Mamici de noiembrie - decembrie 2006(39)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

mai am si eu o intrebare.

mi-a spus d-na doctor de dimineata ca ar fi vazut in lege ca postnatal poti sa iti iei doar 63 de zile. eu aveam de gand sa imi iau to concediul postnatal si nici o zi inainte ca oricum voi lucra.

stiu ca s-a mai discutat despre concediu dar de asa ceva nu imi aduc aminte. voi ce stiti de asta?

Raluca 32 + cu Adina Andreea

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Buna dimineata burtici.....va multumesc pentru sfaturi....si Dolores...sa stii ca la fel am facut si eu...mai ales m-am apucat sa mananc ciocolata dar asa bine de tot.....
Dandusa.....am vazut si eu pozicile....frumoasa pereche sunteti....sa ramaneti tot asa......
Raluca...referitor la concediu....prenatalul si cu postnatalul sunt de 126 de zile.....oricate ti-ai lua prenatal...postnatal obligatoriu trebuie sa iti ramana 42 de zile...tie daca ti-au ramas mai multe se anuleaza...din a 43-a zi intrii in concediu de maternitate....de aceea am intrat si eu mai repede ca oricum pierdeam ziele astea...si de ce sa nu profit de ele....
Miro....pe unde esti?...ai sosit acasa?....

alexandra 32 + cu Mark Andrei
poze

"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Buna dimineata! Hop si eu cu voi la cafelutza de dimineata!

Acum pregatesc pentru mamicile care vor naste natural scanarile documentelor primite la cursul lamaze: tehnici de relaxare, respiratie, masaj, nasterea cu pozitii de nastere etc. Voi face un document .pdf pe care il gasiti (peste vreo ora) in e-mailul nostru comun mami_nov_dec_06@yahoo.com in folderul Pastrare. Sa va bucurati de tot ceea ce se explica acolo... consider ca ne sunt extrem de utile toate tehnicile astea pentru a trece fara frica si durere accentuata peste momentul nasterii

Respiratia va ajuta sa va oxigenati bine muschii, creierul, sa va relaxati si sa oxigenati f bine si placenta (daca respirati corect aveti toate sansele sa nasteti un bebe cu pielea rozalie)
Noi vom avea cursul Lamaze abia peste doua saptamani (dna dr. este plecata din tara pana atunci) si voi veni cu adaugiri si atunci.

Alex... cum spunea si Dolores e ok daca lasam dulciurile si painea deoparte in ultima parte a sarcinii, ca sa nu ne facem cat ...

Vad ca avem mai multe mamici care intra in prenatal deci vor sta mai mult cu noi

Va urez sa aveti o zi frumoasa

Ramona 32+ Rares

Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leyla spune:

Alexandra, nu sunt in domeniu, dar da-mi voie sa te contrazic. Daca tu rezisti la birou pana cu o zi inainte de a naste, toate 126 de zilele ti se transfera la postnatal. Stiu asta deoarece la noi in firma sunt salarii destul de maricele si majoritatea colegelor insarcinate lucreaza pana aproape de termen pentru a profita de cei 85% din brut in postnatal care normal este cu mult mai mare decat cei 8 milioane, deci nu se anuleaza absolut nimica.
Leyla 28+

quote:
Originally posted by alexandra_25

Buna dimineata burtici.....va multumesc pentru sfaturi....si Dolores...sa stii ca la fel am facut si eu...mai ales m-am apucat sa mananc ciocolata dar asa bine de tot.....
Dandusa.....am vazut si eu pozicile....frumoasa pereche sunteti....sa ramaneti tot asa......
Raluca...referitor la concediu....prenatalul si cu postnatalul sunt de 126 de zile.....oricate ti-ai lua prenatal...postnatal obligatoriu trebuie sa iti ramana 42 de zile...tie daca ti-au ramas mai multe se anuleaza...din a 43-a zi intrii in concediu de maternitate....de aceea am intrat si eu mai repede ca oricum pierdeam ziele astea...si de ce sa nu profit de ele....
Miro....pe unde esti?...ai sosit acasa?....

poze

"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by alexandra_25

Si eu stiu ca nu se anuleza nimic.

In general prenatal=63 zile si postnatal=63 zile, care la indicatia medicului se pot compensa intre ele. (adica sa intri in prenatal mai devreme de cele 63 zile)
Dar trebuie sa-ti ramana minim 42 zile de postnatal; si nu maxim 42 zile.

Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

neatza burticutze ...
am vazut ca deja strigati dupa mine. sunt aici dar ca mai dorm pe mine.
Stau cu cafelutza in fatza si incerc sa reiau din urma sa nu pierd nika din ce ati vb. Citesc si poate mai revin si eu cu cateva raspunsuri - chiar daca nu voi mai fi la zi cu ele.

Alex, Raluca si leyla - intr-adevar leyla are dreptate - legea spune clar ca cele 126 de zile se pot compensa unele pe altele - singura restrictie e ca postnatalul nu are voie sa fie mai mic de 42 de zile. ATAT. Si la noi la firma este aceeasi situatie ca cea descrisa de leyla - aveam si eu de gand sa lucrez pana in ceasul al 12-lea pentru a beneficia cat mai mult de 85% din brut - dar targuielile de acasa ... nu se potrivesc cu cele din targ - si iata-ma home deja.

Am mai vrut sa va spun cate ceva din lunga si frumoasa mea odisee. (sau am trecut deja lav Iliada???)

Noi colindam mult, si spre Caras, dar si prin Timisoara - si nu de putine ori am avut nevoie de o toaleta publica. Voiam sa va spun ca atata nesimtire eu nu am putut sa vad din partea femeilor - poate daca m-as duce la buda la barbati - as fi lasata sa intru prima, ba cred ca mi-ar fi si deschisa usa.
Stai la coada indiferent cat - nu le intereseaza ca ai burta, ba te mai vad si bâtzâindu-te de pe un picior pe altul ... si tot nu s-ar indura de tine.
Cea mai crasa situatie am patit-o in Piata Unirii in Timisoara - decat sa merg la o buda publica ... mi-am spus: mai bine merg la un bar. Erau doua fete inaintea mea cu baietii dupa ele - era o buda comuna. Mi-am scos burta la inaintare, dar nika. Am inceput sa ma bâtzâi de pe un picior pe altul ... nimic.
O pereche se giugiulea in momentul in care s-a eliberat buda. Cu tupeu am spus pot intra eu inaintea dvs?
Normal ca nu - si noi am asteptat la fel de mult. A intrat ea, la 2 minute a intrat si el - si apoi ... nu mai ieseau frate.
Am crezut ca fac pe mine, nu alta.
Cand intr-un final au catadictis sa iasa ... eram deja verde la fatza si am intrat cu tupeu ... cealalta pereche ne mai indraznind sa spuna nimic.
Cred ca mai un picutz si urlam la ei.
Ma gandeam eu ca macar din partea femeilor sa ai putina intelegere in asemenea situatii ... dar nici macar atat - am intalnit si femei mai in varsta care la fel au procedat desi ele probabil trecusera printr-o sarcina.
Halal. Romania.

Miro32+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

`mneata!

poate vrea cineva sa stie la cat m-am culcat azi noapte? la 5! am citit, am mai si mancat, am mers la baie de vreo 2 ori, iiar am citit, dar de venit somnul nici gand!
si daca tot a fost o aiureala de noapte,ma laud ca m-am trezit la 8 juma. adica azi o sa fiu un zombie. dar nu otrice fel de zombie, ci unul cu niste degete de la maini f umflate. macar dde ar fi soare si frumos afara! dar se pare ca nici de asta nu am parte, deci va fi o zi compromisa.

veterinarul azis ca de obicei firul cu matreata e cu un singur strat de ceva in capat, iar blana lui iepurosu` se termina cu 3 straturi de acel ceva. ca sa nu mai vorbim ca naparleste la greu, nu a mai avut asa ceva pana acum. plus infectia recurenta de la ochi.mi-au zis mai multi dr ca la noi nu sunt calibrate aparatele de analiza pt aniumalutze mai mici, cica sunt unele chestii care nu se fac nici la pisica, ci la caini de talie ceva mai mare. sunt curioasa de unde tot ia animalul asta atatea boli, ca nu intra in contact decat cu oamenii, adica la ora asta doar cu sotul meu, eu nu l-am mai atins din aprilie - pe iepure, nu pe sot. oricum, am hotarat sa il trimitem la munca pe iepuros, sa isi plateasca singur ingrijirea medicala!

daca toate merg bine, la sfarsitul saptamanii suntem la noi acasa! parca nici nu imi vine sa cred! si unul dintre primele lucruri va pe care le fac va fi sa spal lucrurile bebelinei si sa le asez in sertar! imi sclipesc deja ochii la gandul asta!

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

...si, cel mai important, am crescut si suntem oficial in TRIMESTRUL 3 !!!!!!!!!

chris 28+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

buna dimi !

ne-am trezit si noi intr=un vacarm de numa, vecinul a inceput sa bata cu barosul !! :(
sunt putin ametita si parca nu imi pot tine echilibrul , poate dupa ce pap imi va trece ......

Mirona, esti un caz fericit , eu am fost in Poiana la un restaurant ( ptr ca stiam probl cu toaleta publica) si nu mi-a dat voie sa intru la toaleta ...... Romania is my country !!!

hai pup , revin mai tarziu cu amanunte
D 29

BeBelusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Am mai zis eu odata ca nu mai imi dau cu parerea.....oricum nu am atata experienta in domeniu...doar o luna...eu asa stiam...pe cuvant....dar sa-mi fie invatatura de minte....sa nu ma mai aventurez sa dau sfaturi..........sorry fetelor pentru informatii gresite......
Sa aveti o zi frumoasa....!!!!

poze

Mergi la inceput