metode de crestere a imunitatii
Raspunsuri - Pagina 2

ligeea spune:
Asa am procedat si eu cu cel mic pana mi-a facut bronsiolita . De atunci mi-a trecut cheful de ,,sporturi extreme. Nu spun ca-l infofolesc -in septmebrie a facut baie apropae zilnic in mare apa avea 20-22 grade dar nu i mai dadeam si sucurile reci de la frigider ci le mai incalzeam la soare un pic, o portocala zilnic ,o bluzita cand batea tare vantul. Imunitatea nu se ,,face peste noapte , ii dai 2 luni ceva si gata i-a crescut nivelul, dar nici nu trebuie sa expui un copil ma plapand la situatii extreme ca nici asa nu-i creste .
Mie una mi-e groaza de bronsiolita -a fost suspect si de astm atunci ca nu-i ma trecea wheezingul si stiu doar un lucru -ca nu vreau sa-l mai vad bolnav si cu trompa aia de spray la gura

annablue spune:
quote:
Originally posted by nastasika
Iti multumesc pt intelegere ligeea. EI, imagineaza-ti ca baietelul meu a avut 9 astfel de episoade de bronsiolita pana acum si are doar 1,4 ani. Nu stiu daca pastilutele cu propolis sunt bune pentru el, ma refer la varsta.deocamdata i-am dat daor echinaceea si sirop de catina si vad ca a trecut cu brio pe langa o raceala a surorii lui. Doamne ajuta! Se pare ca se mai intareste si el pana la urma sau cel putin asa sper.
Nu vreau sa fiu rea dar probabil ca de la atatea antibiotice, sistemul copilului se va restabili foarte greu si probabil veti mai avea de tras.
Un bb n-ar trebui sa raceasca asa usor, tocmai pt ca e mic si are anticorpii mamei o perioada, dar daca nu este "ajutat" sa se fortifice (vezi sfaturile cu neinfofolirea unui bb, vit C si sucuri de fructe/legume cat cuprinde) ii este tot mai greu sa-si revina. Plus ca sunt destul medici care dau din prima antibiotice foarte puternice si copilul capata rezistenta, asa ca atunci cand ii dai pt ceva mai grav, nu mai are efect, de unde agravarea problemelor.
De exemplu, dupa orice cura de antibiotic, i-ai dat Redigest pentru intarirea/refacerea florei intestinale ? Sau iaurt natural mult (din ala din lapte natural, nu tip Danone si altele la fel care numai cu fermenti naturali nu sunt) ?
Probabil ca de aia a tot racit micutul...
Cat a fost alaptat ? Conteaza mult. Mananca din toate categoriile de produse recomandate la varsta lui ?
Eu nu sunt de acord cu imunostimulatoare tip medicament, nu i-am dat niciodata si nu o voi face.
Exista propolis fara alcool pt 1 an si 4 luni, exista catina in piata, amestecata cu miere este extraordinara pt orice raceala...
Remediile le gasesti pe forum, cauta sfaturile "pt sanatatea copiilor nostri" si veti avea numai de castigat.
Si viziteaza doctorii cat mai rar, ca exista solutii numeroase pt trataea piciului acasa (in spital risti sa vii cu alte boli in contact si e mai rau), trebuie doar sa stii ce sa faci si sa fii destul de "tare" ca sa poti sa faci ce e mai bine, chiar daca puiul se opune...
Succes si multa sanatate !
Ana
_
Annablue si Adita(1.11.2002)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."
fotografii cu noi
coafura preferata

nastasika spune:
Nu sunt nici pe departe genul de mama care sa-si infofoleasca copilul. Din contra, nu i-am dat niciodata caciulita in casa si l-am imbracat foarte subtire si am grija ca in casa sa nu fie niciodata mai mult de 20-22 grade.Nu cred ca aici e problema lui. Cred insa ca a luat foarte multe antibiotice, inca de la 2 luni si astea l-au distrus complet.
ANNABLUE iti dau dreptate, nu i-am dat Redigest pt ca nu mi-a spus nimeni sa-i dau , i-am dat doar Actimel pt protejarea stomacelului. Nici nu l-am alaptat prea mult, doar 2,5 luni si sunt sigura ca si asta conteaza. El a fost un grasan ( l-am nascut de 4,400kg si 58 cm) si mi s-a spus ca acesta ar fi motivul principal al bronsiolitelor. Cica bebeii grasi sunt mult mai sensibili, e gresita vorba aia cu gras si frumos.Acum la 1,4 ani are 12kg si 86cm, deci nu mai este gras. E adevarat ca nu am mai avut probleme de vreo 3 luni, dar vine iarna si m-apuca groaza
Multumesc mult fetelor pt sfaturi si incurajari si ... ce bine era daca m-ati fi sfatuit mai de-acum un an cel putin, dar niciodata nu e prea tarziu, nu-i asa?.....
Nastasika

ligeea spune:
Aiurea Piticul meu s-a nascut cu 2.400 la numai 8 luni de sarcina .L-am laptata 4 luni si a fost sanatos pana la bronsiolita aia.
Si eu sunt pentru catina -iam facut suc din 10 kg sa am toata iarna , acum ii dau Propol pur sirop ca eu sunt racita dar el nu pare sa aiba nimic.
Problema e ca atunci cand sistemul imunitar e slabit nici nu mai apuci sa i-l intaresti ca a si aspirat alt virus.

mi-ha spune:
Nu vad niciun 'sport extrem' in a nu-i da strampi sau caciulita in septembrie cand doarme la camin [cum am vazut la alti copii/mame],etc,etc.
Sport extrem e atunci cand nu-ti cunosti copilul si faci anumite lucruri doar pt ca 'asa se face'.Cred ca trebuie sa stii daca iti rezista copilul in apa 5 min sau o ora,daca poate sa bea de la frigider in mai sau in iulie,daca a primit prin alimentatie anumite vitamine sau nu [cand mananca 2 -3 mere pe zi sau 2 portocale,nu-i mai dai si vit C,doar pt ca asa se da][org ii va fi mai usor sa ia vit din fiola,gata preparata si va uita sa lupte sa obtina orice vitamine din alimentatie,asteptand sa i le administram noi-perioada in care apar si tot felul de dereglari].
'Sport extrem' mi se pare se nu-ti cunosti copilul atat cat sa recunosti primele semne de boala[cat ,cand si cum plange,stralucirea din priviri,voce,culoarea buzelor,comportament,respiratie-astea iti dau primele semne si vei sti la ce sa te astepti, si cand si cum sa reactionezi].
'Sport extrem' este sa nu ai in casa o carte despre cresterea copilului,despre alimentatie ,sau daca le ai sa nu le citesti ci sa dai fuguta la un medic pe care il crezi orbeste.
Nastasika,sa nu fii foarte ingrijorata pt ca in aceasta perioada se formeaza sis imunitar si imbolnavirile sunt frecvente[imp este sa faca forme diferite ale afectiunilor ap respirator].Problema este nr acestor episoade [o frecventa prea mare],dar cred ca dupa atatea imbolnaviri tu poti sa recunosti primele semne si sa actionezi cum trebuie.Si apoi,daca se imbolnaveste la cresa un pic,nu-l tine musai acasa de a doua zi pt ca va iesi din acel mediu prea repede si nu va capata niciun fel de rezistenta cand va fi si data viitoare expus.Gandeste si tu 'la rece' ce este un vaccin,ce este un organism si ce sunt toate acele substante din diverse produse de imunizare si ia hotararea pe care ai lua-o pt orice copil nu numai pt al tau.
Ce m-a det pe mine sa adopt sistemul "sporturilor extreme" [cum zicea cineva pe aici]a fost un schimb de experienta intre adolescenti nemti,francezi si romani.Vremea a fost mai rece ,desi era iulie, si in timp ce nemtii se duceau dim la dus in sort si tricou, si nu a racit unul,ai nostri au avut in palmares raceli cu carul,indigestii,dureri de dinti.Asta mi-a spus multe despre cum ne crestem noi copiii[ca doar erau toti de pe acelasi continent].
Scuze ca am scris prea mult dar am vrut sa lamuresc unele lucruri.Va doresc numai sanatate.

monalac spune:
pai si baiatul meu a avut la nastere 4650kg,nu l am alaptat nici macar o zi,dar nu a racit niciodata asa rau,semn ca nu neaparat de la greutate i se trage.

nastasika spune:
Nu e obligatoriu ca toti copii grasi sa aiba probleme ale aparatului respirator, mie mi s-a spus insa ca acei copii cu greutatea la nastere peste 4 kg sunt mult mai sensibili. Pediatra mi-a spus ca bronsiolita este intalnita mai ales la copii supraponderali, dar nu neaparat la toti copii. Deci.... norocul vostru...

Cristina_C spune:
Copilul meu s-a nascut cu 4,400 g, l-am alaptat pana la 10 luni dar racelile repetate a inceput de-abia dupa 3 ani, odata cu inceperea gradinitei. N-a avut nici o importanta greutatea de la nastere - cel putin in cazul nostru.
Acum nu e gras, din contra, la aproape 4 ani are doar 16 kg si stagneaza la greutatea asta de la 3 ani. Dar a devenit foarte sensibil de cand a intrat in colectivitate, si eu trebuie sa-i intaresc cumva sist. imunitar. Maine il duc la doctor pentru o tuse rebela care n-a vrut sa treaca deloc cu nici un sirop.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

ligeea spune:
Toate am vrea sa avem numai copii sanatosi tot timpul . dar unii sunt mai sensibili , altii masi putin , nu depinde neaparat de crestera pe care i-o dam ci si de propria lui zestre genetica .E firesc sa incercam sa-i educam cat mai spartan in speranta ca stfel se vor imbolnavi mai putin , vor fi mai rezistenti.
Eu una vorbesc din experienta unui copil care a avut o singura data bronsiolita nu din 2 in doua luni. Tu vorbesti din experienta unui copil care din fericire nu a avut probleme respiratorii. Bronsiolita nu-i rosu in gat si nici pneumonie . E foarte grava si-l poate afecta pe tot restul vietii sau poate face un sindrom astmatic pe care-l va resimti toata viata .
Eu nu vreau s-o sperii pe natasica , dar o inteleg. E nu ca nu vrea, dar nu poate sa faca pentru o perioada lucruri care tie ti se pare ca tin de normal, de firesc -sa bea apa de la frigider . Stii pentru cat timp raman afectate bronhiolele copilului dupa o bronsiolita ?
la o pmeumonie imaginea radilogica ramane anormala vre-o doua luni dar la asta ...
iar in privinta nemtilor si romanilor , nu stiu cum e in Germania dar sa stii ca in Italia dau doctorii antibiotice - e adevarat ca nu fara antibiograma -dar dau la greu. Si oricum , am mai spus , fiecare mama isi stie mai bine copilulnu polemica dintre noi o va ajuta .