Durerea unei pierderi de sarcina (6)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Ileana nu te mai ingrijora! O sarcina nu seamana cu alta, asa ca nu e musai sa-ti fie greata sau alte "trebi"! Esti una din fericitele care se simt bine pe parcursul sarcinii si atat Stiu ca-ti vine sa te gandesti la ce-i mai rau, dar de data asta va fi bine, ai sa vezi

Mirela imi pare rau, stiu ca esti suparica, dar las' ca plecam impreuna la Odisee, nu ne lasam!!!!

Flavia pana nu e rosu, e speranta Iti tin pumnii sa nu mai vina ciclul! P.S. Tu nu poti face?

Adela, Andreea (eu nu voi putea face in timpul sarcinii sport ptc voi face tratament de mentinere si voi sta mai mult in pat).

Michelle ma bucur sa citesc o veste asa de buna! Dumnezeu va vede si va ajuta!

Poze Laura
Sa o ajutam pe Barbye

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

ileana, cum au spus si fetele, o sarcina nu seamana cu alta, la mine la prima mi-a fost un rau de numa pina la 5 luni si la a doua nu am avut aproape nimic.....stiu ca e greu sa nu-ti faci griji, dar gindeste pozitiv si va fi bine.

andreea, merci de urari, da acuma e loc sa vina bebe 2,abia astept sa ne mutam.....bafta la prestat.

mirela, as vrea si eu sa dau o veste buna, dar ieri am avut o mica scurgere maronie, semn ca vine ciclul, acuma sa vedem, desi nu mai am nici o speranta.....dar lasa ce vrei sa numeri fara mine luna ce vine? dupa ce l-am nascut pe dominic mi s-a schimbat ciclul, a trecut la 26 zile, si durerile nu erau ca si inainte, dupa a doua sarcina, adica dupa chiuretaj l-am avut de 2 luni la 30 zile, si dura 3 zile se oprea si apoi iar a inceput putin....

laura, nu fac inca test din cauza scurgerii de care vorbeam, ca la mine aia e semn ca vine in 2 zile, asa ca mai astept, de aia nici n-am cumparat testul, ca ma si doare burta, asa ca nu e ptr luna asta....in legatura cu aerobicul imi place si mie la nebunie sa fac aerobic in apa, am fost imediat dupa ce am nascut, a fost minunat....in momentul de fata nu mai am timp sa fac ptr ca in timpul saptaminii lucrez de la 9-16.30h, pe urma-l iau pe dominic de la gradi, ajungem acasa la 17.30, mincam si bebe vrea in parc, ies cu el....si asa sta destul la gradi vreau sa stau cit mai mult cu el....in weekend e la fel, as putea sa merg, dar pina nu termina sotul meu scoala e mai greu la noi, ca el lucreaza, si are si scoala, si in weekend invata.....si in plus de asta in momentul de fata cu casa sintem mai strinsi cu banii deci ptr anul asta pina termina sotul meu cu scoala va fi mai greu....dar e clar ca voi merge din nou la sala, abonamentul imi dadea acces la tot felu de cursuri, la bazin, si aparate, era fain.....

hai ca iar m-am intins, va pup, uite ieri am aflat ca a murit o fata tinara in somn dupa 5 luni de cind ea si sotul ei au venit la Montreal.....puteti citi pe quebec.ro, e atit de trist....Doamne cite nenorociri se mai intimpla

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Michelle, ma bucur mult de tot pentru tine! Este intr-adevar o veste foarte buna. Bebica ta este o luptatoare! Iti tin pumnii in continuare!
Della, am cumparat astazi revista Mami si am citit articolul tau. Este foarte emotionant, iar la ultima fraza pur si simplu mi-au dat lacrimile, sper ca nu te superi ca am sa o reproduc aici: "Multi nu inteleg de ce si-ar dori cineva mai mult de doi copii. Eu as vrea trei, chiar patru. De ce gindesc asa? Lucrurile stau cum nu se poate mai simplu: asa imi imaginez eu fericirea" Te felicit pentru articol, si iti doresc din tot sufletul sa ti se implineasca dorinta. Si vreau sa-ti mai spun ca sunteti o familie tare frumoasa si se cunoaste dupa chipurile voastre ca sunteti tare fericiti!
Sa stii ca si eu, cind ma gindesc la fericire ma imaginez alaturi de sotul meu, intr-o casa plina de copii si animalute. Sotul, casa si animalutele le am, acum astept copiii!

Cristina

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Mirela, nu fii tristutza ca nu s-a intimplat luna asta. Eu sunt sigura ca in curind plecam toate la mamici.
De saptamana viitoare ma apuc si eu de treaba. Am de gind sa-mi cumpar teste de ovulatie, ca sa nu ratez momentul. Sunt asa de emotionata cind ma gindesc ca poate peste citeva zile o sa am din nou un bebe mic si scump in burtica! Stiu ca este putin probabil sa iasa din prima, dar o mica speranta tot am. Parca, parca, incep si eu sa fiu din nou fericita!
Flavia, felicitari pentru casa! Acum bebe 2 TREBUIE sa vina!!!
Laura, ma bucur ca nu ai renuntat sa scrii aici. Iti tin pumnii si tie pentru luna asta! (ca doar vreau sa fim colege si la mamici).
Ileana, intr-adevar, e tare rau cu sistemul de la voi. Cred ca este tare frustrant sa nu poti face ecografii de cite ori doresti. Eu, la sarcina viitoare, am de gind sa fac ecografii foarte dese, din doua in doua saptamani, si chiar in fiecare saptamana in ultima luna. Eu sunt sigura ca totul este OK la tine si de data asta o sa te bucuri de bebele tau peste citeva luni! E normal sa nu poti sta linistita, nici una dintre noi nu o sa mai aiba parte de liniste la o noua sarcina, dar trebuie sa gasim puterea sa trecem si peste asta!

Cristina

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

Cristina, multumesc frumos pentru aprecieri . Am ramas tare surprinsa ca intr-adevar au publicat ce am scris. Ma gandeam ca inainte de a publica, imi scriu si mie, ca sa stiu, dar pur si simplu am aparut in revista. Ma bucur pentru reactia ta, am avut si inca mai am emotii... Multumesc .
Mai am inca o problema, parca mi-e frica de reactia colegilor de la servici. Cred ca tot o sa mearga vestea, cineva tot cumpara revista. La servici nu m-am "laudat" cu ea, parca mi-e frica de ce se intampla daca citesc... Poate se gandesc ca nu am de gand sa stau mult la servici daca vreau multi copii...

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blueeyes2003 spune:

Flavia, eu tot iti tin pumnii sa nu vina CM,chiar daca tu spui ca vine.Nu ca nu as vrea sa numaram impreuna dar parca mi-ar placea mai mult sa vii ca veste ca esti si pe urma sa ne tragi dupa tine.

Cristina, mersi!Iti doresc din suflet sa ramai din prima !Ar fi chiar super sa mergem toate la mamici! Doamne ajuta!
Spor la prestat

Della,inca nu am reusit sa cumpar revista dar sunt convinsa ca este un articol interesant!
Va pe toate!

MIRELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hair spune:

Adela, am citit si eu articolul. ai scris frumos si emotionant. In legatura cu colegii de servici, este in adevar o problema, dar mie mi se pare ca toata lumea isi da seama ca in situatia noastra ceva dinauntru nostru ne indeamna sa mai incercam.

Cred ca si articolul trimis de tine se vrea in fond o justificare, sau ma insel? sper sa nu-ti par prea cinica, insa n-am putut sa nu ma intreb ce te-a indemnat la acest pas, mai ales ca sper ai trecut de perioada in care iti vine sa povestesti totul si vanzatoarei de la lumanari, eu recunosc ca desi mai retrasa de felul meu, am avut la inceput o perioada in care povesteam cu lux de amanunte si lacrimi in ochi ce i s-a intamplat puiutului meu oricui parea sa ma asculte cu intelegere si compasiune. Cred ca asta cautam. Si ca o chestie ciudata, pe mine dupa tragedie m-au ocolit aproape toate pritenele, nu numai telefoane, dar nici pe messenger nu mai vorbeau cu mine, si inca nu am reluat legatura cu ele. cred ca nu stiu ce sa-mi zica, dar totusi, in atatea luni puteau gasi ceva. in plus, toata lumea se mira ce bine arat, se pare ca toti isi imagineau ca am imbatranit dintr-o data, sa ma vada cu ochii umflati etc., nu stiu, dar cand ma revad cu diverse persoane, care stiu povestea mea, cam aceeasi reactie.......

am gasit o pagina de interes pentru noi
http://www.reclama/modules.php?name=Ingerasi
acolo e si un paragraf despre fazele doliului la pierdera unui ingeras. Undeva scrie si "apare obsesia de a ramane din nou insarcinata". Cred ca multe persoane simt asta despre noi de la inceput, au cand m-am dus la medicul de familie la vreo 2 sapt. de la pierdere pt. postnatal mi-a zis ceva de genul:"Stiu ca acum v-a incoltit gandul sa mai faceti repede un copil, poate chiar va obsedeaza, nu-l lasati sa va acapareze, luati-o usor, traiti intai pana la capat durerea acestei pierderi, nu o ascundeti sub speranta unei noi sarcini rapide, Nu este bine". Si am ascultat-o.

am divagat, dar in legatura cu serviciul, eu chiar ma gandeam sa le spun ca voi mai incerca sa raman gravida, ca sa nu-mi dea sarcini in proiecte de amplaore mare in timp, si sa-i las balta in mijlocul trebii. o fi o idee buna?

Fetelor, sper ca nu v-am intristat sau Doamne fereste jignit, poate unele sunteti mai sensibile, eu am zis numai cum am tratat eu aceasta perioada, au trecut aproape 7 luni, si as vrea si eu sa incerc din nou incepand din luna urmatoare, insa parca ma simt vinovata, parca as cere o compensatie pentru sufletelul pierdut. Voi ati simtit asa ceva? oricum, nu vreau sa fortez nimic, calcul ovulatie sau ceva, voi lasa in voia destinului sa zicem....

sper sa nu intelegeti gresit si va fac sa va indoiti de dorinta voastra cea mai arzatoare, v-am spus numai ce gandesc eu in acest moment, maine sigur vad altfel situatia.

numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Della spune:

Raluca, iti multumesc si tie pentru reactie.
M-ai intrebat ce m-a indemnat la acest pas... Eu articolul l-am trimis in 22 mai, la 17 zile de la avort. Eram intr-o perioada groaznica, defapt stii despe ce vorbesc. Cautam in stanga si-n dreapta pe cineva care sa ma inteleaga, pe internet inca nu gasisem acest forum (daca bine tin minte, undeva prin iulie-august am inceput sa scriu aici), iar precum ai scris si tu, povesteam prietenilor si oricui care ma asculta. Asteptam ceva care sa ma ajute si nu gaseam. M-am asejat la calculator, am dat peste jurnalul meu de sarcina, scris pe zile cu toate observatiile facute de mine, inclusiv cat am luat in greutate etc. Mi-au dat lacrimile si am inceput sa plang... defapt continuam sa plang. Atunci mi-a venit ideea de a scrie la Revista Mami, unde mai scrisesem si cu vre-o 4 ani in urma, si la fel mi-au publicat articolul ("Cariera versus sarcina" - a fost titul articolului, acolo descriu cum am pierdut sarcina din cauza stressului - apropo, acest articol il am scanat). Revista Mami parea ca ma asculta, din moment ce si atunci au treactionat. Am inceput sa scriu, si am scris. In iunie 10 si 12 a urmat un schimb de mail-uri cu revista, mi-au cerut scurt niste poze, eu le-am trimis, dar nu mi-au raspuns cum ca mi-ar publica in data X ceva, m-am intalnit cu articolul acuma, cumparand revista (eu o cumpar regulat de aprox. 4-5 ani). Deci, in concluzie, indemlul la acest pas a fost sa-mi spun pasul...
Ai pomenit de sfatul medicului de familie, de a nu face repede un copil. M...da, tare la moda sfat este si acesta... Ce sa zic, ma irita toate sfaturile de acest gen. Si anume, de ce sa nu se incolteasca cineva sa faca repede un bb? De ce? Care este oare pericolul, daca dupa o astfel de pierdere, o pereche se incolteste si face repede un bb??? Nu inteleg. Pe mine, dupa pierderea dinaintea lui Richie, dr.-a m-a sfatuit ca imediat ce ma refac fizic, sa facem bb, tocmai ca sa nu o luam razna. Indiferent de cine ce ar spune, alegerea este a parintilor, cand si daca vor sa ai faca bb, bine-nteles, dupa ce fizic sunt apti.
Ai mai scris ca prietenii, colegii, ma rog, lumea te ocoleste. Cunosc f. bine fenomenul, la fel am patit si eu. Acest motiv a fost unul in plus pt. care am cautat si am gasit acest forum, unde nu mai sunt ocolita. Lumea se satura sa tot asculte povestile noastre "horor", efectiv nu rezista, si nu sunt obligate sa se simta prost, pt. ca aud prin ce am trecut noi. Cam acesta este motivul pt. care suntem ocolite, cream indispozitie, stare "nasoala" etc. Mai este o categorie de oameni, pe care, eu cel putin, nu o agreem pt. ca nu stie sa arate nci pic de compasiune, si iata ca multimea oamenilor care ne inconjura inainte de tristul eveniment s-a impartit in 2 cete: cei care ne evita si cei pe care-i evitam. Putini sunt cei cu care tinem legatura si dupa, doar cei care ne sunt f. apropiati sau au gradu ridicat de empatie.
Daaaa, chestia cu aratatul bine este un alt factor f.f. ciudat... La mine cel putin, a fost asa:
1. vestea sarcinii mele => Cum asa? V-ati dorit copilul?
2. vestea pierderii => Lasa ca ai deja 2 copii. Bine ca esti tu sanatoasa!
3. arat ca inainte de sarcina => V-ati dorit copilul asta? (aproape ca-mi spune in fata ca am vrut sa scap de el - nimeni nu mi-a spus asa ceva, dar cam asa suna).
Revenind la articol, sa fie o justificare? Aici nu am inteles prea bine, eu pur si simplu am scris, nici eu nu stiu prea bine de ce. Poate tot de datorita aceluiasi lucru pentru care va scriu voua acum toate astea. Pur si simplu vreau sa dau din mine tot ceea ce ma doare.
Raluca, scrii ca te simti vinovata, ca vrei compensatie pt. sufletul pierdut. Da, am simtit ceva asemanator, inaintea lui Richie, deci nu esti singura cu acest sentiment. Iti doresc din suflet sa ramai inasarcinata asa cum planificati si ai sa vezi ca iti vei gasi linistea sufleteasca . Si inca ceva, multumesc pt. ce ai scris, nici vorba de jignire, vreau sa fim sincere toate, caci numai asa are valoare prietenia noastra.
Cam astea sunt gandurile mele acuma. Ce-i drept, este tarziu, sunt obosita si adormita. Daca citesc maine ce am ascris .
Va pe toate, noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

mirela, esti o draguta, ziua 26 inca nu mi-a venit....dar din cauza scurgerii nu-mi fac nici macar o speranta,...nici macar n-am cmparat un test.....da, lasa ca ramin luna asta, si va trag pe toate dupa mine.....in plus de asta pe 20 noiembrie e ziua mea, si poate voi avea un cadou cu ochi.....

cristina, merci de felicitari ptr casa, iti doresc din suflet sa ai noroc din prima, spor la stii tu ce...si eu imi doresc 3 copiii si animalute, acuma am avut 1 catel, si a murit de cance, dar intr-o zi vom avea altul, ca dominic e innebunit dupa animalute.

della, draga, te-a felicitat deja ca ai ajuns sa publici un articol, dar nu poti face cumva sa citesc si eu articolul? as vrea f mult sa-l citesc.acuma de colegi ce sa-ti spun, in primul rind va fi invidia e clar, si pe urma daca chiar e ceva iti gasesti altceva de lucru, nu? eu, deja am anuntat la servici ca e clar ca vreau ca la anul sa nasc, asa ca asteapta sa le dau vestea in fiecare luna....nimeni nu e de neinlocuit, sanatosi sa fim, si sa avem bebei la fel de sanatosi.....imi vine sa rid de remarca, a ai deja doi copii, ce am vrei, si eu am primit remarca asta, na acuma zi mersi ca-l ai de dominic, ce mai vrei?....da, cine sint ei sa ne judece?

raluca, da, trebuie o perioada de doliu, care depinde de fiecare persoana, nimeni nu stie mai bine ca si tine cit...uite, eu am pierdut sarcina in iulie, si nu m-as fi gindit deloc ca voi putea sa am curajul sa incerc din nou atit de repede, dar uite ca l-am gasit si fetele de aici m-au ajutat, eu, intotdeauna voi spune ca am avut 2 sarcini, cind cineva ma cunoaste si itreaba daca dominic e singurul spun nu, a mai fost un al doilea, dar l-am pierdut. ptr mine urmatoarea sarcina va fi a treia, chiar daca unele asa zise prietene de-ale mele, mi-a spus ca am plins destul 1 luna, acuma gata, romanii reactioneaza diferit si ciudat la astfel de situatii, ma refer la majoritatea, de ex, eu daca nu am avut un copil botezat si ingropat nu am ce doliu sa fac....si altele de genul asta....chiar daca singura mea amintire de la bebe este o poza de ecograf, o tin cu sfintenie, desi nu am mai avut curajul sa ma uit de curind la ea.....
eu, am citit undeva ca pierderile de sarcina si piederea unui copil la citva timp dupa sarcina sint traite diferit si mi se pare normal, ei ziceau acolo ca e mai usor sa-ti faci doliul daca ti-ai inmormintat copilul, decit sa-l stii la gunoi....in plus de asta fiecare isi face doliul cum poate, noi toate nu vom uita niciodata ce ni s-a intimplat, chiar daca vom avea alti copii, si sint fete care au pierdut mai multe sarcini(laura, della, michele, etc, si totusi au gasit puterea de a merge mai departe....ele sint un exemplu bun de urmat. acuma daca tu nu-ti mai doresti alti copii, e o decizie buna ptr tine si fam ta, cine decide sa faca alt copil nu inseamna ca a uitat ce s-a intimplat, si de ex eu nu incerc sa-mi inlocuiesc sarcina pierduta cu o alta, dar imi doresc alti copii si nu e nimic rau in asta, si oricum durerea pierderii sarcinii va ramine mereu in mine, dar vreau sa merg mai departe, am 32 ani, si vreau sa tin in brate trei copii, sa-i vad cum cresc si sint fericiti.....
iti doresc sa-ti gasesti pacea.mult curaj.

vai, iar m-am intins la vorba....
va pup pe toate, spor la prestat la cele care incercati, se apropie Craciunul si vreau sa avem vesti bune cit mai multe.

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Meeeey, fetelor, da' voi nu aveti somn? Haaa?

Intr-adevar nu ne intelege lumea ca noi tinem doliu dupa niste copilasi pe care, zic ei, nici macar nu i-am avut! Doar cei care au suferit la randul lor isi pot imagina, macar asa vag, cam ce suferinta si furtuna e in sufletele noastre!

O colega ma "incuraja" zilele trecute: "lasa ca daca nu o sa ai copil infiezi unul!" Imi venea sa-i dau la cap Dar m-am obisnuit ca nu trebuie sa-i bag in seama, sa ma doara la juma' de metru in spate!

Vom reusi toate sa ne implinim visul, mai devreme sau mai tarziu (da' io il rog pe Doamne Doamne sa fie un pic mai repede)!

Adela si eu vreau sa citesc articolul, dar mi-e cam greu sa cumpar revista, ca ma cam face sa sufar! In timpul sarcinii nu am pierdut un numar din Superbebe, dar acum...Poate ma incurajez si o iau

Flavia sa fiti fericiti in casa noua si sa o umpleti cu copii

Am fost ieri la botezul fetitei prietenilor nostri si a fost emotionant Cumatria nu a fost acu', va fi pe 29 oct., poate pana atunci voi avea si eu o comoara in burtica

Poze Laura
Sa o ajutam pe Barbye

Mergi la inceput