metode de crestere a imunitatii
Raspunsuri - Pagina 3
Corina75 spune:
Asta chiar e buna....tocmai cand ii dau si eu lui Andrei (1 an si 10luni) Ribomunyl, la indicatia pediatrei...
M-ati bulversat....
In primul an nu a racit decat de 2 ori, la 6 luni si la 10 luni, in rest, beton.
Dar vara asta....naspa de tot cu infectiile in gat....
Nu mai stiu ce sa zic....
Corina si
Andrei (24.11.2004)
Cristina_C spune:
Se dau si in Germania antibiotice copiilor, cum sa nu. In 3 luni Robret a primit de 2 ori antibiotic - Infectocef pentru amigdalita pultacee si apoi traheo-bronsita
. Pana la 3 ani a mai fost racit, dar pediatrul din Germania n-a considerat ca-i trebuie antibiotic si, intr-adevar, i-a trecut fara.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
mi-ha spune:
Ce debut are bronsiolita asta?Desfasurarea bolii sa zic ca am priceput-o!
Ligeea,eu nu vad aici nicio disputa ,ci expunerea a doua moduri dif de a privi lucrurile.
E drept ca eu am atuul ca medicul nostru de familie este si cea mai buna prietena a mea din studentie si astfel tratam altfel lucrurile.Eu ii dau tel sau merg la cabinet si ii spun franc are asta,asta si asta si am citit ca ,si ca,si ca.Iar ea imi spune ca ii poate da aia,aia si aia si ca in fiecare caz se poate intampla asta si asta .
Cand a facut o data indigestie m-am dus cu ea la un pediatru care s-a uitat la ea,m-a intrebat ce a mancat[cred ca nici nu a retinut ce i-am spus-atat era de absent],mi-a dat o reteta de nu stiu cate med si a crezut ca e gata.Cand l-am intrebat despre ce este vorba,cum debuteaza boala sau afectiunea,ce fac med alea si cum pot preveni asa ceva pe viitor,mi-a spus ca daca nu am studiat medicina n-are rost sa discutam.I-am spus ca desi nu am studiat medicina,nu sunt analfabeta,ca daca el este in pozitia de pediatru-eu sunt in cea de mama,ca una fara alta nu duc la niciun rezultat,ca daca nu-mi da raspunsurile de care am nevoie eu,ca mama,nici serviciile luinu-mi trebuie.I-am spus ca nu iau reteta,pt ca eu ca mama,nu o inteleg,si nici nu-i platesc consultatia pt ca nu m-a lamurit cu nimic.Mi-am luat copilul in brate,am iesit din cabinet,mi-am sunat prietena ,care era in concediu,mi-a spus ce alimente sa-i scot si mi-a spus sa-i dau un medicament[unul singur,nu o carca].Am citit bine prospectul si i-am dat medicamentul.In cateva ore sarea prin pat.
Poate ca asa sunt eu,mai autoritara,mai non-conformista,mai tupeista,mai ce stiu eu cum.Dar eu stiu cum imi fac eu meseria[cu zambetul pe buze si cu multa rabdare]si am pretentia si de la ceilalti sa si-o faca la fel.
Daca voi sunteti dispuse sa cascati gura la orice doctor care poarta ecuson,eu nu sunt si pana nu ma doc bine nici nu ma duc la doctor si nici nu-i dau medicamentul pana nu vad ce scrie pe prospect.
Am tradus prea multe prospecte de med ca sa nu inteleg ca uneori dai undeva si crapa in alta parte si eu nu vreau sa-mi asum astfel de riscuri,sau daca mi le asum macar sa stiu la ce sa ma astept.
Eu nu vad in asta decat un alt mod de a aborda lucrurile.
De aceea Nastasika,ti-am spus cum am procedat eu,in niciun caz nu ti-am spus cum sau ce sa faci tu.Oricum ,in locul tau as cauta pe internet tot despre imunitate,produse de cresterea imunitatii,prospectele de la acele produse si apoi as cere sfatul unui medic in care am incredere.In final as lua eu hotararea,nu altii.
nastasika spune:
mi-ha, sunt total de acord cu tine, fiecare mama isi cunoaste puiul cel mai bine si trebuie sa creada in instinctul sau. Am inteles exact ceea ce ai vrut sa spui. Am cautat foarte mult pe internet si am citit cam tot ce am gasit despre imunitate, cresterea imunitatii si mai ales despre bronsiolita,tratamente date in bronsiolita s.a..Sunt foarte multe informatii, sunt foarte multe tratamente, sunt foarte multe informatii contradictorii si aici intra in actiune instinctul matern...Este foarte importanta relatia mama-pediatru si cred eu ca doar impreuna vor reusi sa gaseasca solutia cea mai buna pt copilas.Insa nu toate mamele au parte de un pediatru care sa stie sa le asculte...asta e...din pacate...
Si ca sa-ti raspund la intrebare: bronsiolita debuteaza cu un suierat foarte discret la inceput si apoi din ce in ce mai pronuntat si deficultati in respiratie. Trebuie facuta insa diferenta intre zgomotul produs de mucozitati in piept si weezing, insa o mama care s-a confruntat cu asa ceva stie in mod sigur sa faca diferenta.
mi-ha spune:
Nastasika,ar mai fi doua lucruri pe care vreau sa le punctez[nu sa-ti spun ce sa faci].
Primul ar fi ca trebuie sa consideram medicii ca pe niste prestatori de servicii,imi convine cum sunt tratat-ma mai duc,nu-mi convine-nu ma mai duc si ii fac si observatie.Nu mai e ca pe vremurile de acum 16 ani cand te plecai in fata unui medic doar pt ca era medic.E o piata libera si trebuie tratata ca atare.Exceptie fac cazurile de urgenta,cand nu prea ai ce face ,dar sa speram ca vor fi rare.
Al doilea lucru :te-as sfatui sa acorzi o mare atentie si cauzelor/factorilor care declansaza afectiunea si doar de acei factori sa-ti protejezi copilul.[tot asa,cauta pe internet sau prin biblioteci]
Eu cred ca o decizie luata de o mama nu poate fi fundamental gresita pt ca ea isi protejaza oricum instinctiv copilul.Daca se mai si documenteaza un pic, e totul in regula.Trebuie sa ai incredere in tine,in medic,dar acorda-i si copilului incredere ca doar nu e o alta forma de viata,ci un OM,in devenire,tot ce-i drept dar genetic el este OM.[Eu am aceasta incredere de la o asistenta din maternitate care ,vazandu-ma cum umblu cu fetita ca cu un ou,mi-a zis "Suciti-o ,doamna,ca nu sunt nici atat de fragili,nici atat de sensibili pe cum se spune.Doar sunt oameni!"Aunci am capatat toata increderea de care aveam nevoie ca mama].
MULTA SANATATE PUIULUI TAU!
mi-ha spune:
Ligeea,tu singura ai spus ca in Italia se dau antibiotice doar pe baza de antibiograma,ceea ce inseamna ca ai copilul protejat.Cristina,din Germania,spunea ca in doua luni i s-a adm copilului de 2 ori antibiotic,dar eu imi amintesc ca era vorba de infectii ,nu 'raceli',si atunci e normal sa-i dea antibiotic.
In Romania se da antibiotic si la rosu in gat,asa...preventiv...Asta este o tampenie[o spun toate cartile].Aici intervii tu, ca mama ,si iei hotararea dupa ce TE-AI DOCUMENTAT din 2-3 surse.Nu e nimic spartan in a nu-i administra unui org o substanta de care nu are practic nevoie.
flaviutza spune:
MI-HA draga, pe unde umbli? ca nu te mai vad pe net!
citesc, si ma crucesc!! denumiri fandosite, imuno nu stiu cum,ba,mai mult vaccinuri ce omoara bacteriile!
Eu am una bucata copil ce s-a imbolnavit in aproape 3 ani o singura data,si asta din greseala mea cred ,am scos-o pe ploaie vreo 2 ore(ce-i drept cu febra 40 dar in doua zile era pe picioare) deci imi permit sa comentez.chiar daca nu merge la gradi,se pupa suficient in bot cu copii pe-afara, cel putin cand e la tara la socrii ma doare capul cu cati intra in contact,mai ales cu babe..pupacioase!si totusi,cu o singura exceptie, in afara de celebrii mucisori curgand nu am avut belele. nici macar un rosu in gat!
imunizarea nu inseamna bagat cu sacul medicamente,homeopate sau nu!!
imunizarea incepe cu o alimentatie sanatoasa. in primul rand. degeaba il alaptezi pana la 2 ani daca el papa salam si cascaval! legume,fructe,sucuri naturale stoarse de tine, IAURT pt flora bacteriana "prietenoasa" dar nu danonino,danonutz si alte porcarioare dulci si fara pic de valoare nutritiva! ala facut de tine din lapte integral!
cercul vicios suna cam asa: alimentatie defectuoasa=carente=slabirea imunitatii=imbolnaviri repetate. in loc sa eliminam factorul declansator, il intretinem. facem analize=observam carentele,indopam cu suplimente= scadem capacitatea organismului de a sintetiza pe cale naturala vitaminele si ne ducem din rau in mai rau.
in loc sa lasam copilul cat mai mult la soare,chiar cu capul gol,chiar si iarna cate putin,preferam sa bagam diveste preparate ce contin vitamina d. formula cu vitamina d, danonino cu calciu si vit d,vigantol. natural,organismul isi ia cat ii trebuie. artificial,poti ajunge la supradozare si primul si marele efect al supradozarii cu vitamina d stiti care e? pierderea apetitului!!
partea proasta e ca ii mai si vaccinam pentru toate bolile posibile si imposibile. hai inteleg,TBC, poliomielita da! dar de ce rujeola,oreion ,etc? sunt boli normale ale copilariei,si da,cateva din astea intaresc sistemul nu il fac praf!!!!
o a doua problema o reprezinta asa zisa cocolosire a copilului. sa nu ia de pe jos, sa nu intre prin balti, sa nu puna mana pe zapada,sa nu alerge. centrala termica usuca aerul ,ceea ce duce la uscarea mucoasei nazale cu rol de bariera impotriva virusilor.ne ferim sa deschidem geamul pe copilul de 5 luni(daca raceste?) aerisim putin sau deloc.il scoatem afara cu portia.aud de 30 minute iarna. si asta la copii trecuti binisor de primul an.eu nu-mi imaginez cum pot sa stea restul zilei in casa.
Calirea nu inseamna "sport extrem". nu inseamna scoaterea copilului inconstient in frig.inseamna scoaterea copilului imbracat adecvat in frig,chiar si la -15 grade pentru cei trecuti de 18 luni.
in rest ,nu pot decat sa fiu de acord cu MI-HA . SI imi permit sa fac precozarea ca donsoara "pretena Calina" merge de luni bune la gradi si n-a avut probleme majore.
Acusi astept sa vad reactia lu' donsoara Alexia, ca va incepe si ea gradi in curand!
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
tyaa spune:
De catina macinata si amestecata cu miere ce parere aveti?
O fi avand acel minunat efect de imunizare? Sau or fi doar vorbe........eu intentionez sa ii dau de sapt viitoare.
Cat ii pot da? Cat timp?
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002
flaviutza spune:
eu ii dau alternativ, sirop de catina, sirop de brad presate la rece. se gasesc in comert. sa ma uit la etichete sa vad ce firma.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
tyaa spune:
In momentul asta cred ca as cumpara tot ce tine de ridicarea imunitatii:).
Doar asa sa am in casa........ma gandesc sa cumpar si eu oscilococinum.
E scump?
si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
http://community.webshots.com/user/2002