Ai nostri, ca brazii! - ianfeb2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Simona, eu as evita pt. o perioada laptele dulce. Ii potzi da insa lactate fermentate: iaurt, telemea nu foarte sarata, asta daca zici ca branzica dulce nu-i place. Eu i-am dat si cascaval, singura problema cu el e ca e putzin cam gras si nu trebuie sa-i dai mult. In caz de regim se recomanda hrana mai usoara. In rest, ca mancare de regim: piept de pui fiert, paine prajita, stiksuri, saratzele, orez, morcov fiert, ceai de menta, ceai de afine. Potzi de fapt sa-i dai cam orice legume fierte in apa cu putzina sare, dar sa excluzi cartoful. Dintre fructe: mar copt, mar crud ras, banane, afine, coarne (chiar se gasesc acum prin pietze si cica sunt miraculoase in caz de diaree). Sanatae multa, poate e doar de la dintzi. Mie una mi-e groaza de enteroviroze.
Bubu, merci frumos. Sper sa se adapteze intr-adevar. Oricum alta cale nu e, fiindca trebuie sa lucrez, iar varianta mai buna decat asta, eu una nu vad deocamdata.
Cu expo. intr-adevar nu prea aveam cum sa ne intalnim, daca zici ca ai plecat de acolo la 13.30, ca eu cam atunci am ajuns, pe la 13 de fapt si mai eram cu o prietena.
Cat despre sac, Tudor a dormit in fiecare iarna de pana acum in sac, inca din prima lui iarna, mie mi-a fost de mare folos acest articol. Acum intr-adevar se foieste la greu pana adoarme, iar aseara cand l-am pus in sac pt. prima data pe anul asta, s-a bucurat initzial dupa care a inceput sa protesteze si sa zica ca-l "doare" . Prin urmare, l-am dezbracat, i-am pus pijamaua cea noua, s-a foit la greu, a adormit intr-un final ca de obiei, dupa care m-am dus la el si l-am bagat in sac. Pana dimi a dormit in el si chiar daca s-a mai foit in somn, probabil ca nu l-a deranjat cat sa se trezeasca. Asa ca voi breveta metoda si o voi aplica seara de seara iarna asta, nu de alta dar n-am chef sa stau cu grija ca se dezveleste sau ca raceste. Acum e inca devreme, nu e cazul de sac de dormit ca e cald in casa, am vrut doar sa verific daca mai tzine figura sau l-am luat degeaba. Ar fi fost culmea!...brrrr!
Bafta la exam!
Liviana, eu la incaltzaminte prefer pantofii cu talpa flexibila, captusitzi cu piele si care au talonet, desi Tudor deja si-a format golul respectiv. Eu nu prea ii iau incaltzaminte din tzara, prefer sa-i cumpar de cate ori am ocazia din strainatate, unde e si mult mai ieftina ca in tzara. De aici, eu am mai spus ca sunt multzumita de incaltzamintea de la Andy Kids (ii gasesti si la targ, in sala principala, cum intri oarecum in dreapta).

mama de BAIAT (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Crinuta, e clar ca-ti seamana la inaltzime. E super ca mama ta a pastrat masuratorile de cand erai tu mica. La fel a facut si a mea, are caiet incluziv cu ce spuneam la fiecare varsta, ca bb ma refer.
Catiflo, sanatate multa sotzului si lui Gabi!
Anda, ai mai aflat ceva? Ce e cu hepatita sotzului? Poate potzi sa intrebi daca nu cumva ar fi cazul sa o vaccinezi si tu pe Iri cu Havrix, mai ales ca avetzi atatea cazuri in jur. De asemena mai stiu ca e un siropel in farmacii, LIV 52 se numeste care este hepatoprotector. E din plante si cred ca n-ar strica sa-i dai cate o linguritza, macar pana va lamuritzi cine si ce are. Dar intreaba mai bine medicul. Pup!
Monalac, si Tudor viseaza mult si vorbeste prin somn. El e foarte vorbaretz si ziua, tot timpul bodogane ba pe limba noastra, ba pe limba lui . Aici macar e o caracteristica pe care o recunosc, e vorbaretz ca mami...ca de la tati nu scotzi multe cuvinte . Iar noaptea imi dau seama clar ca viseaza ca spune tot felul, sau chiar rade prin somn, in hohote uneori. Alteori se trezeste in tzipete si imi dau seama ca a visat urat.
E firesc de altfel, la cat sunt de stimulatzi intelectual in perioada asta si bombardatzi din toate partzile cu informatzii noi.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ubi spune:

Alexandra mea zice cam asa:

Cum te cheama? Ada
Cati ani ai? Ridica o mana in sus (eu voiam sa ridice doar un deget...dar nu cum vreau eu)

ipi=iepure
pithi=pitic
titi=canarul Twiti
atata= a lui tata
amama= a lui mama
adada= a lui Ada

in rest, mama, tata apa, caca, pipi...etc

www.ubi.ro
http://pg.photos.yahoo.com/ph/criszaman/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Buna dimineatza -neatza-neatza! (asa zice fiu-miu cand se trezeste bine dispus, in ultima vreme mai rar: e "plouat" ca merge la gradi)

Crinuta,
N-am citit in Capraru sau altundeva despre cum sta treaba cu vorbitul la varsta asta, dar daca zici tu ca spune multe, ma simt mandra .
Da, si Ruxi da cu capul cand se enerveaza, trebuie sa am mare grija langa ce sta in momentul ala, caci pt ea nu mai conteaza ca se loveste...

Zilele trecute la gradi, educatoarea zicea despre Eric (,) ca n-a fost cuminte, c-a impins copiii la topogan, le-a bushit masinutele, si ma gandeam cu groaza daca despre Eric aud de-astea, ce-mi vor auzi urechile cand o voi duce pe Ruxi la gradi ..
(intamplarea cu Eric o consider totusi atipica, s-a razvratit ca l-am lasat la gradi si am plecat fara sa-mi iau ramas bun si sa-l anunt ca ne vedem mai tarziu, altfel e f. prietenos).

P.S. Mi-a iesit o rulada trasnet cu crema de menta ( a se citi legat). Mai tarliu, daca rezista si apuc s-o ornez, ii fac si poze.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Crinuta mie imi zice Tuta baiatul meu. Cred ca n-am explicat prea clar.

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetelor, de ce e pagina latita in halul asta?

Erica, trebuie sa il intrebi pe Eric de ce a impins copiii, deoarece ei nu fac nimic fara motiv. L-o fi deranjat ceva, zic si eu.

Ce rulada ai facut? Cu reteta data de mine? Abia astept poze si reteta cremei.

Tomasa, si mama a pastrat notite cu ce am spus, ce am facut, la ce data, etc. Hihi, seamana mamele noastre.
Mama si acum noteaza tot ce ii spun eu de Rayan. Tine evidenta mai bine decat mine.

Apropos de vorbit, cred ca am ajuns si noi cam la 40-45 cuvinte, deoarece am mai descoperit aseara si alte cuvinte: cheie, aki ( ok), no, how si altele.

Aseara am crezut ca fac criza de nervi. Spalam gresia, vine Rayan, ii spun de cateva ori ca e ud si sa plece, il dau la o parte, apoi ma intorc cu spatele o secunda ( exact ca data trecuta) sa spal sub masa, la care aud buf, si il vad exact ca data trecuta, in acelasi loc, evident lovindu-si si capul ( am auzit buf si a pus mana la cap).
Atata mi-a trebuit, am inceput sa tip, mi-am pierdut mintile.
In primul rand ca totul s-a repetat 100% identic si asta m-a socat.
In doilea rand, ce m-a infuriat a fost atitudinea de neascultare a lui Rayan, cea tipica lui " eu stiu mai bine" care prevad ca ii va aduce multe probleme.
Sincer, prefer sa ii trag la fund decat sa isi loveasca capul.
Plangeam, tipam, realmente am rabufnit si i-am tinut un speach de juma de ora.
Nu stiu ce sa mai fac cu el. Nu invata nimic din patanii, face exact la fel.
Mor de frica sa nu faca ceva la cap, vreun cheag de sange ceva, pur si simplu ideea ma inspaimanta si atunci ma infurii, deoarece am avut incredere in el ca a invatat ceva dar m-am inselat.
Ma infurii si pe mine ca vazand ca nu pleaca nu i-am tras vreo 2 la fund si sa il pun in time out, pentru ca nu ajungea sa cada.
M-am invinovatit ca am intors spatele o secunda, ca nu mi-a trecut prin cap ca se va repeta povestea, sau ca el stiind bine ce inseamna ud nu va pleca de acolo.
Ce e ciudat este ca atunci cand spal in bucatarie pe jos nu face asa.
Doar in hol face asta si nu inteleg de ce.

Eu nu stiu ce sa fac ca sa il pazesc, unde sa il tin, nu stiu insa stiu ca incapatanarea asta a lui nu e buna deloc si trebuie de pe acum sa lucrez in acest sens.

Nu va zic ca de 2 seri adoarme la 1:30. Parca a baut, asa se comporta. Rade, sare, se prosteste, pune in priza, scoate una, alta, se ridica, se da jos din pat, e de groaza.

Aseara pe la 1, eu m-am dus la baie si Rayan s-a dus la Amin in living, Amin care era cu musafirul nostru, la care il aduce Amin in dormitor razand, spunandu-mi ca a crezut ca m-a adormit Rayan pe mine si acum a venit la ei, hihi.
Nu radeti ca era sa se intample asta de cateva ori, adica sa adorm eu inaintea lui.

Azi gateste Amin, dar eu as vrea sa fac clatite. Se fac rapid si nu necesita efort.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tomasa, multumesc mult pt raspuns. Incerc sa ajung si eu maine dimineata cu tati si Matei (Simona poate ne vedem acolo?). Mi se pare ca de la ora 9 incepe, nu? Mult succes cu acomodarea tatalui tau cu Tudor. O sa scape si de pampers, nu-ti face griji. Imp. e sa-i spuna lui Tudor sa mearga la olita cand il vede ca se screme. Eu asa fac cu Matei si deja stie ce are de facut acolo. :) Nu stiam ca ai mai fost plecata din tara de cand esti acasa cu Tudor? Cam ce preturi ai vazut in afara tarii la incaltaminte?
Apropo de invelit, Matei al meu tipa si se zbate daca simte pe corp paturica. Singura solutie e sa-l imbrac bine. Nu stiu ce ma fac la iarna ca nici sa doarma imboscat nu e o solutie. Mai e cineva in situatia asta?

Anda, draga mea, imi pare rau de necazul cu sotul. Ce vei face daca il vei interna? Irinuca cu cine va sta? Ai gasit o bona? Te astept pe ymsg cand poti vorbi.

Simona, eu cred ca e chiar indicat sa-i dai cascaval, mai ales ca are scaune moi. Da-i si ousor, carnita, paste fainoase, cartofi, ceai de menta. Sunt bune pt regim. Sanatate!

Erica, felicitari pt vorbareata Ruxi. Eu cred ca f mult conteaza si existenta fratiorului, asa-i?
Patricia pe unde esti? Parca n-am mai vazut mesaje de la tine... Dar tu, Ixxi, ce mai faci?
Mona, din ce localitate esti tu?
Sa va zic ultima traznaie a lui Matei. A invatat sa se sustina in maini de canapea si fotoliu si sa se dea utza-utza cu picioarele in aer. Am ramas blocata cand l-am vazut aseara. Adevarat gimnast, ce mai!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Poze August

Forum despre Flori Presate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Sirimie, sanatate lui Vladut.

Fetelor, am citit acum articolul despre copiii capricorn si nu se potriveste deloc cu ce vad eu la Rayan, dar chiar nimic nu se potriveste.

"Uneori va veti intreba daca este cu adevarat un copil?!

Ei bine, da si nu. Pentru ca nu are inclinatii catre aventura, de cele mai multe copilul Capricorn pare insensibil si plicticos, dar adevarul este ca ia lucrurile usurel, invata lectia incetisor.
Mai cititi pe www.desprecopii.com

Cum se impaca copilul Capricorn
cu alte zodii
Toate zodiile

Acest copil adora sa se simta important de la o varsta foarte frageda, de aceea nu ezitati sa-I trasati sarcini, sa-l responsabilizati.

Va intelege perfect atunci cand va creste, si va aprecia mult sistemul de recompense.

Faptele bune trebuiesc rasplatite, dupa parerea lui.

Copilul Capricorn este foarte bucuros sa traiasca dupa anumite percepte. Atunci cand incepe sa invete, acest copil nu trebuie grabit cu nici un chip, lasati-l sa invete si sa descopere in liniste tot ce il intereseaza.

Ii va face mare placere sa organizeze el jocul copiilor. Intotdeauna se va concentra la maxim si va fi foarte hotarat cand va face ceva.

Chiar daca va fi un copil care va vorbi mai greu si mai tarziu, incercati sa va determinati copilul sa depaseasca mai repede stadiul "ganguritului" si sa-si dea drumul la vorba.

In concluzie

Copilul Capricorn prefera sa se joace in siguranta, apreciaza eforturile depuse pentru a face un lucru asa cum trebuie".

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Crinuta, mie mi se pare ca este chiar foarte tipic pt. copilul capricorn ceea ce ai subliniat tu. Si eu sunt capricorn si tot ce povestesti tu de Rayan imi aduce aminte de povestile alor mei despre mine. Hai sa-ti povestesc putin despre cum eram eu. Daca era un lucru de care s-au plans ai mei mult timp a fost acela ca tot ceea ce lor li se parea periculos pentru mine era atractia maxima. Eu eram cea care imi trasam singura limitele de siguranta. Ceea ce nu facea nimeni faceam eu. Eram exemplul copilului rebel caruia cum ii puneai o limita in secunda urmatoare o treceam fara teama de repercursiuni si pedepse. Eram incapatanata si faceam numai ce vroiam eu indiferent de ce pedepse primeam. Pana la 6 ani tata imi spunea Tarzan fiindca pe mine nu ma gaseai niciodata in parc, cu fetele si papusile, ci eram catarata in toti copacii din fata blocului, ieseam la joaca in picioarele goale. In fiecare seara tata imi numara cate julituri noi am si cate vanatai, nu exista zi sa nu adaugam cateva in plus. Cea mai mare placere cand eram in casa: stateam catarata pe geam, incalecand rama geamului si alor mei le ingheta sangele in vine cand ma vedeau dar n-au reusit sa ma faca sa-mi fie frica si sa nu o mai fac. De mica ma bateam cu toti copii care ma deranjau sau imi luau lucrurile sau care il suparau pe fratele meu (cand era mic el era prea cuminte si prea binecrescut -fraier- sa se apere, chiar daca era mai mare). La 7 ani mi-am rupt mana din umar si am stat cu ea in ghips timp de 3 luni si astfel am transformat-o in arma perfecta de aparare. Cand mi-au scos ghipsul era tot maruntit, era praf-praf.
Daca vrei iti mai povestesc cu toate ca pentru ai mei am fost un copil destul de dificil si aproape imposibil de tinut in frau, asa ca nu vreau sa te sperii prea rau .

Oana 19+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Am primit negativ amandoi, trebuie sa parasim teritoriul intr-o luna. Scuze, nu pot sa scriu mai mult, sunt daramata psihic.

Oana si Seb
(10.01.2005)

AUGUST SEPTEMBRIE

Mergi la inceput