Naturiste si homeopate (22)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:







SEPIA (note de curs)
Dr Doina Pavlovschi
Cefalopod㠖 Sepia – cerneală de sepia (melanina)

ACTIUNE
• psihic : depresie, fatigabilitate iritabila ;
• congestie venoasa portala cu insuficienta hepatica si greutate pelvina, prolaps uterin ;
• slabiciunea tuturor tesuturilor, visceroptoza.

MODALITATI
Agravare : inainte de pranz si seara, inainte de furtuna, aer rece, vant de est, în societate.
Ameliorare : exercitiu fizic, mergand repede, la presiune, la cald, intinzandu-se.

SISTEM NERVOS
Trista si abatuta, fara bucurie de viata, plange cand vorbeste despre ea, totu-i negru, se simte nenorocita. Indiferenta la preajma si la ai sai. Obosita fizic si psihic, apatica, taciturna, inchisa în ea, nimic nu o intereseaza, nimic nu o distreaza.
„Nostalgica pentru trecut, indiferenta pentru prezent, dar face planuri pentru viitor. ”
Se doreste singura, nu suporta consolarea. Iritabila, se vexeaza usor, nemultumita de ceilalti si de ea insasi. Nu suporta contradictia. Foarte impresionabila, cu nelinisti si frici. Poate fi anxioasa seara ca si Causticum. Somnolenta ziua, mai ales cand sta, insomniaca noaptea, foarte obosita dimineata la trezire. Bufeuri de caldura cu vertij dimineata la trezire. Cefalee cu durere apasatoare în ochiul stang, cu iradiere în occiput, cu impresia ca globii oculari sunt impinsi în afara, agravata clatinand capul sau la efort, ameliorata seara si la aer curat.
Sensibilitate dureroasa a pielei capului, caderea parului. Sensibilitate dureroasa a ochilor seara, cu senzatie de arsura si nisip în ochi, lacrimare dimineata si seara. Pleoape superioare grele si cazande (Gelsemium). Eruptie herpetica a pleoapelor superioare. Intoleranta pentru lumina stralucitoare. Hipersensibilitate la zgomot, acufene. Dureri dentare agravate ora 18-24, cu senzatia de dinti prea lungi, carii dentare, pioree.

APARAT DIGESTIV
Gura uscata, buze umflate dimineata, herpes al buzei inferioare. Gust sarat (Carbo vegetabilis, China). Dorinta de lucruri acide, otet, muraturi, aversiune pentru carne. Nu suporta mirosul de bucatarie (Colchicum). Agravare la lapte – diaree. Greturi dimineata la sculare si spalandu-se pe dinti, ameliorate dupa ce mananca. Senzatie de gol în stomac
(Ign. , Puls. , Podoph. ) imediat ce se gandeste la un aliment dorit, neameliorata mancand. Dispepsie prin abuz de tutun. Distensie abdominala cu borborigme si flatulenta cu senzatie de greutate pelvina. Durere profunda în regiunea hepatica ameliorata culcat pe dreapta sau la masaj. Constipatie cu scaune dificil de evacuat, insuficiente, dure, scibale brune. Senzatie continua de bol greu în rect (Anac. , Lach. , Lil. tigr. , Platina), neameliorata de scaun. Durere brusca, acuta în anus ameliorata mergand repede sau daca incepe sa evacueze scaunul. Hemoroizi proccidenti în mers sau la scaun. Secretie anala quasi constanta
(Ant. cr. ). Prolaps rectal.

APARAT RESPIRATOR
Nari uscate, umflate si ulcerate. Aversiune pentru mirosuri. Tuse seaca, spastica, iritanta, obositoare, agravata seara dupa ce s-a culcat (Sang). Dureri constrictive în piept agravate dupa somn, ameliorate mergand repede. Senzatie de opresiune dimineata si seara.

APARAT URO-GENITAL
Senzatie de presiune în vezica, pelvis, cu nevoia imperioasa de a urina („bearing down”); cistite repetate. Incontinenta de urina în prima parte a noptii. Urina tulbure, fetida, cu depozit rosu aderent de peretii vasului.
Barbat : secretie uretrala cronica, senzatia de picatura cronica, transpiratii fetide ale scrotului. Condiloame în jurul glandului.
Femeie : menstre intarziate si de scurta durata, cu aparitie matinala, sange negricios. Senzatie de presiune pelvina în jos, ca si cand totul ar vrea sa iasa prin vulva (Lil-t. ) Uscaciunea vaginului si vulvei dupa menstre. Vagin dureros la actul sexual. Dureri lombare sfasietoare la menstre.
Simte nevoia sa-si incruciseze picioarele. Prolaps uterin. Leucoree galbena, acida inainte de menstre, dupa fiecare mictiune, cu aspect laptos (Calc. phos. , Puls. ) numai ziua, cu arsuri si escoriatii ale coapselor. Avort în ultimele luni de sarcina. Frigiditate. Sterilitate. Dureri lombosacrate.

PIELE
Senzatie de frig pe alocuri : vertex, intre umeri, picioare reci în pat. Prurit în plicele coatelor(Rhus tox. , Sulph.) sau oriunde în alte parti neameliorat de scarpinat , ci transformat în arsuri. Eczema. Psoriazis. Herpes circinat catamenial. Ihtioza. Urticarie agravata la aer, ameliorata în camera calda.
Pete galbene sau brune pe spate, umeri, abdomen, pata calare pe nas, pete de sarcina. Fata palida.
Transpiratii abundente, acre, mai ales axile si scrot.
Durerile toate converg spre spate si se insotesc de frisoane si slabiciune.

BIOTEREN : psoro-tuberculinica cu tendinta cancerinica.

REMEDII COMPLEMENTARE :
Natrum muriatic, Sulphur iodat, Tuberculine.
Nux vomica ii intensifica actiunea.

RELATII :
Pentru tulburari reflexe de origine uterina : Bell. , Act. rac. , Helonias, Kali carb. , Lil. t. , Platina.
Pentru tulburari hepatice : Chel. , Nux v. , Phos. , Lyc.
Pentru urini fetide : Benzoic acid, Nitri ac.
Pentru psoriazis : Arsenicum album, Arsenicum iodatum.
Pentru psihism : Natr. mur. , Phos. ac. , Caust.
Pentru „bearing down” : Lilium tigrinum, Murex purpurea

INDICATII CLINICE
Afectiuni hepato-digestive : visceroptoza, dispepsie atona, hemoroizi, migrene digestive.
Afectiuni genito-urinare: metrite, leucoree, prolaps uterin, amenoree, dismenoree, menopauza,
sterilitate, frigiditate, colibaciloze urinare.
Afectiuni cutanate : eczema, herpes catamenial, pete de sarcina, psoriazis, fisuri sangerande nedureroase, veruci.
Afectiuni nervoase : depresie.

POSOLOGIE
• simptome locale : dilutii joase: 5-7 CH
• simptome generale, simptome locale severe, simptome cronice : dilutie 9-15 CH
(de 1-3 ori/sapt.)
• simptome psihice : dilutie 30-200-M CH la 1-2-4-8 saptamani
• simptome genitale : 15-30 CH în a 5-a si a 20-a zi de ciclu menstrual.
Sterilitate : 30CH-30CH- 200 CH dimineata, pranz si seara intr-o singura zi.
Ora 16 ar fi de preferat în afectiunile digestive.
Prizele de dilutii inalte nu se repeta prea des.
In depresie cu idei suicidare nu sunt recomandate dilutiile inalte de la inceput pentru ca pot grabi sinuciderea (Aurum). Sunt preferabile dilutiile crescande.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

ACONITUM NAPELLUS (Acon.)
Aconitum este unul dintre cele mai mari remedii ale materiei medicale homeopatice, având câteva caracteristici, în funcție de manifestările sale clinice dominante, și anume: un debut brusc, violent, impresionant, în stările acute, cu o neliniște și agitație dusă uneori la extrem și cu mare frică de moarte, sau, în formele cronice, o excesivă excitabilitate nervoasă exteriorizată prin crize de un dramatism aparte, pe fond anxios, care înglobează variate frici și temeri, îngrijorări fulminante, adesea declanșate sau puse în legătură cu urmările unui eveniment nefast (un accident, un cutremur, o boală, un șoc, o spaimă, etc.), amplificate și întreținute apoi de stresul cotidian, de diversele întâmplări, de relatări prăpăstioase și închipuiri sau griji, etc., care fac ca pacientul să intre extrem de ușor în panică din orice, o panică nemiloasă care îi face viața nefericită, neregăsind decât cu greu și nu totdeauna pentru mult timp, liniștea și tihna pierdută.
Deși eficiența remediului este cunoscută mai mult din rezultatele excelente ce se obțin în afecțiunile acute inflamatorii, ce pot apare la orice organ și care debutează rapid, zgomotos și cu mare agitație, cauzate de expunerea la intemperii, respectiv la aer rece și uscat, Aconitum este, în fapt, principalul remediu al anxietății și fricilor cronice și se pare că va deveni și mai actual pe măsură ce societatea modernă devine tot mai trepidantă, stresantă și implicit mai anxiogenă ; nu rareori tablouri clinice de nevroză anxioasă care au apărut în forma lor pregnantă destul de târziu, având însă legătură cu o spaimă sau sperietură din trecut, dar păstrată de ani de zile latent în mintea pacientului, s-au rezolvat cu acest remediu, administrat în diluții foarte înalte de homeopați cu experiență.
Ca psihism, este vorba de persoane extrovertite, blânde (simpatetice), cu dorință de companie, impresionabile, care se neliniștesc însă ușor de necazurile celor din jur, devenind sperioase și agitate. Au o dispoziție care variază uneori de la o oră la alta, cu alternanțe, o anume instabilitate a ideilor care fac dificil efortul de concentrare, precum și o vădită versatilitate de spirit.
Tipologic, remediul convine indivizilor cu stenicitate pronunțată, robuști și pletorici, la care sensibilitatea la boală, instalarea rapidă și mai ales acuitatea, dramatismul tabloului clinic, acea degringoladă generală ce se instalează și stăpânește reacțiile și acuzele unui pacient cu o aparență atât de viguroasă, apar de-a dreptul surprinzătoare. Tot surprinzătoare este și profunzimea efectului, adesea devastator, al stărilor cronice anxioase nu numai asupra psihicului ci asupra economiei întregului organism al pacientului, care terorizat de panici și frici, părăsit de tăria și echilibrul său emoțional, nu mai poate compensa deficitele multiple induse de boală, apare anorexia psihică, nu mai asimilează, slăbește, și firesc, își amplifică temerile și devine tot mai sigur că suferința sa este fără speranță de vindecare, apelând disperat la tot mai mulți medici, dar rămânând cu convingerea sa fermă, dominantă, apărută încă de la declanșarea bolii, că va muri curând. Practica unor medici pledează, în tratarea unora din aceste forme, pentru asocierea Aconitului cu alt remediu, de regulă Arsenicum album.

Simptome dominante:
- indiferent de felul, varietatea, localizarea sau intensitatea simptomelor, ceea ce iese în evidență în modul cel mai pregnant la Aconitum este hiperexcitabilitatea nervoasă, exprimată prin modalitatea de apariție a acestora, acea apariție invazivă, bruscă și violentă, ce poate configura rapid un tablou clinic acut, impresionant, în orice aparat sau sistem al organismului (de pneumonie, nevralgie, infarct, șoc, spasm cerebral, etc.); cu toate acestea, tulburările acute ce țin strict de remediu sunt doar funcționale, reversibile, fără a exista dovada provocării unor leziuni, iar durata de acțiune este scurtă fără periodicitate;
- teribila tensiune psihică, agitație anxioasă și neastâmpăr, care țin de aceeași caracteristică, pe prin plan fiind frica de moarte, conferă acel dramatism specific tabloului clinic al Aconitului și sunt însoțite de solicitarea insistentă, neliniștită, de către pacient, a unui sprijin medical imediat, pentru a fi salvat ; acesta e atât de speriat și deznădăjduit încât prezice și ora morții sale iminente; o asemenea frică specială, intensă, poate apare și la femei în timpul travaliului;
- frici diverse, chinuitoare, care în formele cronice modifică în mod semnificativ
psihismul pacientului, și-i răvășesc și marchează intens viața relațională, uneori pentru multă vreme; varietatea acestor frici este destul de mare, cel mai des fiind vorba de:
- claustrofobie (spații închise);
- frica de a sta în mulțime sau într-o cameră aglomerată;
- frica de a traversa strada, mai ales pe aglomerație;
- frica de cutremure, deobicei după un cutremur;
- agorafobie (spații deschise);
- frica de lift;
- frica de tunele;
- frica de avioane;
- frica de vești proaste;
- frica de întuneric și de fantome, mai ales noaptea;
- frica de moarte, mai ales în timpul simptomelor cardiace;
- frica de a se sufoca;
- frica de a fi atins;
- etc.
Este vorba atât de un fond dominat de frici și angoase, exaltate de diferiți factori și împrejurări emoționale, cât și de adevărate atacuri de panică, cu episoade repetate, pe fața pacientului citindu-i-se groaza în timpul crizei, tot cu senzația de moarte iminentă, la care se adaogă, obișnuit, palpitații puternice sau chiar violente, aprindere a feței și sete de aer ; aceste atacuri sunt mai grave seara, spre miezul nopții, sau imediat după ce a adormit, când persoana se trezește înspăimântată, după 30-40 minute de somn, situație ce poate apare deseori în urma unui șoc recent, accident, infarct, etc.;
- durerile intolerabile constituie, de regulă, debutul suferințelor acute, însoțite de psihismul menționat mai sus și având variate forme de exprimare: furnicături, înțepături, amorțeli, înțepeniri, junghiuri, colici, etc., apărând îndeosebi după intemperii, cea mai frecventă cauză fiind expunerea la vânt rece și uscat, pe orice anotimp; Aconitum realizează frecvent tabloul tipic de debut al unei posibile gripe, boli eruptive febrile, unei congestii pulmonare, pneumonii sau pleurite, a unei nevralgii faciale ? frigore, otite acute, artrite reumatice, cistite, amigdalite, etc.;
- orgasmul și eretismul vascular este a doua fațetă a hiperexcitabilității ce caracterizează acest remediu, alături de cel nervos, ceea ce explică apariția a o serie de simptome frecvente, ca de exemplu:
- fața roșie cu piele uscată, atunci când pacientul e culcat dar care devine palidă când se ridică în capul oaselor;
- mâini calde, cu roșeața zonei palmare și cu picioare reci;
- abdomen cald, destins;
- cefalee frontală cu senzația de cap greu;
- amețeală când se ridică repede din poziția culcat;
- congestie cefalică sau acces de hipertensiune arterială;
- extremă hiperacuitate senzorială: miros extrem de sensibil, fotofobie cu dureri la vederea suprafețelor ce strălucesc (zăpadă, arc voltaic, etc., de aici utilizarea sa în fotoftamiile alpiniștilor și ale sudorilor), sensibilitate la zgomote sau la sunete muzicale pe care le simte și în dinți sau trecând prin membre, gustul fiind chiar pervertit (toate lichidele, cu excepția apei, par amare);
- febră inflamatorie, cu căldură uscată, apărută brusc și violent, cu agitația caracteristică și cu frică de moarte, precedată de frigurozitate, pielea arzândă a corpului neiradiind căldura în jur ; febra este însoțită de sete intensă numai pentru apă rece;
- de altfel și inflamațiile localizate pe mucoase și seroase (gură, nas, ochi, urechi, faringe, laringe, arborele respirator, intestine, organe uro-genitale, articulații, etc., sunt preponderent uscate, fără secreții, excreții sau colecții lichidiene;

Alte simptome:
- tahicardie cu anxietate, cu puls plin, dur și destins, însoțită de palpitații violente, cu senzație de căldură sau arsură, îndeosebi după o frică, spaimă sau o scenă impresionantă;
- angină pectorală sau infarct miocardic acut cu amorțeală a brațului stâng;
- agravarea generală poate apare nu numai pe vreme rece și uscată, respectiv după expunere la vânt rece și uscat; dar și la lumina soarelui și chiar la căldură, atunci când pacientul devine febril, observându-se și o exacerbare a simptomelor mentale în aceste condiții;
- orbire bruscă după spaimă sau șoc;
- faringită sau amigdalită, foarte roșii, cu senzație de arsură, după expunere la intemperii;
- gastrite apărute după consumul de băuturi reci când pacientul a fost supraîncălzit;
- dorință de pește;
- aversiune pentru anghinare (artichaut);
- retenție de urină la nou-născuți și la mame, imediat după naștere;
- travaliu dificil la naștere, mai ales când parturienta are senzația sigură că va muri;
- crup laringian cu tuse seacă și sufocantă, fiind principalul remediu pentru stadiile inițiale ale crupului;
- amenoree la tinerele fete pletorice; suprimarea menstrelor după o spaimă;
- coșmaruri, delir nocturn, vise anxioase, tresăriri în somn și insomnii agitate;

Senzații deosebite,particularități:
- impresia că gândurile sale vin din stomac și că anumite părți ale corpului sunt anormal de mari;
- are impresia că lucrurile pe care abia le-a făcut, le-a făcut în vis;
- cefalee frontală cu senzația de apă fierbinte în interior și de cap care plesnește;
- senzația că toate lichidele au gust amar cu excepția apei;

De notat:
- la Aconitum este proverbială remarca homeopaților privind încetarea acțiunii sale și necesitatea recurgerii la un alt remediu, în momentul când, în evoluția tabloului clinic febril, aflat sub tratament, apar transpirația și secrețiile, fiind indicate în continuare, cel mai adesea, Bryonia sau Belladona ; marele merit al Aconitului va rămâne acela că, făcându-și efectul său eroic în stadiul grav, de debut, al bolilor respective, totul poate intra în mod ferm, tot aproape brusc, în defervescență spre vindecare, evitându-se multe din neplăcerile complicațiilor ulterioare posibile;
- de asemenea trebuie evitat Aconitul în febrele din preajma și după apariția erupțiilor, precum și administrarea lui în alternanță cu alte remedii;
- totodată este bine de știut că Sulphur-ul este cronicul Aconitului și că, deci, continuarea tratamentului, cu acesta din urmă, consolidează și desăvârșește rezultatele terapeutice de început ale Aconitului, în bolile acute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Cred ca m-am insirat cam mult dar asa ca idee sa va dati si voi cu parerea!
Pupici!
Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns merdan spune:

Buna!
mihailescu teodora dar de ovulatie ce sti? a fost sau nu in perioada asta de tratament ca azi sunt programat si eu la homeopat si nu stiu sunt asa de dezamagita ca ma gandeam sa nu mai duc.Dar acum ca inteleg ca au fost ceva ameliorari la tine ma paste gandul sa ma duc.
Nici eu nu am ovulatie(nici nu cred ca am avut vreodata) si in plus ciclul nu vine neam neprovocat, asa ca de unde bb?
Se pare ca eu as avea ovare polichistice si de-asta lipsa ovulatie+CM.
Am incercat si stimulare(closti si puregon) si tot nimic(la ovulatie ma refer ca la altceva nici nu pot spera).
Citindu-te mi-am adus aminte ca si mie mi s-a raspuns la intrebarea "de unde ov.polichistice?ca nu e ereditar" ca ar putea fi de la un soc, si eu mi-am adus aminte ca in urma cu 2 ani am aflat la stiri ca vasul pe care se afla fratele meu s-a scufundat.
Daca as sti ca mi-ar face bine m-as duce si la eu azi, de aceea te intreb daca te-ai monitorizat si sti ceva de ovulatie?


merdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Buna Merdan,
abia luna asta pot sa-mi dau seama daca ovulez sau nu.Acum sunt in z 6.Am inceput trat cam in a 18-a zi a ciclului trecut,am facut monitorizari in acest timp si nimik.Aveam foliculi dar nu se maturau si nici endometrul nu era prea gros!
Mai stiu fete care au ramas dupa 2 luni de homeopatie!
Eu te sfatuiesc sa te duci ca rau n-are ce sa-ti faca!Nu interfereaza cu nici un alt tratament doar ca e restrictie la consumul de MENTA,nici chiar in pasta de dinti,guma,etc.E cam greu ca eu devoram 1 pach de guma/zi!
Bafta la tratament!
Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns merdan spune:

Mersi pentru raspuns mihailescu teodora.
Deja ma hotarasem sa ma duc ca la cat am dat pana acum pe medicamentele alopate homeopatia e mizilic d.p.d.v financiar.
Eram nehotarata si din cauza ca imi facusem programare si la un ginecolog(altul decat cel de pana acum) si nu mai stiam incotro s-o iau dar daca zici ca nu interfereaza cu nici un fel de medicament ma duc mai linistita.
Nu te mai intreb daca homeopatele merg cu naturiste ca banuiesc ca da.Eu iau acum niste naturiste(naprasnic,BU,muguri zmeur) de vreo luna si n-as vrea sa intrerup 3 luni si cred ca n-ar strica sa iau si niste bulinute homeopate.
Daca totusi cineva stie ca nu se iau impreuna va rog sa-mi spuna, sa nu incurc borcanele.

merdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumit spune:

teodora, vad ca mergem la acelasi medic homeopat, trimise de dr.T. Cum ti s-a parut prima consultatie? Cum te simti?
Eu am inceput sa merg in mai anul trecut, am ceva vechime...La inceput am luat Sepia si Thuya; imi schimba din cand in cand remediile, luna asta am luat 4 feluri de bilute + picaturi.
Problema mea era ca nu aveam ciclu deloc decat daca luam pastile. La monitorizare se vedea ca endometrul e bun dar foliculii se spargeau la dimensiuni mult prea mici. Dupa ceva vreme a inceput organismul sa lucreze, cam greu, ce-i drept. Acum am ciclu la 42 de zile(asa il aveam si-n tinerete) dar nu stiu cum stau cu ovulatia.M-am programat la dr.T pt.monitorizare spre sfarsitul lunii.
Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Lumit,
ce sa-ti spun?
La prima consultatie mi-a facut asa un fel de anamneza generala,insistind f mult pe temerile mele,pofte culinare etc.I-am zis ca dupa accidentul ala am ramas asa cu o obsesie vis-a-vis de moarte,sau pierderea cuiva drag.A insistat mult pe asta:ce simt ,cum simt,etc.DAr angoasa asta am avut-o cam 1 luna jumate dupa eveniment,INSA acum,spre surprinderea mea,total neplacuta,mi s-au cam acutizat starile astea de panica.Adica ,ma urc in masina,dar stau tot timpul cu teama si am tot felul de scenarii morbide in cap.Eu credeam ca mi-a trecut,dar se pare ca nu.Am sunat-o si i-am zis de reactiile astea ale mele si mi-a zis sa stau linistita inseamna ca remediul lucreaza.Vindecarea se face prin accentuarea si agravarea simptomelor,dupa care atenuare pina la disparitie.Remediile homeopate actioneaza pe baza similitudinii.INduc simptomele pe care tb sa le vindece si dupa aia actioneaza.Poate m-am aberat!Dar asa am inteles eu!
Homeopatia se bazeaza pe simptome si nu pe diagnostic!
IN rest,m-am bucurat ca mi-am rezolvat chestia premenstruala.Era un chin pt mine:trebuia sa stau cu un pumn de antiinflatoare,no spa,analgezice.Mi-era tare rau si acum nici n-am simtit cind mi-a venit.
Despre ovulatie si foliculi:T m-a chemat pina prin z25 si foliculii nu cresteau deloc.Am facut vreo 7-8 echo intr-o luna si nimic.
El era f optimist in ce ma priveste.
Pina la accident aveam o menstruatie ceas la 30-31 zile.
Se apre ca atunci m-am dereglat rau.
Am mare speranta ca o sa ramin gravida dupa trat asta.
Sunt fete pe site-ul Lui Tutunaru care dupa 1-2 luni de homeopatie la aceeasi dr.au ramas gravide desi se chinuiau de ceva vreme.
Cum ne-o fi norocul.Eu prefer naturistele si homeopatele decit medic alopate!
Va pup si sa auzim de bb-i!
Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumit spune:

Eu sunt multumita de tratamentul homeopat pentru ca ma simt foarte bine. Toata viata am avut dureri de cap de care nu stiam cum sa scap si dupa prima luna de remedii deja am uitat de migrene. E drept ca ciclul este tot neregulat dar nici nu ma mir la ce an stresant am avut. Cat despre bebe, ce sa zic, e mai dificil, ca sotul nu-i in tara si stam cam prost cu sincronizarea.
Iti tin pumnii sa -si faca treaba cat mai repede remediile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chivutamonica spune:

Goldi,uneori mie jena sa va povestesc chiar tot dar vad ca acum mai prin cu o intrebare si trebuie sa-ti raspund cu toata jena.
Deci este vorba despre acel mucus,care uneori apare albicioas,mai transparent si mai gros {intre trans. si alb
-stergerea cu hirtia igienica se face de sus in jos
-trebuie daca e bun sa alunece bine si sa fie si mul
-se ia pe un servetel si cu altul se prinde sa vezi daca are elasticitate ,atunci e bun si trebuie sa fie de cel putin 8cm{ochiometric}
-se noteaza in fiecare zi sub acea eticheta pe care o pui in grafi,ai sau n-ai mucus si cum...cind e bun atunci e perioada buna
oricum se simte daca ai mucus bun,e mult mai cosistent.
daca mai ai intrebari ,cu placere iti raspund.
,MONI


Mergi la inceput