Mamici de noiembrie - decembrie 2006(38)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Buna dimineata, fetelor cu burtici!
Nu v-am mai dat nici un semn de viata, pentru ca de cand m-am intors din vacanta,sunt intr-o continua miscare:acte,firma,deplasari,cumparaturi pentru bebe, vizite saptamanale la maternitate etc., asa ca seara nici nu mai stiu cum ma cheama de oboseala.Apuc sa fac un dus ,iar somnul ma ia inainte de a pune capul pe perna.
in primul rand, vreau sa urez "La Multi Ani" tutuor fetelor care si-au serbat ziua de nastere, ziua numelui si alte ocazii,ca le-am cam pierdut numarul.De asemenea, "bun venit" fetelor noi.Sa se bucure din plin de ultima parte a odiseei,si sa aiba nasteri usoare si bebelushi sanatosi.
Acum,sa va mai spun de mine.
Am aflat ca o sa avem fetita,dupa cum stiti deja,si eram hotarata ca o sa o cheme Nadira Georgia.Toate bune si frumoase, pana cand m-a mancat pe mine undeva sa ii spun soacrei mele ca Nadira este numele unei prietene de-a mele,al carei tata este sirian.Deci, clar ca numele este arabesc,ceea ce a dat-o pe spate pe soacra mea:cum e posibil ca un iranian,Kaveh,sa-si boteze copilul cu nume arabesc,cand se stie de cand lumea ca iranienii nu se au pe bune cu arabii de nici o culoare?
Deci, a ramas Georgia, ca nume,deocamdata, iar acum incercam sa gasim ceva iranian,ca al doilea nume,care sa sune bine cu Georgia si sa fie usor de pronuntat, ca nu as vrea ca parintii mei sau rudele mele sa stea cu certificatul de nastere in mana cand ii rostesc numele.Iranienii au niste nume foarte ciudate,cu rezonanta interesanta, dar sunt greu de pronuntat.Asa ca, cu Dzeu inainte!
Daca nu gasim, o sa ramana Georgia, si cu asta basta.
In alta ordine de idei, bebelina mea este extrem de activa.Pe mine deja m-a bagat in sperieti,ca daca o fi asa si dupa ce se naste,am pus-o rau de tot.Am senzatia ca fetita asta nu doarme niciodata,iar medicul care ma supravegheaza pe mine a zis si ea ca este extrem de energica.
Placenta mea este prea jos pentru varsta asta,asa ca daca in urmatoarele saptamani nu se ridica, cu toata parerea de rau va trebui sa mi se faca cezariana,cu toate ca eu nu imi doresc asa ceva.In fiecare saptamana ma duc la maternitate pentru controale,ca cica asta e politica celor de la spitalul asta pentru femeile insarcinate in ultimul trimestru.
In rest, noi suntem bine.Alergatura multa,multa,dintr-un loc in altul.Am cumparat deja tot ce se poate cumpara pentru Georgia,absolut orice,si suntem in faza in care camera ei se decoreaza.Mai e un pic si terminam si cu asta.I-am luat si monitor audio-video, pentru ca nu o vom tine cu noi in camera.va sta in camara ei,insa o pot supraveghea non stop,pentru ca in permanenta o sa ii vad mutrita pe monitor.Acum cateva zile ne-a venit si au-pairul ,fata care va avea grija de ea, dupa ce se naste, pentru ca eu intentionez sa ma reintorc la treburile mele cat de repede se poate.De altfel,de la inceputul lui decembrie incep electrostimularea, pentru a scapa cat de repede de kg care vor ramane dupa nastere,si, bineinteles, fitnessul,de indata ce medicul imi da unda verde.Am pus deja 7 kg pe mine, de la inceput, insa toate sunt pe burta si pe solduri.
cam astea, sunt, in mare, noutatile despre mine.Imi cer scuze din nou ca nu v-am mai zis nimic de mine atata timp.
Va pup pe toate pe burticute,si va urez numai bine, si sanatate maxima.

30saptamani,maine

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

dar herghelegiu e sigur si la medsana? eu stiam doar de euroclinic, unde e pana la 1-1.30, si de sanador, unde e dupa-amiaza.

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Dolores, multumesc de intrebare, sunt bine, nu ma supara nimic...si tu sa ai grija de tine si de Davidut, ok?
Kokorina, eu as opta pentru baita in camera macar in primele cateva luni, dar daca camera ta de baie e destul de mare, incat sa poti sterge bb-ii acolo, sa le faci masaj si sa-i imbraci tot acolo, atunci nici asta nu e o idee rea...
Alex, vazut poze...mie-mi place burtokul/casa lui Mark...

Am adaugat si eu vreo 7 poze facute alaltaieri impreuna cu baietelul surorii mele, Mihai si cu sotul si mama mea!

Oana 25+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

eu intreb, eu raspund-la medana e luni, joi si vineri, in primaverii, la sanador marti si miercuri.

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

kokorina sincer nu cred ca e vreo problema cu nici una dintre variante. doar ca in dormitor parca e un pic mai comod. eu sunt adepta lucrurilor care necesita cat mai putina bataie de cap, si deci votez pt dormitor.

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

vai, sunt groaznica-ma iau cu una, cu alta, si uit daca mi-am luat elevitul, asa ca am scris pe spatele foliei zilele saptamanii, ca si la anticonceptionale. ale mele erau doar numerotate, de parca ma ajuta cu ceva, asa ca le inscriptionam, sa nu fac prostii.

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Mi-am adus aminte k vineri cand am fost la targul de mamici si bebici, am primit un pliant de la cei din Ministerul Muncii in legatura cu indemnizatia de crestere a copilului.O sa postez aici Actele necesare intocmirii dosarului( desi el se depune dupa ce nastem)
-"cerere tip
-copie dupa CI a solicitantului
-copie certificat nastere bb,dar si originalul
-acte doveditoare care sa ateste indeplinirea condititiilor prevazute de ordonanta de urgenta( de la serv):
1.dovada eliberata de angajator sau de adm. financiara din care sa rezulte k ati realizat venituri cu caracter salarial din activitati independendente sau agricole
2 dovada eliberata de autoritatile competente din care sa rezulte k v-ati aflat in una sau mai multe din situatiile definite ca perioade asimilate
3.dovada stagiului de cotizare in sistem public de pensii

Plata indemnizatiei se face in cont curent, cont de card sau prin mandat postal(alegerea va apartine). De la data depunerii cererii pana la prima plata poate trece un intervalde pana la 60 de zile.Prin mandat postal plata se face intre 10 si 25 ale lunii.Dc nu v-a gasit postasul, mandatul se poate incasa pana pe 28 ale lunii de la oficul postal "

Tot in brosura asta mai sunt si Conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului si Perioadele asimilate.. Dc vreuna dintre voi este interesata , le voi posta si pe acestea.

Madalina 26+
cuburtika aferenta,

Mergi la inceput

mada e f util ce ai postat si am luat notite. dar am si eu o intrebare-unde se depune dosarul?

chris 27+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

madaluta, sunt super utile info postate de tine, dar lamureste-ma cu un lucru, daca stii, te rog: eu ce act mai concret trebuie sa cer la angajator pentru a-mi face dosarul? Acele dovezi ca sunt salariata, etc in ce consta? stie cineva?

"Intr-o lume a minciunii universale, a spune adevarul este un act revolutionar"(George Orwell)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Kokorina eu sunt in totalitate de acord cu tine, nici nu ma gandesc sa ma chinui in baie si nici pe bebe nu vreau sa il supun la riscuri inutile, mai ales ca nastem iarna. Dar alegerea va apartine!
Madalina si multumim!

Laura si bebe strumf 31+

Mergi la inceput