Prichindei martie-aprilie 2005 (110)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Intre timp mi-am amintit ce vroiam sa scriu aseara...dar , sa nu va par ridicola...
Noi , am facut Trimovax-ul in campania antirujeolica initiata de Ministerul Sanatatii de anul trecut, cand Rares avea 7 luni si o saptamana...si nu inteleg acum, copii vostri n-au fost vaccinati atunci, sau iar se practica revaccinarea?
Sa ma lumineze si pe mine cineva, va rog frumos...dar fara rosii...

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

La 9 luni in campania antirujeolica noi am facut vaccin antirujeolic. Acum facem antirujeolic, antirubeolic, antiurlian.

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

RaresIonut, noi am facut la 7 luni si un pic doar antirujeolic, nu stiu cum ii zice. Cum era plina epidemie, se recomanda efectuarea lui, dar nu era si obligatorie. Trimovax-ul e ROR-ul si asta este obligatoriu. Eu cred ca va trebui sa-l refaci, dar nu stiu dupa cat timp.

Daria, tinem pumnii curajosului sa-i treaca odata rahitismul asta.

Caramella, Mihai a avut intotdeauna program fix, dar eu am incercat tot timpul sa ma execut dupa cum cere corpul lui, iar asta a insemnat sa pun orice alta treaba casnica in cui. Dar cred ca are si un ceas in burtica care ne-a ajutat mult. Exceptiile sunt in week-end, pentru ca atunci avem cumparaturi, mancare si curatenie de facut si vrem si noi sa profitam si sa dormim. In mare asta este programul:
- 7.30-8.30 : trezirea, putina joaca, poate si un kk, spalat pe fata, manute, urechi
- 9 : lapte
- 10 : paine cu branza sau pateu (la cresa)
- 12 : pranz
- 12.30 - 15 : 1,5 - 2 ore de somn
- 15 - 17 : joaca
- 17 : gustare, iar la 18 il recuperez
- 19 : fructe sau iaurt cu biscuiti
- 19.30 - 20.30 : program outside (cat ne mai lasa vremea si lumina)
- dupa 21 : baie (moment privilegiat cu tati)
- pe la 21.45 : lapte, apoi spalat pe dinti (tot moment privilegiat cu tati)
- 22 - 22.15 : pusi la mami, adoarme cu tati de manuta
In week-end, gustarea de la 10 se transforma intr-un suc de fructe la ora 11-11.30, iar pranzul se decaleaza pentru ora 14 sau chiar dupa, apoi somn de 2-2,5 ore de la 15-15.30. (asa am timp sa gatesc pentru toti, sa mancam si sa dormim impreuna). Iar dupa amiaza ramane o singura gustare dupa ora 18.

Mamacita, nu stiu daca este regula, dar pe mine mazarea si porumbul (desi imi plac la nebunie) ma baloneaza ca . Iar cu somnul la plimbare o stiu foarte bine, nici ai mei nu vroiau sa-l chinuie si-l lasau sa doarma in carut. Pana cand l-am lasat la ei pana seara si atunci au realizat ce nasol e sa nu mai doarma in casa. Acum se executa si daca da semne de adormire, il dau jos din carut.

Pisicuta, bafta la noul interviu. Mihai papa struguri si cu coaja si cu samburi, nu se inneaca si nici nu auzisem ca ar fi ceva pb. Ma gandeam daca n-ar trebui sa-i curat totusi de samburi, sa nu avem pb cu apendicita, dar l-am lasat pentru ca nu-i dam des, ii plac si n-as vrea sa-i curat si la 5 ani pentru ca asa s-a obisnuit.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Fetelor, cred ca aveti dreptate...si noi tot numai antirujeolicul l-am facut atunci...dar medicul de famile nu ne-a chemat pentru ROR...si din cate stiu eu se face intre 12-15 luni...cred ca azi voi face musai o vizita la medic...
MUltumesc pentru...luminare.

Alina si printul Rares
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Uite ca am inceput si scoala! Sunt in clasa a II-a!

Daria uff..., lasa ca rezolvati voi si rahitismul asta E sigur medicul ca-i din cauza vitaminei D? Totusi ati luat o gramada de D, si vigantol si injectiile alea, si Brien iese si afara si a fost si la mare. Sa nu fie alta cauza. Daca am timp astazi mai cercetez si iti zic daca gasesc ceva ce ar putea fi. istetului mic si povesteste-ne despre el!!! Nu mai fii suparata, bucura-te ca ai un baietel frumos si foarte inteligent, stii si tu ca rahitismul se corecteaza odata ce te ocupi de asta.

Raresionut am facut AR simplu la 9 luni si acum facem rapel fiindca e foarte posibil sa nu-i fi dat imunitate AR-ul ala (din cauza prezentei anticorpilor de la mama la varsta aia) si completam cu antiurlian si antirubeolic. D-asta facem ROR acum.
te sfatuiesc sa-i dai bibe cu apa simpla la culcare si sa-l speli inainte pe dinti. Adormitul cu bibe cu lapte sau altceva dulce produce garantat carii.

Andruzza felicitari pentru adormitul singurel asumat benevol!

Pisi, Caramella nici eu nu pot aplica metoda plansului progresiv, o trezeste pe Mariuca, desi au camere separate. Pe deasupra mama, cat au stat la tara, a reobisnuit-o sa adoarma leganata si acum iar ma muncesc sa scap de asta. De obicei o iau la noi in pat, stau cu ea, o mai legan daca nu razbesc altfel, si adoarme. O las cateva minute, sa doarma profund, si o mut in patutul ei. De obicei doarme acolo pana dimineata, dar cand ii ies maselute sau canini (cum ii ies acum) se trezeste peste noapte si o iau la noi in pat. In schimb am observat ca nu mai plange daca se trezeste in pat normal, fara gratii, se da jos si se joaca
Program strict nu avem, fiindca asa suntem noi de felul nostru Ne adaptam Dar nu e nici haos total. In mod normal se trezeste pe la 8 dimineata, mananca, se joaca (n-avem ora fixa nici de facut kk, cand vrea sa-l faca se opreste din joaca si face ). Pe la 11.30 are gustarea de dimineata (cea cu branzica sau iaurt cu fructe), iar joaca, somn cand reusim s-o adormim fiindca fuge din pat la greu . Doarme intre orele 13.30 si 17.00, dar numai 1 ora, 1 ora si jumatate. La sculare masa cu legume si carne, joaca, pe la 19-19.30 fructe si la 21-21.30 masa de seara. Culcarea pe la 10.30. Intr-unul din intervalele orare unde am scris joaca, iese si afara, in parc. Nu mai folosim demult caruciorul, alearga nonstop, coboara scarile de la etajul 3, colinda tot parcul.

Si o intrebare - sondaj! Cu ce prefera copii vostrii sa se joace?

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Daca vi s-a parut asa amuzanta povestea cu bucuria de pe covor, sa va zic una si mai si de la mare (si acum mi-e rusine de intamplare).
Mihai are un program destul de regulat de kk, asa ca desi inarmati cu de toate la plaja, nu ne asteptam la surprize din partea lui. Dar iata ca intr-o dimineata, ia pozitia corespunzatoare in nisip, dupa care ne arata si ne spune ca a facut un kaka bonus. Repede, curatam plaja si funduletul, il lasam sa se joace cu galetuta si intre timp mai aruncam si o ocheada sa admiram marea. Dupa vreo 5 minute, iar sunt anuntata "Mama, kaka", eu calma, ii spun, "da, Mihai, ai facut kaka, mami a curatat funduletul, etc". Cred ca atunci a fost prima oara cand a anuntat inainte, dar uite, noi, parinti nepriceputi nu l-am luat in serios. Dupa inca cateva minute, o ia la fuga pe cearceaful vecin (locatarii erau la balaceala in mare), eu dupa el, el bucuros ca ne jucam de-a prinselea, fuge mai tare, se impiedica si pica in fundulet. Il iau, dau sa curat nisipul lasat, si cand colo, ce-mi vad ochii : o stampila de toata frumusetea pe cearceaful strain, bine ca nu era chiar in mijloc. Repede, am curatat cat am putut de bine cu o tona de servetele umede, apa, servetele uscate, tot tacamul, in fine nu se mai vedea nimic, doar putin umed de la spalat. Cand vin oamenii de la balaceala, ma scuz in fel si chip si le zic ca Mihai le-a udat cearceaful, ca l-a murdarit, dar l-am curatat cu servetele umede si ca-mi pare tare rau. Ei de colo, ma intreaba "cu apa ?". Reiau explicatia (aceeasi), iar ei concluzioneaza ca "daca e cu apa, nu-i nici o pb !". Am ramas cam blocata, n-am mai zis nimic, era clar ca orice altceva decat apa (poate chiar si ceai ?), ar fi fost o pb. Asa ca n-am mai avut curaj sa-i contrazic ca n-a fost cu apa si sa le zic explicit ce-a fost.
Dar dupa inca juma' de ora am si plecat de-acolo, nici nu puteam ridica ochii de rusine sa-i privesc. Sper peste ani sa pot rade de faza asta, deocamdata nu reusesc.
Totusi, eu nu inteleg cum soacra-mea spune ca ea n-are nici un pat sau covor cacat sau pisat de copii. Dar cand ajungem la ea, are grija Mihai sa schimbe istoricul covorului, mai ales dupa baie.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Intru doar putin, sa va multumesc pt raspunsuri!

Rrox
- multi , si sa stii ca ai avut perfecta dreptate: nu e intoleranta la lactoza, ci dupa descrierea manifestarilor o intoleranta la o proteina din laptele de vaca, ce se gaseste in mai toate formulele de lapte praf. Ca atare ne-a spus sa incercam cu Nan HA (), sau Humana SL, daca nu merge cu Nan. Dar i-am dat Nan HA si n-a avut nici o reactie, deci ramanem la asta.
I-a aparut in schimb ceva pe obrajor, mi se pare cam suspect, o pata rosie, aspra la atingere. I-am dat cu Bepanthen, daca nu ii trece pana luni ma duc iar cu ea la dr.

V-am lasat, ca maine am 2 examene si trebuie sa mai fac azi si 2 referate, nu stiu daca / cand mai apuc, mai ales ca n-am nici un chef...

Iri si Nati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Daria,imi pare rau sa aud ca totusi este o realitate rahitismul;partea buna este ca de mic l-ati urmarit si ati prevenit manifestarea lui clinica,asa ca sanatate in continuare.
rares,in epidemie s-a facut antirujeolicul[noi am sarit peste faza asta,ca avea 7 luni si nu am fost de acord,l-am facut la 15 luni].Rapelul stiam ca se face cu ROR la 6 luni dupa AR.Poate ma insel,dar atunci asa citisem.Apoi se urmeaza schema normala,ca si cum nu ar fi fost "bonusul"din cursul epidemiei.

Azi am acceptat sa fiu sefa de sectie pentru o perioada de interimat de 6 luni[sper sa fie numai atat],asa mi s-a spus,si ca incep de la 1 octombrie!Bietul Alexut,parca simtea ceva,numai agatat de mine a stat
Oricum,la serviciu trebuia sa ma intorc mai repede,dar eu intentionam sa ma intorc la program de 6 ore si cu stimulent[care depaseste plusul la salariu datorat functiei!].Acum sa vad pe unde scot camasa.Daca stiti cumva ceva legislatie in legatura cu acordarea acestui stimulent in conditiile descrise,va rog sa ma luminati.Voi cauta si eu,dar daca ma indrumati"pe scurtatura"e si mai bine

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

..na, c-am uitat sa zic de struguri...

Ioana e moarta dupa ei (ca dupa toate fructele dealtfel ). Pana acum ii dadeam curatati de coaja si fara samburi. Alaltaieri tati a stat cu fetele dupa-amiaza si i-am zis sa le dea struguri la gustarea de fructe. S-a apucat constincios sa-i curete Ioanei boabe, dar pofta Ioanei era muuult mai mare, asa ca l-a lasat balta pe tati cu curatatul lui si a navalit in castronul Mariucai (care, sclifosita, si-i tot curata si ea! ) si s-a pus pe indopat boabe cu totul L-am certat eu pe tati cand am aflat, daca se ineca copilul, daca o doare stomacelul ca or fi greu de digerat, dar copilul n-a avut absolut nimic. Atat doar ca am gasit niste coji in kk nedigerate. Cred ca de acum incolo va manca fata si struguri ca atare.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coco spune:

Mamacita - stimulentul se acorda indiferent de functie! O sa-l primesti pentru ca realizezi venituri profesionale!

Daria - tocmai am vizionat filmuletele cu Brien - il pupam, e mortal cat de multe cuvinte pronunta - bravo! multa sanatate!

Azi incepe scoala, ce nostalgie in fiecare 15 septembrie! Mult succes la toti scolareii!!

Si noi ne pregatim de vaccin...

Mergi la inceput