Prichindei martie-aprilie 2005 (110)
Raspunsuri - Pagina 7
ligia13 spune:
Neatza!
Scriu si eu repede pana se face cafeaua, ca azi sunt inpushcata rau, nu pot sa intru in treaba. Da mai am 2-3 zile de lucrat noaptea si termin si lucrarea si ca de obicei, zic - alta nu mai iau
caramella, pupam pe Alicia sa-i treaca buzita! Cat despre dinte, uite e un capitol la care nu am informatii.
Care-i treaba? E grav tare daca isi ciobeste dintii de lapte? Favorizeaza cariile?
nino, socra ta cred ca mai e inca contagioasa, deci cred ca trebuie sa aiba grija la scoala, atat cu copii cat si cu profesorii.
Plus ca stiam ca la adulti e detul de nasol, tre sa stea in casa si uneori boala chiar necesita internare prsoane cu organisme mai slabite!
Eu inca nu i-am facut vaccinul pt varicela lu Radu. Luna asta de-abia facem ROR, ca doctorii astia nu au un program clar. Cica la Bv asha e, la 1 an si 5 luni se face ROR. In fine, chiar ma enerveaza!
Ca tot s-a readus subiectul in fatza, puneam si eu o intrebare la un mom dat si nu am primit un raspuns, daca ii fac varilixul lui Radu si el sa zicem ca face o forma usoara de varicela ca reactie la vaccin, forma asta usoara este si ea contagioasa. (Nu de alta , dar eu nu am facut varicela)
mamacita, wow, da ati produs ceva ieri
rrox, m-am amuzat copios de Ioana. Si Radu imi da trezirea dimineatza, ca eu seara stau pana tarziu de obicei si dimineatza e tati de serviciu sa prepare laptele, ca Radu nu face ochi fara sticla de lapte. Pana bea el laptele eu mai motai! Si dupa aceea vine langa mine si ma ciupeste, imi trage perna, avem spectacol mare!
pisicutza, sper sa va iasa bune analizele la scaun. Pt lipsa asta de fier, ti-a recomandat medicul ceva cura de fier?
Hai ca de 5 ori m-am intrerpt la mesajul asta.
Va pup!
Eu si Raducu (22.04.2005)
danuta_t spune:
Nino, daca chiar e sa faca acum varicela, speram sa fie o forma super-usoara.
Caramella, ce ghinion cu dintisorul. Dar totusi, bine ca nu s-a intamplat nimic mai grav.
Mamacita, bine ca se rezolva burticuta samuraiului. Mi-am mai adus aminte, cumnatul meu are si el o tendinta spre constipatie, asa ca dimineata pe stomacul gol bea o combinatie de apa cu tarate de grau parca, n-am fost foarte atenta la explicatii, daca vrei, mai intreb si-ti spun.
Pisicuta, sa iasa bine analizele de scaun. Pentru anemie, exista tratament. Noi am folosit cu succes Ferrum Hausseman, picaturi. Se poate da si preventiv, dar medicul iti va spune cu siguranta ce sa faci.
Rrox, mamacita, multumesc de lamuririle cu herpesul. Probabil ca aveti dreptate, cel putin in ultimii 3-4 ani am facut intr-adevar herpesul in perioade de maxima oboseala (de obiecei cand veneam dintr-o delegatie din Franta) si doar de vreo 2 ori pe an, deci e suportabil. Iar alimentatia si igiena o controlez strasnic. Cand eram mai mica, faceam daca beam dupa cineva din acelasi pahar, mama m-a dus la dr si i-a spus ca asta nu e o cauza posibila si sa cautam alte evenimente declansatoare. Apoi, in studentie, am facut la o ora dupa consumarea unei conserve de peste. Am repetat figura dupa ce mi-a trecut si la fel. Acum cativa ani, am facut de la vinete facute cu ulei in loc de maioneza, dar e drept ca nici nu prea mi-au placut.
Explicatiile voastre imi dau totusi o speranta. Ar fi minunat ca Mihai sa nu aibe virusul asta in corp, eu credeam ca se transmite ereditar si nu prin contact. O sa ma pun sa caut sa vad cum as putea sa-l feresc. Ah, o intrebare, sotul meu poate sa aibe si el virusul in corp avand in vedere ca ne mai si pupam cand am eu herpes ? El nu s-a ferit, tocmai pentru ca n-a facut niciodata pana acum si deci am considerat ca are o anumita imunitate la asta si ca neavand virusul in corp n-are cum sa se declanseze.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
danuta_t spune:
Ligia, azi-dimineata m-am uitat pe carnetul de vaccinuri al lui Mihai, acolo scrie ca ROR-ul se face intre 12 si 15 luni. Noi am facut cel antirujeolic la 7 luni (nu mai stiu daca Raducu l-a facut sau nu in iarna), asa ca noua ne-a spus dr ca ROR-ul se va amana pentru 1,5 ani, poate chiar spre 2 ani.
Sunt bucuroasa azi, mi-am facut analizele, au iesit bune, mai am de luat rezultatul de la chlamydia dar presupun ca si asta va fi OK. Sunt bucuroasa ca am imunitate la rubeola, mi-era destul de frica pentru ca Mihai e la cresa, iar ROR-ul nu-i facut.
laura72 spune:
ca tot vorbim despre vaccinuri pentru oreion este vreun vaccin simplu,nu in combinatie cu altele?
ligianici noi n-am facut ROR se amana din cauza AR facut in decembrie in plina epidemie.
danuta tbravo pt. analize,rubeola e periculoasa doar in primul trimestru.
caramella of,of ce ti-e si cu puii astia repeziti.ma gandesc ca daca e spart rau sa nu o doara la dulce,fierbinte,rece.strica si la estetica,dar .... buzita trece repede ca noi am spart-o de 2 ori sapt.trecuta si pana a doua zi nu se mai vede nimic.prima data sa aruncat dupa o jucarie si a nimerit cu buza de marginea patului,a doua oara fugea de mine sa nu-i dau mancare.
pisi tinem pumnii la analize.pe langa tratament cand papa carnita asociaz-o cu vit.C adica zeama de lamaie,suc de porto sau un mar astfel se fixeaza fierul.
mamacita bine ca sa rezolvat,mititelul cat s-a chinuit.
nino cred ca ar putea face ,poate macar scapa cu o forma usoara.poate ca de data asta sa fie mai virusul ametit sa nu atace baiatul.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
pisicuta si matei spune:
Nino multa sanatate micutului spera sa nu il chinuie varicela
Carramella mare Aliciei.Te inteleg prin ce ai trebut,probabil ca orice parinte s-ar fi invinovatit
Ligia nu ne-a prescris medicamentatie,numai mi-a recomandat sa ii dau mai multe alimente cu fier(galbenus,ficatel de pui,peste)si sa combin cu o sursa de vitamina C pentru fixare.Si in plus noi oricum ii dam lu Matei Pikovit si poate si de asta nu ne-a mai recomandat inca ceva
Danuta stiam de Ferrum Hausseman ca de asta am luat si eu in sarcina,dar cum i-am spus si Ligie a considerat ca se poate remedia si fara medicamentatie si o sa incerc asa in prima faza.Ma bucur foarte tare ca toate analizele sunt ok si cu siguranta si bb2
Laura
Legat de ROR si eu va intrebam acum ceva vreme si nimeni nu mi-a raspuns.Ca noi nu i-am facut lu Matei vaccin pentru rujeola,rubeola la 7 luni si l-am tot amanat la 15 luni ca a tot avut episoade diareice.Dar cred ca maine cel tarziu luni mergem si il face.va intrebam atunci daca este suicient cel gratis,daca voi ati cumparat unu si daca vreti sa imi raspundeti inca mi-ar fi folositoare aceste informatii
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
rrox3 spune:
Pisi vaccinul ROR cel mai breaz este Priorix. Din cate stiu asta se face si gratis de la stat si e absolut suficient. Si Ioana trebuie sa-l faca, ea a facut la 9 luni si AR-ul simplu.
Laura vaccini numai contra oreionului exista, dar ma cam indoiesc ca-l si gasesti la farmacii fiindca nu e cerere pentru el.
Caramella uff... micuta! Imi pare tare rau, bine totusi ca n-a cazut de sus. Cred ca pentru tobogan e nevoie de doi adulti... S-o duci la stomatolog fiindca daca s-a spart mai mult, a trecut de smalt si o sa o supere si pe deasupra o sa se si carieze. Vezi ce-ti recomanda dentistul si nu te mai invinovati, bine ca sunt doar dintisorii de lapte. multi!
Andira nu ne-ai zis ce face Nati? Cum e cu laptele? Ai fost la medicover?
tuturor!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze cu noi
laura72 spune:
Nu vreau sa va sperii sau sa va influentez dar eu nu vreau sa-i fac ROR-ul.In 97 citeam un studiu in care se spunea ca in Anglia si Franta un anumit procent din copii vaccinati cu ROR ,dupa varsta de 2 ani au fost diagnosticati cu autism.Acum vreo 3-4 ani cand a fost introdus si la noi au fost discutii la Antena1 la emisiunea Danei Deac unde s-a facut aceasta afirmatie.Bineinteles ca oficialii incurajeaza vaccinarea si dau ca minime riscurile.Nu sunt contra vaccinarilor dar asta imi da de gandit.stiu ca fiecare vaccin are si un anumit grad de risc sau reactii adverse,cel mai cu teama am stst la AP.Si daca tot sunt vaccinuri separate de ce sa ii facem rau copilului?Ma refer la ROR exclusiv.Ma rog il scuteste de stressul intepaturii,dar prefer sa-l intep de 3 ori.
Voi ce parere aveti?Ce stiti de acest vaccin mai ales ca se apropie data administrarii.
Anul asta ii vaccinati antigripal?Eu i-am luat anul trecut dar pedi a zis ca mai bine nu-i fac ca era mic, mai bine ne facem noi sa-l protejam ,apoi se suprapunea cu celelalte si a ramas nevaccinat.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
danuta_t spune:
Ei, Pisicuto, probabil am ratat intrebarea ta.
Ti-as raspunde la obiect daca-s sti. Dar nu stiu, asa ca trebuie sa te multumesti doar cu un pentru ignorare.
Rrox, mamacita, m-am mai documentat cu herpesul. Dar nu m-am linistit mai deloc. O sa-l feresc de mine cand va fi cazul, dar n-o sa-l pot feri de toata lumea. Imi fac griji pentru cresa, dar macar acum stiu sa-l tin acasa daca va fi sa faca candva. Dar sper sa nu fie asa sensibil.
pisicuta si matei spune:
Se pare ca era o anumita substanta cu mercur care era in vaccin si care era suspectata ca ar produce autism,dar nu au exostat dovezi stiintifice concrete.iar ulterior substanta respectiva a fost scoasa din vaccin,ceea ce inseamna ca este sigur acum vaccinul.Iar in Sua,UK,Australia si alte tari acest vaccin este obligatoriu!
Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
ligia13 spune:
Fetele eu stiu ca si la noi , acum, acest vaccin este obligatoriu si gratuit.
laura, daca refuzi sa-i faci vaccinul, oare nu ai probleme? Adica eu stiu ca da in Romania poti sa te opui sa faci anumite vaccinuri care sunt obligatorii, dar nu poti da copilul apoi la cresa, gradinitza, scoala etc!
Si da si Radu a facut in iarna AR.
Eu si Raducu (22.04.2005)