Prichindei martie-aprilie 2005 (110)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

quote:
Originally posted by rp

Mamacita, tocmai a remarcat-o Mara, arata cu degetelul, ride si face "iiiiaaiii".

Ligia mai e un subiect la generale, langa cel cu donatii, ajuns deja la partea a II-a, asta a fost primul. Si in el mai gasesti niste link-uri la chestii scrise de altii pe alte forumuri.
Inimioarele sunt cumva cum au fost floricelele si umbreluta, un insemn ca esti donator in campanii initiate de DC. Campania pentru Mirela e ultima de felul asta si in derulare. Oricum, in curand DC va fi si fundatie.

Mamacita Bravo lui Alexut! Eu ti-am remarcat inimioara, asa mi-a si venit ideea ca trebuie sa-i dau un PM lui Marius Si mi-ai luat-o inainte cu herpesul, cum am citit, cum ma manca in palma sa scriu da' mai completez

Danuta virusul respectiv il iei odata de la cineva care are o eruptie si il ai pentru totdeuna. Apare "buba" doar cand ai imunitatea scazuta, esti mai obosita, e iarna si alte d-astea. In restul timpului e tinut sub control de sistemul imunitar. N-are nici o treaba cu uleiul sau cu vreo alta conserva. Poate faci altceva, o fi o reactie alergica prin contact cu uleiul respectiv.

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Foarte bine,rrox,ca"mai completezi",ca eu am scris numai varianta superscurta[vorba ta,numai ce ma manca in palma],fiind in criza de timp si extrem de obosita.Azi am inotat toata ziua inAcum imi da mana sa glumesc,dar inchipuiti-va ce s-a chinuit bietul copil,daca a scos 3 fecaloame,un scaun normal si 2 imense,totul in aceeasi zi!Si inca e putin balonat.Ma bucur ca a functionat tratamentul,iar la el s-a observat imediat o imbunatatire a situatiei,a starii generale.Am fost cu telegondola,l-am dat in calusei,seara s-a balacit in baita de a facut toata baia noastra lac[si avem baie,nu gluma,cat o sufragerie de bloc!]si a ras si a vorbit intr-una.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Mamacita evident ca ti-am admirat mica inimioara palpitand,dar desi mesajul meu apare dupa ale tale,cand am dat eu raspunde la subiect al tau nu aparuse si mie imi merge netul greu si asa ca a aparut mesajul meu la si 52.Ma bucur ca Alexutul si-a revenit si sper sa nu e mai chinuie asa de tare in viitor.

Caramella si Matei face exact la fel cand imi prinde portfardul cu brizbizuri si farduri.ca sa nu mai zic ca mi-a stricat pana acum vreo 4 rujuriStia el probabil ca nu le folosesc

Rrox si Matei cotcodaceste de vreo saptamana,evident ca nu poate zice exact,dar se chinuie si este tare simpatic,mereu ne amuzam pe seama lui

Eu i-am luat azi lu Matei analizele si are putin glicemia scazuta si foarte putin anemieCeea ce este foarte scazut este fierul 46 valoare si ar trebui minim 65In rest totul ok,numai ca nu a iesit inca analiza de scaun ca este in concediul laborista

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

fetelor va citesc printre picaturi... dar nu apuc sa imi intru in ritm..

acum am intrat sa intreb ceva... acum am vorbit cu soacra-mea... care avea iesite niste basicute pe umar de martea trecuta...si imi spune ca pana la urma a fost la doctor si i-a zis ca e zona zoster... si m-am pus pe cautat si aflu ac e contagioasa... si mai ales la copii... care fac varicela..fiind acelasi virus..
ideea e ca alex a intrat in contact cu ea..ca am fost la tara si saptamana trecuta, cand i-a aparut soacrei mele, si saptamana dinainte..si duminica asta l-am avut la ea..

am sunat-o inapoi sa o intreb daca doctora nu i-a data concediu pentru ca ea este invatatoare si incep scolile... si zice ca nu i-a zis nimic de genul asta..

maine as fi avut nevoie sa il duc dupa amiaza... dar acum stau in dubiu mare... sotul meu spune sa nu mai riscam ca poate nu a luat cat a stat cu ea...

fetele care se mai pricep.. Mamacita, va rog ajutati-ma cu o parere. cred ca totusi nu il mai duc.. dar daca era sa fi luat virusul... ar fi trebuit sa ii apara deja...?
aa.. si in saptamana dinaintea eruptiei la soacra-mea alex a avut tratament cu antibiotic....

multumesc mult.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

nino:
2. VARICELA

-boala infectioasa extrem de contagioasa provocata de virusul varicelozosterian , cunoscuta si sub numele de varsat de vânt

-sursa de infectie o constituie bolnavii de varicela sau de herpes zoster care sunt infectiosi prin leziunile tegumentare si mai ales ale mucoaselor

-poarta de intrare a infectiei este mucoasa nazofaringiana si cea conjunctivala

-transmiterea se realizeaza de la persoana la persoana prin contact direct sau prin picaturi de secretie nazofaringiana raspândite aerogen sau foarte rar prin obiecte proaspat murdarite cu secretii de pe mucoase sau leziuni tegumentare

-contagiozitatea este foarte mare , în special în stadiul initial , durata perioadei de contagiune începând cu 1-2 zile înainte de aparitia eruptiei si dureaza aproximativ 6 zile dupa ultimul val eruptiv; crustele de varicela nu par sa fie contagioase

-desi imunitatea dupa varicela este de lunga durata se admite ca la unele persoane virusul poate persista ani în stare latenta în celulele nervoase , provocând la adulti tabloul de herpes zoster

Tablou clinic

1. incubatia

- este în medie de 14-15 zile, cu variatii între 10 si 21 de zile, iar carantina dureaza 3 saptamâni

2. perioada preeruptiva

-dureaza 2-3 zile cu dureri de cap, febra si dureri musculare si rareori o eruptie trecatoare de tip scarlatiniform

3. perioada eruptiva

- eruptia apare mai întâi pe corp unde domina , apoi pe fata si membre fiind însotita de febra si mâncarime, cu aspect de vezicule comparate cu picatura de roua

- de mentionat ca eruptia poate aparea si pe palme ,plante ,pielea capului ,pe mucoase ,mai ales în cavitatea bucala, laringe si conjunctive -la sfârsit vezicula se usuca, formând o crusta, fara sa lase cicatrice, cu exceptia unei usoare pigmentatii trecatoare

-stadiul de cruste poate dura 10-20 de zile -febra însoteste fiecare puseu eruptiv, nefiind foarte crescuta -evolutia bolii este de obicei usoara, spre vindecare urmata de o imunitate durabila

Varicela este boala de declarare obligatorie numeric , izolarea facându-se la domiciliu timp de cel putin 6 zile de la aparitia eruptiei , iar contactii adulti sunt lasati liberi cu efectuarea dezinfectiei, continua si terminala.

Ti-am subliniat raspunsul la intrebare.

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Si inca ceva,nino,daca mai ai dubii[ti-am subliniat cu rosu]:

HERPES ZOSTER sau ZONA

-boala infectioasa si contagioasa determinata de virusul varicelozosterian
-contagiozitatea este sigura , astfel încât un bolnav poate declansa o epidemie de variceladaca se afla în contact cu persoane receptive
-incubatia nu se cunoaste ,pentru ca este o reactivare a unui virus latent , dar este de 3-7 zile când urmeaza unui factor declansator evident ca de exemplu un traumatism
-debutul este cu oboseala , dureri de cap , febra , durere foarte intensa ca o arsura sau ca întepaturi pe traiectul pe care va aparea eruptia veziculoasa si apoi cruste care se desprind lasând o cicatrice ,precedata de adenopatie regionala
-evolutia dureaza 2-4 saptamâni pâna la vindecarea leziunilor cutanate , dar nevralgia postzosteriana poate persista saptamâni sau luni
- recidivele de zona sunt rare si apar în stari de deficit imunitar

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nino de ce nu-l vaccinezi? Parca stiam ca-i eficient vaccinul si daca se face dupa infectare, dar nu mai stiu cu cate zile dupa infectare... Intreaba medicul.
Si daca scapa de data asta, ia clar in calcul varianta vaccinului daca nu vrei sa faca varicela, fiindca practic nu are cum sa o rateze. Va face sigur la gradinita, la scoala cel tarziu. In fiecare an sunt epidemii de varicela. micutului, tin pumnii sa n-o fi luat!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

Sunt suparata,Alicia a cazut la topogan si si-a spart cam un sfert din dintele din fata de sus,pe diagonala,care fusese ciobit putin de mai demult ,dar acum e prea de tot.Mi-e o ciuda pe mine ca am lasat-o la topogan,am suit-o si am fugit sa o prind ,doar ca ea s-a razgandit si nu a mai vrut sa se dea,si a vrut sa coboare inapoi pe scari.Am fugit inapoi la scari sa o prind,ea fuga sa se dea si cade acolo sus cu gurita de o latura a toboganului.Bine ca nu a cazut de sus,caci intentia ei era sa se dea cu capul inainte pe tobogan.M-am speriat ingrozitor ,ca ii curgea sange, de la buza.

NINO tinem pumnii sa nu faca varicela.
RROX ce m-am distrat la faza cu Ioana,pai daca ea nu avea somn vroia sa-i dea desteptarea Mariucai sa se joace cu ea.
MAMACITA mi-a venit ideea tarziu si nici nu aveam aparatul la indemana.Cu sticlutele de oja se mai joaca cand le prinde dar nu stie cu ce se mananca,nu m-am facut niciodata in preajma ei sa vada .Ma bucur ca s-a rezolvat problema samuraiului,cred si eu ca e usurat acum,tare e rau sa fi constipat,am patit-o si eu de cateva ori nasol.
PISI eu mancam rujuri cand eram mica,doar cele care miroseau frumos ofc.
DANUTA sa scapati fara antibiotic!

Carmen si Alicia.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/krinis_caramella/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

Mamacita multumesc de raspunsuri. cred ca inca nu a trecut perioada in care ar putea sa ii apara.

Rrox imi dau seama ca oricum va face la un moment dat...dar parca mi se pare prea mic... mai ales ca nu ar intelege prea bine de ce sa nu se scarpine, de ce nu iese afara... si toate chestiile legate de asta.

Caramella multumim. bine ca Alicia nu a cazut asa de sus... lasa ca dintisorii ii schimba.

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze

Mergi la inceput

Of,caramella,ce rau imi pare;si eu as fi tot asa necajita.Noroc ca e dentitia temporara,dar chiar si asa...pupici micutei nazdravane!

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput