Mamici de noiembrie - decembrie 2006(38)
Raspunsuri - Pagina 21
saryta spune:
Luly sus doarme Andra dar niciodata nu a cazut jos, bara aia de protectie este destul de inalta si nu are cum sa se rostogoleasca peste ea.
Kokorina eu zic ca in dormitor e mai comod ei bb o speli o pui pe pat, apoi tati o sterge ii facie masaj si tu te ocupi de celalalt bb - eu asa zic ca e mai bine.
Pupici .
Mariana - 30+ cu ANTONIA
Mamicuta de -ANDRA si SARA
Mirona spune:
salutare burtici,
desiree aceea hartie semnata de sef in care se stipuleaza ca esti cu toate taxele la zi - eventual ce taxe in ce conturi ... eu asa stiu.
madaluta mercic de info - am copiat-o deja intr-un director DOSARE - ca si eu sunt obsedata de birocratia lor ... pana le termin (pe ele dosarele) o sa-mi iasa peri albi.
Cristina bine ai revenit printre noi - deja te dadeam disparuta. Pupici la micutza - dar si la cea mare. Bine ca sunteti ok.
kokorina indiferent cum procedezi - sfatul meu este sa le faci un program diferit bebeilor - adica sa te incadrezi in jumatate de ora (de ex.) pentru bita fiecaruia. Il imbaiezi pe primul - - il predai la masaj, imbracat, jucat - il imbaiezi pe cel de-al doilea - si in timp ce altcineva il maseaza, imbraca - etc - treci la alaptatul primului - apoi culcat - treci la cel de-al doilea.
Bine - asta e o idee cum sa-i manevrezi pe ambii fara sa adoarma intre baie si alaptat.
Mai multi medici mi-au spus ca nu se imbaiaza BB-i in fiecare seara - e de ajuns tot la doua zile - vedeti si voi daca e necesar - daca nu ... e ok si din 2 in 2 zile, mai ales ca va fi iarna.
Si mie mi se pare mai ok camera de baie pentru imbaiere - deoarece trebuie facuta o anumita temperatura, plus aburii - daca le faci baia in camera lor - dupa ce termini trebuie aerisita camera - atunci ce te faci? Ii invelesti pentru 10-15 minute pana se va aerisi?
Asa ... camera de baie o poti deretica, aerisi si aranja - dupa ce au adormit bebeii. PAREREA MEA. Tu oricum vei vedea la capul locului ce si cum e mai bine - poate iti vor face chiar bebeii un ritual mai bun. -ici la ambii.
pitikot si eu am o verisoara prin alianta ... care necasatorita a facut 2 copii cu acelasi barbat. Pe primul, fiind impreuna, l-a recunoscut - deci poarta numele lui; intre timp s-au despartit - ea fiind din nou gravida - nu a mai vrut sa-l recunoasca si pe cel de-al doilea - acesta purtand numele mamei de familie. Deci - da. tatal poate recunoaste / inregistra bebelul.
Danita abia astept sa vad ce zice dr. tau. si ma bucur ca esti mai bine. NU. - nu iesi inca afara - mai stai nitel - ca e aerul rece pe acolo pe la voi - si tu esti inca slabita. Mai deschide din cand in cand geamul - sa te obisnuiesti - si poate maine o scurta plimbare de 15 minute ... dar azi -mai stai in casa, ok?
quote:
Mirona, l-am intrebat si de prelevarea de celule stem. Mi-a zis ca, dupa parerea lui, cei cu depozitarea la banca din Bratislava, nu respecta toti pasii care ar tb sa fie.
Si ca in cca un an se va dezvolta la Bucuresti (probabil in cadrul maternitatii Filantropia, daca pricepui bine) asa ceva. Initial va fi numai pt cercetare, apoi si ca banca pt doritori.
Fiind directorul maternitatii ma gandesc ca stia ce vb.
Deci ramane probabil pt bb3.
ruxandra_sb - daca-ti spun ca mi-ai luat o piatra de pe inima ... ma crezi? Sunt inca intr-o lupta interioara fantastica ... cu mine, cu sentimentele mele, cu imposibilitatea de a-i oferi bebelinei mele aceasta sansa pe care ne-o ofera aceste celule. Nu ni se mai ofera un al treilea credit - deci imposibil sa ne mai facem sange rau. Am renuntat. - desi eu in sufletul meu ... inca nu. Aud in jur doar faze:
e doar in cecetare inca; eu nu cred in asa ceva; cum te poti gandi sa incepi viata bebelinei tale cu aceasta doza de neativism, bebele tau va fi sanatos; nu va avea nevoie de asa ceva ... .etc.
Dr. mea era optimista - ea chiar ne incuraja sa o facem ... dar daca nu se poate - nu se poate. Acum ca mai aud o parere avizata - zau ca-mi mai trec din gandurile negre. Traiesc cu speranta ca la BB2 ne vom permite si ca o voi putea ajuta si pe BB1 daca vor fi compatibili copiii. Doamne ce ganduri. Merci ca mi-ai impartasit ceea ce v-a spus dr. tau.
Laura13 stopeaza furunculul cu pana ajungi la medic. Sper sa nu mai creasca. Tin pumnii.
Dolores si Alex si eu in primele zile de concediu nu-mi gaseam locul - voiam sa fac intr-una ceva - ma gandeam ce fac colegii fara mine, ii sunam, etc. Acum ... GATA.
Va trebuie un mic program - adica cu o zi inainte stabiliti in mare ceea ce vreti sa faceti maine - o sa va simtiti mult mai bine - chit ca nu o sa reusit chiar tot ce v-ati propus - ca sa avem pardon ... pana citesti forumul si mai si raspunzi ... trece o groaza de timp. numai incet ... si veti vedea ce fain e sa stai home si sa fi si platita pentru asta.
Dandusa ai grija mama cu otita aia. sa treaca mai repede.
Azi am cumparat saltelutza - am luat-o local de la Spumotim - cum ii spune si numele- e din burete. Am luat-o in forma bruta - deci acum sunt calare in ai face o husa - deci AM TREABA FETELOR ... ma duc sa ma apuc de cusut. you all.
Miro32+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
Dbunny spune:
Ghiciti cine a vomitat de 2 ori azi dimineatza ?
Cum e posibil? Azi implinim 30 de saptamani. N-am mai vomitat de 3 luni. O fii din cauza ca se intoarce bb cu capul in jos? Ce semn o mai fii si asta ?
Mi-am luat camasa de noapte speciala pt alaptat.. na is mai linistita ca daca vine bb n-o sa fiu in curu gol prin spitale.
Am sa pun neshte poze si mai intru sa comentam. Pup
Dbunny30 fix
saryta spune:
Cristina bine ai revenit printre noi, mai menajeazate si tu cite un pic ca acusi o vezi pe bb Georgia si o sa ai si mai multe pe cap.In privinta soacrei - sa-si vada de ale ei caci copiii sunt ai vostri si le puneti ce nume vreti.
Plec caci Sara face scandalut.
Pupici .
Mariana - 30+ cu ANTONIA
Mamicuta de -ANDRA si SARA
chinico spune:
Imi cer scuze ca,desi am promis, nu am mai intrat ieri pe forum.
Daca tot ma plangeam de musafiri, s-au mai anuntat o tura pentru sambata. Io sunt vinovata,ca nu-mi tin gura.Imi sunt toti dragi, dar acum zau ca vreau si io o sambata si o duminica in care sa nu trebuiasca sa intretin pe nimeni si nici sa nu fiu nevoita sa ma trezesc cu noaptea in cap sa pregatesc sute de feluri de mancare.
Apropos mancare...mai exista cineva caruia sa nu ii fi reusit crema de zahar ars? ca a mea a ramas zeama... Am observat ca ati trecut la chestii seriose, clatite, galutste cu prune, dar eu am ramas la punctul 1.
chris80 nu te ingrijora atat timp cat bebele misca. Au si ei zile in care sunt mai activi si zile in care dorm de le rup.Motiv de ingrijorare e cand nu il mai simti absolut deloc. Ca sa fii linistita insa, de ce nu dai fuguta la un eco, o sa vezi ca bebele tau face nani!
dandusa...vai de urechea ta. Sunt shefa la otite, asa ca stiu cum doare.Dupa ce te vindeci va trebuii sa fii foarte atenta, sa nu te traga curentul, sa nu iti intre apa in ureche, la iarna sa nu iti fie frig la cap..Crede-ma ca stiu ce spun, io ma procopseam cu 2,3 pe an pana m-am prins ca nu e de gluma.
Si poate nu ar fi rau sa iti suni ginecologul sa il intrebi daca antibioticele pe care le iei sunt admise in sarcina, mai bine sufli si in iaurt. Daca ai scris ca ai facut-o, scuze...am citit atat de mult(caci sunteti ca de obiecei albinutze albinutze) incat am uitat...
kokorina eu nu am de gand sa ii fac baie lui bebe in dormitor. Baia se incalzeste si se aeriseste mai repede. In iarna e oricum toata casa incalzita, asa ca drumul dintre baie si dormitor nu presupune expunerea bebelului unei diferente prea mari de temperatura.
Pana nu uit..am vazut ca ati discutat despre temperatura din camera pruncilor. Aici se recomanda ca aceasta temperatura sa nu depaseasca 18 grade. Optimal sunt 16. Eu sunt friguroasa rau, si acum, ca tot e cald aici de mori, nu imi pot imagina exact cat e de frig la 16 grade,dar zau ca parca e prea putinel..
asizule sa vii cu vesti bune de la eco!
cristina bine ai revenit!
Bun venit noilor fete!
am editat pentru ca iar am descoperit greseli (precis nu pe toate)..scriu repede si nu citesc in urma, asa ca sa nu va suparati si nici sa nu va speriati..nu sunt analfabeta, sunt numai repezita
25+
Dbunny spune:
Na am pus si 3 poze... mai multe nu indraznesc.. eu nu stiu cum m-am rotunjit in halu asta... parca daca nu ma uit la poze nu ma vad asa multa.. dar cand vad pozele... o fii oglinda mea defecta.
In fine, pozele sunt de la nunta de sambata, la care am fost, am suferit o gramada de caldura, si am tzopait cam o ora...asha lejer, sa nu-l scutur prea mult pe bb... si bineinteles descultza !
Cat despre alegerea numelui si opinia familiei... hehehehe...ai mei ocupa locurile 1, 2 si 3 atata-shi dau cu parerea. Inca n-am decis numele lui bb, dar cred ca tot Dani ramane. (tati vroia Logan, ca si tipul din X_men, dar bineinteles ca i-a sarit familioanele in cap)
Dbunny30
luly spune:
Si eu sunt pt facut baie la bb in camera. Asa am procedat la Di si asa o sa procedez si acum. E mai usor ca dupa cel scoti pe bb din cadita sa-l pun pe pat, sa-l sterg, sa-i fac masaj si sa-l imbrac decat sa alerg pe hol cu el ud pana in camera. Si la baita am folosit un prosopel, cu care m-am descurcat f. bine, plus ca dupa fiecare baita era f. usor de spalat. Si dupa ce am patit odata sa o doara urechile am inceput sa-i pun vata in urechi ca sa nu-i intre apa in urechiuse.
De la o cadita cu apa nu se fac prea multi aburi in camera. Eu incalzeam apa rece intr-o cratita pe foc (de fapt o faceam fierbinte-fierbinte) si mai aveam inca o cratita cu apa rece. Potriveam in cadita temperatura apei ,cata aveam nevoie, iar restul de apa o foloseam la clatit. Poate o sa-mi sara unele fete in cap si o sa-mi spuna ca se poate folosi apa calda de la robinet, dar eu am procedat asa la sfaturile dr. pediatru tinand cont de faptul ca Di are o piele f. sensibila.
Luly 27s cu si Diana (04.12.2003)
luly spune:
Chinoco da' mie mi-e frig rau la 16 grade. Eu prefer 22-23 grade si cam asa dau astia caldura aici (ca eu sunt la mana Radet-ului). Deja cand sunt 20 de grade se simte un pic racoare.
In legatura cu reteta de crema de zahar ars si eu am facut-o pt prima data crema de zahar ars dupa reteta data de fete, dar spre norocul meu mi-a iesit. Ai tinut suficient la cuptor? ca eu am tinut mai mult decat au zis fetele. Bafta la urmatoarea incercare!
Madaluta vad ca ai ajuns la targ. Si eu pana la urma, dar am fost cam dezamagita. Tu ai reusit sa iei ceva pt bb? Ca eu doar cu pliante si un balon m-am intors .
Luly 27s cu si Diana (04.12.2003)
marcelac spune:
apoi, dragele mele, eu am renuntat sa mai incercsa citesc tot. Am fost plecata in week-end si am avut probleme cu netu 2 zile, si acasa si la servici, si gata! nu mai pot tine pasul cu voi
din ce am apucat sa citesc raspund
astept poza cu buretele de baie pe care o face tati acum si o pun sigur azi.
La Multi Ani pt LORYM si numai de bine! la fel daca mai e cineva sarbatorit.
Am primit ieri caruciorul! e asha cum l-am vrut si sunt incantata!
ieri am facut 28 de saptamani si suntem ok, nu ma treyesc noaptea decat ca sa beau apa, nu mai merg la baie. E adevarat ca ma culc tarzior (dupa 12 in fiecare noapte) si ma trezesc la 8.00. Ultimul si primul lucru din zi sunt totusi vizitele la baie!
nu am picioare sau maini umflate, sper sa nici nu urmeze.
incerc sa mai citesc cate ceva sa pot veni si eu "la subiecte"
marcela 27+
dolores spune:
multumesc ca mi-ai raspuns??la medsana doar in primaverii il gasesc??si la sanador la ce clinica?? ca locatie?
te pup si merci
quote:
Originally posted by chris80
eu intreb, eu raspund-la medana e luni, joi si vineri, in primaverii, la sanador marti si miercuri.
chris 27+ alexandra
dolores 28+David Cristian
www.dropshots.com/dolores" target="_blank">BB cumintzel
poze
poze dolores
oamenii se urasc pentru ca se tem unii de altii;se tem pentru ca nu se cunosc;nu se cunosc pentru ca nu comunica