Mamici de martie - aprilie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 11
Lumi_Nag spune:
Buna cele mai frumoase burtici!!!
Nu am avut acces la net si de aceea nu am mai intrat de mult insa am citit tot ce ati scris....da' ati scris ceva
.Eu am fost la o nunta la terasa si a fost un frig...de am racit si nu imi mai trece.Pana ma duc la doctor imi puteti recomanda ceva pentru cursul nasului si stranut??
Ca astea-mi sunt simtomele si nu stiu ce sa ma mai fac.In rest, toate bune si frumoase, nu mai am greturi, trec si poftele, incep sa mananc si carnita (pana acum nu puteam sa o vad).Revin cu vesti de la eco pt ca m-am reprogramat pe 19, dar pana atunci mai stam pe aici un pic.
13+
It's easy living with eyes closed
cria_bv spune:
Draga Lumi,
Eu cand am racit acum cateva saptamani dr.ORL mi-a dat sa fac inhalatii cu ceai de musetel(5-6 pliculete la 1l apa) cu bicarbonat de sodiu (1 lingura); 1 lingura ulei de masline/3 ori pe zi; comprese calde la gat si proposept.Am mai luat si sirop de brad si bineinteles multe ceaiuri cu lamaie. Sper sa te ajute.
Cria
6
tzuna spune:
LUMI_NAQ nu stiu ce ai putea lua sa nu-ti mai curga nasul. Daca faci putina febra insa sa nu stai asa, ia niste Paracetamol ca de asta cica avem voie. In rest lapte cald cu miere, ceaiuri cu miere si lamaie, supa calda de pui.....
LAURA- OANA nu-ti mai fa griji pt bebe daca ti-au zis ca e ok. Bebele simte starile tale de ingrijorare si cred ca ar fi mai bine sa le mai eviti (asa cat poti). Legat de Rh cred ca-ti faci prea multe griji. In primul rand daca esti la prima sarcina nu sunt deloc probleme. Daca ai citit mesajele noastre de la inceput ai vazut ca multe gravidute au avut probleme cu sarcina: sangerari, deschiderea colului, contractii... si totul e bine acum. Asa ca fii optimista.
MIHAELAAA - bitestul e un test probabilistic pentru depistarea riscului de Sindrom Down si Edwards. Se face intre 11 si 14 saptamani.Iti vor lua putin sange pentru analize, iti vor pune intrebari legate de bolile tale si iti vor face o ecografie ca sa masoare bebele, si translucenta nucala. Apoi toate datele se introduc intr-un program special care-ti arata riscul pentru bolile de mai sus.Trebuie sa stii ca 5% din teste ies fals pozitive. Eu cred ca totul va fi bine. Si legat de toxoplasmoza, asa cum iti ziceau si alte fete trebuie doar sa fii mai precauta. Ce crezi ca eu daca am anticorpii ma apuc de mancat carne cruda si de pupat toate pisicile? Trebuie sa fii atenta la ce mananci, sa te speli des pe maini si cam atat.
IMPORTANT pentru fetele care vor sa faca TRIPLU TEST si nu au bani.
Exista Fundatia "Copii sanatosi" infiintata de dna Tariceanu si care ofera acest test gratuit mamicilor cu venitul net pe membru de familie sub 3.500.000 lei/ luna.
Pentru programari si alte informatii sunati la 211.44.64 de luni pana joi intre 10-13.
Testul se face intre 14 si 21 de saptamani.
Trebuie sa va programati din timp insa. De obicei testele se fac la Sanador. Va trebuie o trimitere de la medicul de familie/ ginecolog, o copie dupa BI/ CI, o declaratie privind venitul.... Sper ca v-am fost de ajutor.
Eu incerc sa ma programez pentru Triplu test tot la Filantropia unde am facut si Bitestul dar daca nu reusesc sa ma programez nu-l mai fac si mergem cu Dumnezeu inainte ca oricum acum nu mai avem de ales.
azi am intrat in 15 s
yrrol_13 spune:
Ptr raceala eu consum multa miere cu lamaie. tai o lamaie in cuburi mici si le pun intr-un borcan cu miere. E foarte buna de consumat in anotimpul asta. Si anul asta am cumparat catina alba, si mi-a facut mama un sirop cu miere care e la fel de bun ptr imunizarea organismului. la mine ia toata familia numai de frica sa nu ma imbolnavesc si eu
.
Pupici si stati sanatoase.. eu sunt din ce in ce mai optimista, o mare parte din analize au iesti bine, astept cele de la Cantacuzino, si sapt viitoare sa fac triplu testul.
Alina
12+
monica_b spune:
Lumi stiu ca poti lua vitamina C cit cuprinde (si 1000 mg/zi) si parca si paracetamol.
Monica
14+
kmi78 spune:
Buna mamicutelor! Am fost si eu la ecograf , am pus si poza in album daca vreti sa vedeti cum arata un bebe la 16 saptamani; era tare vioaie domnisoara dupa cum a vazut doctorul; asa ne-a zis ca ar fi fetita ne-a aratat si noua dar nu ne-am dat seama; dupa masuratori e ok , chiar mai mare ; ma tot gandesc unde? ca burta mea e cam mica; noi am vrut si 3D dar a zis ca nu are rost inca mai bine data viitoare sa mai creasca;
Eu am programare si la Bucuresti la dr Iosup in 30 sept dar vreau sa anulez pt ca e prea departe sa mai mergem iar daca am facut eco morfologica aici si e totul in regula nu mai are rost; daca e interesata vreo mamica sa mearga in locul meu, eu am facut programarea cu mult timp in urma stiind ca e foarte ocupat dr-ul;
astept raspuns daca nu sa sun sa anulez;
Va pup, aveti grija
16s
Amma23 spune:
Ciao, fetelor
Am fost la ecografie si ne-am vazut odrasla
. Emotionant, chiar nu credeam sa fie asa.Sotul meu ma strangea de mana sa mi-o rupa, io miorlaiam de nu'mi mai puteam opri lacrimile. Bogdan, saracu' imi zicea sa ma opresc si-mi stergea lacrimile.Mai aveam un pic si plangeam in hohote. Am senzatia ca pana acum n-am realizat ca sunt gravida.Acum , ca l-am vazut e sigur!!!!!!!!!!!!! Youhoooooooooooo!!!O sa avem un bebe! Doamne, mare miracol!
Doctorul a zis ca sunt toate in regula , e dezvoltat normal pentru perioada asta, am intrat in saptamana 12. Mie , insa, dupa ce-am tot citit pe net, mi se pare ca e cam micutz(a).Noi suntem amandoi inalti, cit de cat( eu 1.74m si Bogdan 1.85). Bebele are 6.9 cm, o fi bine pentru 12 saptamani exact.Mi-a mai dat asa, clarté nucale-1.3mm adica translucenta , banuiesc. Mi-a zis ca riscul de trisomie e scazut. Femurul 8mm, Diametrul biparietal-24mm, diametrul abdominal-20mm, pulsul 162.
Mi-a mai zis ca sarcina a inceput in jurul datei de 28 iunie si o sa nasc pe 28 martie. Ca toate sunt normal dezvoltate, pentru termenul asta.
Cum a fost la voi ca sunt foarte curioasa.De ieri de cind am venit , numai asta fac, caut pe net statistici. Cum e normal?
Doamne ajuta sa ne fie bine , si nou asi copilasilor nostri.
Pupaturi

monica_b spune:
Amma vezi ca la echo ti se da ca lungime CRL-ul, adica lungimea din crestet pina la fundulet. S-ar putea sa gasesti pe net lungimi mai mari fiindca dau dimensiunea pina la virful picioruselor.
Kmi sa-ti traiasca bebelina! Ma insel sau e prima fetita de martie-aprilie? Foarte frumoasa poza, se vede grozav de bine structura craniana. O sa fie o domnisoara pe cinste. 
Monica
14+
Lumi_Nag spune:
Va multumesc pentru sfaturi.Cand ajung acasa le incerc pe toate si daca spuneti ca am voie si paracetamol o sa iau si unu din ala ca sa treaca repede raceala. Va poop si va doresc sa nu patiti ca mine, ci sa fiti sanatoase 
13+
It's easy living with eyes closed
kisstherain999 spune:
Lumi suna-l pe doctorul tau. E dragut si te va sfatui cu siguranta.
Mai poti vedea si aici cate ceva.
Pupici.
kiss 
10+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...