Sarbatoritii de iulie-august 2004 (195)
Raspunsuri - Pagina 11
alice2004 spune:
Mei, cu pofta de mincare si eu astept, ca mama ma toot batea la cap sa nu imi fac probleme, ca dupa ce venim de la mare o sa aiba Andrei pofta de nu o sa mai stiu pe unde sa scot camasa, da nu vad nimik inca !
Acusi ce ma pregatesc si eu de plecare acasa, asa ca va doresc o dupaamiaza linistita si sa ne auzim cu bine !!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 2006
roxanaz spune:
Alice asculta la mine, arunca toti pufuletii/napolitanele si alte alea sau ascunde-le undeva unde nu le stie. si nu ii da nimic in afara de mancarea de la mese si doua gustari sanatoase - iaurt, fructe, din astea. eu numai asa l-am dezvatat pe Patrick de ele. nu a fost usor...nici pntru noi dar asta e!
mitzura spune:
Mai, da vad ca sunt multi mancaciosi pe aici.
Tudor bea dimineata pe la 6 200 de lapte, micul dejun e intotdeauna o batalie, nici nu mai stiu ce sa-i mai dau ca nu vrea nimic, ciuguleste doar, in parc papa numai fructe ca asa e consemnul dat lu soacra-mea. Si vine acasa la amaiaza, io ma gandesc ca e rupt de foame. daca mananca un castronel de supa/ciorba e bine. Niciodata si felu doi. Mai baga inca un biberon de lapte la culcare. cand se scoala felu doi, asa cat o pasarica. Seara cate o jumate de felie de paine cu branza sau sunca. si din nou lapte. Asta e in top. El nu mananca de exemplu la o masa nici macar un copan intreg, mai ramane cam un sfert din el. Si ca de obicei, nu-mi cere mancare oricat d foame i-ar fi (ma rog imi cere bomboane, da alea nu se pun)
Gabi, mersi pentru reteta!
Alice, eu am pus boboanele si altele de genu asta undeva sus intr-un dulap, ca sa am control strict asupra lor.
Si eu daca il intreb "papi aia?" raspunsul e invariabil "nu". Asa ca de obicei in il intreb "papi aia sau aia". Numai ca n-a invatat sa aleaga si intotdeauna imi raspunde "Pap aia sau aia" (si dupa aia nu papa de nici una)
Cristal, succese la santiere..."macarale...rad in soare argintii....macarale"
Robi, sanatate multa lui Matei si sa iasa analizele bune!
vrabiuta spune:
LUME LUME!!!!
mare propunere mare!
pentru toti piticii din bucuresti: propun o intalnire ca si cea de anul trecut in dupa amiaza zilei de sambata, 16 septembrie!
haideti, o facem?
cele mai frumoase
leeloo2004 spune:
Mai, in caz ca nu se intelege - programul lui Stefan arata asa: dimineata la 7:30 baga 250 ml lapte dupa care, pina la ora 13 nu mai maninca NIMIC!
La 13 se incearca sa i se dea sa manince un polonic mic de supa si felul 2 care nu inseamna mai mult de 150 gr de legume cu tot cu carne! La ora 18 maninca un iaurt cu fructe de max 150g, iar la 20:30 (dar nu in fiecare zi) un borcanel cu piure de fructe. In rest nimic, decit niste pufuleti (max 1/4 punga) dupa iaurt si citeva ciuguleli de rosie, brinza , mezel la cina noastra. In rest nimic si eu zic ca maninca foarte putin!
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
szivarvany spune:
Giulia intre mese rontaie non-stop: cereale, piscoturi, bomboane. eci un`antr`una cu o mana mestereste cu cealalta baga mancarea in gura. Si cand se golesc farfuriile de mancare cere: mai papa, mai
Daria & Giulia (2004 08 16)
roberta04 spune:
Eu am avut marele noroc sa am un copil mancacios , dar cum nimeni nu-i perfect, de cand l-am nascut si pana in prezent doarme foarte prost,deh, nu le poti avea pe toate!In schimb, are perioade in care mananca foarte bine si altele in care doar ciuguleste, cred ca-si regleaza singur greutatea! Dar nu-i dau bomboane, biscuiti, napolitane decat foarte rar, gustarile sunt fructele, iaurtul (cum spunea si Roxi) sau chestii facute in casa (ieri i-am facut papanasi cu branza).
ANDRIES, sa stii ca functioneaza chestia cu musafirul care papa mult, la noi vin frecvent doua familii prietene cu copii mici si mofturosi si mananca de rup copiii lor impreuna cu Matei!
ROXI, multumesc de sfat, nu ma reped la antibiotice, i le-am dat dupa ce am fost si la ORL si mai mult pentru adenoidita. Azi mi-a zis pediatra sa merg doar pe tratamentul simptomatic- antitermice, un antialergic si Stodal pentru tuse.
Dorsilia spune:
salutare si de la noi!
n-am mai scris si aici ca am un morcov cam mare, am avut un weekend cu peripetii, contractii, ajuns la urgente de frica, ma rog, sunt cu un sac de antispastice de gat, sa vedem ce zice la eco, merg saptamana asta.
Danut nu e cu apetitul cine stie ce, mananca asa mediu zic eu. Niciodata 2 feluri, niciodata 5 mese.
- Dimineata lapte, apoi fie fructele cu cereale/iaurt/branza fie un ou moale cu o felie de paine, fie sandwich cu pateu/icre/sunca/unt.
- urmeaza in mod normal pranzul insa nu la noi, ca noi suntem pe contra, asa ca in loc de pranz se serveste ceva light: fructe sau lapte sau supa cu taitei/galuste
- cina e iarasi frugala, ceva asemanator dejunului, de regula alternez, ii dau altceva decat a mancat la dejun din aceeasi paleta limitata, suplimentar are o pasiune pt paste cu gris, cu zahar, cu branza, si laptele la culcare
asta e ...
Roxi- sanatate la genunchi, si eu am patit-o anul trecut, am cazut cu Danut pe hol, am alunecat, si mi-am taiat piciorul intr-o muchie de gresie (eram in santier), el doar s-a speriat ca l-am salvat de la o cadere nasoala, am facut un spagat instant, in schimb mi-am facut eu rost de 6 copcii la laba piciorului si mers sontacait doua saptamani, acum am o cicatrice nasoala, ca urmare a muncii prestate experimental parca de un rezident tampit de la urgente
Robi- sanaatate puiului, nu-l mai duci la un alt pediatru?
Si inca 2 chestii: daca mai aveti retete usoare si apreciate de mancarici pt pui, mai postati-le, ca sunt o adevarata mana de ajutor in momentele de lapsus gastronomic prin care trec, cel putin eu, de o vreme
- fasole uscata coirba sau iahnie cu afumatura sau carne macra ati dat copilasilor pana acum?
- am facut zacusca cu vinete, gogosari si ciuperci, a iesit o bunatate
sanatate tuturor si pofte de mancari sanatoase!
Andries spune:
bravo vrabiuta!!
hai sa ne vedem pe 16 sept, daca vreti ma pot ocupa si eu de organizare, propuneti si locatii daca se poate, eu stiu o vila in Dr Taberei care organizeaza pentru copii petreceri si pentru adulti au un chiosc in gradina si am fost acolo la un party si a iesit super bine, super tare!! mai ales daca sunt toti de aceeasi varsta iese mai bine!!
Andries
leeloo2004 spune:
Eu din pacate pe 16 sept sunt la un team building (plec de joi seara) - nu e vorba, ma intorc dupa prinz, dar o sa fiu rupta dupa drum si nu cred ca o sa am mare chef de petrecere... Nu dati cu pietre, dar nu s-ar putea pe 23? Mi-ar pare tare rau sa nu venim si noi...
Gabriela si Stefan David (8 Iulie 2004)
Poze nou-noutze cu Stefanutz
Albumul comun!!!
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.