Mamici de noiembrie - decembrie 2006(37)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
Irinabr spune:
Si eu aveam tensiunea mica si acum am oscilatii. Am si palpitatii mai ales noaptea. La prima sarcina am avut probleme spre final. Inainte de nastere prectic nu mai dormeam, nu ma mai odihneam. Imi aduc aminte ca m-am dus la operatie de parca vroiam sa imi iau o greutate de pe inima.
Va rog mult, pentru cele care se pregatesc sa intre in prenatal, sa imi spuna si mie cand se depune dosarul la fortele de munca si ce trebuie sa contina..
Cu multumiri
Irina
BB 26 sapatamani + baietel de 7 ani si 6 luni (Mihnea)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
luly spune:
Madaluta am vazut si eu reclama la targ si din cate am inteles e in perioada 7-10 sept in sala de sport a Lic. Mircea. Si eu sper sa ajung dar nu sunt sigura.
Ai fost curajoasa sa incepi scoala. Te-au lasat directorii? Nu ti-au zis ca-i incurci, ca din cate stiu e destul de greu cu plecatul in mijlocul anului si gasitul inlocuitorului (si pt scoala si pt copiii)(si eu am lucrat in invatamant asa ca sunt in tema).
Luly 26s cu
si
Diana (04.12.2003)
doradora spune:
eu mai vazusem filmul o data, dar acum am privit cu alti ochi. mie mi se pare insa cam prea optimist. sa ma contrazica mamicile care mai au copii daca gresesc, dar din cate am vazut eu te apuca disperarea si la unul, cand plange si nu stii de ce si nici ce sa ii faci si te doare sufletul ca nu il poti ajuta. dar cu 6?
chris 26+
alexandra
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by chris80
eu mai vazusem filmul o data, dar acum am privit cu alti ochi. mie mi se pare insa cam prea optimist. sa ma contrazica mamicile care mai au copii daca gresesc, dar din cate am vazut eu te apuca disperarea si la unul, cand plange si nu stii de ce si nici ce sa ii faci si te doare sufletul ca nu il poti ajuta. dar cu 6?
Subscriu.
Ma indoiesc ca o singura persoana poate face fazta la 6 sugari pt ore intregi. Cel putin nu si sa ramana apoi intreg la minte..
Presupunand ca se spala toate biberoanele odata (era o masa intreaga...
![](icon_smile_big.gif)
Sa socotim: 1 biberon se pregateste in, hai sa zicem 2-4 minute, alaptatul dureaza 10-15-20 minute.
Deci pt un bb ar iesi cam 15-20 minute/biberon + 5-10 minute pauza de ragait.
Pt o singura masa ai avea nevoie de:
6 bb x 25 min(biberon + pauza de ragait) = 2-2,5 ore.
(termini de hranit nr.6 ca-i ghioraiae iar matzele lui nr.1)
Nu mai spun ca dureaza si sa-l pui in pat/iei din pat pe fiecare, ca doar nu esti roboztel.
Deci la un numar de 6 mese/zi, doar hranitul ti-ar lua vreo 12-15 ore/zi.
Plus schimbatul, plus imbaiatul, lalalala
Iar de plimbat nu mai vorbesc..
Iar cand se pun pe plans... atunci sa te tii.
Deci, sa fim seriosi...
![](albina.gif)
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
asiza spune:
Marcela, nu s-a facut teorie, dar ni s-a spus ca s-a vorbit cu d-na doctor care tine cursurile mierecurea de regula si de sapt. viitoare miercuri va fi prezenta...Iar lunea, nu se stie inca...ar trebui sa vina prin rotatie psihologi, stomatologi etc...Vom vedea...
Of, fetelor, ce ciuda mi-e...am vrut neaparat sa vad filmul de pe PRO TV de aseara si am uitat complet cu meciul asta, Rom-Albania....Of of of...
Oana 24+ cu
Denis Cristian
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lavinia_P/Lavinia_P.jpg)
Lavinia_P spune:
Buna ziua si eu,
Dia,Mirona,multumesc pt raspunsul cu pestele.(apropos,Mirona, eu am folosit expresia "fiica de pescar" exact cum te-ai exprimat tu o data ).Am mancat si voi mai manca salau ca e bun tare.
Si eu tot pt naturala cu epidurala optez.cred ca depinde de nororcul fiecaruia ,riscuri sunt la ambele variante.Cum va vrea DD.
Azi "prietenul" meu cantarul mi-a aratat 67, adica 13 kg in plus.Off..ce butoias sunt.
Am inceput sa adun si eu cam ce e nevoie in bagajul de spital.Printre altele mi-am luat si ser fiziologic ,dar cand am ajuns acasa am realizat ca nu stiu la ce imi va trebui.Pentru buric, pentru nasuc?
Lavinia 28s,
Mirona spune:
salut mami,
n-am vazut filmul aseara - la fel din motive de meci important ... dar imi inchipui.
ruxandra esti tare. M-ai facut sa rad. N-as vrea sa fiu in pielea ei.
Mi-a placut enorm ce-ai scris.
nu mai stiu cine scria despre maini umflate ... SI EU!!!!
m-au lasat picioarele si acum mi se umfla mainile - dar fetelor - nici macar nu pot pune poze de gogoase ce am, al meu abia ma mai poate tine de mana pe strada - zice ca-i este shod - ca-s prea grasutze.
Marcelina - eu am renuntzat la saltelutza de fibra de cocos - asta dupa cele scrise de Dia - cred ca am sa comand una normala - noroc ca am gasit o firma care sa-mi faca la comanda - pe dimensiunile cerute de mine - domus flex.
Dolores - vrei bataitza? Hai mama si scrie-ne ca deja ne e dor de tine.
Putere Adinutzei sa mai reziste. Oare prietena ei ne mai citeste? Ce-ar fi sa-i printeze ceea ce scriem noi aici si sa-i duca in spital sa aiba ce citi (de parca nu are carti) ... dar na ... poate ne simte mai aproape. Putere si curaj! la toate.
Miro
![](gravida.gif)
![](fetita.gif)
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
doradora spune:
marcelac pe patutul meu scrie sa nu ii mai pui lui bebe o alta saltea in afara de cea din dotare atata timp cat domiciliaza la etaj. se gandesc probabil sa nu cada cumva. asa ca noi nu ne grabim, o sa avem timp si dupa, prin primavara, cand coboara la parter.
chris 26+
alexandra
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lavinia_P/Lavinia_P.jpg)
Lavinia_P spune:
Si era sa uit sa salut fetele din Iasi, Ramona si Roxana, frumoase filmuletele.Eu ma mai duc la 32 saptamani, nu le ai pun pe cele vechi.E super ecograful ala,nu?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura13/Laura13.jpg)
Laura13 spune:
Salut fetele!
Vroiam sa va zic ca am terminat de varuit camera lui bebe (vorba vine camera lui ca deocamdata ne-am hotarat sa-l tinem cu noi in dormitor). Dar oricum, camera in care va sta bebe cand va fi un pic mai mare am varuit-o cu bleu si am facut norisori si saore pe un perete si stelute si luna pe alt perete. Sper FAIN! Dar tre' sa-i multumesc Mironei pentru idee.
Laura si bebe strumf
30+