Sarbatoritii de iulie-august 2004 (195)
Raspunsuri - Pagina 8
alice2004 spune:
Daria, ma bucur ca v-ati simtit bine la petrecere !
Mihaela, lui Andrei ii plac tare chiftelutele marinate - io le fac din amestec de carne de porc+vitel, dar poti sa le faci si din carne tocata de pui, daca alegi sa nu ii dai porc ! Si poti sa adaugi ca garnitura legume fierte sau inabusite, noi asa mincam la mare, sau piure de cartofi ... Cit despre retete de mincarici de legume, io nu prea stiu ce sa zic, ca gizmoul nu le inghite neam ! Doar rosii si castraveti natur, sau fierte - morcovi si cartofi si ceva fasole ! Aaaa, si mincarea de mazare, pe care o adora !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006
biluta28 spune:
Alice ca bine zici cu chiftele marinate "iam-iam" asta fac dupa amiaza ca nu am mai facut de mult si cu un piure de cartofi. Eu mai fac si carnita cu sos cu ciuperci si paste sau orez dar parca mai vreau si altceva ca ai mei sunt tare receptivi la noutati. Am niste conopida pe acasa stitii vreo reteta mai usoara pt. bebei??
Mihaela - 33 ani- sagetator Ana 6 ani jumate - Edi 2 ani
http://community.webshots.com/myphotos?action=viewAllPhotos&albumID=546687000
mitzura spune:
Neata!
Si la noi masa e in 50% din cazuri cu cantec. Cateodata ma mir cu cat de putina mancare traieste. Mai nou are un nou pitic pe creier. nu vrea sa ia neam prima lingurita. Daca il prostesc sa guste, de obicei ii place, dar stam la prima lingurita si cate o juma de ora, si dupa aia haleste in 5 minute.
Aaaa, si daca il intreb "da tu ce vrei sa mananci?" imi raspunde "bomboane" sau "ursuleti". Am cumparat bombonele din alea mici ca nastureii, colorate, cu ciocolata in ele si e super incantat de ele. Asa ca le folosesc ca santaj. Daca papa mancarica primeste 3-4 bombonele. Da sa vedeti ce prosteli bag, ca sa manance: "cate bombonele vrei sa-ti dea mama, ce culoare sa aibe prima bombonica, etc...." Si tot asa, pana terminam masa. daca a papat, le primeste, daca nu, nu.
Eu de exemplu, fac astazi mancarica de mazare cu carne de vitel. La asta nu prea comenteaza. Asta asa, ca idee de meniu.
Ma enervez, ca unde stau eu, nu prea gasesc carne de vitel. Asa ca gatesc pui si peste la greu (m-am saturat de ele pana ain gat ) si mai scapa si la porc din cand in cand. Vita as gasi, dar inca n-am descoperit secretul sa fac vita mancabila. Degeaba o fierb cate 3-4 ore, ca tot cauciuc e. Voi cum gatiti vita, astfel incat sa nu mai fie asa tare?
mitzura spune:
Bilutza, eu cu conopida fac budinca de obicei: fierb conopida cu sare. Ung un vas termorezistent cu unt, pun in el un strat conopida, un strat de branza (ce am prin casa, cascaval, telemea, etc). Bat 3-4 oua, eventual cu putina smantana, dar nu neaparat, sare, piper, poate marar daca am, si arunc le arunc peste straturile de conopida si branza. O fac din ochi, n-am o reteta scrisa. Iese tare buna.
leeloo2004 spune:
alice - problema e ca Stefan nu maninca nici mai tirziu...iar eu am incercat sa-i fac un program fix de masa, ca sa aiba o alimentatie cit de cit echilibrata... Astept sa vad daca azi maninca cu mama - i-am facut supa cu galuste si pui cu smintina si conopida...
Am vizionat si eu pozele cu Luca si mi-au placut tare mult! la sarbatorit!
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
roxanaz spune:
hihi conopida e si la noi azi in meniu si cu smantana si la cuptor.
Mitzu vaca nu trebe sa fie talpa. adica trebuie sa fie macar manzat. ia din metro vitel ca e ok. si din selgros daca aveti, acolo e cea mai buna carne de vitel, alba, asa cum trebuie. si ai grija ce bucata iei, antricoul si muschiul sunt de preferat, pulpa e doar de friptura.
eu fac chiftelutele si cam orice tocatura din vitel+pui, se cam stramba 'al mare da asta e, nu prea vreau sa scape asa des Patrick la porc. aaa, si recomand cu cea mai mare caldura macelariile musulmane cine le are pe aproape ca-s super ok!
Gabi saru mana...genunchiul e umflat si vanat dar macar pot calca. (ma gandeam sa imi pun o genunchiera....de fitze )
alice2004 spune:
Subscriu la reteta de conopida a Mitzurei, eu pun si putina faina, sa iasa mai legat si bag la cuptor, iese taaare buna, doar ca Andrei nu maninca, hehehe !!!
Eu una am renuntat de mult la carnea de vaca si am optat pentru vitel sau cel mult minzat, ca cea de vaca mi se pare guma rau oricit de mult as fierbe-o ! Mai o faceam la zepter si iesea mai acceptabil, dar pentru Andrei folosesc de vitel !
Nu stiu cum naiba o faceau la restaurant la mare, ca aveau in meniu pulpa de vita cu sos brun, mei, si era carnea aia de vaca asaaaaaa de moale, ca o minca Andrei mai ceva ca pe pui sau porc !!!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006
szivarvany spune:
Noi suntem in partea ai`lalta a baricadei mancam orice si muuult.
Meniul de azi: mic dejun: dupa 150 ml lapte, o cana mare de lapte cu orez; pranz: supa de pui, pireu cartofi cu tocanita de pui, desert prajitura de la nunta; lapte 150 ml; la trezire: 1 banana+ 1 piersica. Se rontaie piscoturi, multe piscoturi. Cina: paine prajita cu cascaval si 150 ml lapte. Nu stiu, dar cand zic ca fi`mea e ciudata, asa e. De cand rontaie piscoturi si Sugus mananca mai mult, a zis si dadaca
Ma tot gandesc ca poate are ceva afectiune de nu se ingrasa desi mananca, saptamana viitoare facem o coprocultura si analize de sange. Sa dorm eu bine.
Daria & Giulia (2004 08 16)
mitzura spune:
Roxi, sa-ti treaca genunchiul repede!
Noi selgros nu avem, macelarii musulmane nici atat, ramane metro. dar si acolo eu nu am gasit carne de vitel tot timpul anului. E sezoniera treaba. Da, manzat este, dar mie si asta mi se pare destul de tare. Cred ca depinde de cat de tanar e manzatul.
Gabi, daca ai timp, poti sa scrii reteta de pui cu smantana si conopida, ca suna bine.
Alice, eu in locul tau ii intrebam pe aia, mai ales ca ai mancat acolo mult timp si te cunosteau. Sau nu vor sa spuna, ca e secretul bucatarului...hehehe.
alice2004 spune:
Daria, mama, asa am fost io, si asa sint si acum, maninc orice oricind si nu ma ingras neam !!! Cineva mi-a spus ca s-ar putea sa fie un exces de tiroida, dar analizele au fost bune, asa ca am exclus si asta de pe lista ! Si am lasat-o pe baza metabolismului accelerat ... ca altceva nu am gasit ! Uneori ma oftic ca nu poci sa sar de 50 de kile, dar cind va vad cu cite diete va chinuiti, zau ca ma bucur de zece ori pina la dumnezeu ca sint asa !!!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006