Mamici de ianuarie-februarie 2007 (17)
Raspunsuri - Pagina 26
crisotexa spune:
ANIS si YLLIMIC, vad ca suntem in clubul cerclatelor. Alydumi si Gio, nu sunt cerclate dar trebuie sa aiba grija la col.
Interesant ce ti-a spus doctorul Yllilimic. Sa-ti spun din experienta mea:
- la prima sarcina (cu inseminare artificiala), am stat cat mai mult in pat, mai faceam cate ceva usor prin casa,duceam catelul afara de 3 ori pe zi (dar am lift) si in weekend faceam plimbari usoare prin parc (in nici un caz nu mergeam 3-4 km). La ceva vreme dupa cerclajul facut la 18 sapt (orificiul extern al colului meu se deschisese devreme - 9 sapt), cand am mers la eco, desi nu aveam contractii, colul se scurtase. Iosup mi-a recoamndat sa stau numai in pat si s-a lungit. Apoi am fost mai cumintica... Nu am luat decat utrogestan (3 luni) si No-spa la nevoie (f. rar).
- la sarcina 2-a, cu bebe mic (cateva luni), am mai facut treaba, desi aveam ajutor. Am zis ca ce atata protejeala. Dupa cerclaj (tot la 18 sapt) am avut o sangerare maronie = hematom. Acesta s-a resorbit in 2 saptamani, a zis Iosup la eco. Placenta si toate alea pareau OK la eco. Totusi la 24 saptamani, la o viroza, am pierdut-o pe Mara si la analiza placentei s-a vazut ca aveam o insuficienta placentara (contractii pana la pierdeea sarcinii, foarte putine...)
- la sarcina 3-a, noul doctor la care merg, mi-a spus din start: stat in pat cat mai mult, patul ridicat cu 10 cm de la picioare, utrogestan+no-spa zilnic, chiar si gravibinon (dupa cerclaj la eco se vedeau ceva contractii, desi eu nu simteam nimic). Este mult mai prudent doctorul care ma urmareste acum. La 8 saptamni, am avut iar un mic hematom...
Intotdeauna conteaza antecedentele, dificultatea cu care ai obtinut sarcina, varsta...
Eu, dupa pierderea sarcinii a doua, sunt extrem de prudenta. Stiu ca e cum vrea Dumnezeu dar nu vreau sa-mi reprosez ceva. Probabil si varsta (36 de ani si jumatate)e de vina....
Ceea ce vreau sa subliniez e faptul ca poate sa vi se scurteze colul si fara sa aveti cine stie ce contractii (daca e incontinent asta e soarta lui) si numai la eco se vede. Grija mare pe masura ce creste sarcina.
V-am facut capul mare....
CATALINA, bine ca ai inceput tratamentul si ca da roade. Intotdeauna este o cauza a contractiilor mai intense si dese. Sa o tii tot asa!!! La mine de ex, daca stau mai mult de juma de ora in fund, mi se intareste burtica. Nu as putea sa merg la serviciu. La colul meu, contractiile sunt cele mai periculoase. Daca stau in pat, mai fac cate ceva usor prin casa, in weekend mai fac cate o plimbare scurta in parc, e OK.
DINZO, din pacate habar nu am de infectiile urinare. Macar de asta am scapat (glumesc). Da-i o cautare pe forum. Cel mai important e sa ai increde in doctorul tau, care la o adica ar trebui sa iti prescrie traament. De unde esti?
GIO, poti sa zici ca ai luat nadragii gratis
. Io nu-mi permit sa merg prin magazine si daca nu prea ies, n-am nevoie de toale (glumesc). Ce-ar fi sa stai talica un pic mai potolita???? Te rog sa ai mai multa grija de tine. Hai ca nu mai avem mult!!!
MARIA_IRINA, o sa caut un articol despre luarea temperaturii, parca sa zic ca intr-o revista "Mami" l-am vazut (dar stii ca atunci cand trebuie nu dai de el). Zicea ceva de temperaturile luate cu diverse termometre si in diverse "locuri".
TWETY, bine ai venit. Vad ca si tu mai ai un pui, un pic mai mic ca Tudor al meu (8 iulie 2003). O dai la gradinitza?
CRISTINNA, felicitari pentru baietel. Daca te doare cumva in gat, sa stii ca proposeptul e bun.
FALVIA, bine ai venit. Mai avem o mamica cu fetita gemene Alydumi. Sa aveti amandoua multa bafta!!!
AVENTURA, eu vin la inatlneala, daca sunt in stare in momentul ala... sa speram ca da
.
LIUDA, cu cat te stressezi mai tare cu greutatea cu atat e mai naspa. La mine e o regula.. Asa ca incerc sa mamanc mai putina paine, sa nu pap dulciuri etc. Daca incep sa ma cantaresc, e jale. Mi-e foame non-stop.
MICHELLE, NU IN ULTIMUL RAND ITI DORESC SA PRIMESTI ASTAZI VESTI BUNE. Doamne ajuta!!!!
Crisotexa
(20 +)
si Tudor (8 iulie 2003)
Liuda spune:
Nu prea ma stresez eu cu greutatea (ca daca ma stresam poate ma mai potoleam) dar mi-a zis si dr. ca ar trebui sa tin greutatea in frau, ca nu imi da voie sa cresc chiar mult in proportii.
cu toate astea ma gandeam ca nici asa o amestecatura in stomac tot nu e bine. Dar asta este - trebuie cineva sa faca curat in frigider?!
gio spune:
Buna,
Crisa, oricum m-am resimtit dupa experienta cu Miniprixul...am zis ca nu imi mai trebuie in viata mea umblat prin magazine.
Cat despre col, de sambata zac in pat..acum stau si ma gandesc, contractii nu am prea multe insa am niste dureri groaznice. In spate si ca o curea sub burta. Acum nu stiu daca e colul care se scurteaza sau ce naibii o fi...Am o programare la eco pe 21 dar tot stau sa ma gandesc daca o fi bine sa ma duc la o eco de control pe aici prin zona...Numai ca nu stiu nimic care sa merite efortul de a merge pana acolo...mai reflectez...
va pup
19 +
Flavia-Ioana spune:
Fetelor va multumesc mult pentru urari si va doresc si eu voua multa sanatate si BB-i frumosi si sanatosi !
Of...eu abia astept sa treaca timpul, as vrea sa inchid ochii si atunci cand ma trezesc sa imi vad fetitele, parca nu mai am rabdare...![]()
Dar ce ma fac cu picioarele astea care nu imi dau pace, au inceput sa mi se umfle si ma plang ca o baba...ma doare spatele, ma dor soldurile, lucrez la birou 8 ore pe zi si parca intepenesc uneori, abia ma misc fetelor...ma intreb ce voi face la 7-8 luni ?!
, nici chiar foarte grasa, am vreo 74 kg...![]()

Flavia
Alexia si Daria (maine 19 fix)
delfinuta spune:
Fetelor...sper sa ma ajutati si pe mine cu listutza...
Flavia acceasi problema o am si eu - picioare umflate ca niste painici, dureri de mijloc, de incheieturi..
. De vreo saptamana insa merg la masaj - reflexoterapie, drenaj limfatic, relaxare - si vreau sa zic ca ma simt din ce in ce mai bine. Va recomand celor care aveti probleme!
Tot nu reusesc sa vad greutatea optima...ce nu fac bine???
22+
Amaya spune:
Delfinuta, incearca si calculatorul de aici:
http://www.paternityangel.com/Preg_info_zone/Weight/CalcWeight.htm
Michelle, tinem pumnii pentru o veste buna!
Noi astazi am fost la eco si control, bebita e bine, are aprox. 200 g si se dezvolta normal, dar placenta nu este pozitionata central ci intr-o parte si mi-a spus ca este posibil ca asta sa creeze probleme. Ma intreb oare cum de n-ar fi vazut Iosup asta!?! Greu de crezut!
Eu insa se pare ca m-a inselat cantarul sau m-am cantarit intr-un moment nepotrivit si sunt iar la 63 de kg, doctorului nu-i prea place si mi-a dat de facut analize pentru tiroida. Slabe sanse (parerea mea) sa fie o problema insa medicul vrea sa afle motivul pentru care nu iau deloc in greutate. Acum trebuie sa iau si prenatalele zilnic.
Va
pe toate!
Oana
18+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
Liuda spune:
Flavia sincer nu te invidiez !!! Partea cea frumoasa este cu doua bebite in burta, dar cand ma gandesc cat de greu iti este... eu cu unu si chipurile nu am probleme si nu trebuie sa stau la pat si nu imi mai este nici greata si la baie noaptea nu ma mai duc..... dar cu toate astea abia astept sa treaca vremea sa-l nasc si sa scap. Sant mare , ma misc mult mai greu din pat cobor greu, sa ma aplec nu prea mai pot, sambata m-au apucat dracii mai sa ma apuc sa plang ca nu ajungeam ca lumea la degetele de la picioare sa-mi tai unghiile... nu mai pot sari pe scari... nu pot sa dorm pe burta,,, deci chiar o mie si una de inconveniente pentru mine. Si pentru mine asta inseamna mult... ca eu eram o zvarloaga, tup intr-o parte, tup in alta, toata ziua ma agitam. Acum parca sant legata de picioare de maini, chiar nu mai am rabdare sa nasc nu ca sa vad copilul ci sa nu mai fiu ca un urs care nu se poate intoarce. Chiar uneori ma supar si de dimineata imi stric ziua- nu ma pot apleca, nu prea mai am ce purta cu ce ma imbraca(dimineata ca sa ma inbrac intai un sfert de ora ma uit ca boul in dulap)- am eu vreo cateva haine dar m-am saturat tot de aceleasi si sa cumpar altele nu vreau ca vine frigul si nu se merita si nici nu am ce face dupa asta cu ele. offfff
Liuda spune:
Amaya la mine placenta este la fel laterala si in spate - si dr. a zis ca nu e nici o problema, sa nu-mi fac grija ca nu e obligatoriu sa fie pe centru. Asa ca .... nu cred ca e motiv de stres dar la tine copilul la 18 saptamani are aproape 200 de gr. ?
La mine la 18 avea 320 gr. la 21 saptamani - 498 gr.Deci ori la tine e micut(dar dr. tau a zis ca e bine!!!) ori la mine papa bine si o sa fac unu de 4-5 kg. ( cred ca asta e mai valabila avand in vedere ca si tata la noi are 100 de kg ne fiind gras. 
Amaya spune:
Liuda, ecografic si cronologic bebe are 17 saptamani si 2 zile (alea 2 zile sunt din sapt. a 18-a) si chiar si aici pe site (la articolul despre cele 40 de sapt. de sarcina) la sapt. 17 bebe ar trebui sa cantareasca 150g iar la 18 sapt. cam 200g. Fata mea are 191g +/- 15g. Eu cred ca este bine, adica normal. La prima sarcina, baiatul meu avea la 21 sapt. 356g si s-a nascut cu 3,800 kg.
Oana
18+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
"Pentru BARBYE, una dintre noi- trebuie sa ajuti!"
delfinuta spune:
Amaya multumesc! calculatoarele astea de greutate sunt "for fun" dupa cate citesc eu in josul paginii sau pur si simplu sunt menite sa te enerveze!!!

La 1,65 si 53 de kg acu ar trebui sa am tot 53?? In luna 9 tot atat??