Mamici de noiembrie - decembrie 2006(39)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
Raluca_u spune:
multumesc bamboletta. si mie imi sunt tare dragi.
le tot scot sa ma uit la ele. nu sunt toate de nou nascut ci mai sunt si de 3 luni pentru ca prietenele mele mi-au spus sa le iau cam jumi juma ca se poate sa creasca repede si sa nu ii mai vina dupa 2 saptamani.
pupici eu am facut baita si acum ma duc sa ne faca tati masaj la spate si la picioare si apoi la nani.
Raluca 32 + cu
Adina Andreea
Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
doradora spune:
adina bine ai venit! ma bucur mult ca sunteti bine, tu si bebe. va doresc multa sanatate amandurora si multa rabdare, stai cumintzica in pat si nu ne obosi deloc.
chris 27+
alexandra
dandusa spune:
ADINUTA,
bine ati venit sanatoase acasa!!!
Am ajuns cu bine si noi...sint foarte obosita ,merg la nani,am citit toooot ca o fetita silitoare ce sint si deabia astept sa va mai cites si miine.
Somn usor la mamici si bebei!
dandusa 33 + si
printesa mea, Crinuta
poze de dandusa
m_monique spune:
adina bine ai revenit acasa. sa ai grija de voi.
CEZ bine ai revenit. 26 + cu
Nunta noastra
m_monique spune:
azi am primit primele lucruri pt. bebe. am primit un scaun de masina in forma de scoica si un cosulet cu care sa-l scot din spital.
acestea le-am primit de la o prietena care a nascut anul trecut.
tot de la ea voi primi si un carucior. 26 + cu
Nunta noastra
Donia spune:
Chris, eu ma voi spala o data pe zi cu sapun si in rest fara, inainte si dupa alaptat. Nu m-as simti confortabil nici eu sa stiu ca ma spal doar o data pe zi. Eu inca nu am apucat sa ma uit pe site-ul cu alaptatul, nu stiam de recomandarile de acolo.
danita... sa iti spun, sa nu-ti spun? In maternitate a fost greu cu cezariana, pentru ca dupa ce iesi de la reanimare (unde am fost ingrijita bine) esti cam pe cont propriu si depinzi de ajutorul altor mamici. Eu am stat singura intr-o rezerva si aveam momente cand din cauza durerilor nici nu ma puteam ridica din pat. Deci as evita rezerva cu un pat, e bine sa mai fie cineva cu tine.
Apoi la alaptat, teoretic asistentele ar trebui sa le puna copiii in brate mamelor cu cezariana, dupa ce mamele sunt instalate in scaun. In practica... se ajutau tot mamele intre ele, pentru ca poti lua bebele din patut, dar e cumplit de greu in primele zile sa te asezi si sa te ridici din scaunele alea idioate pe care le au, cu bebele in brate. Asa ca mamicile cu "vechime" le luau bebelusii din brate celor mai proaspete si in felul asta mergea treaba mai usor. Tot de la alte mamici am invatat cum sa alaptez, cum sa tin sanul, etc. Poate s-au mai schimbat lucrurile, bine ar fi, pentru ca experienta mea din spital a fost foarte urata. Doar cand am ajuns acasa am inceput sa ma bucur si eu de copilul meu, fara stress si nervi.
Eu ma uitam la mamele care nascusera vaginal ca erau mult mai vioaie decat noi, cele cu cezariana. Ma si distram ca incercam si noi sa ne grabim la alaptat, sa vedem puiutii mai repede, iar mamele cu nastere vaginala ne depaseau fluierand pe coridoare, in timp ce pe mine ma bufnea rasul de caricatura mea de mers.
Odata ajunsa acasa a mai stat cumnata mea cu mine cand sotul era la servici, dar mai mult ca si rasfat, pentru ca de acum as fi fost capabila sa ma descurc. Insa au fost bune si cateva zile de rasfat, ea practic imi punea fetita in brate si mi-o lua dupa alaptat. Dar repet, acasa as fi putut deja sa ma descurc singura.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
alexandra_25 spune:
Buna seara burtici cu bebici........vad ca e cam slaba miscarea astazi...unele au plecat in weekend....aletele se odihnesc...numai eu ma plicti....cine nu are somn?????
alexandra 31 + cu
Mark Andrei
poze
"Exista doar un singur colt din univers pe care poti fi sigura ca il poti imbunatatii, si acela este tu insati."
danita spune:
DONIA .......... de asta imi e cel mai teama ..... si cel mai urat imi e de super-personalul din spital !:( Nu sunt nici o luptatoare .... stiu ca nu ma vindec repede... am spasmofilie care dupa operatie sigur nu imi va face chiar bine ;) Si mai multe "complicatii" ... daia sunt ingrozita de tot si de toate !
thx
Danita 28+
BeBelusca
m_monique spune:
alexandra eu inca mai bantui pe aici desi mi s-a cam facut somn.
azi am fost harnica. am facut ciorba de burta si prajitura cu prune. 26 + cu
Nunta noastra