Mamici de noiembrie - decembrie 2006(39)
Raspunsuri - Pagina 23
ruxandra_sb spune:
Intrebare:
Calcul salariu pre/postnatal:
Stiu ca este 85% din salariul brut.
Dar stiti cumva daca intra aici si sporurile si alte adaosuri???
Eu de exemplu am un spor lunar de 20% (la care platesc toate hangaralele) si colega de la personal zice ca n-ar intra.
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
doradora spune:
miro realitatea e ca traim intr-o tara de oameni necivilizati. si asta se vede peste tot, de la mijloacele de transport in comun pana in spitale sau magazine. de aia eu nici nu am asteptari si nici pretentii. nu stii raspunsul clasic in cazul in care se invoca faptul ca o femeie e insarcinata? <si ce, eu te-am lasat gravida? > ce poti raspunde la asa ceva? si cu regret constat ca nesimtirea e generalizata. nu o vezi doar la barbati, o vezi si la femei, o vezi la copiii din mijloacele de transport care raspund obraznic si cand li se spun lucruri de bun simt pe un ton civilizat, o vezi la adolescentii de peste tot, la fel si la cei de 20 de ani. si poate la fel de grav ca o vezi si la parintii si bunicii lor, pt ca o asemenea atitudine nu vine exclusiv din anturaj, ci de foarte multe ori este cultivata de acasa. crezi ca poti face concret ceva? am incercat sa le vorbesc elevilor despre respectul si toleranta fata de ceilalti, dar am realizat f rapid discutand cu parintii lor ca ma lupt cu morile de vant. si adevarul este ca traind intr-o asemenea lume nici nu stiu ce sa ii spun copilului meu sa faca? sa fie un om politicos si calcat in picioare de ceilalti? sau sa isi vada linistit de drum si sa nu ii pese ce e pe dreapta si pe stanga? majoritatea asa fac. indiferent cata morala i-as tine eu, copilul vede si el ce il inconjoara si actioneaza ca atare. sa fie deci o lupta oaresicum pierduta din start?
chris
28+
alexandra
ramsan spune:
Gata... am promis si m-am tinut de cuvant... gasiti documentele alea scanate in mailul nostru comun de yahoo... in Pastrare.
Nu prea mi-au reusit asa de bine scanarile (si ulterior transformarea in .pdf) dar cine vrea sa inteleaga, cred ca va intelege ce este acolo.
Ramona
32+
Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
ramsan spune:
Chris... da intra si sporurile ... vezi ca tot in mailul comun de yahoo in Pastrare am trimis cu cateva luni in urma (prin iunie cred) un alt .pdf cu legislatia pentru concediul de maternitate (adik pre si post-natal) cu modele de calcul al veniturilor...
Tichetele de masa si transportul (daca va este si asta decontat) nu intra in calcul.
Ramona
32+
Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
madaluta spune:
salutare....da vorbarete mai sunteti dragele mele....Nu am mai intrat de joi si voi ati scris un capitol si jumate de atunci.
Eu m-am reintors la serviciu, dar nu imi pare rau, chiar sunt fericita.Sper k si bebele meu sa fie si sa nu imi faca probleme.Vineri am avut emotii mai mari decat un scolar de cls intai.Nu mai fusesem la scoala din vacanta de Pasti si ma gandeam k elevii mei m-au si uitat deja, dar cand am ajuns in curtea scolii, desi festivitatea incepuse, scumpii mei ai iesit din careu si m-au invadat.Am primit si o multime de flori, desi ei le adusesera pt dirigintele lor(eu nu mai sunt diriga anul acesta). Nu mai reuseam sa ii trimit inapoi la locurile lor si ma simtem destul de penibil deoarece vorbea directoarea, apoi primarul, preotul..etc si nimeni dintre elevii mei nu ii mai asculta.Abia astept azi sa ii revad si sa vorbim pe indelete.
Tot vineri am plecat la parintii mei, unde am fost o rasfatata...Of, ce bine e la mama acasa...
Apoi duminica am ajuns si la Tulcea la prietena mea care a facut cezariana la 37 de sapt.Nu stiu dc mai tineti minte k eram f indignata k a programat-o asa de devreme, dar acum sunt si mai indignata.A suportat cumplit de greu durerile postoperatorii, si dupa ce k avea dureri groaznice medicul i-a mai trantit si un sac cu nisip pe burta....k sa isi revina uterul....Am ramas muta cand am auzit.Voi ati mai intalnit asa ceva? Poate nu stiu eu si se practica metoda asta empirica, dar eu cred k as bate acel medic dc mi-ar pune o greutate peste o taietura .Si-a terebuit sa stea cu sacul pe burta vreo 24h....Deabia astept sa intreb si doctorita mea, dar mi-e sa nu ma fac de rusine....Si eu care eram asa de incantata de cezariana, acum m-am cam dezumflat. Prietena mea este la a doua nastere si prima a fost normala si mi-a spus k nici dusmanilor nu ar recomanda cezariana....Voi ce stiti? chiar asa e, sau sunt doar cazuri particulare astea?
Madalina
27+
cuburtika aferenta,
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by madaluta
Nu stiu dc mai tineti minte k eram f indignata k a programat-o asa de devreme, dar acum sunt si mai indignata.A suportat cumplit de greu durerile postoperatorii, si dupa ce k avea dureri groaznice medicul i-a mai trantit si un sac cu nisip pe burta....k sa isi revina uterul....Am ramas muta cand am auzit.Voi ati mai intalnit asa ceva? Poate nu stiu eu si se practica metoda asta empirica, dar eu cred k as bate acel medic dc mi-ar pune o greutate peste o taietura .Si-a terebuit sa stea cu sacul pe burta vreo 24h....Deabia astept sa intreb si doctorita mea, dar mi-e sa nu ma fac de rusine....Si eu care eram asa de incantata de cezariana, acum m-am cam dezumflat. Prietena mea este la a doua nastere si prima a fost normala si mi-a spus k nici dusmanilor nu ar recomanda cezariana....Voi ce stiti? chiar asa e, sau sunt doar cazuri particulare astea?
Madalina, sacul de nisip este o metoda des folosita dupa cezariana pt a permite revenirea uterului la dimensiunea normala.
Oricum in functie de medic se foloseste o metoda sau alta.
Mie de exemplu, imi masau/apasau asistentele burta din cand in cand. E neplacut si doare, dar mi s-a parut suportabil.
Imi pare rau ca a avut dureri. Dar de ce nu a cerut analgezice dupa ce i-a trecut efectul de la anestezie???
Eu am plecat de acasa inarmata cu fiole de algocalmin, si pt ca nu au facut fatza am trecut la ceva mult mai puternic. Asa a trecut durerea si am stat linistita.
Ah, si cum am mai spus, nu am folosit analgezice (2 doze) decat in ziua operatiei. Apoi n-a mai fost nevoie.
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
Mirona spune:
am reluat si eu din urma si am si eu cateva raspunsuri:
multumesc fetelor ce mi-au urat Drum Bun! - a fost cam anevoios pentru cineva cu un "rucsac" in fatza. ![]()
quote:
Originally posted by atudor
Voua vi se intampla sa uitati de la lucruri marunte pana la a avea lapsus-uri?
Ce fel de sapun sa folosim pt bebici? Luam sapun sau geluri pt spalat? Vreo sugestie? Auzisem ca Nivea sunt f bune. Si cremutze? Nivea, Sanosan, Mustela? ce ziceti?
Si altceva (pana nu uit) hainutele nou cumparate le-ati spalat la 90 de grade? Si ce fel de detergent ati folosit? Special pt bebei sau, sa zicem, Persil sensitive? Cu balsam sau fara?
La a uita de la mana pana la gura - cred ca ma pot declara SEFA de promotie.

Sapun pentru bebe as folosi pentru inceput - mai ales daca are si cojitze. Nu cred ca conteaza marca - important e sa nu aiba parfumuri in el.
Hainutzele am fost sfatuita sa le spal cu DERMASTAn - sau asa ceva - este un detergent special pentru BB. La inceput este de preferat sa nu se puna balsam - nu stii cum reactioneaza pielea BB-lui la asa ceva. La fel - am inteles ca detergentii puternici - gen Ariel Persil ar fi cam periculosi pentru pielea noului nascut. Depinde cat de sensibila este pielea bebelului.
Lavinia_P ma intrebai de ce nu e sora-mea de acord cu forumu. Pe vremea ei (e tare baba la cei 33 de ani pe care-i are) - nu era asa ceva - nu se prea pricepe la calc. in schimb e sefa pe telefoane. Ei i se pare o pierdere de vreme sa stai sa vb pe net cu cineva. In schimb ea sta cu orele la tel cu prietenele. Asa ca ... fiecare cu ce-l doare.
kokorina reusit-ai cu pozele?
M-am uitat si eu la pozele Ralucai,
roxana si eu stiu ca nu sunt indicate spalaturile in sarcina.
Multumiri fetelor cu explicatiile de respiratii, pozitii comoda, etc.

mayaione imi pare rau de voi cand citesc ce scrii - dar chiar nu aveti alta solutie decat sa vb cu vecinii de jos si sa le spuneti ca voi faceti tot - de la reparatii pana la inlocuirea tevii - altfel nu vad rezolvarea. Tin pumnii sa reusiti. Of ... asta-ti lipsea acum.
Cez ti-am trecut bebelina in listutza. Mai scrie-ne cand ai timp.
Adina inca o data - bine ai revenit printre noi. Odihna cat mai multa si multi
-ici.Trimit acum mesajul, desi mai am mult de citit - dar sa nu se adune de un roman.
Revin.Miro
32+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
atudor spune:
Fetelor va pup!
Azi e ultima zi la munca si trebuie sa predau una alta, nu am timp sa stau de vorba cu voi din pacate
; de maine intru serios pe baricade
Va pup
Ana
33w3d cu 
Mirona spune:
Lavinia_P- m-ai dat gata la faza cu
quote:
Stiati ca unul din semnele prevestitoare travaliului e nevoia de a "face cuibul"?Adica te apuca o dorinta extraordinara sa faci curatenie, si te regasesti ca ai extrem de multa energie pt asta.Asa ca aveti grija fetele cu curatenia, nu exagerati.
Da - stiam de asta - si in foarte multe cazuri chestia asta a dus la declansarea travaliului - asa ca ATENTIE MAXIMA cand va apuca.
cristina1974 spor la aranjamentele pentru ziua Iasminei. Sa nu ne uiti - mai un picutz si intram in luna a 8-a. Tre sa ne bati la cap cu acel masaj - mai tii minte?

dolores
stiam bancul - dar de cate ori il aud/citesc - ma prapadesc de ras. Superb. Vesti bune de la doctor. Ma bucur.Raluca_u un BRAVO pentru Ionut si geamurile spalate. Ce ati sarbatorit?
Alex stai pi pace cu energizantul ala.

marinelaf ai reusit sa ajungi la muzica pt BB-i? Avem pe prima pagina toate mailurile comune. Toate au aceeasi parola. Daca nu ai primit-o inca - da-mi un Pm si se rezolva, mie sau oricarei fete din grup.

atudor eu una nici macar nu as pleca urechea la ce spun altii. As cumpara ceea ce-mi este necesar ... iar daca ma intreaba cineva de sanatate i-as ura cateva. Sotului spune-i ca tu cumperi doar cate o bucata din fiecare pentru ca el sa aiba model si sa poata stii ceea ce-ti doresti. Spune-i ca e un ajutor pentru el pentru cand o sa-l pui pe el sa-ti cumpere cele necesare. incearca asa.
mayaione pentru starile de lesin pe care le-ai avut - umla tot timpul cu ceva dulce in poseta. Poate sa fie de la scaderea glicemiei - sau poate sa fie si de la tensiune. O cafelutza mica dimineata nu strica niciodata. Ai grija de tine.
danita nu te stresa cu caldurile - in luna a 8-a sunt foarte normale. Si stai ... ca inca nu ai vazut tot ce se poate. De-abia de acum incepe greul.

chris80 stiu ca va e greu - dar de ce nu scapati o perioada de iepuras? E o sursa de infectii pentru tine si BB, chiar daca nu te ocupi tu direct de el. Il duceti frumos la socrii si il luati inapoi cand are bebe deja cateva luni si si-a format deja imunitatea. Parerea mea.
ruxandra_sb si atudor welcome printre cele casnice. Va asteptam de maine la taclale zilnice.
Dandusa vazut si eu pozele - superba marea. Si burtika .

No fetelor - cam atat - am ajuns la zi cu raspunsurile. Va
pe toate.Raportez: am si eu dureri de cap - am avut vineri o zi crunta din acest motiv - am rezistat cu stoicism si nu am luat nimic.
Apropos de kg - am luat 11 pana in acest moment. Dr. mea spune ca e ok si ca voi fi in grafic.
you all.Miro
32+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
ank999 spune:
Pupici fetelor? Dar ce harnice sunteti...de abia imi ajunge timpul sa va citesc!
Am fost ieri la doctor si am aflat ca domnisoara mea are 1.100 - 1.200 Kg si statea cu capusorul in jos, dar dr a zis ca inca mai poate face tumbe.
Mie mi-a facut scandal cu greutatea. Am luat 12 Kg pana acum si i-am explicat ca o mare parte din surplus este anterioara lui bebe, dar el a spus ca asta poate cauza probleme si ca trebuie sa mai dau jos.
Nu stiu dc o sa reusesc, dar sper sa nu ma fac mai mare.
Cat despre uitat, de multe ori nu mai stiu despre ce vorbeam sau ce faceam. Eu mai am o problema...nu prea mai pot sa dorm si, desi imi este continuu somn, dorm ca un iepure.
Am si eu cateva nelamuriri...vorbeam cu mamica unui copilas de 1 an si imi spunea ca ei pediatrul i-a spus de la inceput sa spele bebele la 2 zile si sa nu sterilizeze de fiecare data biberoanele si toate cele pt ca bebe va fi mult mai sensibil. Mie mi se pare o tampenie treaba asta, suna gen daca il ti murdar o sa aiba anticorpi.
Si despre masajul lui bebe...am auzit ca unii ii fac in cadita, iar altii fac masaj dupa baita.
29+ cu
Erica Elena