ca-s plini de ghidusii.
O sa va arat si pozele alea.
Acu sa facem si noi urarile de rigoare si anume:
Mickyyy sa traiesti , sa infloresti si mai mult decat esti, sanatate si o viata plina alaturi de familia ta frumoasa
Lavinia-mama (35 sapt.) si micutza Hanna (16.04.04)
LaviB spune:
Simo de fiecare data cand iti citesc mesajele ii multumesc Domnului ca am o fata sanatoasa si ma rog pe mai departe pt asta si voua sa va dea la fel numai bine si o cat mai rapida recuperare.Nu vreau sa ma gandesc cum te-ai si te simti.Ma bucur totusi sa "vad" si optimismul de care dai dovada.
Aveti grije de voi pe mai departe.
Codrutza si eu ma tem de raceli insa pt cocolina2 mai mult. Hanna pana acu mi-a fost un copil fff sanatos (n-am avut decat 3 raceli la activ) insa stiu ca acu v-a acumula microbutzi de la gradi, ii va aduce acasa si....inevitabilu`se va produce.
Ziceai ca poate mai fac unu (baietzel) As vrea tare mult insa nu-mi garanteaza nimeni asta si in plus vremurile parca nu mai sunt pt 3-4 copii.
Multumesc Domnului ca-mi mere asa bine si sper ca si nasterea sa fie cel putin ca la Hanna (am suportat-o ok)
LEgat de plansul luui Tudor, sa stii ca si Hanna imi plange noaptea de cand e la gradi. Probabil viseaza mult si prelucreaza totul in plus peste zi imita fff mult (zic eu) copii de la gradi si incepe asa tam nesam sa-mi smioarcaie si-mi zice "mami Hanna pige" Se petrec o gramada in capsorul lor si auzisem si ceva de "aparitia" unor hormoni ccare zic eu ca le dau sensibilitatea asta (cel putin la fete apare frecvent starea asta - devin incet domnisorle simandicoase hi hi hi)
fug sa-i dau cocolinei 1 cat si cocolinei 2 sa pape si poate revin, ca m-a luat iara cheful de palavre
Lavinia-mama (35 sapt.) si micutza Hanna (16.04.04)
Pucku spune:
Simo cred ca am scapat de virus dar ne luptam , cel putin eu cu istericalele lui fie-mea, mai multe detalii aaici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85181, asa ca va astept sa-mi fatzi sfaturi
fetelor la Stephie la gradi se face mancarea acolo, maine daca cineva e interesat va dau meniul, e un meniu repetitiv de 4 saptamani, il gasesc echilibrat, ii drept ca eu varza nu prea as manca-o, dar au trei platouri la masa de pranz asa ca gaseste ea ceva interesant sa manance+ 2 gustari cu lapte, fructe si cereale
eu nu-i dau nik cu ea de acasa decat pampers, mai nou am gasit in plicul cu alocatia ei ca ei ar trebui sa-i acorde si pampers si diverse cursuri/ iesiri la care platim cate 10 - 15$...o sa verific informatia, ca oricum ma supara ca acasa face la toaleta si acolo nu, facea intr-un timp acum nu mai face
are un caiet de activitati in care mi se scrie in fiecare zi ce a facut, cat a dormit cat a mancat, ce a interesat-o mai mult la gradi, ce activitati au facut, daca s-a jucat afara.....daca si primeste autocolante atunci a fost cuminte...plus ca eu mers printre ultimi sa o ridic si stau cu educatatoare si cate 15 min de povesti pana se incalta fie-mea
eu cu munca, cu nervi la maxim, parca nik nu se imbina si dau din stanga in dreapta...l-am pierdut pe Toto l-am gasit a doua zi la adapost,dupa o saptamana m-am intors de la servici am gasit usa sparta, ca norocul ca nu mi-au ;luat nik, dar i-am nu l-am gasit pe Toto, am crezut ca turbez, l-am regasit prin vecini, care s-au speriat cand l-au vazut in mijlocul zilei incercand sa traverseze intersectia.....am tot felul de cursuri si formari la servici, si munca, cum e la cercetare sunt tot timpul noutati, mai fac si pe traducatorul ca nu toti stiu engleza, tot timpul protocoale noi, ai putea sta overtime pana la 24h pe zi si tot nu as ajunge la zi.....= franceza la care am l;acune mari de ordin gramatical scris si limbajul stintific...dar intr-o zii va veni
vaz't si poze, avem copii minunati, sanatate la Bb bolnaviori
tot am vrut sa scriu cu injectiile, cand stephie a facut pneumonia si doctorul mi-a zis ca v-a primi penicilina m-am schimbat la fata, am crezut ca-mi da injectii...dar nu a fost sirop si nu au fost probleme, problema ca odata obisnuit organismul cu injectii- foarte practice in Romania, mult mai ieftine decat un sirop antibiotic pt copii, de aceeasi concentratie- ma uit aici ajung si la 50 de $, numai ca pt copii e totul gratuit, dar itzi scrie cat ar fi costat oricum, nu v-a mai reactiona la sirop, se stie ce cel mai bun mod de administrare a medicamentelor este Iv-ul(perfuzia)care se face la toate cazurile urgente si cu risc(infectie urinara, pneumonie, bronsite acute), ma refer la faptul ca antibioticul se administreaza prima doza in spital intravenos, la urgente, muscular(injectiile, suspensia orala(siropul), si comprimatele
imi pare asa rau de fundul copiilor vostrii(am avut si eu diverse serii prin copilarie, cand ma ascundeam in lada de lenjerie, si cea mai traumatica a fost inainte a intra la faculta cand aproape ca am dat intr-o septicemie si am primit o luna jumate cate 4 intepaturi pe zii cu antibiotice, eram ciuruita, si la o saptamana dupa ce am scapat am facut rosu in fgat si cica nu se poate decat cu moldamin injectabil trata, iinebunesc numai cand ma gandesc), sincer ma bucur ca Stephie nu a avut 'bucuria' unei astfel de cunostinte. e suficienta intepatura de la perfuzii......cred ca decand laura a scris de Daria cu pneumonia ma impulsionez sa scriu asta, si ma minunez inca ca s-a renuntat la asta
am prieteni care au venit pregatiti cu antibiotice injectabile si comprimate, pt simplu fapt ca avem organismul obisnuit altfel si nu face fata la antibioticele lor
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Pucku spune:
am facut si noi parte din cei veniti cu tolba de antibiotice dupa noi, mai folosesc si eu medicamente romanesti- fervex in special dar pt adulti, am luat si antibiotice dupa capul meu aici la inceput, dar dupa cateva mustruruieli luate de la medicul de famile cu tratament inadecvat suficient si necorespunzator am renuntat(terminat cu multi mai multi bani cheltuiti, inca o doza de antibiotice de la ei), oricat ar fi de scump dau bani si mi-l cumpar si incep sa-mi obisnuiesc sistemul/ organismul la sistemul de aici...dar dureaza, la noi si pt in rosu in gat primeam injectabil, aici daca-s convisi ca nu e infectie si e numai iritabil, nu primesti antibiotic- si consider sanatos luand per ansamblu efectele secundare ale antibioticelor in timp
Hai ca m-am lungit...
nu stiu cine m-a intrebat cum au descoperit virusul, au fost o serie de analize specilfice , printr-o cultura , mai multe nu stiu, rezultatul l-am primit dupa o luna aproape , atata a durat cultura, care initial venise negativa....nu ma intrebati ce test a facut pt asta, ca asta ma depaseste ca atatea a facut ca doctorul nu mai stia ce analize sa-i mai faca si nu intelegea de ce nu am fost internati mai devreme, de ce nu ni s-au facut investigatii necesare de la prima urgenta ....dar una e teoreia si alta practica, ca nimeni nu pripeste rezultatul instant(poate in viitor, cine stie)si cine stia ca are un virus pacatos care ar izol-o in carantina pt minim o luna, si care nu reactioneaza la antibiotice, dar care da diverse infectii care se trateaza cu antibiotice? tare complicatii mai sunt virusii astia si stinta asta, mi-a luat vreo saptamana sa inteleg virusul asta nenorocit , noroc cu fetele de la servici.....oricum teoretic sper ca am scapat, practic v-om vedea, eu am cam bagat la apa fierbinte cam tot; pana si pernele, cele super vomitate le-am aruncat, am schimbat salteaua de pe pat.....sper ca nu a mai ramas nik, rezultatul de la o noua cultura nu-l avem invca, deobicei daca e negativ nu te mai suna, deci probabil ca s-a dus.....
V-am pupa
Si sa nu uit
LA MULTI ANI MICKY+ Cornel()
sper ca nu m-am inselat si ca parca asa il cheama pe sotul tau , daca m-am inselat atunci primste o floare de la mine
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
mariana tache spune:
Venit, citit, plecat... nu am chef de scris.
Mariana, Stefan (20.04.04), Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377" target="_blank">Nasterea lui Stefan
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60260" target="_blank">Nasterea lui Simon
Sanatate Maxima!!!
LaviB spune:
servus fetele!
Mariana pai la ora aia te cred si eu ca nu mai ai chef de scris.Poate data viitoare ne onorezi cu mai multe povesti despre baietzeii tai frumosi si.....cum fu cu acomodarea lui Stefan la aparitia lui Simon , ca tare curioasa m-ai facut (si ca tot mai am doar 4 saptamani si eu.....)
Pucku bine ai revenit. Nu ne-ai mai dat vesti de ceva vreme si eu una ma bucur ca ne-ai scris atatea.
ati trecut si mai treceti prin vremuri agitate insa bine ca mai aaveti putere sa le faceti fatza si ca ii ai alaturi pe parintii tai. Despre istericalele lui Stephani, nu stiu ce sa-ti zic, eu una neavand (inca) "contact" cu astfel de reactii din partea Hannei.
Nu crezi ca toatea astea se intampla si pt ca ati trecut printr-o perioada nu tocmai usoara (tu si sotul) si ea si-a "faurit" o lume si uncomportament doar al ei?! Poate vrea sa atraga atentia celor din jur (nu ca tu nu i-ai da suficienta insa sa nu uitam ca pe langa mama mai esti si sustinatorul principal al familiei -financiar etc)
Am mai citit despre astfel de probleme si avem si noi in cercul nostru de cunostinte astfel de cazuri si in mai toate problema principala este si o "discordanta" intre parinti.
Te rog nu te supara ca-ti scriu toate astea insa ne intrebai si....cam astea sunt explicatiile mele la astfel de reactii...fi taare si....nu-ti lasa nervii pe fata cu nici un chip, desi stiu ca e greu eu una cand nu mai pot o plasez lui taica-so si...bunicii sunt si ei o solutie insa asa cum spuneai si tu, au felul lor de a gandi si a educa un copil, noi fiind mai tineri vedem lucrurile si reactionam altfel.
Succes si nervi de otel.
Ela cum fu la nunta?! V-ati distrat? (cu siguranta, eu una tot timpul ma duc cu un chef nebun la nunti)
Claudelu pe unde-ti umbla picioarushele?Va mutati?? nu ne mai spui nika nou???
Despre noi ce sa va spunem? Suntem bine. Parca ne apuca emotia. Mai avem 4 saptamani si vom fi 4 (5 cu bunica)
Ma bucur enorm ca de saptamana viitoare o sa vina si mama mea din ro(am o gramada de calcat plus ca nu am gatat curatenia generala)
Am chemat-o pe mama mai devreme pt ca de-mi va merge ca la Hanna poate vine Thea mult mai repede (Hanna a venit cu 10 zile mai devreme)
Am promis de vineri parca niste poze. Am atasat la capitolul diverse cateva. Mai pe la sfarsit sunt cele mai actuale, de ieri (cele cu burtica) si de saptamana trecuta(cele de la balci)
Va pup si aveti grije de piciulici
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Lavinia-mama (36 sapt.) si micutza Hanna (16.04.04)
LaviB spune:
Codrutza mai topit cu pozele tale. Doamne cat sunt de frumosi si.....ce mare pare Tudor pe langa Petra. Oare asa o sa-mi pare si Hanna cand vine surioara??
Pupici la ai tai dragutzi pitici
LaviB spune:
fetele scuzati greselile gramaticale. din cand in cand ma grabesc sa scriu si.....numa`balarii las in urma (hormonii?! ).Ma apuca acu si rusinea nu de alta
Ela76 spune:
Fetelor, va pupam cu drag!
Lavi, super poze, mai ales cele cu "voi 3" Inca o data, esti super supla! (chiar, cate kg ai luat pana acum? - daca nu vrei, nu zici ) Mi-a placut si cutia de creioane...
Codruta, vai, ce copii frumosi! Gata, se pare ca si Petra e fetita mare, sub directa protectie a fratiorului ei Ce printesa cu rochita am vazut, eee!
Ce-o fi cu Mickyyy, de nu mai da niciun semn de viata?
Simo, multi pupici de la noi pentru Lucas si Mia!
Mariana - sper ca nu ai chef de scris doar din cauza oboselii, nu ca te supara ceva.
Laura - ce mai face Daria?
Corina - ma bucur tare mult ca ne-ai mai scris, desi vad ca te confrunti cu micul vartej numit Stephie. Si eu sunt de parere ca te simte, ca sa zic asa, simte ca esti trista, preocupata, obosita, fara energie etc. si incearca sub orice forma sa gaseasca constanta, astfel ca protesteaza vehement la orice nu se incadreaza in 'tiparul' din capsorul ei. Incearca sa nu te superi pe ea, sa nu ii arati deloc ca esti suparata sau sa discuti lucruri care te nemultumesc de fatza cu ea. Iti spun ca am constatat ca puii astia mici pricep mult mai multe decat ne imaginam noi. si mult succes! Bine ca ati scapat de virusul acela.
Pupici si sa auzim numai de bine!
Ela si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre