Mamici de sept-oct 2006(70)
Raspunsuri - Pagina 10
microbu spune:
Acum ca am citit ultimele pag scrise si am si rasp cat de cat vreau sa va intreb si eu ceva: ce supliment de fier luati?
Eu momentan iau numai Materna dar de 4-5 zile ma simt f. anemica, am ameteli, stari de greata si voma, etc. Poate fi si de la faptul ca sunt destul de obosita? Ca si alte fete, noaptea nu pot dormi nicicum. ma foiesc 2-3 ore minim ca sa pot adormi macar o ora...
La dr merg abia peste vreo 10zile, dar mi-a spus ca pot lua o doza minima de fier 2-3 zile daca ma simt anemica. Nu mi-a spus CE sa iau, insa...
Sandra
34+
burtik + poze
inca un pic
tasia spune:
tanima_i2002 Si eu eram ingrijorata din cauza bebeuli care misca incontinuu, nu erau 10 min din zi k sa nu-l simt. Si nu doar miscari normale ci sututi adevarate care imi taiau respiatia. L-am intrebat pe dr. daca are ceva si mi-a explicat k miscarile copilului sunt semn de sanatate. Copii sanatosi sunt foarte activi si voiosi
Asa k stai linistita, atata timp cat misca e bine ![]()
35 + 
pozele noastre
bebe
tasia spune:
microbu si eu ma simt des ametita, si am stari de greata
. Am facut analizele si mi-a iesit ok, nu am anemie. Dr. mi-a zis k sunt stari normale de gravida si nu inseamna neaparat k esti anemica daca ametesti. Analizele nu mint
Daca tu tii neaparat sa iei ceva suplimente e decizia ta, eu zic totusi mai bine sa te odihnesti cat mai mult 
35 + 
pozele noastre
bebe
microbu spune:
Tasia, tocmai ca la ultimele analize mi-a iesit o anemie, mi-a dat sa iau Materna. Nivelul Fe era scazut insa mi-a spus ca vedem dupa o luna de Materna daca iau si supliment de Fe sau nu (ca Materna are totusi si Fe si nu trebuie exagerat). Dar daca ma simt totusi rau mai devreme de o luna, sa iau o doza minima de Fe (dar nu mai mult de 2-3 zile). Si nu stiu ce anume sa cumpar de la farmacie...
Sandra
34+
burtik + poze
inca un pic
cata14 spune:
Despre suplimente ... eu nu va pot ajuta prea mult ptr ca nu suntem pe aceeasi "piata". Eu iau Blakmores pregnancy care au 9 vitamine si 6 minerale dozate ptr sarcina si alaptare (sunt similare cu Elevit care din cate sti8u eu este si-n Romania).
Alina, sa-ti traiasca bb si sa te bucuri de o refacere usoara!
In ceea ce priveste vizitele de dupa nastere, macar un lucru bun e ptr mine ca n-am familie aici si nu vor fi prea multi care sa vina sa ne sufoce sa vada bb. Hmmm, cred ca si eu o sa fiu un pic leoaica cu puiul.
Ionica, iti tinem pumnii martea viitoare (parca marti e 6 sept). De ce s-a hotarat cezariana pana la urma? Eu azi ma duc sa fac ecograful normal si CT Scann (care-i 300 de dolari!!
) si abia marti aflu daca fac cezariana sau nu ... eu cred ca pe 7-8 face si eu cezaraiana, nu cred ca am parte de nastere naturala. Deaja mi-e cam frica de nastere naturala ptr ca stiu ca e bb cam maricel.
Va pupic pe toate,
k
Catalina, 38+
notquiteso spune:
presupun ca la ora asta nu e nimeni pe aici..:( sunt chiar singura cu arsuri si cu creierii pe bigudiuri?
POZE
cata14 spune:
Eu sunt pe aici dat fiind ca la mine e ziua. Nu stiu daca mai esti tu online. Ti-au mai trecut arsurile? Incearca sa bei putin lapte pe mine ma ajuta.
Catalina, 38+
notquiteso spune:
nu mai pot bea lapte... imi mai trece de obicei cu inghetata, dar nu mai am prin casa. aici e 4 dimineata
POZE
Cecilia C spune:
Salutare fetelor!!!!
In primul rand vreau sa urez FELICITARIIIIIII!!!! tuturor proaspetelor mamici, sa fie sanatosi bebelusii si bebelusele,mancaciosi si somnorosi.
Ma bucur tare mult pentru cele care a-ti nascut si sa dea Domnul sa fie bine si pentru cele care urmeaza sa nasca. Deja facem galerie la urmatoarele pe lista

si va doresc sa aveti nsteri usoare si rapide si recuperarea rapida l a fetele care vor naste cu cezariana.
Sa stiti ca si eu sunt pt epidurala, nici nu ma gandesc sa nasc altfel si nici nu m-am gandit ca as avea vreun dezavantaj dupa....asa ca va recomand si eu cu caldura epidurala ...nimic nu se compara cu linistea de dupa epidurala....
Aici in Canada nu iti face epidurala decat daca esti dilatata cam 4-5 cm..mie mi-a facut cand aveam 5cm...am simtit din plin durerile de dinainte de epidurala si chiar si dupa epidurala simteam cand veneau contractiile si trebuia sa imping...motivul pt care epidurala se face numai la 4-5cm dilatatie e ca epidurala incetineste practic dilatia...oricum va spun din nou nimic nu se compara cu starea de dupa epidurala cand nu mai simti nici o durere.
Am revenit si eu cu scrisul pt ca azi e prima mea zi de concediu asa ca de-acum incolo o sa fac si eu parte din galerie
si o sa fiu aici sa intampin proaspetii bebelusi.
Pufymic iti multumesc ca mi-ai pus si mie pozele in album si imi pare tare rau de cele intamplate.
De mine ce sa va spun, nu am prea multe de spus..suntem bine, bebelina are deja 3 kg asa ca e maricica si nasterea se poate produce de-acum in orice moment.marti o sa mergem la doctor si o sa ne faca un control sa vada cum sta colul..daca a inceput acolo activitatea sau nu...cu numele la bebelina stam foarte prost..deocamdata ii spunem ADA ...si asa o sa ramana daca nu gasim altul mai frumos.
La Multi Ani!!!! Sympa si Nicolstoy sa fiti sanatoase, fericite, iubite si tot binele din lume sa va inconjoare si sa aveti parte de multe multe bucurii. 

Nicolstoy sa-ti traiasca Alexndru Andrei sa fie sanatos, mancacios si somnoros iar tie Sympa iti doresc o nastere usoara si rapida si cu sanatate multa.
Va pupic pe toate si asteptam cu nerabdare urmatorii bebelasi.
37+ sapt
Cici si Alexia ( 22.12.2004)
Poze
poze bebe
lullabay spune:
La multi ani Sympa si Nicolstoy!!!!!
Eu nu pot sa dorm..

...de la ora 3 ma tot foiesc..da nimic!!!
Fetele cu balauri in stomac am gasit in nr curent al revistei Mami la pag.50 un tratament homeopat:GASTROCYNESINE comprimate:se adm.oral 2 comprimate de trei ori pe zi inainte de masa cu 30 minute timp de 20 de zile si primele semne de ameliorare tb sa apara dupa 5 zile...poate va ajuta cu ceva.
Microbu eu nu iau decat Elevit si asta din an in paste cand imi aduc aminte...pe piata adevarul este ca sunt o gramada de preparate de fier..acum sincer nu cred ca ar conta asa de mult cum se numeste ca tot fier are,firma difera:Ferronat,Ferro Gradumet,Glubifer,Ferum Hausmann-astea sunt prep care contin doar Fe,Tardyferon Fol,Maltofer,Ferograd Folic-au in compozitie si acid folic pe langa fier..farmacistele noastre dragutze poate te lamuresc mai mult.Dar si eu te sfatuiesc sa incerci mai degraba sa te odihnesti sa mananci alim care contin Fe mai mult...e iritant gastric si decat sa ai pr. dupa..poate starea ta nu se datoreaza numai anemiei,poate faci si hipoglicemii si hipotensiune si atunci fierul singur sa nu te ajute suficient.
Editez ca am vazut ca ti-a spus sa nu iei mai mult de 2-3 zile Fe..pai din cate stiu eu..nu prea ajuta..ca se se refaca depozitele de fier tb un tratament mult mai lung de ordinul saptamanilor.
38+