Durerea unei pierderi de sarcina (6)
Raspunsuri - Pagina 19
hair spune:
fetelor,
asa cum se vede si din povestile ultimelor fete care au intrat pe acest subiect (roxana, chantal, cazul meu, etc.), este f. important sa mergem la o maternitate care are ventilator, pentru a putea intuba de urgenta bebelusul in caz ca nu poate respira bine, daca nu au la acea maternitate (cum a fost cazul lui chantal la arad) cerut imediat salvare si trimis la cea mai apropiata maternitate sau spital cu ventilator (eu am vazut si la budimex veniti copii din provincie cu salvarea pentru intubare, si la municipal veneau de la elias si alte spitale fara ventilator; se intampla des sa aiba nevoie chiar si cei nascuti la termen, se sufoca la nastere - dar cu ventilatorul isi revin f. f. repede). Si eu una cred ca daca ma ajuta Dumnezeu si voi mai avea un bb, voi cere si injectiile acelea de maturare a plamanilor copiilor in uter, pentru orice eventualitate.
Roxana, ai amintit de momentul cand a deschis ochii si te-a privit ultima oara. Crede-ma ca stiu despre ce vorbesti, mereu am in suflet ultima privire plina de compasiune si intelegere pe care mi-a daruit-o micutul meu.
Din pacate, si la Municipal in Buc., cand s-a pierdut bb unei colege de camera la vreo 2 sapt., ceva probleme cu inima, nascut la termen, la echo morfo nu i-au zis nimic, tehnica a fost tot asa ca au convins-o sa plece imediat acasa, si la presiunea rudelor, si a lasat bb acolo pt. incinerare. fara sa-l ia acasa si sa-l ingroape. nu m-am bagat, dar am simtit ca nu e bine, pentru mine mersul la cimitir e cea mai mare mangaiere.
trebuie sa plec iar cu copiii la fotbal, mai vorbim,
Della spune:
Draga Roxana, abia am terminat de citit povestea ta si timpul s-a oprit in loc, mi-a taiat rasuflarea. Si acuma am lacrimi in ochi si-mi caut cuvintele. Doamne, prin ce a trebuit sa treceti, ce puternici a trebuit sa fiti..., ce putere sa va puteti abtine sa nu faceti ceva, ce ati fi regretat poate, cand ati aflat ca baietelului vostru nu i sa acordat primul ajutor . Ai scis ca micutul si-a deschis ochii atunci cand ai intrat sa-l vezi, parca il vad in fata mea..., Doamne... of, of, of...
Ma bucur nespus ca ai doua fetite si ca acuma astepti un baietel . Felicitari! Ai mare grija de tine, de el, si stii tu..., orice ingrijorare ai avea, suna-ti medicul, cel mai important lucru este sanatatea copiilor. Iti doresc multa multa sanatate, nastere usoara (presupun ca tot prin cezariana).
Cred ca avem varste apropiate (eu am 36 de ani) si faptul ca astepti al 3-lea bb, ma incurajeaza si pe mine. Pentru asta iti multumesc inca o data .
Adela
Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)
blueeyes2003 spune:
Chantal,imi pare foarte rau pentru ce ti s-a intamplat! Nu am cuvinte... Este foarte dureros sa stii ca totul s-a intamplat din cauza incompetentei unor doctori care nu se pot numi,doctori!
Stiu ca este greu dar incearca sa-ti revii si sa privesti inainte!Cu siguranta Dumnezeu va avea grija de noi intr-o zi si ne va trimite o minune de
Suntem alaturi de tine!
Andreea, iti multumesc pentru urari
Iti tinem pumnii pentru saptamana viitoare cand o sa fii foarte ocupata,presupun
Roxana,foarte impresionanta povestea ta!
Eu cred ca este o minune de la Dumnezeu sa ramai insarcinata avand trompele legate si mai mult,sa faci un baietel!
Iti doresc o nastere usoara si bebe sa fie sanatos!
Eu am niste nervi pe dr. de familie
Tatal meu a fost la cabinet(avem aceiasi dr. de familie),si printre multe altele,l-a intrebat de mine si i-a spus sa merg la ea pentru ca nu am mai fost de cand am pierdut sarcina,si i-a spus clar si raspicat "sper ca nu a ramas insarcinata pentru ca nu are voie 1 an de zile!"
Atata timp cat dr. ginecolog mi-a spus ca este ok nu inteleg care este problema ei.Daca nu ar fi trebuit ca la urmatoarea sarcina sa-mi controlez TA mai des,nu as mai fi mers la ea.Si cand eram insarcinata m-a enervat cu parerile ei in privinta felului in care eram imbracata.Aveam blugi cu talie joasa si un pulover un pic scurtut si mi se vedea burtica,de care eram tare mandra,si mi-a sugerat sa port salopete de gravida,pe care efectiv nu le suport.
M-am convins de gandirea ei!
Della, Laura, Flavia, Ileana, Ralu,Estecri va pe toate! Aveti grija de voi!
MIRELA
Chantal spune:
Dragele mele,
va multumesc ca m-ati primit printre voi. Am citit cateva dintre povestile voastre si m-am ingrozit! Nu-i drept sa se-ntample atatea nenorociri cu ingerasii nostri doar datorita incompetentei medicilor si a unor orgolii prostesti (cum a fost in cazul meu de exemplu). Odata ca nu mi-au fost administrate acele injectii pt maturarea plamanilor fetitei mele si apoi pt ca mama mea si sotul eu au stat zi si noapte in spital si au tot mers la sectia de nou nascuti, au dat spaga la greu la toti, la doctori si la toate asistentele de pe fiecare tura si i-au intrebat pe toti daca exista vreo sansa daca o ducem intr-un alt spital sau sa-i cumparam vreun medicament ce sa o ajute, indiferent cat ar costa. La noi in Arad, sefa sectiei de neonatologie e dr. Teodorescu, o persoana foarte orgolioasa care nu-si recunoaste limitele si incompetenta. Nu a vrut sa ne spuna ca intr-un alt spital mai bine dotat, cum era cel din Timisoara sau chiar Szeged, bebita noastra ar fi trait bine mersi. Fetita mea a platit cu viata pt orgoliul si prostia acestei asa-numite doctorite. Mai cunosc un bebelus pe care l-a tinut 2 luni la ea pe sectie fara sa aiba habar de ce sufera, copilul zbatandu-se in tot acest timp intre viata si moarte. Cu foarte mare chin au reusit parintii sa ia copilul din Arad si sa-l duca la Timisoara unde i-a fost pus imediat diagnosticul de infectie cu un virus herpetic, a fost tratat si traieste bine mersi si in ziua de azi.
Am inceput acum sa umblu la medic in Szeged si am aflat ca am si un fibrom uterin de 2,3 pe 2,4 cm, fibrom neobservat de medicii romani la care am umblat inainte si in timpul sarcinii! Nici macar cand m-au deschis la cezariana nu l-au vazut! Incompetenti e putin spus! Peste 3 luni trebuie sa merg din nou la control in Szeged si sa ma opereze din nou sa-mi scoata fibromul, altfel la urmatoarea sarcina voi avea parte de exact aceeasi soarta ca si acum (decolare prematura de placenta si nastere prematura).
Sunt foarte deprimata acum, am ajuns la psihiatru si iau tratament cu antidepresive. Nu stiu cand o sa-mi revin de aceea nu promit ca voi fi foarte activa pentru inceput pe forum. Imi este mult prea greu sa indur numai ceea ce ni s-a intamplat mie si fetitei mele, daramite cand mai vad cate alte mamici si sufltete nevinovate au fost nenorocite de niste oameni fara suflet! Mi se rupe sufletul cand va citesc!
Va doresc multa sanatate si va sarut cu drag
blueeyes2003 spune:
Ileana, bineinteles ca nu este nimic rau!
Iti tinem pumnii pentru joia viitoare sa ai numai vesti bune!
Iarasi il vezi pe bebe!
Te asteptam cu vesti bune!
MIRELA
Della spune:
Chantal, draga, iti inteleg durerea, furia, disperarea... Doamne, cata durere ... Ieri seara te-am citit, am vrut sa-ti scriu cateva randuri, dar era tarziu. Azi dimineata am ramas cu tine in gand si citind-o si pe Roxana, am inmarmurit. Nu am stiut nici daca ti-am raspuns, nici daca nu. De cateva ceasuri stau pe forum si citesc cand una, cand alta. Este teribil... Inteleg ca nu mai rezisti la atata durere, trebuie timp sa te vindeci si faci foarte bine ca nu te dai batuta. Du-te la Szeged, sunt convinsa ca diferenta este ca de la cer la pamant. E mult 3 luni, dar timpul lucreaza in favoarea ta, si psihicul are timp sa-si revina. Sper ca anul nou sa vina cu multa multa bucurie si recompensa pentru toate suferintele.
Sanatate multa si putere. Intra aici ori de cate ori simti ca ti-ar face bine. In ciuda durerilor pe care le expunem, tot aici ne incarcam cu noi forte pentru ziua de maine. Eu personal incerc sa nu uit ca fiecare sfarsit este si un inceput.
Adela
Poze
Pentru ca raul sa triumfe, este suficient ca cei buni sa nu faca nimic. (Lacrimi din soare)
Chantal spune:
Multumesc mult, draga Della!
Nu stii cum as putea fi si eu trecuta in listuta de la inceputul topicului? S-ar putea oare trece si datele ei: Alexandra Sonia, nascuta in 7 august 2006 la 33 sapt si 3 zile.
Ca norocul am reusit sa o botezam si am ingropat-o cum se cuvine crestineste. Mormintelul ei e locul meu de reculegere si chiar daca nu mai e cu mine ma bucur ca acolo pot fi aproape de ea. Merg la ea in fiecare zi, ii iau mormantul in brate si ma simt de parca as lua-o in bratele mele. In loc sa-i mangai capsorul acum mangai crucea de la capataiul ei. Poate suna exagerat, poate ca am luat-o razna putin, dar pe maine astea ma linistesc cumva.
ileana_marius spune:
Michelle81 imi pare rau ca treci prin asemenea necaz. Ma rog ca bebele tau sa fie bine. Iti doresc oricum multa putere sa poti sa treci peste asta. Stiu ca nu exista cuvinte de consolare, dar iti va face bine sa scri aici. Suntem alaturi de tine.
estecri eu am facut tratament cu clostylbegit (acelasi lucru) la prima sarcina si am ramas a 2-a luna. Iti doresc sa se intample si la tine cat mai repede.
Jocelyn cred ca sti deja ca esti f tanara si ca nu trebuie sa iti faci griji in privinta asta. Eu iti doresc sa fie ultima ta pierdere si sa poti avea cati bb doresti. Felicitari pt cei 2 ani de casatorie.
Adela, Mirela, Flavia in general sunt bine, doar ca din cand in cand mai am aceste dureri de cap. Acum mai nou am inceput sa am niste dureri ciudate in burta, nu stiu cum sa le descriu, uneori ca la cm, sau parca nu. Am impresia ca la prima sarcina nu am avut, dar la cat de rau mi-a fost atunci pana la 5 luni, nu mai stiu sigur. Eu sper sa nu fie nimic. Joia viitoare am programare la dr. si o sa vad si rezultatul analizelor de sange.
mari la multi ani! Multa sanatate si un cat mai repede.
Laura si eu ma bucur sa te "vad". Sper ca luna viitoare sa se intample minunea ca apoi sa poti intra mai des.
Chantal imi pare tare rau. Ma ingrozesc aceste cazuri si mai ales cand e vina dr. Iti doresc multa putere, sper din suflet sa te ajutam sa treci peste. Stiu ca si eu dupa nastere cautam cu disperare pe cineva sa ma asculte si aici mi-am gasit linistea. Suntem alaturi de tine.
Roxana foarte trista si povestea ta si tot dr-ii sunt de vina. Mi-am dorit si eu f tare ca bebelina mea sa deschida ochii, dar din pacate nu a avut putere in schimb a ridicat mana spre mine ca si cum ar fi vrut sa o iau in brate. Nu am putut decat sa o iau de manuta, cred ca sti ce am simtit...
Ma bucur ca ai reusit sa ai 2 fetite si ca acum te pregatesti si pt baietel. Nastere usoara si un baietel sanatos.
Ileana 8+
my baby
Chantal spune:
Multumesc mult andreea_16, estecri, ileana marius, blueeyes_2003, della, sper ca n-am uitat pe nimeni, va multumesc mult tuturor pentru sprijinul vostru!
Chantal spune:
ileana_marius, te rog frumos, ma poti trece si pe mine in listuta? Multumesc din suflet!