Mamici de sept-oct 2006 (76)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns microbu spune:

Floricika si Giuliella , felicitari si refacere usoara, muuult laptic !!!

ELI nastere usoara!!!

Sandra 36+ inca un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

Bine v-am regasit, mamici si viitoare mamici!!!

Daca va amintiti de mine, am mai intrat si eu in vorba cu voi...dar foate rar...
De o saptamana am intrat in concediu medical, probabil in cel de maternitate voi intra cand nasc!

Sunt foarte obosita, Maysa a avut de 3 saptamani numai probleme (otita, enterocolita si apoi bronsiolita), doua tratamente cu antibiotic si o saptamana intre ele cand doar a varsat, a avut diaree, nu a mancat, nu a baut, am fost terminata pshihic numai la gandul ca ma pastea internare cu ea la Matei Bals (unde am stat si anul trecut pe perfuzii). Acum e bine, de o saptamana satu si eu acasa cu ea...mi-e tare greu pt. ca trebuie sa stau de ea...ea nu ma intzelege...e haos total in casa, basca ca pana miercuri (de duminica) am avut si musafiri...

Mai am pana nasc insa la cate am avut pe cap...sper totusi sa nu nasc acum...Marti o operam pe Maysa de polipi...si voi merge eu cu ea...niic nu ma gandesc altfel...am emotii dar numai gandul ca e spre binele ei ma intareste!

Despre mine ce va pot spune: Am fost vinerea trecuta la iosup (intram atunci in 36 saptamani)...si am venit llinistita acasa: Allen era super bine, avea 3,300Kg (acum o avea vreo 3,500), placenta (vorba lui Iosup) suficient de tanara pt. varsta sarcinii, grad III de maturare...bb in prezentatie craniana, normala pt. nastere...fluxurile sanguine OK, fara circulara de cordon...TOTL OK!

Va fi un bb mare la nastere, dc ajungem la 40 saptamani, insa si Maysa a fost mare (4,100). Doresc sa nasc tot vaginal, cu epidurala, luni perg la ginecolog sa ma vada si sa discutam acest aspect!

NU vreau sa va suparati pe mine ca intru atat de rar...v-am mai spus...cu cate am fost pe cap...nu prea mi-a ars de scris!

Ma bucur din suflet pentru toate cele care va tneti copii in bratze, mult curaj celor care urmeaza sa nasca si sa ne auzim cu bine!

Ramona (sapt. 36, pentru a doua oara mamica!!!)

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Am o mare rugaminte la voi...eu nu am intrat niciodata pe contul comun...poate ma invatati voi cum...nu am coordonatele (cont, parola)...

Sotul meu nu intra pe DC, in el nu-mi pun baze in momentul in care voi naste, insa doresc sa va anunt cand va fi momentul...si as dori sa stiu pe cine pot anunta, sa nu deranjez!

VA multumesc si va pup!!!

Poze cu Maysa-"Duracell"

Mergi la inceput

Si poate va ajut cu un mic sfat: pe Maysa o badijonam doar o data pe zi...la recomandarea medicului, cu degetul infasurat in pansament steril, inmuiat intro solutie de glicerina boraxata cu stamicin (in care am pus o fiola de B12, daca bine mi-am amintit...tot la recomandarea medicului...insa nu stiu la ce folosea!!!)
Solutia de glicerina cu stamicin o gasiti la farmacii care prepara retzete!

Cu Maysa n-am avut de loc probleme cu candidoze bucale, sau altceva, in zona guritzei! Insa am curatzat-o, aproape zilnic (uneori mai uitam...mai ales cand a mai crescut)

Pupicei!!!

Poze cu Maysa-"Duracell"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Buna seara!

Pufy, Cecilia, multumesc pentru urari!

Giuliella, felicitari!

Eli, nastere usoara!

Lakioana, asteptam vesti bune cat de curand!

Eloise, multumim pentru informatiile despre Lullabay! Bine ca-i acasa!

Am vazut ca ati discutat despre vizite la maternitate si acasa. Eu mi-am pus in garda prietenii si cunostintele ca nu vreau sa vina nimeni la maternitate, cred ca nici parintii mei nu vor veni acolo, asa imi doresc. Iar acasa nu primesc pe nimeni pana nu trece o luna de la nasterea bebelusului, exceptand parintii. Poate ca prietenii m-or crede deplasata, dar eu simt ca asa-i cel mai bine pentru mine si bebe. Si-am mai facut o chestie: am zis tuturor ca de la 15 septembrie intru in "silenzio stampa", sa nu ma mai intrebe nimeni cum/cand nasc, daca am emotii, etc, ca nu mai vorbesc despre asta. Si cand se mai scapa cineva sa ma intrebe cum vreau sa nasc, ii spun sincer "fara dureri". Na!

Sanatate la mamici si bebici!
Lili sapt 35 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor.
In primul rand felicitari giuliella pentru bebe Albert sa fie sanatos si cuminte iar tu sa te refaci repede si sa va intoarceti acasa curand!!!

Eli si lakioana, nasteri usoare, bebei sanatosi si mult laptic!

Eu am fost la doctorita azi (Ralu, imi pare rau ca nu ne-am vazut dar eu am fost la 15.45 si a fost bine asa ca sotul a trebuit sa se invoiasca cateva ore de la servici ca sa poata veni. Daca ma programa mai tarziu, veneam singura) si m-a mai chemat la un control pe 20. Mi-a spus ca nici organismul nu e pregatit inca pt. nastere, colul e in continuare lung si inchis. Daca miercuri e situatia mai buna, joi imi induce nasterea, daca nu, stabilim o alta data. De indus tot imi va induce nasterea dar inca nu se stie sigur cand. Cel mai devreme pe 21. Sa vedem...
Pufy ce bine te inteleg in ceea ce priveste linistea dupa care tanjesti! Eu am parte de orice numai nu de asta. Tare multe pacate cred ca am de ma pedepseste Dumnezeu atat de crunt

40+ cu Maria Cornelia
Poze diverse
Poze cu bebe si burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Si acum reteta promisa. O s-o scriu farmaceutic, asa cum am invatat in facultate:

Rp. Bicarbonat de sodiu 1g
Citrat de sodiu 1g
Calciu carbonic 2g
Caolin 2g
Zaharina 1/2 tb (tableta)
Apa distilata la 100g

M.f. suspensio
D.s. intern, 1 lingurita inainte de supt

Precizari: este posibil ca in unele farmacii sa nu se mai gaseasca (virgula) caolin. Se poate inlocui cu inca 2g de calciu carbonic. Se foloseste zaharina si nu glucoza pentru ca glucoza are proprietati fermentative, ca si celelalte zaharuri.
Produsul obtinut este o suspensie, adica are particule insolubile in apa. Cand e sticla in repaus, se observa un sediment gros...e normal. De aceea, inainte de administrare se agita sticla, pentru omogenizare.

Sper sa va fie de folos.

Nu stiu cand mai intru pe net. Daca aveti intrebari, adresati-le si-o sa raspund saptamana viitoare.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili sapt 35 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Buna burtici si mamici,

Gripo mie mi s-a intamplat sa ii dau lui bebe sa pape din jumate in jumate de ora cand avea colici foarte des si nu putea dormi. O sa va reveniti la un program normal, o sa vezi.
Susa ai un bebic tare frumos. Si nici al lui Cri nu se lasa mai prejos. Ce sa mai vorbim, avem niste bebelusi model.
I-am scris Mexxai un mesaj de linistire. Si David a scazut in greutate aproape 200 de grame in primele 3 zile, dar a recuperat repede mai ales dupa ce a inceput sa pape san.
Nu stiu cine intreba de ceai, eu ii fac lui David ceai de musetel+ sunatoare+fructe de padure , cate un pliculet din fiecare l l de apa. Lui nu i-au placut ceaiurile contra colicilor.

Noi suntem bine, profitam de zilele astea frumoase si iesim afara cate 2-3 ore pe zi, papam tzatza si facem nani. Ce bine e fara spital. Parca imi trece si mie depresia.

Ignatica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Completare pentru lista: Bebe a fost nascut la 35 de saptamani, a avut 47 cm si Apgar 8.

Va pup.

Ignatica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mini_me spune:

Buna seara, fetelor!

Felicitari Floricika si Giuliella!
Bafta celor care au inducere!
Eli nastere usoara!

Azi dupa-miaza am avut ceva dureri de spate si de burta, dar fara contractii. Am gasit si un firisor de sange pe tampon.

Maine am programare la ecografie, iar poimaine ma vede si dra mea.

Eu am dat sfoara in tara de mult ca nu primesc pe nimeni la spital, iar acasa sa vina dupa o luna. O sa le mai reamintesc pana nasc. S-au strambat oamenii. Sotului i-am spus clar ca nu primesc pe nimeni nici la spital si nici acasa(spune ca sunt nebuna); sunt foarte hotarata ca la spital sa spun personalului ca nu primesc alte vizite decat ale familiei (adica sotul si mama). Decat sa fiu eu suparata si nervoasa, mai bine sa fie altii.

mini_me 37+
poze

I have the body of a God: unfortunately it's Budha.

Mergi la inceput