Mamici de noiembrie - decembrie 2006(39)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

M_monique...ai facut ciorba de burta????????preferata mea....yammi........
Nu am rezolvat inca nimic....acum la sfarsitul lunii va fi sedinta de consiliu cu impartirea....adica cine va lua garsoniera si cine apartament...asa am niste emotii...ca am inteles ca nu tin cont de faptul ca sunt insarcinata....dar nu e corect....
Am fost saptamana trecuta la inaugurarea blocului...asa ca am vazut cum arata pe dinauntru.....e super...numai sa-ti pui mobila.....numai ca cred ca se vor da doar din octombrie...prea tarziu sa ma mai mut...cred ca numai dupa ce voi naste...pana atunci raman aici la mama....

alexandra 31 + cu Mark Andrei
poze

"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

alexandra multa bafta cu locuinta.
am facut ciorba de burta ca sotul meu e mare amator. asa l-am cucerit.
ciorba de burta fac din septembrie pana in martie, ca e totusi o mancare de vreme mai rece.
te invit si pe tine.

26 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Adinutza ce bine ca esti din nou printre noi bine ca ai scapat de spital, stiu ca este deprimant si ca fiecare din noi spera sa nu calce pe acolo vreodata. Tu sa nu cumva sa te obosesti si sa stai pe scaun (ca nu este indicat)... doar din cand in cand mai pune-l pe sotul tau sa iti citeasca ce scriem noi si sa scrie dupa dictarea ta... Noi oricum te sustinem pentru ca esti eroina noastra si vrem sa fie cu happy-end povestea ta si a bebelinei tale.

Mai moni tu imi aci mie o pofta... mama ca as mai sorbi un castron de ciorba de burta. Ca si lui Alex si mie imi place foarte mult si chiar daca sotului meu nu ii placea ciorb asta (pentru ca o mancase la restaurant si avea un gust ciudat), acum se da de-a dura dupa ciorba mea de burta.

Ce ma enerveaza pe mine la culme este insa durata intregului proces de "fabricatie" - eu o fac in doua zile de obicei incep vinerea si o finalizez sambata.

Lorym vii si tu maine la cursuri?? sa te astept la 10 fara 10 in fata maternitatii Elena Doamna? I was just asking...

Sic sic Bambo ca te-am luat la cantar

Noapte buna si pupici pe burtici

Ramona 32+ Rares

Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

De ce nu dormiti,pasarelelor?

Adina,welcome back!
Va fi bine,vei vedea.

Stiati ca unul din semnele prevestitoare travaliului e nevoia de a "face cuibul"?Adica te apuca o dorinta extraordinara sa faci curatenie, si te regasesti ca ai extrem de multa energie pt asta.Asa ca aveti grija fetele cu curatenia, nu exagerati.

inca o chestie e sa exersati dinainte o tehnica de relaxare pe aceasi melodie(la alegere,dar preferabil, clasica)pentru a va crea un reflex conditionat,iar in momentul aparitiei contractiilor sa ascultati acea melodie pt a va induce mai usor relaxarea.
Cred ca faza a treia a travaliului nu o poate stapani nimeni 100%,dar cu tehnicile astea macar nu ajungi obosita si sleita de puteri in aceasta faza cand ai cel mai mult nevoie de energie.

Iaca ma apucase logoreea la ora asta!

Somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Cand se folosesc Tehnicile de Relaxare
In timpul travaliului timpuriu, este destul de usor sa ramai relaxata. Aceasta perioada este foarte buna pentru a incepe sa te relaxezi in mod constient astfel incat sa iti stabilesti un tipar la care vei ramane pe masura ce travaliul se intensifica. Partenerii va pot ajuta sa identificati tensiunea din timp astfel incat sa va puteti relaxa in loc sa acumulati tensiune. Tehnicile de relaxare pot fi utilizate pe toata perioada travaliului.

Acumularea si Eliberarea Tensiunii
Incepeti la nivelul degetelor de la picioare, si deplasati in sus, inspre cap, strangeti fiecare muschi, incordandu-l cat de mult posibil, apoi relaxati-l in mod constient complet. Aceasta tehnica va permite sa simtiti si sa recunoasteti tensiunea, si sa simtiti relaxarea. Incepeti prin a inspira, apoi tineti-va respiratia in timp ce incordati un muschi, apoi relaxati-l in timp ce expirati.

Relaxare Pasiva
Focalizati-va atentia asupra degetelor de la picioare si asupra picioarelor. Pur si simpul relaxati-va. Ganditi-va cat de incalzita si relaxata va simtiti. Concentrati-va asupra gleznelor si calcaielor si ganditi-va cat de libere si comfortabile se simt ele, si tot asa, pana cand ajungeti la nivelul capului, relaxand si eliberand tensiunea. Faceti o respiratie abdominala, adanca.

Realizati o Verificare Generala a Corpului
Inspirati si alegeti un muschi asupra caruia sa va concentrati. Expirati, eliberand tensiunea din muschiul respectiv in timpul expirului. Inspirati, schimbandu-va atentia asupra unui alt muschi. Expirati si relaxati-va. (Se poate face aceasta relaxare cu ajutorul partenerului care numeste muschiul asupra caruia sa va concentrati in timpul urmatoarei respiratii). Este o metoda foarte buna si rapida de relaxare in timpul dintre contractii.

Relaxare la atingere
In timpul travaliului este foarte bine daca partenerul poate sesiza unde acumuleaza mama tensiunea (de exemplu: inclesteaza falcile, strange ochii sau incovoieaza umerii) si o atinge in punctul respectiv pentru a o incuraja sa se relaxeze: poate sa puna mana in zona respectiva si sa o tina acolo pentru o vreme, sau poate lovi usor zona tensionata, sau o poate masa cu un masaj usor dar ferm. Aceasta tehnica este deosebit de eficienta daca ati exersat inainte. Exersati tensionarea muschilor, apoi atingerea partenerului pe muschiul respectiv. Eliberati tensiunea, imaginandu-va ca aceasta tensiune se scurge din corpul vostru prin mana lui. Atunci cand incepeti exersarea, spuneti-i ce muschi incordati. Dupa ce ati exersat o vreme, incercati sa jucati un joc, in care el trebuie sa ghiceasca ce muschi este tensionat.

Exersati tehnicile de relaxare si tehnicile de respiratie inainte de travaliu
Atunci cand veti exersa pentru prima data aceste tehnici, pregatiti-va cat mai bine mediul inconjurator: lumina slaba in camera, muzica lenta, fara intreruperi. Pe masura ce va familiarizati cu aceste tehnici si deveniti mai capabila sa atingeti starea de relaxare, incercati folosirea tehnicilor de relaxare si de respiratie in diferite pozitii, intercalandu-le chiar in timpul altor activitati (condus, gatit, vorbit la telefon) sau atunci cand va simtiti stresata. Aceste tehnici sunt de folos nu numai in timpul travaliului, dar chiar si in diferite situatii stresante sau obositoare din viata de zi cu zi.

Pentru a va aminti sa exersati aceste tehnici, stabiliti-va cateva indicii. Atunci cand va treziti dimineata, faceti o relaxare pasiva. Cand partenerul vostru a avut o zi grea la serviciu, folositi relaxare prin atingere. Si tot asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

danita, personalul in general era OK, mai putin asistentele de la nou-nascuti. Acolo nu prea ai ce face nici daca dai ciubuc, pentru ca sunt amabile doar atata timp cat esti tu acolo (si nici atunci prea tare, ca sa nu se observe diferenta, probabil ), in lipsa ta copilul tau este tratat cu aceeasi indiferenta ca si alti copii. Eu tocmai de aceea nu am dat nimic, pentru ca le-am vazut cum se purtau cu alti copii in lipsa mamelor care cotizasera. Si de altfel eu si merg pe principiul ca dau daca sunt multumita, adica prefer sa recompensez decat sa cumpar un servici. Iar acolo n-am avut ce recompensa. Si in reanimare la fel n-am dat nimic, dar am avut o impresie buna, au fost omenoase si asistentele si infirmierele.
Dar sunt numai cateva zile, si intr-adevar ajutorul celorlalte mame e foarte important, se ajuta intre ele, se incurajeaza... cam ca pe forum. Asa ca n-o sa te simti singura si abandonata (doar daca n-o sa stai in rezerva cu un pat...!).

quote:
Originally posted by atudor
Intrebare: in ultima vreme mi se pare ca uit de la mana pan' la gura, parca s-ar fi facut lobotomie . Voua vi se intampla sa uitati de la lucruri marunte pana la a avea lapsus-uri?

Mai eu nu stiu prin ce noroc, dar la sarcina asta sunt mult mai bine decat la prima. Probabil fiind deja obisnuita cu multe lucruri nu mai sunt atat de stresata. Dar la prima sarcina... eram deja in pragul disperarii. Nu mai stiam cum se numesc obiectele din jurul meu, incurcam cuvintele, ma enervam, parca nu mai puteam sustine o conversatie... si imi era teama ca nu o sa-mi revin niciodata.
Tin minte ca o data am vrut sa ii cer sotului meu ceva din frigider si nu mai stiam cum ii spune frigiderului. Si m-am enervat si am inceput sa strig: "Ala, mai, ala! Ala mare cu rece... unde tinem mancarea sa nu se strice, cu frig!!!"
Acum imi vine sa rad, dar atunci era tare frustrant.

Iar in legatura cu spalatul hainutelor, nu le-am fiert si nici nu le-am spalat la 90 de grade si am folosit un detergent fara fosfati (nu mai stiu numele, il gaseam in Metro), am inteles ca sunt sanse mai mici sa creeze sensibilitati sau dermatita pe pielea bebelusui. Nu am pus balsam decat mult mai tarziu cand am revenit la detergent normal.

marcelac, asa e de inviorator articolul asta cu mortalitatea! Si eu care spuneam ca fiind la a doua sarcina sunt mai putin stresata decat la prima...

Roxana, succese la scoala si la gradinita fetelor! Trist cu educatoarele de care nu le-a fost dor copiilor... Roxanica mea de abia asteapta sa isi vada profesoara, ii face desene, ii culege frunze frumoase... Eu ma bucur ca ea e fericita la gradi. Dar probabil si fetita ta e, doar copiii se amuza foarte usor. Si de acum e veterana...!
Si eu as ezita in a folosi irigatorul...

CEZ, felicitari pentru fetita! Sanatate la amandoua si mai treci pe aici!

Adina, bine ai venit acasa! Ma bucur ca ti-au dat drumul, inseamna ca pericolul a trecut. Stai cuminte la pat si hai la povesti. Poti sa citesti si sa scrii la calculator din pat?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Donia,era cam jumatate din pahar de plastic din ala de unica folosinta.Mie mi-a palcut,si eu m-am speriat cand a zis sa nu vomit!! Nu a fost deloc gretos,as mai fi baut inca atat.Nici sete nu mi-a fost dupa aceea,cum credeam.Nu am avutn ici un simtom o ora cat am stat acolo,nici dupa ce mi-a luat sange a doua oara..
Siropul e gros,ca siropul ala concentrat la sticla,de il faceam pe vremuri cu sifon -mai tinetiminte???
deny,fetita ta a dansat.i-a placut!
dar tu de ce ai plans ????

fetelor,bebeii nu misca neaparat ca nu le place ceva.misca atunci cand noi suntem relaxate,asezate.pt ca le place .

cristina74,ma ingrozesc la ce spui ca ai patit cu sanii!

despre alaptare ,sa pui copilul de cate ori cere..dar cine stie de cate ori cere el ??? ca am vazut mamici care ii puneau la san din juma in juma de ora,ca plangea copilul.si sugea doua inghitituri si se culca,normal ca apoi iar plangea...de unde stim cand cere si cand plange de altceva?? nu ar trebui totusi un program din x in x ore??

de unsul sanilor cu lapte nu am mai auzit,dar nici nu as face .eu stiu ca peste tot se recomanda spalarea sanilor,mai ales sa nu ramana resturi de lapte.pai laptele ala nu se strica pe piele ??

adinazot
,ma bucur ca esti bne!bine ai venit acasa! ai grija de tine de acum incolo!stai in pat si nu te ridica decat pt baie si masa ! important e sa ajungi la termen!
nici pe scaun nu e bine.

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

asta chiar nu o stiam...pai...cam asa ma simt eu..cu multa energie si cu dorinta de a face curatenie

quote:
Originally posted by Lavinia_P

Stiati ca unul din semnele prevestitoare travaliului e nevoia de a "face cuibul"?Adica te apuca o dorinta extraordinara sa faci curatenie, si te regasesti ca ai extrem de multa energie pt asta.Asa ca aveti grija fetele cu curatenia, nu exagerati.

adina bine ai revenit...toate fetele au fost alaturie de tine..atat prin mesaje, telefone cat si cu sufletul, inima si gandul..ti-am tinut pumnii si ne-am rugat pentru tine ca totul sa fie bine...ai grija de tine in continuare..stii si tu mai bine ce trebuie si ce nu trebuie sa faci..te pup

dolores 28+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores

oamenii se urasc pentru ca se tem unii de altii;se tem pentru ca nu se cunosc;nu se cunosc pentru ca nu comunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

aelita, tot asa matinala? ti-ai pregatit cafelutza?? eu inca nu?

dolores 28+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores

oamenii se urasc pentru ca se tem unii de altii;se tem pentru ca nu se cunosc;nu se cunosc pentru ca nu comunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Neata burtici!
Noi suntem harnici. Ne-am trezit de la 7 (n-avem somn) si ne-am apucat de . Acum facem papa: supa cu galuste si ardei umpluti.
Va poftesc la masa

Pupici

Ana 31w1d cu

Mergi la inceput